Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » KT 206/600 tirisztor?? probléma

Témaindító: Syrax, idő: Ápr 9, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Syrax hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Sziasztok.
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy: Van egy Tungsram Disco lámpám, 3 izzóval, mély, közép, és magas frequenciákra villognak az izzók. Mindegyikhez tartozik egy potméter, ezekkel lehet az villogás fényerejét állítani, és van egy plusz Fő-potméter, amivel a mikrofon érzékenységét lehet beállítani. Mind3 izzóhoz tartozik külön egy KT 206/600-as típusjelzésű tirisztor. A problémám az, hogy a magas hangfrekis izzó 3-5 perc villogás után kiakad, elkezd folyamatosan világítani.Kikapcsolom 15 másodpercre, majd vissza be, és megint 3-5 perc, kiakad. Átforrasztottam a közép frekis izzót vezérlő helyére a tirisztort, akkor az akadt ki. A másik problémám, hogy elmentem az elektro boltba, a csávó is fogta a fejét, hogy sajna ezt a típust már nem tudja adni. Próbára adott helyette egy BT 137-800-as Triak-ot. Beforrasztottam, de az izzó folyamatosan világít, akárhogy csavarom a potikat. Hiába mondtam neki, hogy a neten ezt a KT 206/600-at tirisztornak írja, azt mondta, hogy az nem lehet tirisztor, mert az egyenáramnál használják. Úgyhogy kicsit megkavarodtam ezek után én is. A kérdésem az lenne, hogy esetleg valaki tud -e helyet, ahonnan be lehet szerezni egy ilyen alkatrészt, vagy esetleg előfordul, hogy van helyettesítője? A HQ-nál néztem, nincs sajnos. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) vicsys válasza Syrax hozzászólására (») Ápr 9, 2010 / 4

Nos, tényleg tirisztor.
Vehetsz helyette másik típust csak fel kell cserélni 2 lábat.
TIC106
és kt206
Tehát a gate és anod-ot kell felcserélni. Egy kis szigető cső darabbal és félrehajlítással megoldható.
(#) moltam válasza Syrax hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Pedig ez tirisztor.KT206
(#) Syrax válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Pont visszamentem a boltba, és mondtam h ez bezony akárhogy is nézem, tirisztor, erre bocsánatot kért, h tévedett És adott egy TIC106M-et
(#) Syrax válasza Syrax hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Hát, sajna így sem működik. Felcserélem a 2 lábat, beforrasztottam, de akármit csinálok, folyamatosan világít Csavarom a potit is, de semmi. Visszaforrasztottam a gyárit, azzal villog. Hát így jártam, elrakom, hátha valamikor valahonnan, használtba becsúszik egy ilyen tirisztor Azért a segítségeket köszönöm.
(#) Syrax válasza Syrax hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Egyébként egy ilyenről van szó
(#) proba válasza Syrax hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

A TIC 106 szerintem lényegesen érzékenyebb,ezért a gate és az A1 közé egy kis ellenállást tehetsz (100-200 ohm esetleg kisebbet)
(#) Syrax válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Simpi: Azt a 2 lábat cseréltem fel, amelyeket bekarikáztad

Proba: Köszi, megpróbálom
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem