Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor feltételezhető az, hogy az akku töltött állapotban van de mégse tudod bekapcsolni. Ha jól sejtem KÉP ez az alaplap van a gépedben. Ahová csatlakozik az akku (az a lemezes rész) a képen a jobb felső sarokban van, mögötte mintha egy smd kondenzátor lenne (de az is lehet hogy biztosíték). Azt kellene megvizsgálni közelebbről.
Igen ez az az alaplap,csaz az ati chip nincs benne!
Nem a lemezes felől csatlakozik,hanem a másik oldalt! Itt egy kép! Ehez is van egy bisztosíték,de jó mind a kettő! A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Rendben!
Ezek szerint alaplap halt meg! ![]() Mert ha laptophoz csatlakoztatom akkor tudok mérni 20,4 Voltot! A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2013
Amikor az én Lenovom ilyet játszott BGA forrasztási hiba volt. Itt megjavították. Azóta is rendben van. Gyorsan le is kopogtam.
![]()
Felhívom őket és meglátjuk mit mondanak (árban is)!
Köszi! ![]()
Varj. Hogyan mered a feszultseget a tolton? Minden kepen kint van a 20V a csatlakozon. Olyan nincs, hogy nem indul a tapegyseg terheles nelkul. 3 laba van. Plusz, minusz es egy extra lab ami arra szolgal, hogy a noti beazonosithassa a tapegyseg tipusat. Szerintem te a kulso felen es a kozepso pint mered. A Lenovo csati az olyan, hogy a kulso kopenyt es a belso kopenyt kell merned. A kozepso vekony lab az az azonositast szolgalja!
Nos!
Ez egy Levono 90W 20V 4,5A-s táp! Ebben nincs 3 vezeték,csak egy fekete és egy fehér amin piros csík van! Ez a + a töltő panelén jelölve! A csatlakozó végén nincs mérhető feszültség ezért Kiforrasztottam a két vezetéket és úgy próbáltam meg rámérni,de semmi! Ezért hittem hogy a táp beteg!
Igen, ket vezetekes az is. A kozepso pin nem megy vissza a tapig, hanem egy ellenallassal van a GND-n. A csatlakozoban van egy ellanallas semmi tobb. Ezert irtam, hogy ha ilyen a csatlakozo akkor a kulso es belso kopenyt kell merni.
Szia!
Sajnos nem mérek feszültséget a köpenyeken. Úgy tudom ha rossz a táp kilőheti az alaplapot is! Akku +,- kimeneten mérek 12v körüli feszt ez azt jelent van az akkuba? A tápon sem tudok feszt mérni,nincs kijövő feszültség! A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
En meg mindig ott vagyok leakadva, hogy csak akkor mertel feszultseget az alaplapon amikor bevolt dugva a tap es akkor megvolt a 20V. Amugy meg a tapon merve semmit nem talaltal. Ez nekem az ami nem fer a fejembe.
A T60 T61 sorozatot egesz jol ismerem es az is biztos, hogy a tap feszultsege az kijon minden esetben a csatlakozoig. Persze ha nincs megtorve a kabel. A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
Várj rámérek mégegyszer a laptopra csatlakoztatva!
Valamit nagyon elrontottam,mert mielőtt szétnyitottam a tápot még tadtam az alaplapon mérni feszt,de most már nem! Nem zártam rövidre a tápot nagyon vigyáztam rá!
Most nem tudom mi lehet a baj vele! Akkuról miért nem tud elindulni?
Hat ilyen esetben en mar nem inditgatnam akkurol. Kell egy jo tap aztan vegignezni, hogy hol veszik el a dolog. Nem szabad tippelgetni tovabb mert csak meg tobb hiba lesz generalva. Ha nincs tap akkor sok mindenre nem jutunk. Kell egy jo tap es vegignezni, hogy hogyan alakulnak a feszultsegek a lapon. Amint vagy egy jo tap akkor meg kell vizsgalni, hogy kap e minden fo komponens tapot.
Rendben!
Veszek egy új tápot és ha nem gond újra rád írok! De az új tápot nem lőheti ki az alaplap,ha az a zárlatos?
Ez azert ennyire nem necces. Szerintem probalj meg egyet kolcsonbe szerezni. Mert az alaplap nem javithato rentabilisan akkor foloslegesen vettel tapot.
Tudsz azert merni az alaplapon tap nelkul is. En ilyen esetekben tobbynire labortaprol inditom a gepeket, legalabb latom, hogy hogyan alakul az aramfelvetel. De ezt nem tanacsolom ha nincs eleg tapasztalatod, csak is a lehetseges veszelyek elkerulese vegett. Persze, irj itt a forumban. Ha tudunk ugy is segitunk. A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
Sajnos nincs olyan ismerős,akinek ilyen vagy hasonló tápja lenne!
Érdekes amit írtál,de nem értem ![]() "labortaprol inditom a gepeket" Ezt hogyan tudod megvalósítani,ha nem titok?
Adok neki 20V -ot aztan kesz. Mas nem kell. Annyi, hogy szinte mindegyik gephez van elore banandugoval felszerelt kabelem. Mivel a sok halott tapot ugysem javitgatom, igy mindig amikor egy olyan maradt nalam amilyen meg nem vol akkor levagtam a kabelt aztan tettem ra ket banan dugot a labortaphoz. Bedug, fesz beallit (altalaban 19V-ot hasznalok) es mar megy is.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
Nem kisérletezek vele,mert 20V -ot nem tudok előállítani sajnos,pedig én is gondoltam rá!
Van egy Medion laptopom,de annak más a csatija és csak 19v és 3.16A -es! Gondoltam rá hogy rákötöm,de kicsit félek hogy kiüti azt is! Válasszal lemaradtam! Akkor jó lenne ez a tápom hozzá! A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2013
Amelyik gep 20V-on megy az megy 19-en is. En meg nem vettem eszre ilyen jellegu kenyeskedest. De miert is lenne. Csak legyel kerlek ovatos es nagyon korultekinto. Aldozatok nelkul nincs elore haladas, csak hat ovatosan azert
![]()
Rendben!
Megfogadom tanácsod,és ha vettem tápot kereslek majd,köszönök mindent!
Rádugtam a 19V-os tápot a feszültséget tudom mérni az alaplapon!
Szia!
Olyan hibajelenségem van egy Lg E500 -as tipusnál mint ha BGA hibás lenne! Kérdésem az, hogy más alkatrész is tud ilyen hibát produkálni? Gép indúl,de nincs kép se hang! Esetleg egy másik chip kitudja lőni a VGA chip-et?
Eddig nekem ezeknel kivetel nelkul az nVIDIA g86-703-a2 gpu volt a ludas. En mindig az uj g86-731-a2-re cserelem es duruzsol vigan tovabb. Ezt nem masik chip lovi ki hanem gyarilag vacak a chip. Ez is ugyanugy szenved az underfill hibatol mint a kisebb g86-630-a2 es tarsaik. Csak ne engedd meg, hogy barki reflowt csinaljon mert ugyis meghal 2 honap mulva.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2013
Ezt a laptopot ajándékba kaptam alkatrészként. A probléma vele a következő szervízben volt VGA BGA hibával.Újra golyozták majd a szervíz szerint zárlatos volt a chip szet ic ,és ez ujra tönkretette a VGA BGA ezért másodjára nem cserélte ki. Létezik ilyen hiba vagy átverték azt akitől kaptam a laptopot?
Ezt igy nehez megmondani. a Chipset nem veri szet a gpu-t. Olyan van, hogy a chipset is halott. De ha csak ujragolyoztak a gpu-t akkor az van amit mondok. Eladta a reball munkat ugy, hogy o is tudta a chip halott csak az ujramelegites mindig feleleszti ideig oraig. Rateszek 5 lada sort, hogy uj gpu-val viritana tovabb hiba nelkul. Persze csak akkor ha a szaki aki reballt csinalt, nem tette tonkre a fel alaplapot.
Sziasztok.
Tanácsot kérnék. Egy ACER emachine 725. laptopra ráborult vagy cola,vagy őszilé.Lényeg,hogy gyorsan áramtalanítva lett,egészet szétszedtem és darabonként kitakarítottam enyhén nedves ruhával, majd kiszáradás után összerakva jelzi a LED a táp meglétét de nem kapcsol be. Milyen smd biztosíték lehet benne és azt merre találom? Kössz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |