Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   165 / 570
(#) robika21 hozzászólása Márc 26, 2013 /
 
Sziasztok! Toro-nak volt igaza. HMV kapcsoló volt a hibás. Köszönöm szépen! S mindenkinek köszönöm a hozzászólást, és a szakmai segítséget! Szuperul működik!
(#) toro válasza robika21 hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Ok,
(#) belanj hozzászólása Márc 26, 2013 /
 
udv.előre is koszonom a segitséget.és elnézést a rossz billentyuzetem miatt.
saunier duval renova star cirkom van.a futés bekapcsolja,de ha melegvizet szeretnék nem jon szinte semmi.nem is kapcsol be csak ha felrakom a futést akkor ad cseppekben meleg vizet.2*savaztam.eloszor vizkooldo és viz keveréssel.másodszor 20 százalékos sosav és viz keverésével.még mindig semmi.szép telet.
varga béla
szigethalom
(#) belanj hozzászólása Márc 26, 2013 /
 
elfelejtettem irni:a savazások utan sem jott melegviz csak cseppekben.
rosszul savaztam?vagy máshol is lehet a hiba?/az első savazás kozben még jott a hab,a másodiknál semmi--kb 1honap telt el a 2 savazás kozott-/
(#) toro válasza belanj hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Valószínűleg rosszul savaztad.
Mivel a "kazánod" bitermikus kialakítású, un. cső a csőben, rendesen el tud tömődni.
Savazó szivattyúval kellene megpróbálnod, de nem sósavval, mert károsodik a belseje!
(#) Arianne hozzászólása Márc 27, 2013 /
 
Segítséget szeretnék kérni! Nem vagyok szőke, de nő vagyok (ezért kicsit körbeírom a problémát), és már elegem van a kazánból. Annak idején (8 éve) jól rá sóztak a férjemre egy renova star C24E kazánt. A fűtés úgy lett megcsinálva, hogy a hidegburkolatos helyeken padlófűtés, a 3 szobában radiátor. Egy körön. Ősszel sikerült megfűzni a férjemet, mivel állandóan fáztam a hálószobában (nem az ő hibájából , mielőtt lecsapnátok a labdát), közben meg meg lehetett sülni a nappaliban, hogy tetessük 2 körösre. Eljött egy gázszerelő, megcsinálta, mostmár elvileg külön lehet szabályozni a két területet, a szobákhoz hozott egy rádióvezérlésű termosztátot. A kedves férjem, akinek hozzám hasonlóan lövése sincs a kazánok működéséről, megmagyarázta, hogy így is az van, hogy egyidejűleg nem fűti a rendszer mind a kettőt, hiába tűnik úgy, hogy a motor meg a szivattyú egyszerre dolgozik mindkét szálon, mert csak 40 fokos vizet enged a padlófűtéses rendszerbe. Azt értem, hogy oda nem enged többet, de az lett volna a lényeg, hogy ha mindenhol hideg van (ld. áramszünet 2napig az ítéletidő miatt), akkor utána egyszerre fűtsön ezerrel. Végül is, nekem ez a része mindegy, DE! Elég beteg volt a hőkicserélőnk, aztán megadta magát egy hónapja. Csere. Kicseréltettük. Morfondíroztunk, hogy cseréljük-e le a kazánt, mert egy épületgépésszel megnézettük, ő azt mondta, hogy jó lenne két tartályos kazán. Csak nekünk erre nem nagyon van keretünk. Persze érdekelne a véleményetek, hogy milyen megoldást, esetleg milyen kazánt javasoltok. Viszont van egy új probléma, amitől viszont már égnek áll a hajam, a kazán nyomása rendszeresen leáll annyira, hogy kikapcsoljon. Ha feltöltöm 1.- 1.5-re, akkor beindul a fűtés, rá fél órára már a maximum nyomásnál villog ezerrel, csöpög a víz, ha nem engedem le (mondjuk mert éjszaka nem járok ki óránként), akkor magától egy idő után visszaesik annyira, hogy megint elszáll a nyomás és nincs fűtés. Ez ha éppen felébredek, akkor megoldódik, na de a 2 hónapos kisgyerekemhez nem kell annyiszor felkelni szoptatni, mint amennyi törődést a kazán igényel. A szerelőnk egy hete ígéri, hogy jön, eddig a kazánjavítás, meg a két fűtési kör 190.000-be van. Ma mint fog mondani a szerelő? Ugrott a tágulási tartály? Még 50.000? Szerintetek mivel van a gond? Csak úgy, hogy én is értsem, OK? Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget. Ja, és ugye nem fogunk felrobbanni?????

ÜDv. Arianne
(#) DoDo69 válasza Arianne hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Üdv! A tágulási tartályod tele van vízzel, és a melegedő víz a fűtési körben tágul. Nem tud hova, ezért a biztonsági szelep lecsepegteti a plusz nyomást. Ha már elég meleg van és nem kéri a fűtést a szobai termosztát , a víz elkezd hűlni azaz a térfogata csökken. A nyomás esés drasztikus. 0.8 bar alatt a készüléked letilt. Megint feltöltöd , indul a készülék , és kezdődik elölről minden. A szerelő, mondhatja a tágulási tartály cserét is, de javaslom , csak engedd le a nyomást 0.0 bar ig , A készülék mögött találhatod a tágulási tartályt , egy autós szelepet találsz rajta. Felkell fújni a ballont benne. Itt bővebben http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1376004.html#1376004
(#) Arianne válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Köszönöm a linket, meg a segítséget, a múltkor a szerelő is pumpált bele, addig jó volt, amíg itt volt, de másnap már kezdődtek a gondok, először csak naponta volt ez az ingadozás, most meg már óránként, félóránként. Elképzelhető, hogy a ballonnal van valami, és bizonyos időközönként ezt végrehajtjuk és rendben lesz minden? Azt már nem is említem, hogy olyan a hangja, mint egy űrjahónak...
(#) Arianne válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 27, 2013 / 1
 
Még hozzá tartozik, hogy eddig tiszta víz jött le teljesen, most meg koszos.
(#) Koree válasza Arianne hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Szia.A mi kazánunk is 8 éves ugyan nem olyan mint a tiéd,de nekük is hasonló gondunk volt.
Sajnos a tágulási tartály lesz a hunyó.Nekünk már a szelepen csöpögöt a víz a tartályból mikor tölteni akartuk.
(#) Arianne válasza Koree hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
A töltésnél még nem csepeg, csak nem tudom, hogy pl. az befolyással lehetett-e a kazán egyre rosszabb állapotára, hogy a két napos áramszünetkor előtte olyan áramingadozások voltak, hogy volt hogy másodpercek töredék alatt ki-be kapcsolt minden, az elektronikus gyújtáskapcsoló (én így hívom, mert nem tudom mi a neve) is próbálkozott, de mire begyújtotta volna a lángot, addigra nem volt elég áram. Bár gondolom, hogy egy - a fizika törvényeinek engedelmeskedő - mechanikus dolog, mint a tágulási tartály, nem zavarodik meg az áramszünettől. Megpróbáljuk délután pumpálni, én nem kezdek neki, de a drágám már látott ilyet , hátha sikerül. Kérdés: ha nem cseréljük ki a tágulási tartályt, mi lehet az ilyen működés következménye? Egyszercsak megáll, mondjuk húsvét hétfőn éjjel kettőkor a kazán, vagy esetleg tényleg felrobban a nyomástól....?
(#) DoDo69 válasza Arianne hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Sajnos akkor lehet ,hogy cserélni kell, a tág tartályt . Az használt szerintem 10ezer kb. Ha a kiszállás szerelésért elkért 15ezret akkor 25 –ből megvagy . Vagy a tágulási szelepe leengedi a levegőt. Érdemes lenne megnézni, mielőtt lecserélik. Sokszor a szelep nem jó. Ha Pest közelében vagy tudok becsületes szerelőt .
(#) Arianne válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Na, az már biztató, ha esetleg használtan lehet venni, a neten az új árakat nézegettem, hát attól dobtam egy hátast. Reménykedek, hogy a tágulási szelep lesz a hunyó, ahogy írtad. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Egyébként Szabolcsban vagyok, a szerelőmet jónak vélem, és korrektnek, legalábbis segítőkész, és a kétkörös vezérlést, meg a hőkicserélő cseréjét ő csinálta. Én nem értek hozzá, ő amit mond, kénytelen vagyok elfogadni. De így legalább mostmár tudom, hogy mire lehet gondolni, meg tudok kérdezni. Még egyszer nagyon köszi
(#) AtosMAximus hozzászólása Márc 27, 2013 /
 
hello Hunok,
megosztok veletek egy hibát és annak megoldását ami egy Vaillant vuw int 180/1 XE, THERMOTOP kombi gáz kazánnal történt:
1 Hibajelenség: kézmosó csapból nem mindig jön meleg víz.
2 Hiba oka: kontakthibás mikrokapcsoló:
kép: http://www.flickr.com/photos/atosmaximus/8593966249/in/photostream
kép2 : http://www.flickr.com/photos/atosmaximus/8595066694/in/photostream

3. Megoldás: Kösd ki a 230Voltos hálózati feszültséget.
+ szedd ki a kapcsolót
+mérd meg ellenállásmérővel hogy kapcsol e miután kattant.
http://www.flickr.com/photos/atosmaximus/8593966277/in/photostream/

+ha nem akkor félig szakítsd le a zöld porvédőt majd csöppents be alkoholt vagy denaturált szeszt.
+megint mérd meg ellenállásmérővel hogy kapcsol e miután kattant.
+ fejjel lefele órákra tedd meleg helyre hogy ki tudjon száradni
+ mérd meg ellenállásmérővel hogy kapcsol e miután kattant.
+ rakd vissza a kapcsolót, kösd vissza a 230Voltos hálózati feszültséget.
+++ ! ! ! nagyon figyelj hogy ne kapcsoljon be a gázégő amikor nincs megnyomva a kapcsoló!!! ha begyullad a gáz akkor a kapcsoló nedves lehet belül. szárítsd tovább (( vagy vegyél egy újat 5600Ft+ÁFA áron a Bp1116 Hunyadi János út 1.alatt. ))

sok sikert, AtosMaximus (at) gmail com

*

Képek
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
(#) toro válasza Arianne hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Kedves Arianne!
Ilyenkor mondja az ember, hát a tervező hol volt?
Szakszerű tervezéssel megoldható lett volna tisztességesen.
Tegyél fel képet a kazán alatti fűtéscsövek kialakításáról.
(#) toro válasza AtosMAximus hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
Azért ez a kapcsoló már kapcsolt pár tízezret!
Köszönjük a negosztást, a javítással ügyes vagy!
De ott törpe feszültség van (24V).
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
(#) toro válasza Arianne hozzászólására (») Márc 27, 2013 /
 
A Renova Starban csak egy 7 literes tágulási tartály van. Plusz kellene még egyet beépíteni, mert kicsi a rendszeredhez! Ellenőrizni kellene a tartály nyomását, a fűtésrendszer nyomásának leengedése után. Esetleg nem lyukas-e, vagy a szelep nem enged!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2013
(#) belanj hozzászólása Márc 27, 2013 /
 
udv.bocs hogy ujra irok.a renova star saunier duval savazással kapcsolatban.egy ismeros valami membrán beakadásrol vagy rosszul zárásrol beszélt nekem.van ilyen?hol találom?lehet,hogy ott a hiba?koszonom.
elozo hsz eim:kedd 13.59 és 14.40.
(#) toro válasza belanj hozzászólására (») Márc 28, 2013 /
 
A SD Renovában csak egy membrán van, mégpedig a tágulási tartályban.
A hőcserélője bitermikus. Nem a magyar piacra való, mivel mo.-on 22 nk (német keménységi fok).
(#) Matyo hozzászólása Márc 30, 2013 /
 
SOS !
Kérem a segítségeteket. Javított már valaki Radi TX 23 MFFI kazánt? Utána néztem ez teljesen megegyezik az Ariston 23 MFFI-vel. Ugyan az a cég gyártja (MTS Group). A hiba: Elindul a kazán és amikor eléri a kb 55-60 fokos hőmérsékletet kikapcsol, majd 2-3 mp után bekapcsol. Megy kb 8-10 mp-ig aztán megint kikapcsol. Ez így megy amíg le nem szabályzom a fűtővíz hőmérsékletét alacsonyabbra. Két szerelő edzett már rajta (kitisztították akkor egy napig valamivel jobb volt, de utána ismét elkezdte. Arra gyanakszom, hogy van egy fűtővíz hőmérséklet érzékelője és ha eléri a hőfokot akkor jelet ad egy mágnesszelepnek ami lekapcsolja a gázt. Ennek az utóbbi időben elég nagy hangja van (búg) Lehet, hogy elgyengült talán? A fűtővizet nem is tudom 60 foknál magasabbra emelni. Köszönöm a segítséget előre is.
(#) ildi6911 hozzászólása Márc 30, 2013 /
 
Segítségeteket kérem Renova star f 24 bt kazánunk havonta el kezd dübörgő kopogtató hangot adni.Férjem légteleníti, majd újra indítja.Sajnos a hiba egyre sűrűbben jelentkezik, ami miatt hívtam a szervízet,aki 55000 vagy 88000 ft -os alkatrész cserével ijesztett el.Azt mondta hogy ezeket az alkatrészeket nem lehet savazni,csak cserélni. Lemondtam a szerelést,mert nincs ennyi pénzem.
Mi a véleményetek?Lehet e savazni a bitermikus hőcserélőt,és ha igen tényleg ez a probléma?
Víz sehol nem folyik a rendszerből.
(#) mendax hozzászólása Márc 30, 2013 /
 
sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni nekünk egy westen quasar D 24 fi kombi kazánunk van, kb. fél éves de a hibákat ez elejétől fogva csinálja
1. hiba ha normálisan van összerakva nem gyűjt be E03 hiba füst termosztát/füst presszosztát hiba
ezért a gázkészülék beüzemelő kifeszegette a tetején lévő tömítéses zárókupakot és a belső előlap alá rakott két csavart , hogy kapjon levegőt,(tudtommal ez a készülék zárt rendszerű így nem a fürdőszobából kéne, hogy kapja a levegőt amivel elindul ezért van a turbó ventilátor ami megy is) így elindult de pár napja így is hibát ír levettem a külső borítást így elindul de fürdés közben 3-4szer elmegy a meleg víz E03 várunk egy fél percet és elindul
2. hiba digitális panel van a készülékben hiába adok a HMV-re akkor is egy adott fokon szolgáltatja a meleg vizet, ha 35 ami a minimum akkor is 34 fok, ha 55 ami a max. akkor is 34fok ezek miért vannak?
(#) szerviz válasza mendax hozzászólására (») Márc 30, 2013 /
 
Szerintem két külön gondod is van neked!
Az egyik az E03.
Meg kell vizsgálni, hogy a turbócső teljes hossza, korrigálva a beépített könyökök módosító tényezőivel, milyen hosszúságot adnak ki. Ezt felül kell vizsgálni a gépkönyv adataival, átmérő, hossz, fojtótárcsák.....
Persze, a levegőpresszosztát is lehet hibás, akkor azt cserélni kell.
Vagy a venturi.......de mindezt látni kéne!

No, most látom, hogy te is két pontba szedted a hibákat!
Tehát, a második hibát, a vízhőfokkal kapcsolatosat, okozhatja a készülék belső hibája, amire a gyártó javítókittet adott ki.
Természetesen garanciális javításra akkor vagy jogosult, ha szerződött szerviz üzemelte be a készüléket, mint ahogy a gáztörvény azt előírja.
Ha teszel fel egy képet a gázszelepről, akkor látni fogom, melyik szériáról van szó.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) mendax válasza szerviz hozzászólására (») Márc 30, 2013 /
 
mellékelve tettem fel képet a gázszelepről
az 1. problémához még annyit, hogy a turbócső max méretet 4m a kézikönyvében nincs semmilyen könyök egyenesen megy ki a tetőn keresztül 2,8m így az szerintem belefér
(#) harakaly01 hozzászólása Márc 30, 2013 /
 
Segítséget szeretnék kapni. Vaillant Thermotop PRO fali gázkészülék VU/VUW HU 240-3 FÜTÉS KÖZBEN LEÁLL, ÉSVILLOG A 4-ES LED.TÖBB PÓBÁLKOZÁS UTÁN BEINDUL. HOGYAN LEHET A HIBÁT MEGSZÜNTETNI? KÖSZÖNÖM ELŐRE IS A SEGÍTSÉGETEKET.
(#) szerviz válasza mendax hozzászólására (») Márc 30, 2013 /
 
A gázszelep már a "jószelepes" szériából való, talán nem ő a bűnös.
Két dolgot lehetne megvizsgálni.
A HMV NTC-t - a gázszelep mellett balra, kék vezeték- hátha rossz. Kis erőszakkal megcserélhető egy próba erejéig a fűtési érzékelővel...

A másik, ami lemérendő, a kazánon átfolyó percenkénti vízmennyiség.
Sok esetben csodát várnak ettől az egyszerű, olcsó, sovány kis kazántól!
Jó égőnyomás esetén percenkénti tíz literes vízátfolyásnál a készülék a bejövő vízhőfokon 35 fokot képes emelni. Ez nem sok!
Egy jó keresztmetszetű, új , nem vízköves csőrendszeren simán átfolyik 14-15 liter víz percenként! Ezt nem tudja a 24 kW felmelegíteni.

A turbócsőben ellenőrizendő, milyen folytótárcsák vannak bent. Ha bentmaradt valamelyik, én azt kiszedném.
A másik a venturicső. Láttam már olyant, hogy az első begyújtásnál deformálódott. Akkor csere.
És persze a presszosztát is lehet hibás!
(#) toro válasza harakaly01 hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Több esélyes:
1. kazán hőcserélő szennyezettsége,
2.a deflektor bal oldalán lévő érzékelők hibája,
(#) toro válasza ildi6911 hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Sajnos, ahogy írod ez bitermikus hőcserélővel rendelkezik.
A hangos zaj a hőcserélő fűtőköri oldalán lerakódott vasiszap miatt van.
Lehet savazni, de nem sósavval.
(#) tothlaszlo75 hozzászólása Márc 31, 2013 /
 
Sziasztok, kellemes ünnepeket!

Van egy Baxi HT330-as kazánom. Fűtésre kapcsolva 164-es hibával leáll, ami elvileg áramlási hibát jelent. Van benne egy 60 literes víztartály. Ha meleg víz felfűtésre kapcsolok akkor az mindig gond nélkül elindul. Most úgy fűtök, hogy a háromutas szelepet kézzel átállítom, hogy a fűtési körben keringessen és meleg víz felfűtést indítok.
SIEMENS LMU34-es elektronika van benne. Sajnos nem találtam hozzá leírást vagy folyamat diagramot, hogy mi a különbség a meleg víz előállítás és a fűtés között.
A szivattyú és az áramlás kapcsoló jól működik mert akkor a meleg víznél is jelentkezne a hiba.

Van valami ötletetek?
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
(#) harakaly01 válasza toro hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Köszönöm a segítséged! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
Következő: »»   165 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem