Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lámpa vezérlése keverőpultról
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zotyaa hozzászólása Szept 6, 2007 /
 
Üdvözletem! A következő dologban szeretném a segítségeteket kérni: "FELVÉTEL" lámpát szeretnék, tehát ha a keverőpulton feltolom a mikrofon potiját, akkor világítson egy lámpa.

A keverőn van olyan kimenet, amit be lehet állítani, hogy csak a mikrofon hangját adja, és csak akkor amikor a poti fel van tolva.
Tehát egy olyan eszköz kellene, ami figyeli, hogy jön-e jel az audió bemenetén, és ha jön, akkor felkapcsol pl. egy izzót...
Szóval ennek úgy kéne működnie, mintha egy kivezérlés jelzőnek a legelső zöld (legérzékenyebb) ledje lenne.

Van valami ötletetek, megoldható-e amit akarok?

Vagy szét kellene szedni a keverőt és annak a potijában variálni valamit?

Előre is köszi a válaszokat.
(#) Master_of_the_web válasza zotyaa hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
sztem a kimenetről kéne levenni a jelet, ezt egyenirányítani, felerősíteni, pufferelni, majd egy optotrikakkal meghajtani a lámpát. De ez csak egy 5let...
(#) Master_of_the_web válasza zotyaa hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
Vagy itt van ez a kapcsolás, ezt is a kimenetre kell kötni, ez hangfrekis jelre kapcsol be.

p38-fig1.gif
    
(#) mlhe_vr válasza zotyaa hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
ha fesültségvezérelt (VCA) a pult akkor egyszerűen meg lehet oldani a dolgot. Kivezeted a mikrofon potijárol a vezérlőfeszültséget és azzal meghajtasz egy optocsatolót azon azon keresztűl meg egy triakot.
Vagy olyan megoldás is van -bár ez mechanikailag nem tudom hogy kivitelezhető e- hogy egy mikrokapcsolót raksz a keverőpultba és amikor feltolod a potit akkor a mikrokapcsoló egy relén keresztűl felkapcsolja a lámpát.
(#) zotyaa hozzászólása Szept 7, 2007 /
 
Sajnos ez egy egyszerű, olcsó kategóriás keverő, nem sokat tud. Ezért lehetne csak úgy megoldani a vezérlést, hogy audio kimenetet figyeli, és ha kap hangot, akkor világít.
(#) dbase hozzászólása Szept 7, 2007 / 4
 
Leválasztod kondikkal a potmétert, és egyenáramot tolsz bele.Mivel a poti alsó része 0-n van és a felsőre beadnád-5-12v ot akkor egy feszültségosztóként üzemelne, közben meg a hangot is állítaná.Persze nem szabad leterhelni a potit, ez csak vezérlés lenne. Az egyenáram kimenetére meg rátenné egy tranyót, beállítanád a küszöb feszt másik potival, és tranyó meg meghuzza a relét.
Volt egy házi keverőm, nem én csináltam, de abban így volt megoldva, a maximumot jelezte egy-egy LED.A minimumot is a középső lábról vette le a lednek, csak ott a led egyik lába a plusz-on volt a másik meg ha lehúztam a potit persze negatívon, és így azt is jelezte az alsó h mikor van teljesen lehúzva.
(#) ciw hozzászólása Szept 12, 2007 /
 
Üdv !

Talán az működhet, hogy a poti mozgórészére, valahová felbiggyeszteni egy kis mágnest és a megfelelő helyre (ahol már be kell kapcsolni a lámpát) oda felrakni egy reed-relét.

A reed relé ad neked egy záró kontaktust amikor a mágnes a közelébe kerül, ezt akontaktust a keverőpulton kívűl elhelyezett relén keresztül már tudod használni lámpa kapcsolgatásra.

Ezzel nem kell a keverő elektronikus rendszerét megbolygatni és bármikor el is távolítható.

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem