Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   157 / 570
(#) DoDo69 válasza gilla hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Szia ! A készülék típusát pontosítani kellene ,mivel ez így nagyon kevés. A készüléked egy belső tárolós , vagy egy vagy két szivi van benne. A készüléked lehet rétegtárolós . Nagyon fontos a szivattyúk száma. Ha nem vagy biztos, egy kép az elejéről burkolat nélkül. Egy bizonyos. Ha a melegvizet kinyitod és elmegy a nyomás, és minden csapnál ez tapasztalható, ha a hideg víz rendesen folyik., akkor csak a készülék bemeneti oldalánál, található szűrőnél lehet a gond . Természetesen abból kiindulva hogy a szerelő, kitisztította a hőcserélőt. Legegyszerűbb ha a készüléked alatti hidegvíz be csövet lekötöd, és megnézed van e ott rendes nyomás. Ha van akkor ha jól emlékszem egy tömbbe megy a víz ,ott van a töltőcsap és van benne egy tömegáramlás korlátozó . kicsi kerek műanyag a víz útjában. Az lehet eldugulva. A kevés melegvíz, más téma. A gond megoldásához kell a pontos típus vagy inkább kép …
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
A fűtési rendszerünkben vannak légtelenítők. Ezek nálunk mindig ki vannak nyitva. Itt elmehet a nyomás?
(#) granpa válasza kokaix hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
A nem automata légtelenítőknek zárva kell lenniük, különben nincs nyomástartás.
(#) harazij hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Sziasztok! Ferroli Domicompact kombi turbós gázkazán mindentől függetlenül bekapcsol, és tetszőleges ideig fűt. Pár hete uezt csinálta, panel áttisztít termosztátok szintén, teljesen jó volt eddig. Az az érdekes hogyha ugymond kikapcsolom és a gázt elzárom akkor is próbálkozik gyújtani. Csak akkor ál le ha megnyitom a meleg vizet, vagy lekapcsolom az áramot tőle! De van úgy hogy egy napig semmi. Kérem akinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata az ossza meg velem! Előre is köszönöm !
(#) gilla válasza DoDo69 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Megnéztem a típust Isotwin C 24 E, 2004-s. kitakarítottam a szűrőket de mégse az igazi, ahogy a 40l tartályból kifogy a forró víz utána már csak langyos vizet ad, igaz a nyomás az már rendben van.
(#) gilla hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
A szerelő szétszedte a szivattyút, hogy hátha azzal van a baj, de az is ok.
Kezdek tanácstalan lenni, pedig azt mondták, hogy a sd Isotwin C 24 E, jó kazán.
Tisztelettel:Zoltán
(#) Koree válasza gilla hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Nekünk ugyan F 24-esünk van,de hasonló gond volt vele a nyomással nem volt gond,de 5 perc alatt elfogyott a meleg víz.Legutóbb már túlmelegedéssel állt le. A HMV szivattyút kellet cserélni.A másik gond meg a nyomás tartással volt a fűtőkőrben.A tágulási tartály ment tönkre.Teli volt vízzel az egész.Számla még nem jött a szervizelésről,de néztem neten az alkatrészeket úgy mindennel egyben 60-70eFt-ra saccolok.De fő,hogy már lassan 2 hónapja működik.A szerelő javasolt egy teljes fűtőkőr tisztítást,mert szinte fekete víz jött ki a tartályból.Majd a nyáron az is meglesz ejtve.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) merciabc hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Üdv mindenkinek! Csütörtöki Junkers kombi cirko gázszelep probléma megoldva! Csere,és jo!
Gondolná az ember h panelhiba,de nem az! A tekercs gyöngül le a föszelepben! A hibát nagyon nehéz kiszürni,mivel a tekercs megkapja a tápot rendesen,az ellenállás értéke pont jo(2.6kOhm).
Én is ugy jöttem rá,h gyanus volt a szikragyujtáskor kattan a szelep,kb.0.5mp.re lobban az égöszönyegen a láng, de egyböl el is alszik.Nem tartja meg a nyitást. Gázszelep eleje leszed(torx kulcs),kézben tartva a mágnesszelepet a vasmaggal együtt feszültség alá helyezve az egészet.inditok.A tekercs behuz erösen egy pillanatra,majd gyengül a behuzás erössége! Na ezt a hibaforrást találja meg valaki! A tekercset külsö táprol nem lehet kiprobálni (terhelni) valamiért?! A hétvégén tropára szedem a szelep tekercsét,hátha okosabb leszek... Azota a nemigazhogynemjövökráhabeledöglökis szindromám van töle!
(#) bbalazs_ válasza merciabc hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Azert ra kellene merni a tekercs feszultsegere elotte es utana. A legtobb tekercs eseten van egy behuzofeszultseg, ami nagyobb es egy tartofeszultseg, ami kisebb.
Es ezt a paneltol kapja.
De lehet mechanikai hiba is, ha pl. egymashoz kepest el tud mozdulni, kottyani tud a vasmag. Esetleg ha a tekercs geometriaja valtozhat, pl. szetcsusznak menetek.
Aztan ott az alattomos hiba, a 'bimetallos' kontakthiba (hidegen tokeletes, ha terheled, akkor a melegedes miatt elmozdul, megszakad, majd ujbol kihulve megint erintkezik. Ez pl. multimeterrel kimerhetetlen.
(#) JZoli válasza merciabc hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Azért az ilyen hibát az égőnyomás méréssel ki lehet mutatni, de elektromosan tényleg nem nagyon mutatható ki.
(#) Gy_Ur hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
Sziasztok!

Van nekünk egy 8 éves Quadriga Uno kazánunk. Az utóbbi hónapban a fűtési kör vizét nem hajlandó ~40 fok fölé vinni. Hallom hogy belobban a láng, 6-10 másodpercig megy, aztán elalszik. A keringető szivattyú mindeközben megy. Ha sikerül elérnie a szobatermosztáton bekapcsolt értéket, akkor szépen kikapcsol a kazán. Most 2 napig nem voltunk otthon, le volt véve a fűtés 16 fokra, és egy este alatt nem tudott fölfűteni 50 nm2-t.

Nem tudom lehet-e köze hozzá, de november környékén ki volt szedve belőle a keringető szivattyú, mert nagyon 'zörgött'. Szerelő megnézte/megtisztította és azóta megint csendes.

Köszi!
(#) DoDo69 válasza gilla hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Üdv! Mennyi forró víz folyik ki mielőtt a langyos jön? A langyos hőfoka? 1 perc alatt kifolyt meleg víz mennyisége? vizóránál , vagy mérőedény Gáz fogyasztása melegvíz gyártás közben 1 perc alatt ? Gázóránál meglehet nézni.
(#) kokaix válasza granpa hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Köszönöm! Automata légtelenítőink vannak.
(#) kokaix hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
Nem tartja meg a nyomás továbbra sem a beállított értéket. Kiszámoltuk, hogy a fűtési rendszerünkben a hidrosztatikai nyomás ~0,6 bar. A beépített automata légtelenítőket elzártam, kivéve egyet mert azt már nem lehet elzárni, mert tönkre ment benne a menet. Viszonylag nagy a fűtési rendszer, 2 emeletet kell fűtenie. Egyébként mi szerepe van ennek a nyomásnak? Gyorsabban melegszik a radiátor és gyorsabban jön a meleg víz? Miért nem tartja meg mondjuk a 2 bar nyomást?
(#) reni0804 hozzászólása Feb 19, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy Saunier Duval Thermaclassic gázkazánunk van, ami sajnos nem hajlandó vizet tölteni. Alul van egy kicsi csap amivel ugye tölteni lehet (0,3 bar a nyomás), de sajnos hiába nyitom meg,nem hajlandó feltölteni a vizet. Valaki találkozott már ezzel a hibajelenséggel? A víz meg van nyitva a lakásban, a szelepei jó állásban vannak, és a töltő menete sincsen "megszakítva". Nem nagyon tudunk sajnos mit kezdeni vele
Esetleg olyan megoldás nincsen már ezeknél a kazánoknál mint a régieken, hogy rákötünk egy csövet és csapról töltünk?
(#) DoDo69 válasza reni0804 hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Szia! De van , A fűtés körét bárhonnan lehet tölteni , ha rá tudsz csatlakozni de az a feltöltő csap , lehet cserés sajna.
(#) reni0804 hozzászólása Feb 19, 2013 /
 
És hol lehetséges még rácsatlakozni? a régi gázkazánon a csap helyén volt egy hely,többet nem tudok sajna
(#) gilla hozzászólása Feb 19, 2013 /
 
Szasztok
Tegnap kipróbáltam a kazánt (2004-s sd Isotwin C 24 E) újból, a víznyomás rendben van a szűrök másodszori takarítása után,a szerelő aztmondta, hogy az normáslis ha hozzányulnak a kazánhoz a bennelévő kosztól újból eltömődhet. A fűtés rendben működik, a vizet 60 fokra állítottam, kinyitottam a vízcsapot, amint kifolyt a 40l víz a tartályból, már csak langyos vizet adott, elzártam a csapot, kb 4-5 perc alatt felfűtött újból , s kezdődött előröl. Most mi lehet a hiba? Szivattyú rendben, kazán bekapcsol, szűrőket takarították, hőcseréllő savazva.
Tisztelettel:Zoltán
(#) simonbela hozzászólása Feb 19, 2013 /
 
üdvözletem!segítséget szeretnék kérni.d-ég colibri ft-e n kazánom van.néhány hete rettenetes zajok jönnek belőle(mintha kukoricát pattogatna csak sokkal zajosabban),amikor a vízhőfok megközelíti a 60 fokot.időnkét gázlobbanás hangja is hallatszik.mi lehet a probléma???
(#) toro válasza simonbela hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Tele van a fűtésköri hőcserélő vasiszappal!
Bővebbet régebbi írásokban találsz.
(#) granpa válasza kokaix hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Egy rendes (nem agyon automatizált,-kombinált fűtési rendszer ezzel a nyomással vígan muzsikál). Az új módiakban mindenféle nyomás érzékelők működtetik az üzemet, ebben már nem vagyok otthon, de valószínű, hogy valahol szépen ereszt a rendszer. Amíg az nincs meg, addig nem lesz jó. Nem tudom hogyan számoltad ki a 0.6 Bar-t, de két szintre kissé karcsú (a gravitációsnak elég lenne). Meg kell várni a tanultabbak véleményét. Víz nem jön valahol a rendszerből?
(#) simonbela válasza toro hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
ezt még meg is érteném,ha nem egy viszonylag új kazánról lenne szó.
(#) kokaix válasza granpa hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Látszólag sehol sem szivárog a víz, semmi nem vizes. Feltöltjük szépen vízzel 2 bar-ig és utána 4-5 nap elteltével már 1 bar-nál van. Ilyenkor én mindig töltök bele, ha látom, hogy 1 bar-nál van.
(#) granpa válasza kokaix hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Nézd meg a légtöltő szelepet, lehet, az ereszt, azért nem látsz vizet.
(#) kokaix válasza granpa hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Ezt hogy tudnám megnézni?
(#) granpa válasza kokaix hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Szerintem úgy mint a bringánál: szappanos víz neki (előtte felfújod). Vagy egyből szétkapod (betét kivesz), kipucolod (szelep-ülést), összerakod, felfújod, próba.
(#) DoDo69 válasza kokaix hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Üdv! Ha a vized a rendszerből mindig elmegy de nem találod a nyomát, akkor van még egy dolog ha a kazánod elégeti a primer hőcserélőnél. Annak nincs nyoma, csak a víz fogyása. Van egy nagyon kicsi repedés és ha a kazán melegíti csak akkor szivárog a hő tágulás miatt, viszont nem csöpög mert olyan kicsi a rés. Csak lassan elgőzölög. Automata töltőt neki! Javítani, hőcserélő csere. Vagy a hőcserélőt külön nyomás próbázni, de nem biztos az eredmény a fent írtak miatt. Levegővel lehet nyomáspróbázni a kádban víz alatt.
(#) toro válasza simonbela hozzászólására (») Feb 19, 2013 / 2
 
A kazánod új - ok.
S a fűtésrendszered is az?
(#) briki válasza granpa hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Ez már nem lesz elég- már mint a szappanos vízzel való mérés.
A legrosszabb esetben a hőcserélőd repedt.
Lehet még a tűzteren kívül csöpögés, repedés.
A legvalószínűbb a tágulási tartályod hibája. Vagy már nincs benne levegő-a levegő oldalt-, vagy szakadt a membrán. Ennek ellenőrzéséről már írtunk, ki van vesézve a téma. Keress vissza.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
(#) briki válasza kokaix hozzászólására (») Feb 19, 2013 /
 
Ez már nem lesz elég- már mint a szappanos vízzel való mérés.
A legrosszabb esetben a hőcserélőd repedt.
Lehet még a tűzteren kívül csöpögés, repedés.
A legvalószínűbb a tágulási tartályod hibája. Vagy már nincs benne levegő-a levegő oldalt-, vagy szakadt a membrán. Ennek ellenőrzéséről már írtunk, ki van vesézve a téma. Keress vissza.
Következő: »»   157 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem