Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   153 / 314
(#) Chipmunk1960 válasza Directors hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Szia! Valószínűleg lessz akkor még több kiszáradt elkó a környéken. Hasznos lehet egy kapacitás mérő. Bármilyen elszineződés a kondin ill. a panelon körülötte már gyanús. Nem írtad, hogy mely részén találtad a kuka-kondit? Érdemes lenne a környékét átnézni. Hőtanilag, nem mindíg a legtökéletesebb elhelyezkedésben vannak bepakolva az alkatrészek, ventillátor nélkül, a hűtőborda, átmegy kondi fűtő módba. Mire elindul benne minden, az áramkorlát szerintem leold, vagy a nagy brumm miatt leold.
(#) Directors válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Dobok fel képet róla. Egyébként ez a púpos kondi pont a hűtőborda mellett volt.
(#) Directors válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Itt az ígért kép.
Pirossal bejelöltem azt a kondit amelyet cseréltem. Cseréljem az összes elkót?
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013

PB030404.JPG

(#) matyusz válasza Directors hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Próbáld meg az összeset cserélni, mármint az elkókat, mert nem látszik mindegyiken, hogy ha rossz. Minimum akkora kapacitású ész feszültség tűrésűt tegyél be mint amit kiveszel, ha nagyobb a fesz tűrés az még jobb, meg ha el is fér és 105 fokos lenne az ideális.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
(#) Directors válasza matyusz hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Kicseréltem a kondikat de sajna nem segített. Talán még hamarabb is kikapcsol mint eddig.Feszültség,kapacitás és a hőmérséklet is azonos maradt.
Mit lehetne még tenni érte?
(#) Buvarruha válasza Directors hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Klasszikus ASUS betegség. Mérd meg a gombjait, valószínűleg valamelyik átvezet, amiatt kapcsol ki. Úgy is ellenprizheted, hogy amint bekapcsol, lehúzod a gombsort, ha ekkor nem kapcsol ki meg is vana válasz és csak a rosz gombot kell megkeresned, cserélned.
(#) Directors válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Igazad van.
Tényleg ez a hibája.
(#) Buvarruha válasza Directors hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Ámen.
(#) Directors válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

köszönöm szépen mindkettőtök segítségét
(#) gyufasdoboz hozzászólása Nov 4, 2013 /

Sziasztok!
Nekem egy Samsung 940MW-m van, és ugyan azt a hibajelenséget tapasztalom mint "szilrobi". Pontosan leírva: Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, megjelenik a kép mindenhol egyenletes, jó fényerővel (a kis led ég), majd kb 2 másodperc múlva elsötétül a képernyő (mintha csak kikapcsolt volna, teljesen fekete lesz), de a kis led továbbra is folyamatosan világít. A kondenzátorok ki lettek cserélve, a csövek pedig jók. Külső, meghibásodásra vezető nyomot nem látok rajta. Egy szerelő azt mondta, hogy az inverter lehet a hiba, valami miatt letilt az smd . Én nem vagyok a témában igazán jártas, ezért kérdezem, hogy mit jelent ez, illetve mit lehetne tenni a probléma megoldásának érdekében?
(#) Kipuke hozzászólása Nov 5, 2013 /

Sziasztok!

Hoztak ma hozzám egy Fujitsu Siemens l19w-2 monitort. Annyi infót kaptam, hogy tegnap még működött, ma már nem. Mikor megkapja a feszt, standby üzemmódba kapcsol és onnan semmi. Rádugtam laptopra, azonnal felismerte. Egyszerűen nem lehet bekapcsolni. Nem volt még időm tüzetesebben átnézni, de a tápegység résszel semmi gond (szerintem). Valami a kapcsolóval vagy a szalagkábellel lehet?
Válaszaitokat előre is köszi: Kipuke
(#) Buvarruha válasza Kipuke hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Előfordulhat, hogy a gombok vezetnek át. Húzd le a gombsort és úgy próbáld, ha akkor sem kapcsol be, akkor ellenőrizd a tápját.

gyufasdoboz

Ha az inverter szekunderei között van ellenállás, vedd ki.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2013
(#) szilrobi hozzászólása Nov 6, 2013 /

Kedves Fórumozók! Jelentem a monitor működik! Mielőtt elmentem volna beszerezni a kerámiakondikat eszembe jutott, hogy azokat még nem forrasztottam át - csak az inverter lábait plusz ugye az elkókat kicseréltem. Tettem egy próbát és lőn világosság (több, mint 2 másodpercig ). Összeraktam és működik, ami kisebb csoda annak fényében, hogy mennyire nem értek az elektronikához. Szerencsére van ez a fórum és Ti a sok segítőkész ember és a lelkesedésem. KÖSZÖNÖM!
Ui.: egy bontott 19"-os monitor csöve van a szétégett helyén, így a jobb alsó sarok egy kicsit sötétebb, de ez egyelőre nem zavar. Ez is bizonyítja, hogy elmegy különböző csövekkel is.
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 7, 2013 /

Sziasztok,

Volna egy Belina monitorom ami külső tápos és 12V DC meg bele. Belül egy panelon van a bemeneti fesz kapcsolagtása, a kis hangflaknak az IC-je a és a vezérlő rész és egy másik panelon van az inverter.
Azt sikerült kideríteni, hogy a bemeneten van egy kis kapcsolóüzemű tápegység rész egy 9435A Fet-en keresztük kapcsolgatja a feszt a rendszerre az AIC1578-as vezérlő IC. A vezérlő IC megkapja a tápfeszt a Fet bemeneti oldalán meg van a 12V- de a kimeneti oldalon 0,9V mérhető.
Arra gondoltam, hogy a vezérlő IC vagy a Fet lehet a hibás, viszont vezérlő IC-t nem találtam sehol és nem tudom mivel lehetne helyettesíteni ha egyálltalán lehet.
Vagyis az a kérdésem, hogy honna lehetne beszerezni az AIC1578-as IC-t vagy mivel lehetne helyettesjteni.

Segítségeteket előre is köszi
(#) matyusz válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Üdv.
Biztosan jól mérted az értékeket, mármint jó lábakat mértél? Mi a hibajelenség? Attól is lehet a kimenetén kicsi fesz, mert zárlat van valahol utána.

Véletlen töröltem az ezelőtti hsz-om :/ Itt találsz ilyen fetet, a google meg sokat segít
(#) zoli0078 válasza matyusz hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Köszi a segítséget, a Fet-et az megtaláltam a vezérlő IC-t viszont nem.
A panelon két elkó nagyon rossz állapotban voltak (nem voltak púposak de teljesen el voltak szineződve) azokat cseréltem, de a többit még nem lehet az is probléma?

Üdv

De még mindig nem írtad hogy mi volt az előélete most mi a hibája vagy mit csinál vagy akármi. Egy jó kép is segíthetne a panelről.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013

A monitor már hibásan került hozzám, hibajelenség, nem lehet bekapcsolni még a sb led sem világít. Ha az inverter panelt lehúzom akkor sem történik semmi.
Csináltam képeket.

Üdv

A tápja biztosan jó, meg a gyárija? Egyik pillanatról a másikra csinálta? Gondolom nincs meg neki az 5V, legalább is nagyon sok mindennél az 5V felel a Stanby ért. Tudni kéne egy pontos típust. Meg kéne keresni az 5V-os részt.
(#) kadarist válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Szia!
Ez egy külső tápos monitor. Az jó?

Amit "kadarist" és én is kérdezünk azt jó lenne tudni. A tápja biztosan jó, meg a gyárija? Egy pontos típus aztán rajzkeresés, aztán lehet elindulni hol mit kell mérni, mert így csak tapogatunk a sötét pusztába.

Már így hibásan került hozzám többet sajnos az előéletéről nem nagyon lehet tudni. Ha jól gondoltam az a vezérlő IC és kis Fet állítaná elő az 5V-ot a belső rendszer számára.
A táp amivel próbáltam szerintem biztosan jó, mert a 12V eljut az invertar panelig, a vezérlő IC-ig a Fet-ig csak tovább nem megy.
Esetleg próbaképpen értelmes ötlet kívülről 5V-ot adni a rendszernek, hogy egyálltalán elindul-e?

Üdv

Kérlek válaszolj a kérdésekre. MI a monitor pontos típusa, ne kötözgess semmit sehova ha nem akarod ellőni. Az adattábláján a monitornak tessék megnézni, hogy mekkora fesz kell milyen polaritással és hány ampert "emészt" fel. Ha fordított polaritást adsz neki akkor nem is fog menni. Ezért válaszolj a kérdésekre pontosan. Biztosan az ő gyári tápja és egyéb?

A monitor pontos típusa a következő: Belinea 101725 (111727)
Nem szoktam kötözgetni semmit sehová, csak mivel látható modon a táp SB része nem akar alindulni gondoltam ez megoldás lehet a próbára (máshol olvastam ilyen megoldást).
Nem a saját tápjával próbáltam, mert azt nem kaptam meg hozzá, de egy működő monitor (ezt a monitort használom minden nap tehát a tápja biztosan jó) tápját használtam a próbához (12V, 4A táp és ez kell a monitornak is ez van a hátuljára írva).
Az 5V-ot valószínú a kis vezérlő is és a hozzá kapcsolat Fet állítja elő (legalább is az ic adaplapja szerint %V és 3.3V előállításához használják). Az 5V-os ágon eddig nem találtam zárlatos alkatrész.

Csak ki akarok apró dolgokat szűrni már az elején. A polaritása is megfelelő? Mármint a dugónak, meg a monitor hátulján jelzettnek? Itt is a rajza Mindjárt átfutom.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Nov 7, 2013 /

Szedd ki a plcc foglalatban lévő MX kontrollert és nézd meg, hogy nincs-e leszakadva néhány lába, elég gyakori jelenség. Mindjárt úgy is kezdheted, hogy leszeded a foglalatot és ráforrasztod a nyákra az IC-t.

Ilyen Aic IC-t ebay-on találtam. Bővebben: Link Ami rajzot linkeltem az sajnos nem teljesen a tiéd, ez a belső tápos.

Csak ezt a részletet találtam, ennek kéne a teljes rajza.

Pont ez a manual-t szedtem le én is és ez valóban a belső táposé. Ezt a kis kapcsolási rajzot még nem találtam meg, de valami hasonlót fejtettem vissza.
Következő: »»   153 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem