Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó PIC-kel
 
Témaindító: Fery, idő: Nov 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 13
(#) Fery hozzászólása Nov 17, 2007 /
 
Elsőre mindjárt elnézést kérek,hogy olyan témábam nyitok új topicot ami már létezik,sőt egy másik topicban is feltettem ezt a kérdést, de ezt valószinűleg sokkal többen olvassák és nagyon nagy szükségem lenne a segitségre mivel némi meggondolatlanságból elkövettem egy jó nagy marhaságot.

Találtam egy riasztó kapcsolási rajzot. Nekem nagyon tetszik, frappáns, egyszerü, könnyen után épithető, és tudja azt amit egy riasztónak tudni kell.
PIC-es. DE. A cikk végén a szerző irja,hogy küld felprogramozott PIC-et. Felhivtam. Sajnos azonban mivel ez egy 2001-es kiadású újság a szerzőnek nics már ilyen felprogramozott PIC-e sőt a programja sincs meg neki. De sajnos azután hivtam fel miután már ujraterveztem a nyákot, levasaltam, beültettem stb....,és most itt állok a kész cuccal szoftver nélkül.
Ha egy mód van rá nem szeretném a kukát hizlalni vele.

Nincs ez meg véletlenül valakinek ? Esetleg nem épitette meg valaki ? Ugyanis sajnos a program nélkül ez annyit ér mintha meg se épiteném.
Ebben kellene nekem némi segitség. Köszi.
Ha valaki esetleg még megépitené ha lesz szoftver, ideteszem a lay-t is.
Mégegyszer bocsi de tényleg fontos volna.
(#) dcsabi válasza Fery hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Ha szerencséd van találsz valakit, aki tényleg ezt építette meg. Viszont a progi az ugye le van védve az ilyen "kereskedelmi" cuccokban. Tehát marad a következő,
Az adott áramköri környezethez lehet progit írni az újabb
Pic-ekre. A mai fejlett procik az adott feladathoz szinte külső alkatrész nélkül megoldják ,nem kell komparátor, meg hasonló. Pl 16f876 analóg bemenetekkel is rendelkezik. Az eredeti projektbe szerintem a 16f628 tökéletesen megfelelne ha valaki megírja rá progit. Keress inkább egy másik kapcsolást az alkatrészek meg jó lesznek valahova, a nyák meg forraszgatni... Egy ilyen riasztó leegyszerűsítve 3-2 óra alatt megvan a progija pl:pic16f876-ra. A bemenetekre én tennék optocsatolót.
Panelnak használj "lyukas"próba panelt, és nem fogod sajnálni a felesleges melót.
(#) Fery válasza dcsabi hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Persze igazad van,lehet másikat is épitani, nem akkora katasztrófa, de azért ha megvan valahol az jó lenne. Nem tudom védett-e a progi, nem is visszaélni akartam a dologgal. Beszéltem a szerzővel ő mondta, hogy neki már a progi sincs meg és én mondtam neki,hogy megpróbálok keresni olyat akinek meg van épitve. Nem volt ellenvetése.
Sajnos én javitással foglalkoztam az elmúlt években a PIC-hez sik hülye vagyok. Nem tudok megirni egy ilyen programot.
Ha valakinek lenne kedve irni egy ilyen progit,valóban szivesen megépitenék akár egy másikat is mert valóban nem akkora történet egy ekkorka nyák pár alkatrésszel.
De gondolom egy ilyen progi megirása nem két perc valószinűleg idő igényes meló, nem hiszem,hogy kérhetek bárkitől ilyen szivességet. Azért kerestem ezt.
Megpróbáltam hátha mégis sikerül.

(#) dcsabi válasza Fery hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Ha meg van az áramköri környezet és a feladat, akkor egy ilyen program néhány logikai feltétel meg időzítés,esetleg nyomógomb lekezelése, ha nem akarsz komolyabb kijelzést, néhány led is megfelel, -ez kb 1 órás munka.
A nyomógombok a kérdés. 2-3 egyszerő nyomó,vagy mátrix billentyűk lennének? Egyszerű riasztó ami nem hív fel valakit vagy rendőrseget stb, esetleg sms-t küld, viszonylag nem nagy feladat. néhány ezer ft-os beruházás.
(#) Csibi válasza Fery hozzászólására (») Nov 17, 2007 /
 
Szia
PIC progi irásba nem igazán tudok segiteni (már jó pár éve nem irtam PIC-nek progit), de ha mégis amellett döntenél, hogy épitesz egy másikat akkor egy egyszerű mobilos verzióban szivesen segitek.
A csatolt áramkört már jó pár éve készitettem, de még mindig műkszik (a hex file és teljes leirás a csomagban van).
Leirás és progi itt

Video róla pedig itt: Video Link
Udv
(#) StefuPeti válasza Fery hozzászólására (») Nov 17, 2007 / 4
 
Ezt a lakásriasztó kapcsolást már régebben találtam, meg akartam épiteni de még nem jutottam el odáig.
Remélem tudtam segiteni.
(#) Fery válasza StefuPeti hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Köszi mindenkinek az ötleteket. StefuPeti által küldött kapcsolás nagyon tettszik, egy baj van, nem vagyok túl jó angolból, egyes részeit nem nagyon értem a leirásnak bár eléggé adja magát a kapcsolás. Ez egy továbbfejlesztett változata lehet annak amit megcsináltam mert eléggé hasonlit is a két kapcsolás. Köszönöm. Azért még reménykedek benne hátha meglesz az a progi amire vadászom.
És köszi Csibi segitségét is, átnézem azt is.
(#) JZoli válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Nem tudná ennek a programját átírni valaki hozzáértő magyarrra? Szerintem ez is érdekelne több embert is, köztük engem is. Egész komoly riasztót tervezett ez az Úriember, nekem is tetszene, de a hazai felhasználók többsége sajnos csak magyarul ért, így ez elég nagy probléma.Tudom, hogy lehet venni riasztóközpontokat, de az legalább 10-15000,- és az még csak belépő szint , otthon építve csak ennek a negyede, plusz az "építés öröme". Remélem akad egy magyarosító!
(#) Fery válasza JZoli hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Én nem a programra gondoltam szerintem te sem hanem csak a leirásra. A progi átirása magyarra a forrás nélkül nem lehetséges itt meg csak a Hex van amit be kell égetni a PIC-be. Sok értelme nem is lenne.
Én szinte biztos, megépitem ezt a cuccot aztán kitalálom amit nem értek.legalábbis remélem.
(#) Balázs válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Sziasztok!

Ha úgy döntenél, hogy megépíted a StefuPeti-féle rajzot, akkor angolos problémákban segítek szívesen!
(#) Fery válasza Balázs hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Nagyon köszönöm nem lenne rossz. Igazság szerint elég kevés amit megértek belőle jó lenne ha pl összefognának az angolul tudók és az egész leirás le lenne forditva. Ahogy a kapcsolást elnézem ilyen kategóriáju riasztó központ kb a 30 ropis kategóriába tartozik. Szerintem ha lenne hozzá egy korrekt leirás sokan megépitenék. Én annyival szivesen hozzájárulok,hogy egy két napon belül megcsinálom a nyáktervet SL-ben / mert akkor könnyebben nyomtatható és esetleg igazitható más méretü alkatrészekhez. / és kiteszem ide.
(#) Balázs válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Tehát lehetne belőle egy ilyen cikk-féleség? Végülis én benne vagyok. Mostanában eléggé összesűrűsödtek itt nekem a teendők, de megpróbálom mihamarabb elkezdeni. Ha meg úgy döntenél, hogy megépíted, és valami ehhez kapcsolódó részletet nem értesz, akkor azt itt rögtön lefordítom.
(#) Fery válasza Balázs hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Hát tőlem lehetne belőle egy cikk ha valaki megirja ,mert én nem vagyok irói vénával megáldva. Bármikor nagyon szivesen segitek akár ez ügyben akár másban bárkinek de csak az elektronikai részben. Én nem tudok megirni normálisan egy cikket, már az általánosba is állandóan hasalásközelbe voltam a magyar nyelv és irodalom és stb...humán tárgyakkal. Nekem csak matek, fizika, kémia, meg később a szaktantárgyak mentek. Úgyhogy a cikkirás másra vár. / mellesleg jobban is jártok ha nem azt a cikket kell olvasni amit én irok meg /
A megépités most már biztos lehet még ma este nekiállok a nyáknak.
(#) Tomi111 válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 / 4
 
Üdv Fery!

Én annak idején megépítettem ezt a riasztót három példányban is. Ha jól tudom azóta is működik mind, csak az a gond, hogy nem értek a pic-ekhez. Ill most kezdem tanulmányozni. Még programozóm sincs. Ha ki tudnám olvasni a progit, akkor valaki biztos tudna programozni másikat. Megpróbálhatom megszerezni, csak kis időbe telik. Eladásra csináltam őket, meg elköltöztem azóta. Lehet csak jövőre lesz belőle valami!
Távirányítósra csináltam őket akkor. A Profitech Kft-től rendeltem hozzá adó-vevő modulokat. Nem is voltak drágák.

Üdv! Tomi
(#) Fery válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Szia

Szuper örülök,hogy megvan. Nem baj ha csak jövőre nekem az is jó. Én most csinálom a PIC égetőt remélem sikerül akkor ha elküldöd én is ki fogom tudni olvasni aztán vissza küldöm ha neked megfelel. De ha te találsz valakit aki kiolvassa, nekem az is tuti sőt még jobb nehogy a posta elherdálja a cuccot. Nekem a Hex file bőven elég.

Azért ezt a StefuPeti féle verziót is megcsinálom mindenképp de ennek a progija is kell főleg hogy már kész a panel.
(#) Fery válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
MODERÁTOROKNAK.

Kérnélek benneteket, hogy StefuPeti-nek is adjatok pontot mert megoldásnak nem jelölhetem mivel azt Tomi 111 adta de az a kapcsolás amit ő küldött szerintem bőven megér ugyanannyit. És még a későbbiek során, ha Balázs megcsinálja a leirás forditását akkor azt hiszem ő is megérdemelné.

Köszönettel Fery
(#) Norberto válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Megoldva
(#) Fery válasza Norberto hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Nagyon szépen köszönöm.
(#) Tomi111 válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Üdv!

Addig talán elkészül a programozóm és megpróbálom kiolvasni. Ahhoz gondolom nem kell annyira érteni hozzá. Egy Oshon-félét nézegettem watt oldalán.
Nem is kerül sokba, egyszerű is. Nekem is kellene még építeni ilyen riasztót, de én is úgy jártam, mint te. Még régebben hívtam a fickót, de már nem foglalkozott vele, nem tudott küldeni.

Elmentettem a mail-címedet, hogyha meglesz a progi, tudjam küldeni.

Üdv!
(#) Fery válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Szuper, köszönöm de inkább ide rakd fel mert szerintem lesz más is aki megépiti. Én is feltettem a Lay-t,hogy megkönnyitsem a dolgát annak aki megépiti.
Ja és nézd meg azt is amit ide küldött StefuPeti mert az is egy szenzációs cucc. Már elkezdtem a nyákját SL-be annyira tettszik.
(#) Tomi111 válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Oké, majd ide is felteszem, de tényleg valószínű hogy csak jövőre lesz belőle valami! Előbb nem nagyon érek oda. Nemrég költöztem és még egy asztal sincs a műhelyben! Munka mellett nem volt időm még átpakolni a szüleimtől.
(#) Fery válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Amikor összejön akkor meglesz, csak ne felejtsd el. Félreteszem a panelt, addig megépitem a másikat.
addig is köszi.
(#) StefuPeti hozzászólása Nov 18, 2007 /
 
Sziasztok
Látom kapós lett a rajzom, ha valaki megépiti szivesen olvasnák a tapasztalatokról. Lehet én is megépitem majd, PIC-k és LCD-m van itthon. Szerintem a Csibi féle kapcsolást kellene hozzáilleszteni az "enyémhez"
és akkor még mobilos is lenne. Meg még az akkumulátoros üzemröl is gondoskodni kéne, nem ártana ha áramszünet esetén is gond nélkül müködne.
(#) Fery válasza StefuPeti hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Szia.
Annyira kapós lett, hogy a Lay-t meg is csináltam fel is teszem ha valaki meg akarja csinálni nem kell vele mégegyszer szenvedni.
Valamilyen telefon kimenete ennek is van BELL néven. Nem tudom ez milyen kijárat lehet vezetékesen megy nem tudom. Egyébként jó ötlet az aux kimenetet fel lehet erre használni csak rákell tenni egy 2 mp-es időzitést.
Az akkus üzemmód ezen meg van oldva a táprajzon fel van tüntetve.
Egyébként tényleg nagyon tettszik.
(#) Balázs válasza Fery hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Nem, az nem telefonos kimenet. Azt írja, hogy oda egy csengőt célszerű bekötni, amely a behatolást követően egy előre beprogramozott ideig szól.
(#) Fery válasza Balázs hozzászólására (») Nov 18, 2007 /
 
Na látod milyen jó vagyok angolból ??? Le tudok én mindent forditani csak éppen annyi köze lesz a valósághoz mint lónak a hátúszáshoz.
Mondtam,hogy a nyákját hamar megcsinálom,de a forditáshoz nem értek. Köszi a javitást igy legalább tudjuk, hogy mit kell kötni oda.
De az AUX kimenetet jól gondoltam nem ? Remélem.
(#) Balázs válasza Fery hozzászólására (») Nov 19, 2007 /
 
Igen, az AUX az auxiliary, azaz kiegészítő. Oda azt kötsz, amit akarsz.
(#) Fery válasza Balázs hozzászólására (») Nov 19, 2007 /
 
Szia
Köszi. Kiváncsi lennék arra a Bell kimenetre. Az előre programozott idő mit jelent. Azt, hogy a PIC eredeti programozásában van az az idő amig működik az a kimenet vagy felhasználó által programozható. Ha igen akkor azt is fel lehetne használni mobilhoz mivel ott csak egy kb két másodperces időtartam kell. Vagy még az is érdekelne,hogy az Aux programozható-e ilyen módon.
(#) DaeMonS hozzászólása Nov 19, 2007 /
 
na ez kiraly ketyere lenne....valakinek 5lete,hogyan lehet gsm esre atalkitani, nem neztem meg meg a reszletes rajzot,de ha van szabad kivezetese a 877nek akkor meglehetne alkotni...csak kene a progija :/

(#) Fery válasza DaeMonS hozzászólására (») Nov 19, 2007 /
 
Nokia-ra könnyű megoldani mert amelyiken van gyorshivás ott csak egy 555-ös időzitővel kell csinálni egy áramkört pluszban amit valamelyik kimenetre rá lehet akasztani. Két drótot kivezetni valamelyik gyorsgombról amit két mp-re rövidre zárok egy tranyóval vagy egy kis relével, hogy független legyen. És már hivja is a beprogramozott számot.
Következő: »»   1 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem