Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó
 
Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   39 / 50
(#) Syn7h37ic válasza Lezli46 hozzászólására (») Júl 12, 2015 /
 
Igen.
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Júl 24, 2015 /
 
Szia!

A relé volt a ludas, betettem azt, amiről előzőleg tárgyaltunk, most már minden tökéletesen működik, ismételten köszönjük az óriási segítségedet!

Üdv: Joci
(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Júl 24, 2015 /
 
Szia!

Szívesen segítettem nektek is.
Amennyiben gondotok akadna a rendszerrel vagy módosítani szeretnétek, írj nyugodtan.

Ne felejtsétek el:
- Havonta tesztelni
- Ügyelni arra, hogy a GSM hívó SIM kártyáján mindig legyen feltöltve elegendő összeg
- Megfelelő állapotban legyen a rendszer

Üdv.
Karcsi
(#) emil80 hozzászólása Júl 29, 2015 /
 
Sziasztok.

Nekem is lenne egy pár kérdésem. Előszőr is, a házban amelyikben költöztem be van szerelve egy Pyronix Matrix 832 + mozgás érzékelők + kűltéri sziréna amelyik műkődik is rendesen. Meg RS232-őn is sikerult rakotodjek PC-rol hogy kőnyebb legyen a programozása.

A kővetkező kérdéseim lennének :

1. a RING és TIP kottetésre lehet tenni egy fix telefon kábelt, nekem a kábel-tv-vel van egy fix telefon vonalom is amit nem használok (de műkődő képes), valahogy be lehet álittani hogy a mobil telefonomra kűldjőn űzenetet ha riasztás van ?

2. szeretnék hozzá adni egy modult hogy távulrol tudjam irányittani (SMS-n keresztul) és tudjon szolni ha gond van.
Azert tennek egy GSM-et ha sikerul is a fix vonallal mivel ha elveszik a villanyt a negyedben (és pedig nem egyszer tőrtént már meg) akkor a fix vonal nem műkődik, pont amikor fontos hogy menjen.
A kővetkező modulokat kaptam :
- GT10T GSM - http://www.trikdis.com/en/downloads/449 (nem kaptam a GT10-et amelyik biztos kompatibilis a Matrix-el, csak a GT10T amyiknél aszt irja hogy PSTN kompatibilis, a Matrix pedig tudtommal az)
- GSM - GPRS universal Eldes ET082 - http://eldes.lt/assets/Uploads/Manuals/ET082userwebEN.pdf - ehez lehet csatolni egy másik modult ami az internethez is kőthető
- Esim 252 - http://www.ordis.ro/files/pdf_pret/controler-gsm-esim-252-157.pdf - eszt más dolgok vezérlésére is használhatnám

Nem tudom melyik lenne a jobb (Romániában lakom ha ez számitt), nekem az utolso tetszik mert aval más berendezést is irányithatnék, az árak eleg kőzeliek (kb 27-28000 ft kőrűl vannak).

Vagy esetleg ha van jobb őtletetek.

3. lehet valahogy egy távirányittot hozzá kőtni ? láttam hogy van a KF4DW távirányitto de tudtommal az csak akkor műkődik ha a wireless modult is teszem (MX-RIX8DW) a kettő egyűtt pedig eleg drága, modjuk érdekelne valami olcsobb megoldás, az érdekel hogy kivulről tudjam elindittani és leálittani.

4. használhatok más gyártotol detektorokat vagy ajánlott a sajátot használni ? ki cserélném a mostani mozgás érzékelőket olyanokkal amik a kis álatot (ebben az esetben a 2 macskát) nem érzekelik, erre a célra csak a KX 10 DP modelt kaptam az itteni űzletekben.

5. érdemes a mozgás érzékelők melé űveg tőrés érzékelőt is tenni ?

Hoszu távon majd akarok tenni kűlső filmező gépeket is (gondolom 2 darab elég ami a 2 bejáratot filmezze), de aszt nem kőtném a riasztohoz hanem kűlőn rendszerben (lokálisan mindent ment pár napra egy kis szerverre es "live" megnézhető a netről amikor nem vagyok otthon).

Kőszőnőm előre is a segitséget és bocsánat a hoszu űzenetért
(#) mag-net hozzászólása Júl 30, 2015 /
 
Tiszteletem Mindnyájatoknak!
Kérnék ötletet a következőhöz. Spectra 1728, hozzákötve egy Spectra 1641, felprogramozva 2 területre, 4 mozgásérzékelövel , egy ajtónyitás figyelővel. Az ajtónyitás érzékelőn kívül minden ok. Maga a reed jó, be van kötve a kezelőbe 1Kohm sorban vele. Semmit nem csinál, ha beriasztva a rendszer és bontom. Beléptetési késleltetés alapon áll. Mit kell még ügyködni, hogy elinduljon? Üdvözlettel, Jani
(#) hbal válasza mag-net hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Szia!
Szerintem külön fel kellene programoznod a kezelőt is:
Bővebben: Paradox 1641 installation manual
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2015
(#) adam21. hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy Crow PowerWave 4 csatornás lakásriasztóm. Tavaly ilyenkor a kezelő memóriájába elkezdett világítani a System+1-es LED ami az akku merülésére és hibájára utalt. Ekkor ki is cseréltem a központ dobozában lévő akksit, ami után már nem jelzett hibát. Tegnap viszont nem voltunk itthon és a telefonomra jelzés jött a riasztótól, megijedtünk, mert sose volt még vakriasztás sem. Amikor hazaértünk kiderült, hogy nem a sziréna szólalt meg, hanem valószínű meghibásodott az akku. Újra kijelezte a System+1 LED párost. Gyanús nekem, hogy ilyen hamar tönkre menne az akksi. A leírásban nem szerepel, hogy most a szirénában lévő akksi hibáját vagy a kezelőben lévőt jelzi. Hogyan lehet ezt kideríteni egyszerűen? Kicserélem a központét, aztán ha nem múlik el akkor a szirénáét? Ha a szirénát kell, akkor kicsit aggódok, hogyha eltávolítom a burkolatot, nem-e kezd szirénázni a fülemtől 10 centire a létra tetején. Ezekben a riasztókban, ki lehet iktatni a kezelővel ideiglenesen, hogy ne kezdjen el szirénázni? Köszönöm!
(#) levaitamas válasza adam21. hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Hello!
Ha akkut cserélünk, akkor azt általában együtt szoktuk. Nem írtad a sziréna típusát, de ha a szerelő épített ki szervíz szálat, azt a központtól tudod aktiválni. Előtte tanácsos a szabotázst kiiktatni, mert a központ nyitásakor is meg kell szólalni a szirénának. A kezelőben tudtommal nincs akku.
(#) adam21. válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Szia!

Sziréna típust sajnos nem tudok, amikor a lakást vettük, már be volt szerelve a riasztó. Közvetlenül nem riaszt távfelügyeletre, hanem nekem mobilra.
Ez a leírás a központhoz:
http://www.riasztobolt.hu/pictures/down/hu_tmanual_PW8prog.pdf

Nem tudom hogyan van bekötve, de a központ dobozának a felnyitásakor nem szólal meg a sziréna. Ha áramtalanítva van a központ és közben nincs rajta az akku, akkor viszont megszólal a sziréna. A leírás alapján tudom programozni a központot, viszont az nem világos számomra, hogy a szabotázs kikapcsolásán milyen programkódot kell beírni. Egy akku csere miatt nem szeretnék több ezer forint munkadíjat illetve kiszállási díjat kifizetni, szeretném magam megoldani. Tudnál/tudnátok abban segíteni, hogy mivel tudom inaktiválni a szabotázst? Hálás lennék.
(#) levaitamas válasza adam21. hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Az elég hanyag telepítésre utal ha a kp nyitása nem okozott szabotázs jelzést. Talán a legegyszerűbb, hogy kinyitsz egy mozgásérzékelőt. Ekkor is meg kell(ene) szólalni a szirénának és kóddal kikapcsolod, de ne zárd vissza addig az érzékelőt amíg nem cserélted ki az akkut a szirénában. (Feltételezem nincs külön sziréna szabotázs.)
(#) adam21. válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Köszi! Sajnos nem szakszerűen lett bekötve, de akkor sem szólal meg a riasztó, ha kinyitok egy érzékelőt. Egyedül akkor sikerül beindítani a szirénát, ha a központ áramtalanítva van és közbe lehúzom a központot az akkuról. Ekkor viszont ugyebár a központ nincs áram alatt, tehát a kezelővel sem tudom kikapcsolni kóddal a szirénát. Program kóddal nem lehet kiiktatni a szirénát?
(#) adam21. válasza adam21. hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
(#) levaitamas válasza adam21. hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
A linkelt leírás alapján ezt nem lehet szervizelni és valószínűleg kinyithatod annélkül hogy megszólalna. Ezt a "riasztót" nem ismerem, de prog kóddal szerintem nem tudsz kiiktatni. Szerintem nem kínlódj vele, ha megszólal szétszedés közben valaki kóddal kapcsolja ki. Egyébkét a bypass+kód+zónaszám vagy bypass+zónaszám (egy vagy két jegy) lehet a kiiktatás menete.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
(#) pgabor79 hozzászólása Szept 6, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy nem általam lebontott riasztó szett (képeken látható!) Vissza kellene kötni, de nem ismert a bekötés mikéntje! Van arra esély hogy valahogy visszakötve működjön? 4db a képen látható PIR szenzor volt csatlakoztatva kiegészítve 3db tűzjelzővel és egy külső pánikgombbal. A tűzjelzők nem lennének használva. a többi szenzor igen! (vezérlő kódok megvannak!)
Tudna valaki segíteni hogy mit hova kell kötni? Esetleg a tűzjelző kihagyása miatt lehet hogy teljesen újra kell programozni a központot?
PIR szenzor típusát be sem tudtam azonosítani, mert semmilyen típusazonosító nem látható rajta. Nem olyan egyértelmű a bekötése mint pl. egy DSC-nek...
Köszönöm előre is!
(#) Syn7h37ic válasza pgabor79 hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Két egyszerű lépés van:
1: Dobd ki.
2: Vegyél új normális riasztót.
(#) pgabor79 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Azt tenném ha magamnak csinálnám, de ez máshova lenne...
(#) Syn7h37ic válasza pgabor79 hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Bővebben: Link

Itt van hozzá minden. Leírás, szoftver. Magyarul, és angolul is.

Használt riasztót másnak főleg nem szerelnék. Csak gondolj bele... Bármilyen gond van, téged fognak szekálni vele, hogy ez nem jó, az riasztgat ha kell, ha nem... A központot még csak-csak, de mozgásérzékelőt tényleg nem raknék fel használtat. Az tényleg olcsó. Költség így is úgy is lesz, mert akkut szintén csak újat illik.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
(#) pgabor79 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
NA, szuper! Köszönöm! Már csak a PIR szenzorhoz kéne valami!
(#) pgabor79 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
Teljesen igazad van! Egy nagy szar az egész, de ezzel kell főzni! Mondván "Eddig jó volt, ezután is jó lesz..."
(#) Syn7h37ic válasza pgabor79 hozzászólására (») Szept 6, 2015 /
 
plusz mínusz adott, ez a táp. A szabotázs mikrokapcsolót is könnyű kimérni, ha benyomod, akkor két pontot fog rövidre zárni. Jó eséllyel at AT-AT pontok lesznek. Az AL-AL a PIR kontakjai lesznek szerintem. Ezt is ki lehet mérni, táp ráad, vársz kb 2 percet, míg üzembe áll az eszköz. Ha nyugalmi helyzetbe állt, akkor az (elvileg) AL pontok között rövidzár van, mozgás esetén megszakad. SP LT T fingom sincs.
(#) adam21. válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 8, 2015 /
 
Szia!

Kicsit érdekes a hibás akku jelzése, ugyanis tegnap délutánra már nem jelezte az akku hibát. Elvileg addig kéne jeleznie, amíg egy újra ki nem cserélem...
(#) levaitamas válasza adam21. hozzászólására (») Szept 8, 2015 /
 
Nem lehet, hogy az akkura van kötve más egyéb fogyasztó?
(#) adam21. válasza levaitamas hozzászólására (») Szept 8, 2015 /
 
Nem, csak a központ. Mindenesetre figyelgetem majd.
(#) colorekft hozzászólása Okt 16, 2015 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy ATLAS-4 riasztóközpontot, amit fel akarok szerelni a nyaralóba. Sajnos nincs semmi doksim a telepítéséhez. Nincs e meg valakinek a telepítési/programozási útmutatója? Asztalon összeraktam egy mozgásérzékelővel és egy nyitásérzékelővel, úgy tűnik, h működik a dolog, de nem ismerem a hozzáférési kódokat és addig nem akarom resetelni sem. 1-2-3-4 kódra valamelyest hallgat, de nem tudom, h "mit csinálok". Így, hogy semmi tapasztalatom a biztonságtechnikában, nem tudok továbblépni vele.

Köszönettel,
colore
(#) barthaistvan2005 válasza Johnycorp hozzászólására (») Nov 2, 2015 /
 
Szia!

A hétvégéig minden jó volt, havonta teszteltünk ahogy írtad, SIM-re töltöttünk közben. Viszont mára a gagyi kínai GSM hívó beadta a kulcsot. Nem az akkupack-ja és nem a hálózati adapter a rossz, ezeket ellenőriztem. Nem akarok kínlódni vele, tudnál ajánlani helyette valami megbízható GSM hívót? Az sem lenne baj, ha nem lenne drága. Csak riasztáskori hívásra kellene, szóval semmi extra.

Joci
(#) Johnycorp válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Nov 3, 2015 /
 
Szia!

Az elromlott GSM hívó helyett gyakorlatilag bármely piacon kapható univerzális modell megfelelő lehet. A lényeg az, hogy 12V DC tápellátást kérjen és legyen legalább egy kontatus bemenete, mely a riasztást fogadja.

Az egyik ilyen megoldás lehet az alábbi:
GMAX GSM modul

Akár SMS segítségével is felprogramozható. Egyszerűen beüzemelhető. Lehet egységcsomagban is megvenni programozó kábellel és PC-s szoftverrel együtt.

Hasonló tudású és árképzésű például még a Wilarm Micro GSM.

Amennyiben kérdésed van, írd le nyugodtan. Ne kapkodd el a vásárlást!
Persze létezik olcsóbb megoldás is, de azok erősen súrolják az igénytelen és megbízhatatlan kategóriákat.

Üdv.

Karcsi
(#) gaboor1985 válasza Johnycorp hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
Szia!

Én pont egy GMAX GSM modult szeretnék összekötni egy Paradox SP6000-s riasztóközponttal.
Tudnál segíteni a bekötésben? Sajnos nagyon amatőr vagyok és elakadtam.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.
Gábor
(#) Johnycorp válasza gaboor1985 hozzászólására (») Nov 10, 2015 / 1
 
Szia!

Talán az egyik legegyszerűbb megoldás számodra, ha az SP6000 BELL+ és BELL- kimenete közé bekötöd egy 12V DC relé tekercsét. Így riasztáskor meghúz. A relé érintkezője pedig menjen a GMAX GSM IN1 és COM sorkapcsa közé. A GSM modul 12V DC tápfeszültséget igényel a +U és COM sorkapcsok közé. A GSM modul maximális áramfelvétele 800mA!

A GSM modulon szükséges néhány beállítás:
- bemenet beállítása (NO vagy NC és ez szerint kell a relé kontaktusát is bekötni)
- hívandó telefonszámok
- hívás és vagy SMS küldés beállítása az egyes számokra
- SMS üzenetek
- SMS átirányítás bekapcsolása

GMAX GSM útmutató

A GSM modulba CSAK olyan SIM kártya rakható, mely aktiválva van és lehet róla hívást indítani. Ajánlott új SIM kártya vásárlása (hogy ne hivogassák), valamint minden reklám és egyéb SMS-t le kell tiltatni a szerződés kötéskor. Ne szerepeljen a publikus telefonkönyvben sem. Bármely hazai szolgáltatóhoz tartozhat a SIM kártya.

A GSM modulba helyezés előtt a a SIM kártyát egy telefonba helyezve a az alábbiak beállítása ajánlott:
- Ajánlott a SIM kártya telefonszámán a hívószám-küldést bekapcsolni, így híváskor látják az értesítendő számok, hogy a riasztó hívja őket.
- Valamint a PIN kód kérést ki kell kapcsolni.
- Kártya legyen aktív és lehessen hívást indítani róla

Üdv.
Karcsi
(#) gaboor1985 válasza Johnycorp hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséget! Írok emailt.

Üdv,
Gábor
(#) tomo007 hozzászólása Nov 22, 2015 /
 
http://www.cyberelectronics.org/?p=44

ennek a riasztónak keresem a forráskódját, (asm) tudnátok segíteni, az időket szeretném személyre szabni, valamint kisebb módosításokat a LED-eket illetően.
Megépítettem, nagyon király.
Következő: »»   39 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem