Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Valószínűleg lessz akkor még több kiszáradt elkó a környéken. Hasznos lehet egy kapacitás mérő. Bármilyen elszineződés a kondin ill. a panelon körülötte már gyanús. Nem írtad, hogy mely részén találtad a kuka-kondit? Érdemes lenne a környékét átnézni. Hőtanilag, nem mindíg a legtökéletesebb elhelyezkedésben vannak bepakolva az alkatrészek, ventillátor nélkül, a hűtőborda, átmegy kondi fűtő módba. Mire elindul benne minden, az áramkorlát szerintem leold, vagy a nagy brumm miatt leold.
Dobok fel képet róla. Egyébként ez a púpos kondi pont a hűtőborda mellett volt.
Itt az ígért kép.
Pirossal bejelöltem azt a kondit amelyet cseréltem. Cseréljem az összes elkót? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
Próbáld meg az összeset cserélni, mármint az elkókat, mert nem látszik mindegyiken, hogy ha rossz. Minimum akkora kapacitású ész feszültség tűrésűt tegyél be mint amit kiveszel, ha nagyobb a fesz tűrés az még jobb, meg ha el is fér és 105 fokos lenne az ideális.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
Kicseréltem a kondikat de sajna nem segített. Talán még hamarabb is kikapcsol mint eddig.Feszültség,kapacitás és a hőmérséklet is azonos maradt.
Mit lehetne még tenni érte?
Klasszikus ASUS betegség. Mérd meg a gombjait, valószínűleg valamelyik átvezet, amiatt kapcsol ki. Úgy is ellenprizheted, hogy amint bekapcsol, lehúzod a gombsort, ha ekkor nem kapcsol ki meg is vana válasz és csak a rosz gombot kell megkeresned, cserélned.
köszönöm szépen mindkettőtök segítségét
Sziasztok!
Nekem egy Samsung 940MW-m van, és ugyan azt a hibajelenséget tapasztalom mint "szilrobi". Pontosan leírva: Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, megjelenik a kép mindenhol egyenletes, jó fényerővel (a kis led ég), majd kb 2 másodperc múlva elsötétül a képernyő (mintha csak kikapcsolt volna, teljesen fekete lesz), de a kis led továbbra is folyamatosan világít. A kondenzátorok ki lettek cserélve, a csövek pedig jók. Külső, meghibásodásra vezető nyomot nem látok rajta. Egy szerelő azt mondta, hogy az inverter lehet a hiba, valami miatt letilt az smd . Én nem vagyok a témában igazán jártas, ezért kérdezem, hogy mit jelent ez, illetve mit lehetne tenni a probléma megoldásának érdekében?
Sziasztok!
Hoztak ma hozzám egy Fujitsu Siemens l19w-2 monitort. Annyi infót kaptam, hogy tegnap még működött, ma már nem. Mikor megkapja a feszt, standby üzemmódba kapcsol és onnan semmi. Rádugtam laptopra, azonnal felismerte. Egyszerűen nem lehet bekapcsolni. Nem volt még időm tüzetesebben átnézni, de a tápegység résszel semmi gond (szerintem). Valami a kapcsolóval vagy a szalagkábellel lehet? Válaszaitokat előre is köszi: Kipuke
Előfordulhat, hogy a gombok vezetnek át. Húzd le a gombsort és úgy próbáld, ha akkor sem kapcsol be, akkor ellenőrizd a tápját.
gyufasdoboz Ha az inverter szekunderei között van ellenállás, vedd ki. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
Kedves Fórumozók! Jelentem a monitor működik! Mielőtt elmentem volna beszerezni a kerámiakondikat eszembe jutott, hogy azokat még nem forrasztottam át - csak az inverter lábait plusz ugye az elkókat kicseréltem. Tettem egy próbát és lőn világosság (több, mint 2 másodpercig
![]() Ui.: egy bontott 19"-os monitor csöve van a szétégett helyén, így a jobb alsó sarok egy kicsit sötétebb, de ez egyelőre nem zavar. Ez is bizonyítja, hogy elmegy különböző csövekkel is.
Sziasztok,
Volna egy Belina monitorom ami külső tápos és 12V DC meg bele. Belül egy panelon van a bemeneti fesz kapcsolagtása, a kis hangflaknak az IC-je a és a vezérlő rész és egy másik panelon van az inverter. Azt sikerült kideríteni, hogy a bemeneten van egy kis kapcsolóüzemű tápegység rész egy 9435A Fet-en keresztük kapcsolgatja a feszt a rendszerre az AIC1578-as vezérlő IC. A vezérlő IC megkapja a tápfeszt a Fet bemeneti oldalán meg van a 12V- de a kimeneti oldalon 0,9V mérhető. Arra gondoltam, hogy a vezérlő IC vagy a Fet lehet a hibás, viszont vezérlő IC-t nem találtam sehol és nem tudom mivel lehetne helyettesíteni ha egyálltalán lehet. Vagyis az a kérdésem, hogy honna lehetne beszerezni az AIC1578-as IC-t vagy mivel lehetne helyettesjteni. Segítségeteket előre is köszi
Üdv.
Biztosan jól mérted az értékeket, mármint jó lábakat mértél? Mi a hibajelenség? Attól is lehet a kimenetén kicsi fesz, mert zárlat van valahol utána.
Köszi a segítséget, a Fet-et az megtaláltam a vezérlő IC-t viszont nem.
A panelon két elkó nagyon rossz állapotban voltak (nem voltak púposak de teljesen el voltak szineződve) azokat cseréltem, de a többit még nem lehet az is probléma? Üdv
De még mindig nem írtad hogy mi volt az előélete most mi a hibája vagy mit csinál vagy akármi. Egy jó kép is segíthetne a panelről.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
A monitor már hibásan került hozzám, hibajelenség, nem lehet bekapcsolni még a sb led sem világít. Ha az inverter panelt lehúzom akkor sem történik semmi.
Csináltam képeket. Üdv
A tápja biztosan jó, meg a gyárija? Egyik pillanatról a másikra csinálta? Gondolom nincs meg neki az 5V, legalább is nagyon sok mindennél az 5V felel a Stanby ért. Tudni kéne egy pontos típust. Meg kéne keresni az 5V-os részt.
Szia!
Ez egy külső tápos monitor. Az jó?
Amit "kadarist" és én is kérdezünk azt jó lenne tudni. A tápja biztosan jó, meg a gyárija? Egy pontos típus aztán rajzkeresés, aztán lehet elindulni hol mit kell mérni, mert így csak tapogatunk a sötét pusztába.
Már így hibásan került hozzám többet sajnos az előéletéről nem nagyon lehet tudni. Ha jól gondoltam az a vezérlő IC és kis Fet állítaná elő az 5V-ot a belső rendszer számára.
A táp amivel próbáltam szerintem biztosan jó, mert a 12V eljut az invertar panelig, a vezérlő IC-ig a Fet-ig csak tovább nem megy. Esetleg próbaképpen értelmes ötlet kívülről 5V-ot adni a rendszernek, hogy egyálltalán elindul-e? Üdv
Kérlek válaszolj a kérdésekre. MI a monitor pontos típusa, ne kötözgess semmit sehova ha nem akarod ellőni. Az adattábláján a monitornak tessék megnézni, hogy mekkora fesz kell milyen polaritással és hány ampert "emészt" fel. Ha fordított polaritást adsz neki akkor nem is fog menni. Ezért válaszolj a kérdésekre pontosan. Biztosan az ő gyári tápja és egyéb?
A monitor pontos típusa a következő: Belinea 101725 (111727)
Nem szoktam kötözgetni semmit sehová, csak mivel látható modon a táp SB része nem akar alindulni gondoltam ez megoldás lehet a próbára (máshol olvastam ilyen megoldást). Nem a saját tápjával próbáltam, mert azt nem kaptam meg hozzá, de egy működő monitor (ezt a monitort használom minden nap tehát a tápja biztosan jó) tápját használtam a próbához (12V, 4A táp és ez kell a monitornak is ez van a hátuljára írva). Az 5V-ot valószínú a kis vezérlő is és a hozzá kapcsolat Fet állítja elő (legalább is az ic adaplapja szerint %V és 3.3V előállításához használják). Az 5V-os ágon eddig nem találtam zárlatos alkatrész.
Csak ki akarok apró dolgokat szűrni már az elején. A polaritása is megfelelő? Mármint a dugónak, meg a monitor hátulján jelzettnek? Itt is a rajza
![]()
Szedd ki a plcc foglalatban lévő MX kontrollert és nézd meg, hogy nincs-e leszakadva néhány lába, elég gyakori jelenség. Mindjárt úgy is kezdheted, hogy leszeded a foglalatot és ráforrasztod a nyákra az IC-t.
Ilyen Aic IC-t ebay-on találtam. Bővebben: Link Ami rajzot linkeltem az sajnos nem teljesen a tiéd, ez a belső tápos.
Csak ezt a részletet találtam, ennek kéne a teljes rajza.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |