Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Konstrukciós verseny a Puskásban
Lapozás: OK   2 / 2
(#) gulyi88 válasza Erick hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
Nem kaptatok a végén pontozási lapot, amin rajtavan mindenkinek minden részpontja?
Egyébként van nekem is negatív tapasztalatom ezekkel a versenyekkel, legfőképp a 2006-os szétv-vel, minden számolásomnál kaptam -1 pontot, mert ugye a behelyettesítésbe bele kellett volna írni a mértékegységet (nálam pedig addigra már rutinná vált, hogy csak a prefixumot tíz hatvaáányal írom le, mert a számológépembe is így írom), legszivesebben felrúgtam volna aki ezt kitalálta.
közben eszembejutott hogy annó a beültetéshez csináltam egy hézikészítésű ellenálláslábhajlítót (nyákból), hát attól jóformán beájultak , még a ma is a tolltartómban hordom.
(#) borvendeg válasza gulyi88 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /
 
A pontozási lap ugyanaz mint ami fent van ahonlapon. Nincs a név mellett az eszköz...
Egyébként kíváncsi lennék az 5 pontos forrasztásra, mert tavaly se és most se kapott senki 5 pontot.
(#) CIROKL hozzászólása Feb 17, 2012 /
 
Lehet már tudni valamit az idei verseny időpontjáról ?
(#) mate_x válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Itt minden megtalálható: Bővebben: Link
Én(és a csapattársam) ott leszek!
(#) CIROKL válasza mate_x hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Köszöntem szépen !
A nyílt napon egészen biztos ott leszek , a verseny az a fiatal szakik versenye és érdemes meglátogatni ezt a jeles rendezvényt .
(#) borvendeg válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Egyre komolyabb eszközök vannak! Voltam tavaly is és idén is tervezem a látogatást a nyílt napon.
(#) Hurka válasza borvendeg hozzászólására (») Márc 31, 2012 /
 
Üdv Mindenkinek!

Én a tavalyi versenyen hatodik lettem, és elnyertem a legjobb elméleti feladatmegoldásért járó különdíjat. Aki kapott abból a táblázatból, ami tartalmazta a pontszámokat, az láthatta, hogy a részpontszámok nem voltak jól összeadva.
Ami a versenyen nem tetszett az az, hogy a Puskás tanárai javították a dolgozatot, illetve az, hogy a verseny nem névtelenül ment (egy normális országos döntőn, pl. OMTV, Öveges vagy Mikola esetében, kódszám alapján azonosítják a dolgozatokat és csak a végén hozzák szinkronba a sorszámokat a nevekkel).
Illetve egy kérdés: nem meglepő, hogy az első hat-hét helyezett egy-egy pont különbségre volt egymástól? Nekem ez egy kicsit furcsa egy 120 pontos verseny esetében.
Tapasztalatszerzésre kitűnő volt, idén is jelentkeztem, de elképzelhető, hogy az idei pályaművet már nem fogom tudni leadni (tudjátok: érettségi, nyelvvizsga, versenyszezon...). Ám a konstrukciós verseny szóbelije óta tudom, hogy az ADC alkalmazható amplitúdó demodulálásra is . A szóbeli egyébként szerintem nagyon korrekt, viszont vigyázzatok: nagyon bele tudnak merülni a részletekbe.... Egy jó tanácsot fogadjatok el tőlem kérlek: készüljetek a szóbelire egy egy-két perces prezentációval (PPT-vel), nagyon hasznos. Legyetek magabiztosak, mert az minden versenyen jó pont.
Mindenesetre gratulálok az összes díjazottnak: mindegyik remek alkotás, rengetek munka volt minden készülékben és előre is szeretnék sok sikert kívánni az idei versenyzőknek!
Üdvözlettel és sok sikert kívánva:
Orgován József - MobilEKG rendszer (akkori pályázat)

u.i.: Rendes pákát, szerszámokat, multimétert és ónt vigyenek magukkal a versenyzők!
(#) matirex válasza Hurka hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /
 
Bizony jó az, ha a versenyző visz magával saját szerszámot, azzal mégiscsak jobb dolgozni. De azt rosszul tudod, hogy a Puskás tanárai javítanák a dolgozatokat. Azt a Diószegi, Nagymáté, Jáger trio végzi, akik a gyakorlati részt vezénylik. Az elméleti védésen is külsősök vannak.
(#) Koree hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok.
Merő véletlen bukkantam rá erre a hírre.Kicsit megdöbbentem,hogy az idei versenyt nem a Puskásban rendezik?!
Kicsit furcsa számomra.
Bezzeg anno de jó is volt a 2005-ösön részt venni izgultam mint a fene.
Ugyan nem értünk el a társammal valami fényes eredményt,de a 9. helyre behoztuk a hajót.Amiért még járt a szakmai gyakorlati vizsga alól a felmentés
(#) zenetom válasza Koree hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Én tavaly a 4. lettem, 1 ponttal előzött meg a 3. helyezett.
(#) mate_x válasza Koree hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Jó volt ez a verseny Kár hogy idén már nem mehetek.
(#) ozpecs válasza mate_x hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Jobban is jártál, hogy nem jöttél Elég sok érdekes dolog volt megint, sokat bosszankodtunk és mi is azt mondtuk ez az utolsó amire megy az iskolánk, soha többet erre a versenyre. Pl rosszul megfogalmazott kérdések a mérésnél, érdekes pontozások, volt olyan aki 10 perc alatt végzett meglepő módon a méréssel.... ebből ennyi elég is...
(#) AoC válasza ozpecs hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Kedves Zoli, a verseny második napján még azt ecsetelted, hogy mennyire sajnálod de jövőre nem jöhettek, mert megszűnik az iskolában a szakoktatás és a technikus tanulók is kifutnak. Sajnálnám, ha nem az lenne az őszinte véleményed - egy második napi zsűritag
(#) ozpecs válasza AoC hozzászólására (») Jún 4, 2013 / 1
 
Sajnos folyamatosan jöttek a rosszabbnál rosszabb benyomások és sajnálom de én tutira nem viszek oda több gyereket és szerintem a suliból se fog menni oda más se. Más iskolával beszéltem és ők se azt mondják. Hazaindulás előtt még rátett egy lapáttal pár kolléga azzal amiket ők is meséltek épp mielőtt beszálltunk a kocsiba és véglegesítette a rossz érzést. Amugy szeretek korrekt versenyekre járni pl az ott induló két srác is épp előtte nyert egy elég komoly versenyt amivel külföldi utat is nyertek. Remélem Te nem voltál benne azokban a nem egészen sportszerű dolgokban amik többünk kedvét elvették még a gondolattól is, hogy ezen a versenyen valaha is induljon a csapatuk. Pl előkelő helyezést ért el az a diák akit említettem, meglepő módon pont hallottam a védését, ahol elég sokat bizonytalankodott és ő végzett 10 perc alatt a másfél órás mérésssel és az egész áramköre mintegy kb 10 db alkatrészből állt a többi cnc maróval készített tutira nem általa gyártott cucc volt.... ja és az se müködött. Egy másik igen jól előadott készülék ami igen előkelő helyezést ért el eléggé nem az volt aminek hirdették,( pont azzal a területtel igen sokat foglalkoztam) , több volt benne a duma mint az igazság. Előtte este sokat beszélgettem a készítőjével és elég sok dologról fogalma sem volt de jól adta el magát ... nem részletezem tovább, ha az vagy akivel kint beszélgettem az étkezőben, akkor személy szerint sajnálom, hogy veled többet nem találkozunk de a versenyről sajnos nem lesz jó véleményem nekem se és többeknek sem , kifelé menet vagy 4-5 suli mondta ugyanazt, hogy nem nagyon akar oda menni többet. CSak azért ne irtam még választ a főszervezőnek mert nem akartam méregből írni de neki is meg fogom köszönni a részvételt, sok kollégával értelmes gyerekkelöröm találkozni , de ettől még nem lessz jobb a szám ize. Ja mellékesen a péntek esti sörözésen előre megmondtam az első három helyezettből kettőt, pedig még nem is láttam a versenymunkákat, a diákjaimnak le is esett az álluk szombaton...
(#) AoC válasza ozpecs hozzászólására (») Jún 4, 2013 1 /
 
Igen, mi beszéltünk a büfé előtt. Hidd el, semmi összejátszás nincs a háttérben. Sőt, mi csodálkoztunk legjobban hogy a félkész kütyüvel második lett az említett versenyző, de nem volt mit tenni. Az összpontszám sok részpontszámból áll össze, a hat zsűritag (3 mérés, 3 bemutató) külön-külön pontoz és az eredményt egy Excel tábla összegzi (tanulva a tavalyi pontszámolási problémákból)
Sajnos sokszor csak kis különbség van a pontszámok között, így néha apróságokon múlik a helyezés, ami bizony okozhat csalódást. Hidd el nem könnyű összehasonlítani egy MP4 lejátszót néhány villogó LED-el, de a zsűri mindent megtesz a szempontrendszer finomításáért (pl. jövőre sokkal nagyobb súlyt kap a működőképesség!)
Nincs felhatalmazásom arra, hogy mások nevében beszéljek, de a verseny tisztaságát a második napon látottak alapján nyugodt szívvel tanúsíthatom. Az első napi (mérés) pontszámok tőlem függetlenek és ahogy látom a második helyezett ott húzott el, valószínűleg a nagyobb helyismeret miatt. És talán mert tényleg jól tud mérni.
A zsűrizést felkérésre, teljesen társadalmi munkában csináljuk és hidd el nem könnyű munka. Mégis az a célunk, hogy mindenki jó érzéssel gondoljon vissza a versenyre és jövőre is sokan jelentkezzenek majd.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
(#) borvendeg válasza AoC hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Nos végigolvasva az elmúlt néhány hozzászólást annyit fűznék hozzá, hogy talán már fentebb leírtam, de nekünk is rosszul esett mikor a Távirányítós autóval nem értünk el olyan helyezést, mint amit vártunk. Nekünk is keserű volt a szánk íze. Ennek lehet oka, hogy rosszul adtuk elő az autóban lévő megoldásokat vagy a zsűri nem látta meg benne azt a plusszot ami egy verseny megnyerésére érdemessé tesz. De sokan azt mondták hogy "csak kidobták a gyári elektronikát és csináltak újat". Ez közel sem így volt mind mechanikailag mind elektroniailag sem, de ezt nem részletezem. A lényeg amit ki akarok hozni ebből hogy nem adtuk fel és újra nekiálltunk egy más jellegű projektel. Rengeteg munka és sok minden kellett hozzá hogy nyerni tudjunk.(A többes szám a felkészítő tanáromnak szól.) De egy életre szóló élmény volt! Ismeretségeket szereztem amik egyetemi éveim alatt elkísérnek és azóta is azt az érzést üldözöm amit akkor éreztem. Ez hajt a Marsversenyen is és még néhány helyen ahol időm engedi az indulást.
Köszönöm a lehetőséget a magam és a felkészítő tanárom nevében a szervezőknek!
(#) ozpecs válasza AoC hozzászólására (») Jún 4, 2013 /
 
Akkor csak egy érdekes dolgot, ezt nem akartam mondani mert nem tudom bizonyítani, de kollégák mondták, hogy akit te emlitettél 2 helyezett előtte nap végigmérte a másnapit, igy nem ismeretlen volt neki, állítólag elszólta magát.... Amúgy hiba volt kérdőivben is más mérőpontot adtak meg mérésre és mást kértek... A zsüri egész érdekesen itélt meg dolgokat sok kolléga felhördült amikor olyanba kötöttek bele amiben nem volt igazuk de nagyon.... Ha már konkrétum amit említettem az az első helyezett volt aki audiofil erősítőt mutatott be amennyire bemutatta, na az nálam nem ugy kezdődeik, hogy csak bedugdossuk a csöveket, beállítás nélkül azért az érdekes mert külön szállították a csöveket és ott dugták bele, sima diódás egyeniráyítás bekapcsolás késleltetés nélkül, nem épp igazim audiofil csövek ,,, sokat tudnék benne kötözködni de nem akarok... végülis a verseny pont arrólnem szól ami a neve, azaz konstrukcióról. Egyik alkalommal olyan gitárerősítőt vittünk oda amit azóta is használnak rendesen olt megcsinálva rendesen kábelezve és akkor is olyanok taroltak amik.... Tisztességes munkát nem érdemes odavinni... A mérésről építésről csak egy szót, a fiamnak azt mondta aki ott volt, a végre ilyet lát ők rendszeresen a suliban is digit szkóppal dolgoztak , előtte évben is a felügyelő kötözködött olyanon, hogy miért a szkóp rövid földelővezetékét használja méréskor, miért nem egy külön földkábelt....Mi most adtuk fel másik pécsi iskola már tavaly feladta és töbet nem megy mi csak most adtuk fel végleg.
A Diószegi mindenért letorkolt eleve minket olyanért amiért másnak nem is szólt kicst lejtős volt a pálya...feleslegesen nem erőlködünk és én meg személyesen igen sokat áldoztam anyagilag is az ügyért, ezt a továbbiakban nem teszem az tuti a kollégákkal szivesen beszélgettem, egy részükkel öröm volt találkozni,szerencsére a nálunk zajló versenyen ami megy vagy 25 éve ott biztosan nincsenek ilyen lejtős pályák még mi akik részt veszünk benne sem ismerjük előre a feladatokat csak 2 ember aki összeállítja őket és mi aznap reggel a diákokkal együtt ismerjük meg azokat, ha nem így lenne nem is vennék részt benne
(#) AoC válasza ozpecs hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Én még csak két éve veszek részt a versenyben, annak is csak a bemutató részt értékelő zsűrijében, de látom hogy mindenki szeretné jól csinálni. Az észrevételeket mindenképpen megbeszélem a szervezőkkel!
(#) AoC válasza ozpecs hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Még egy fontos dolog az idei első helyezettről, de úgy általában is igaz, hogy sokat számít a leadott dokumentáció minősége. A résztvevők ezt nem látják, csak az előadást, így lehet hogy nem teljesen értik az értékelést. Az idei első helyezett dokumentációja szakmailag kiemelkedett a többiek közül, olyan paramétereket vizsgált, mért és dokumentált, amit mások meg sem említettek! Lehet hogy az előadása nem volt túl profi, de éreztük hogy tudja miről beszél, és főleg: hihető volt hogy ő készítette a dokumentációt. Talán nem véletlen, hogy a második napi 3 tagú zsűri egybehangzóan őt választotta legjobbnak! Persze ez még nem elég mert az első napi mérés is kellett hozzá, de ott is jól teljesített, így megérdemelten lett első.
Úgy érzem, hogy a helyzet tisztázásához ezt még le kellett írnom.
(#) david10 hozzászólása Jan 23, 2019 /
 
Sziasztok,
Lesz-e innen valaki, aki fog jönni a májusban lévő versenyre?
(#) ozpecs válasza david10 hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Az előzőek szerint már nem is próbálkozunk évek óta és mivel én elmegyek nyugdíjba a következő években sem hiszem, hogy tőlünk bárki menne elég nekünk a mi versenyünk ahol amugy esélyünk sincs sok éve még az első 5 helyezésre se, de legalább tiszta a verseny ja és amikor elmeséltem a történéseket az igazgatónak teljesen egyetértett velem és a következő évben a meghívóra annyit mondott csak ugye ez az amire nem megyünk
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
(#) borvendeg válasza ozpecs hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Nem elegáns ilyen stílusban nyilatkozni egy nagy múltú versenyről. Veszíteni is emelt fővel kell, mint ahogyan nyerni is kellő alázattal. Azt hiszem egy tanárnak főként élen kellene járni a példamutatásban.
Az életben is van hogy az ember nem érez valamit igazságosnak, ezt is meg kell tanulni kezelni.

Mikor én nyertem is kaptunk hideget meleget hogy mennyire nem volt fair. Pedig semmi segítséget nem kaptam, hacsak a kiosztott rossz szkóp probe nem tekinthető annak. Úgy látszik azóta sem tudnak az emberek emelt fővel veszíteni. Vagy lehet hogy az a baj hogy az interneten bárki írhat bármit...

Sajnos azt kell mondjam ma már bárki lehet tanár...

Üdv.
(#) ozpecs válasza borvendeg hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Pont az volt az előző hozzászólásom lényege, nem az a baj ha nem nyer valaki hanem ha a körülmények nem igazán tiszták... meglepő módon akkor is a rhode s. cég mellesleg felajánlotta a támogatását ha szükségünk van bármilyen müszerre akkor kölcsönöznek nekünk, azaz volt azért sikerélmény mellette (ők értékelték a diákjaink munkáját). A véleményemet fenntartom, és azért mert valaki nyert attól még nem kell másokat .. na mindegy örülök, hogy nem az én diákom volt...részemről befejeztem a és a diákjaim szájíze miatt se tudok jól érezni amikor megtudták, hogy a suli diákja előtte már lemérte a szuper titkos feladatot, azaz egyhén szólva is nagy előnnyel indult abban a feladatban este mondták is inkább menjünk sörözni teljesen feleslegesnek érzik hogy a másnapra készüljenek még azok után...
(#) david10 válasza david10 hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Aki fogja vinni a csapatunkat az a személy ma értesített a versenyről, azt viszont alapból leszögeztük, hogy nem lesz gond az se, hogy ha utolsó helyen végzünk ugyanis mi a román tanügyben egyáltalán nem azt tanuljuk mint amit a "többiek" Magyarországon.
Az, hogy mások mennyire és hogyan csalnak az egyáltalán nem veszi el a kedvünköt, ami töllünk telik azt megtesszük
Ha jól olvastam valamit kell építeni is?
(#) elektroncso válasza david10 hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Be tudnád linkelni ennek a versenynek a honlapját vagy a felhívását? Tudtommal a Puskás suli és a Konstrukciós verseny között teljesen megszakadt a kapcsolat évekkel ezelőtt.
(#) joci válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Itt a versenyfelhívás linkje:
http://muszaki-magazin.hu/2018/11/30/versenyfelhivas-xxii-orszagos-elektronikai-konstrukcios-verseny/
(#) elektroncso válasza joci hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Akkor jól gondoltam. Ennek a versenynek semmi köze a Puskás sulihoz. Én az elmúlt három évben minden alkalommal részt vettem rajta (voltam 4., 1. és 2. helyezett is). Az utóbbi két évben az Óbudai Egyetem ad helyet az építési és mérési feladatnak így a fórumtárs által nehezményezett csalás nem áll fent. Az én tapasztalatom az elmúlt három évben az, hogy korrekt a verseny és semmilyen hátránnyal nem indul az aki esetleg külhoni (én is külhoni vagyok).
Az indulóknak: A DSO méréseket főleg a kurzoros és automata méréseket nagyon nézzétek át, főleg ezekre épül a mérési feladat. Az Autoset gomb ami minden DSO-n megtalálható semmire nem elég. Amúgy a DSO méréseken kívül általános egyenáramú mérésekre is alap számításokra kell számítani. Legalábbis a korábbi években mindig ez volt.
Az első napon egy KIT-et kell összerakni amit ők adnak és ezen kell méréseket végezni majd mérési jegyzőkönyvet készíteni róla.
A második napon a pályaművet kell bemutatni a zsűrinek majd kérdésekre kell válaszolni -meg kell védeni a munkánkat-. Az előadások alatt a pályaművek egy másik teremben vannak kiállítva, ahol meg lehet csodálni a másik munkáját, lehet ötlet börzézni, beszélgetni...
A Rohde magyarországi képviselete pedig tényleg nagyon korrekt, amikor tavaly előtt megnyertem a sulinak a HMO724-es DSO-t elhozták Szlovákiába és személyesen adták át. A verseny előtt pedig küldtek egy HMO1002-est gyakorolni (bármelyik induló suli igényelhette) a saját költségükön postázták el. Nekünk csak vissza kellett juttatni Budapestre.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
(#) ozpecs válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 23, 2019 /
 
Igen nekem is az a érzésem átvették a Diószegiék az egészet, amikor mi utoljára ott jártunk, akkor még fele fele arányban ment a dolog,(Puskás meg külősök ) lehet, hogy azóta jó irányba ment a dolog
(#) t-dani válasza ozpecs hozzászólására (») Jan 25, 2019 1 /
 
Úgy kezdődött a kérdés, hogy:

Idézet:
„Lesz-e innen valaki, aki fog jönni... ?”


Nem pedig úgy, hogy:

Idézet:
„Lesz-e innen valaki, aki NEM fog jönni... ?”


Szövegértelmezés 1-es. Karó. Lehet hőbörögni.

Akkor most én is körbekiabálom a netet minden létező fórumon és felületen, minden nekem nem tetsző dologgal és témával. Mindenkinek alányesek és mindenkinek elpanaszolom, hogy a saját életemben miket NEM szeretek és hol b.tak át. És várom a hozzám hasonló sanyarú sorsú emberek támogató egyetértését. Nagy tapsot érdemel! Úgyis menő és trendi manapság ez a fajta hóbort.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem