Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   163 / 314
(#) Buvarruha válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

A válasz elejét zsoltinak címeztem.

Attól, hogy eleinte jó volt még lehet hibás a kijelző. Ilyen hibát scaler hiba nem tud okozni. Azért késve jelentek meg a csíkok, mert akkor melegedett fel, tipikus.
(#) Csongi_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Es akkor hol keressem a hibat?

Ezt nem lehet javítani.

A regi tulaj azt mondta, hogy ki kell cserelni valamit benne. Ha kicserelnem a panelt amin a processzor van, az megoldana a problemat?

A régi tulaj szerelő? Nem oldaná meg, mint mondtam már ezerszer, ez kijelző iba.

A regi tulajnak mondtak szervizben, hogy ki kell cserelni benne egy kutyut. Akkor az LCD hibaja ugye?

Igen, az LCD-t kell kicserélni.
(#) Chipmunk1960 válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Szia, nem akarok belekontárkodni, de ha egy fetnek a multi + a D re teszed a -t az S-re akkor szakadást kell mutatnia. Elég ha a 2 újaddal megárinte d a + D lábat + a Gate-et, s máris vezetnie kell, ha meg a nagatívat, lezárni...
(#) berobbantam válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Szia
Nem kontárkodszbele,minden segítségnek örülök.Noa kiforrasztottam a feteket mind a kettőt.Jól mondtam ezt valaki kókányolta.A kormos fet fel sem volt forrasztva rendesen.Kb 1 mili fogta a vezetősávhoz ami a hűtése is.Ez a fóliacsík szakadt is a fet alatt.Szóval ezt csak kókányolta valaki.Van egy 9 voltos elemmel működő fet teszterem.Igbt-t fetet mosfetet ki lehet vele mérni.Egy potit tekergetve megállapítható hol nyit illetve zár a fet.Jó n és p csatornás fetekhez is.Nos amiket kiforrasztottamtotál zárlatos mindkettő.Mindhárom láb egybe van csattanva.Jól sejtem,hogy a táp résszel is lehet valami bibi?Az smd már nemaz én világom.Ha viszont azt mondjátok a két fet cseréjével van esély hogy jó lesz akkor megpróbálok keríteni bele valamit.Meg jó lenne tudni,hogy egyáltalán ezek az eredetiek vagy csak beletették próba szerencse alapon.
(#) Buvarruha válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 20, 2013 /

Mérd meg az inverter trafók szekunderének ellenállását. Ha nem egyeznek kár is bele fetet rakni.
(#) berobbantam válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Szia
Az egyik 501 a másik 503 ohm.Ez jó még vagy kuka?
(#) kadarist válasza berobbantam hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Az a két ohm eltérés nem számít, ezért jó.
(#) Csongi_ válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Erdemes cserelni az LCD-t? Nem kerul tobbe mint egy ugyanakkora mukodo hasznalt monitor?
Ha megis sikerul szerezzek egy kijelzot, akkor miket kell figyelemben tartsak? Barmilyen mas 17"-es monitor kijelzoje jo, vagy csak ugyanilyen tipuse? Es kikapcsolt allapotban valahogy le lehet ellenorizni ezt a hibat? Ocskapiacon neznek szet, es ott nem lehet kiprobalni.
(#) berobbantam válasza kadarist hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Akkor megpróbálok valahonnan feteket szerezni bele.A panelt meg megrenoválom.Van itthon vörösréz szalagom.Ráforrasztom a szakadt részre erre megy majd a fet.Más szemmel látható hiba nincs.A remény hal meg utoljára.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Hozzáforrasztottam mindegyikhez 1-1 100 µF kondit, de nincs változás.
Kérdés:
Ha nem kötöm be a kijelző szalagkábelét a próbák során, attól még a power lednek és a háttérvilágításnak el kéne indulnia?
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Igen.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Akkor ennek a processzornak tényleg reszeltek.
(#) jozyt hozzászólása Dec 21, 2013 /

Helló Mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni monitor ügyben. Acer AL2416W "Kein Signal" feliratot produkál, akármelyik bemenetére csatlakoztatok jelet (ugyanazt a kábelt pedig átdugva másik monitorra, a másik monitor működik). Bekapcsoláskor megjelenik az ACER felirat, aztán jön a kein signal, majd zöldről sárgára, stand by-ra vált a led. Valakinek nincs valami ötlete erre, hogy mi lehet a gond? 5Voltos tápok meg vannak, 24Volt helyett 23,6 van (ez a szervizdoksi szerint belül van a tűréshatáron), kondenzátorok cserélve.
Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
(#) Buvarruha válasza jozyt hozzászólására (») Dec 21, 2013 /

Valószínű, hogy processzorhibás, ellenőrizd, hogy a csatlakozótól eljut e a jel a prociig.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Közbe tanulmányoztam a topicot és olvasgattam az elektrotanya ide passzoló cikkeit és kezd gyanús lenni, hogy nem a processzor a hunyo. Nem melegszik csak langyos.
Mert lenne halott. Túltesz nem kapott.
Valami más lessz, de meg nem tudom.
A quartz kimeneteken merek bizonyos fesz értéket. Bár szkopom nincs nem tudom
Megítélni, hogy most megy vagy nem.
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 23, 2013 1 /

"Mert lenne halott."

A samsung integrált csipjei a világ legmegbízhatatlan tákolmányai. Nézd meg milyen színű a matrica ami rá van ragasztva az IC-re.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Sajnos már nincs rajta, de mintha fehér színű lett volna.
Azért kérdeztem vissza, hogy mi baja tud lenni, mert laposmonitorokon kívül más, szintén zenész, tervezett elavuláson alapuló elektronikus eszközöknél a processzor azért nem pusztul el, ha nem éri a max megengedhető feszültségnél nagyobb érték.
Én ebből indultam ki.
Kérdés:
Ha az inverter, ill. a csöveknél van valami gubanc, akkor csak 1-2 másodperc után tilt le, vagy azonnal?
Üdv
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

A tápfeszek, mint irtad megvannak és be sem kapcsol, tehát el sem jut addig, hogy az inverter leáljon, de még akkor is bekapcsolva maradna. Az invertert nem a scaler IC vezérli, csak bekapcsolja és fényerőt ad neki, az inverter maga végzi az áram ellenőrzését és a védelem is az inverter dolga.

Amúgy a matricák fehérek szoktak lenni, kiéve a közepüket, ahol a z IC magjának formájában meg vannak barnulva...
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Köszi, meggyőztél.
Még egy uccsó kérdés:
Találtam ezt: Bővebben: Link

Ha százalékba akarnánk kifejezni kb mennyi az esélye egy 2-ből 1-nek?
Ennek elvileg jó lehet a scarletje, bár amiket mondtál róla ez még mindig lutri a javából
(#) Buvarruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 24, 2013 /

Ez elég jó eséllyel kijelzős. A scalerről mondjuk úgy, hogy egyben megy a jel, tehát, ha valami hiba van, az egész kijelzőn látszódna, de itt vannak a kijelzőnek teljesen döglött részei és vannak ahol legalább csíkos. A scaler ilyen hibát nem nagyon tud produkálni. De, ha mondod, milyen típus és csinálsz fényképet a scalerről, lehet tudok neked prezentálni scalert, fele ennyiért.
(#) zsoltee0001 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Nekem úgy is jó, ha megveszed, hasznosítod a tápot és a csöveket a scarletet meg eladod nekem
Csak vicceltem.
Egyébként is homály ez a hirdetés, először próbálta 6 kilóért, nem kelt el, most hátha elviszik 7-ért, mindezt egy olyan bizonytalan életképességű panel miatt aminek a sorsa vetekszik annak a bizonyos macskának a dobozba ...
Meg valami nem ok a leírásba, írja, hogy nincs hdmi, pedig van! lehet, hogy nem is az a tipus?
2053BW
mellékeltem a képet scarletről.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 25, 2013 /

Közbe eldőlt, hihetetlenül hangzik, de elkelt. Kicsit magas nekem ez a monitor javítás, megvette 7-ért + 1 ezres csomag, bevállalta a kockázatot, + garancia,+ eltöltött vele x órát egy olyan monitorért ami jó, ha ér 20-at ha minden klappol.
Ezt most vagy nonprofit vállalkozásnak, vagy kamuregnek szoktam hívni
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
(#) Csongi_ hozzászólása Dec 26, 2013 /

Udv!
Segitenetek meg egy kicsit ebben a kerdesben?
Meg egy annyit elmondok, hogy ma szetszedtem az elosztasig, ahol a szalagkabel 8 reszre oszlik ami majd a kijelzohoz vezet. Utana kiprobaltam, es egy masik reszen csikozodott. Kicsit megszorongattam a hibas resz felett, es helyrejott, most hibatlanul mukodik.
Nem lehet, hogy a kabelekkel van baj, nem jo a csatlakozas?
(#) Buvarruha válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

De lehet, csak házilag javítani nem lehet. Ha most megy is a szorongatásra, csak ideiglenes és úgyis megint csíkos lesz. Vannak akik foglalkoznak ilyen kábelek helyreállításával, de többe kerülne, mint két ilyen használt monitor.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Dec 26, 2013 /

Jellemző , és már volt az ilyen hibára sok eset.
Ezzel annyit tudsz tenni , hogy ahol ugye kontakt miatt hiba jelentkezik a kijelzőn , akkor azon a részen a szalagkábelt valamilyen formában rögzíted.Pl valamilyen szorító megoldással.
Következő: »»   163 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem