Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   290 / 614
(#) Koncsar válasza brioska1 hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Jó éjt!
(#) tibibalogh520 válasza brioska1 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Szia!
Hívd vissza a szerelőt, és mondjad neki, hogy a másik visszacsapószelepet is cserélje ki !
Váltószelepet ne keressetek, mert ebben a kazánban olyan nincs.
(#) december13 válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Nos, egy próbálkozásom már volt, de egyenlőre nem engedtem le a vizet a kazánból , egyszerűen a tágulási szelepére rányomtam a manometert, nem igazán mutatott semmit, ezért fogtam egy kerékpár pumpát és nyomtam bele 8-10-et majd rögtön ismét rámértem, 2 bar-t mutatott, no akkor engedtem ki egy kis levegőt ismét rámértem kb 1,3 bar volt. Vártam egy percet körülbelül , ismét rámértem és már nem mutatott semmi nyomást a manométer, olyan mintha elszökne a levegő!!!?
Így aztán nem engedtem le a vizet. A leeresztő csap nincs csak egy rézcsavar amit 13 kulcsal lehet fogni, gondolom ő lenne a leeresztő csavar a szivattyú alatt van közvetlen!!!!???
Egyébként az elmenő és visszatérő ágban is van golyóscsap, tehát el tudom zárni.
Mi lehet a gond , hogy szökik a levegő a tágulási tartályból??? Köszönöm válaszod.
(#) brioska1 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Szia! Arra gondolsz ami közvetlenül a kazánba van beleépitve?
(#) tibibalogh520 válasza brioska1 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Igen arra.
Nem is igazán látszik, mert a csőbe van bele tolva. Ha jól emlékszem, a szivattyú kiszerelése után válik láthatóvá.
(#) mellcsiii válasza mellcsiii hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Noh, ma kijött a szerelő. Elvileg beállította a szelepet, plusz a nyomásmérőt cserélte. Most már működik, van melegvíz, megy a fűtés szuper. Viszont azt veszem észre.. így este, hogy a termosztátot mintha figyelme kívül hagyná. Valami roversy egyszerű termosztát van a nappaliban, de akármennyire állítom, ugyanúgy felkapcsol és inkább csak a fűtővíz hőmérsékletet figyeli. Ezen kívül hogyan tudnám ellenőrizni, hogy most működik-e a termosztát vagy nem? Egyáltalán hozzá van-e kötve a kazánhoz... Kicsit ideges lettem, hogy itt voltak a szerelők, de ezt nem nézték meg. (Sajnos nem én voltam itthon.)
(#) Gafly válasza mellcsiii hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Szerintem tekerd az egyszerű termosztátot 21 fokra, és várjál vele pár nap próbaidőt. Ha termosztát mellett(!) megfelelő a hőmérséklet, akkor ne végezd ki. Annyira még nincs hideg hogy ne tudd tesztelni a rendszert...
(#) Invaited hozzászólása Okt 27, 2015 /

Sziasztok,

Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy konvektorom, amin nem lehet már szabályozni a lángot. FÉG típusú kombinációs gázszelep van rajta, CRH a pontos típusa. A hőmérséklet szabályzó gombbal van baj, mert ha a 3-as érték főlé fordítom, akkor nem kattan. Szerintetek ki kell cserélni a szelepen ezt a gombot vagy házilag esetleg szét tudom szedni?

http://hpeti.opnet.hu/ref2/inc/siteok/cr6/doc/beepitesi_es_hasznala...hu.pdf

Itt egy link, amin le is van rajzolva. A 4-es számú gonddal van gond.
(#) Koncsar válasza december13 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Sajnos az ahogy csinálod, nem jó. Ha vizkörből nem eresztesz le akkor csak 1-2 dl levegőt tudsz belepumpálni.
(#) Invaited hozzászólása Okt 27, 2015 /

Már megoldottam
(#) granpa válasza Invaited hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Bővebben? Hátha másnak is gondja van.
(#) Ibolyaimre hozzászólása Okt 28, 2015 /

Üdv Nektek!

Segítségetekre van szükségünk.
Renova star f24 kazánunk van 10 éves, 1x savazva volt, 1x gumi gyürűcsere?, most tisztìva mert a hiba
Leáll a kazán a piros led villóg és csak újraindítás után müködik, változó ideig 1 nap,2 nap, vagy naponta 3x kell indítani.
Várom segítö válaszotokat, előre is köszönöm!
(#) december13 válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Szervusz,
Nos teljesen igazad volt, követve utasításaidat,vízleengedés, sokkal többet kellett pumpálnom bele, szép lassan kiszorítottam így a vizet a tartályból. Nem akarom elkiabálni, de most már rendben működik, 60 fokos vízhőmérséklet mellett is csak 2.1 bar nyomásra megy fel a nyomás a vízkörben.
A nyári karbantartáskor mit lesz érdemes elkövetni, ellenőrizni?
Köszönöm segítségedet !
(#) Koncsar válasza december13 hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Mivel egy normális karbantartás égősor, illetve gázoldali megbontással is járhat, (minden szerelőnek mást jelent a karbantartás, valaki csak porszivózgat, valaki csak ecsettel porolgat, az nem karbantartás) érdemes gázszerelőt hívni aki lelkiismeretessen és hozzáértő módon megoldja a téli vagy nyári karbantartást), erre már nem fogok neked tippeket adni.
Örülök, hogy segíthettem.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2015
(#) sipecc hozzászólása Okt 28, 2015 /

Üdv!
IMMERGAS Nike Star cirkó meghibásodásával kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni. Probléma: A meleg víz kiengedése után a cirkó bekapcsol, hallatszik, hogy felfűt, majd leáll, ismét felfűt, leáll, egy idő után a piros 04 kód jelenik meg (elektromechanikai bekötések)A fűtés működik. Már két márkaszervizes szerelő is látta, szétkapták a berendezést, de hibát nem találtak. Második alkalommal, amikor a szerelő egyből levette a burkolatot, és megnyitotta a meleg vizet működött minden rendesen, én meg álltam ott hülyén. Azt tanácsolta, hogy nézessem meg villanyszerelővel, hátha áramkimaradás okozza a problémát, vagy vezérlő panelt kell cserélni, de az is lehet, hogy kontakt hiba. Hogyan tovább, csak jönnek-mennek a szerelők, repkednek a tízezresek és a hiba még mindig fennáll. Előre is köszönöm.
(#) Koncsar válasza sipecc hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Szia! Nézesd meg villanyszerelővel. Ez aztán a szaki. Lehet, hogy holnap hívok egy gázszerelőt, hogy nézze meg a kenyérpirítót, vagy konnektort. Olyan szakit kell hívni aki gázkészülék szerelő vagy márkaszerviz. Gáz és csőhálózat szerelő nem biztos, hogy ért a falon lévő készülékekhez.
(#) Tatar Tamas válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Szia!
Ma kint járt egy szerelő. A problémát az okozta, hogy a korábban évente itt járt karbantartó egyszer sem fújta fel a puffertartályt. A szerelő szerint 0,1 bár nyomás volt benne, emiatt tönkre is ment valamilyen szelep. A szerepcsere és a karbantartás/tisztítás 12000 Ft volt.
(#) Koncsar válasza Tatar Tamas hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Kicsit parasztvakítás, de ha ennyiért megcsinálta és jó, akkor boldogság van. Ha a biztonsági szelepről beszélünk, azt a legtöbb készüléknél ki lehet tisztítani. Ha rendben átnézte a kazánt és kitakarította, tágulásit normális módon beszabályozta, akkor nincs baj.
(#) Tatar Tamas válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Igen, a biztonsági szelepről beszélünk. egyébként itt hagyta nekem. Látszik valamiből, hogy rossz?
Az mondjuk zavar, hogy a felfújó szelep még festékes volt, azaz a ház építése óta (2009) tuti nem piszkálta senki...
Már más is kérdezte, hogy mit jelent a karbantartás, de ez engem is foglalkoztat. Az egyik szomszédom szerint a vizet is le kellene engedni.
(#) Koncsar válasza Tatar Tamas hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

A vizet is le kéne engedni és lágy vizzel vagy valami normális dologgal feltőlteni, az már nem karbantartási munka. Az rendszer átmosás.
(#) Ibolyaimre válasza Ibolyaimre hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Valaki nekünk tud tanácsot adni kb mi a hiba?
(#) sipecc válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Köszi a választ. Azért vagyok tanácstalan, mert pontosan márkaszervizes szerelő volt. Máshoz nem is tudnék fordulni, mert csak ők jogosultak alkatrészt, legalábbis vezérlő panelt beszerezni. Most hogyan tovább, egyelőre működik a bojler, de magától biztos nem javult meg, és a szerelő sem nyúlt hozzá, csak a burkolatot vette le, meg tette fel. Ha megint elmegy a meleg víz, akkor hívjak-e másik márkaszervizest, mintha még nem járt volna itt egy sem? Van valami tipp, hogy mi okozhatja a problémát?
(#) zoszka válasza sipecc hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

A kézikönyvében pontosan le van írva, hogy mi okozhatja a hibát. Azaz, hogy melyik érzékelő jelez, amiből következtetni lehet a hibára, vagy esetleg az érzékelő rossz.
(#) akos114 hozzászólása Okt 28, 2015 /

Sziasztok!

Adott egy Semia C/F 23 E kazán. Melegvizet teljesen jól ad, a fűtés viszont nem működik. Szerelő volt kint, azt mondta az elektronikával van gond, 50.000Ft. Én viszont figyelem egy ideje a kazánt, ha kap jelet elindítja rögtön a keringetést, 10 másodpercre kb be is gyújt (nem mindig) de utána leáll, viszont a keringetés, ventilátor ugyanúgy megy. Ha rajta van hagyva a fűtés jele random de 10-15p-es idő intervallumonként be-begyújt 10másodpercekre. A panelt elkezdtem méregetni, eddig nem találtam hibát, kondi kapacitások stimmelnek, ellenállásértékek is, nem tudok mindent kimérni, de eddig semmi kiugrót nem találtam. (Annyi feltűnt még, hogy a foglaltság jelző led csak akkor narancssárga ha be is gyújt a kazán, ha simán csak a keringés megy akkor zöld. Illetve termosztáttal nincs gond, ki van iktatva a rendszerből.) Még annyi, hogy hibakódot soha nem adott.

Bármi ötletet szívesen fogadnék,
Egy kép a panelről: panel

Ha nagyon nem sikerül megcsinálni, akkor egy megbízható szerelőnek is örülnék aki nem csak ránéz és benyögi hogy 50k lesz.

Köszönöm előre is!
(#) sipecc válasza zoszka hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Köszi a választ. Én is egyből a kézikönyvet néztem, 04-es kód: "A biztonsági termosztát vagy a füst presszosztát ellenállási kontaktusa esetén következik be". Bevallom (nő vagyok) ebből egy szót se értek, és egyik szerelő se fordította le. Mindössze annyit mondtak, hogy lehet, hogy a vezérlő panel ment tönkre, de nem biztos. 50-60.00 Ft egy ilyen panel, nem igazán szeretnék feleslegesen erre költeni.
(#) mellcsiii válasza mellcsiii hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Sziasztok ismét! A termosztátra kiderült rászabályoz, mostmár ez is megvan.
Mint írtam korábban, most először találkoztam ilyen fűtéssel, így sokmindent nem tudok. Tegnap ugye kicserélték a nyomásmérőt/szabályzót benne. Akkor ment egész délután (2-től este 8ig), a nyomás 2 bar volt. Ekkor lekapcsoltam a fűtést, mert alapvetően elég meleg van a lakásban. (Tegnap estétől is ma estig még mindig 19 fok volt.) Reggelre a nyomás 1,5 barra visszament, amivel még nem is volt bajom, viszont mire hazaértem ma délután már csak 1,2 volt. Bekapcsoltam a fűtést, hogy mennyire megy vissza, ha felmelegedik a rendszer és 1,5 fölé megint nem megy. Mennyire normális ez?
Bocsánat a hülye kérdésekért, csak nem a miénk, plusz jól akarnám kezelni... csak sötét vagyok hozzá. Szívesen fogadnék tanácsokat! Köszi
(#) zoszka válasza sipecc hozzászólására (») Okt 28, 2015 /

Idézet:
„Ha a biztonsági termosztát, a füstnyomásmérő, vagy a berendezés nyomásmérője nem működik megfelelően (04 kód) a kazán nem kapcsol be;”

A biztonsági termosztáttal kezdeném.
(#) sipecc válasza zoszka hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Köszönöm.
(#) pataikrisztian hozzászólása Okt 29, 2015 /

Sziasztok!
Kombikazánt hogy kell feltölteni? Először a levegőt? És mennyit? És utána mennyi vizet kell hozzá tölteni? Igaz elég ha csak a beépített nyomás mérőn nézem a levegő nyomást? Mert nincs nyomásmérőm külön.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Koncsar válasza pataikrisztian hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Szia! Csak egy oldalt kell visszaolvasnod és megpróbáltam szépen leírni a beszaszabályozásnak a módját. A beépített nyomásmérő óra az nem mér levegőnyomást.
A kazán doksijában le szokták írni, de ha nincsen, akkor töltsd le a netről. Vizhiány esetén vizzel szokták feltölteni.
Néha érdemes beleolvasni pár oldalt a topikba, hogy két nap elteltével ne kelljen mindenkinek újra és újra ugyan azt leírni.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2015
Következő: »»   290 / 614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem