Fórum témák
» Több friss téma |
A válasz elejét zsoltinak címeztem.
Attól, hogy eleinte jó volt még lehet hibás a kijelző. Ilyen hibát scaler hiba nem tud okozni. Azért késve jelentek meg a csíkok, mert akkor melegedett fel, tipikus.
A regi tulaj azt mondta, hogy ki kell cserelni valamit benne. Ha kicserelnem a panelt amin a processzor van, az megoldana a problemat?
A régi tulaj szerelő? Nem oldaná meg, mint mondtam már ezerszer, ez kijelző iba.
A regi tulajnak mondtak szervizben, hogy ki kell cserelni benne egy kutyut. Akkor az LCD hibaja ugye?
Szia, nem akarok belekontárkodni, de ha egy fetnek a multi + a D re teszed a -t az S-re akkor szakadást kell mutatnia. Elég ha a 2 újaddal megárinte d a + D lábat + a Gate-et, s máris vezetnie kell, ha meg a nagatívat, lezárni...
Szia
Nem kontárkodszbele,minden segítségnek örülök.Noa kiforrasztottam a feteket mind a kettőt.Jól mondtam ezt valaki kókányolta.A kormos fet fel sem volt forrasztva rendesen.Kb 1 mili fogta a vezetősávhoz ami a hűtése is.Ez a fóliacsík szakadt is a fet alatt.Szóval ezt csak kókányolta valaki.Van egy 9 voltos elemmel működő fet teszterem.Igbt-t fetet mosfetet ki lehet vele mérni.Egy potit tekergetve megállapítható hol nyit illetve zár a fet.Jó n és p csatornás fetekhez is.Nos amiket kiforrasztottamtotál zárlatos mindkettő.Mindhárom láb egybe van csattanva.Jól sejtem,hogy a táp résszel is lehet valami bibi?Az smd már nemaz én világom.Ha viszont azt mondjátok a két fet cseréjével van esély hogy jó lesz akkor megpróbálok keríteni bele valamit.Meg jó lenne tudni,hogy egyáltalán ezek az eredetiek vagy csak beletették próba szerencse alapon.
Mérd meg az inverter trafók szekunderének ellenállását. Ha nem egyeznek kár is bele fetet rakni.
Szia
Az egyik 501 a másik 503 ohm.Ez jó még vagy kuka?
Az a két ohm eltérés nem számít, ezért jó.
Erdemes cserelni az LCD-t? Nem kerul tobbe mint egy ugyanakkora mukodo hasznalt monitor?
Ha megis sikerul szerezzek egy kijelzot, akkor miket kell figyelemben tartsak? Barmilyen mas 17"-es monitor kijelzoje jo, vagy csak ugyanilyen tipuse? Es kikapcsolt allapotban valahogy le lehet ellenorizni ezt a hibat? Ocskapiacon neznek szet, es ott nem lehet kiprobalni.
Akkor megpróbálok valahonnan feteket szerezni bele.A panelt meg megrenoválom.Van itthon vörösréz szalagom.Ráforrasztom a szakadt részre erre megy majd a fet.Más szemmel látható hiba nincs.A remény hal meg utoljára.
Hozzáforrasztottam mindegyikhez 1-1 100 µF kondit, de nincs változás.
Kérdés: Ha nem kötöm be a kijelző szalagkábelét a próbák során, attól még a power lednek és a háttérvilágításnak el kéne indulnia?
Igen.
Akkor ennek a processzornak tényleg reszeltek.
Helló Mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni monitor ügyben. Acer AL2416W "Kein Signal" feliratot produkál, akármelyik bemenetére csatlakoztatok jelet (ugyanazt a kábelt pedig átdugva másik monitorra, a másik monitor működik). Bekapcsoláskor megjelenik az ACER felirat, aztán jön a kein signal, majd zöldről sárgára, stand by-ra vált a led. Valakinek nincs valami ötlete erre, hogy mi lehet a gond? 5Voltos tápok meg vannak, 24Volt helyett 23,6 van (ez a szervizdoksi szerint belül van a tűréshatáron), kondenzátorok cserélve. Köszönöm előre is. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2013
Valószínű, hogy processzorhibás, ellenőrizd, hogy a csatlakozótól eljut e a jel a prociig.
Közbe tanulmányoztam a topicot és olvasgattam az elektrotanya ide passzoló cikkeit és kezd gyanús lenni, hogy nem a processzor a hunyo. Nem melegszik csak langyos.
Mert lenne halott. Túltesz nem kapott. Valami más lessz, de meg nem tudom. A quartz kimeneteken merek bizonyos fesz értéket. Bár szkopom nincs nem tudom Megítélni, hogy most megy vagy nem. Üdv
"Mert lenne halott."
A samsung integrált csipjei a világ legmegbízhatatlan tákolmányai. Nézd meg milyen színű a matrica ami rá van ragasztva az IC-re.
Sajnos már nincs rajta, de mintha fehér színű lett volna.
Azért kérdeztem vissza, hogy mi baja tud lenni, mert laposmonitorokon kívül más, szintén zenész, tervezett elavuláson alapuló elektronikus eszközöknél a processzor azért nem pusztul el, ha nem éri a max megengedhető feszültségnél nagyobb érték. Én ebből indultam ki. Kérdés: Ha az inverter, ill. a csöveknél van valami gubanc, akkor csak 1-2 másodperc után tilt le, vagy azonnal? Üdv
A tápfeszek, mint irtad megvannak és be sem kapcsol, tehát el sem jut addig, hogy az inverter leáljon, de még akkor is bekapcsolva maradna. Az invertert nem a scaler IC vezérli, csak bekapcsolja és fényerőt ad neki, az inverter maga végzi az áram ellenőrzését és a védelem is az inverter dolga.
Amúgy a matricák fehérek szoktak lenni, kiéve a közepüket, ahol a z IC magjának formájában meg vannak barnulva... A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2013
Köszi, meggyőztél.
Még egy uccsó kérdés: Találtam ezt: Bővebben: Link Ha százalékba akarnánk kifejezni kb mennyi az esélye egy 2-ből 1-nek? Ennek elvileg jó lehet a scarletje, bár amiket mondtál róla ez még mindig lutri a javából ![]()
Ez elég jó eséllyel kijelzős. A scalerről mondjuk úgy, hogy egyben megy a jel, tehát, ha valami hiba van, az egész kijelzőn látszódna, de itt vannak a kijelzőnek teljesen döglött részei és vannak ahol legalább csíkos. A scaler ilyen hibát nem nagyon tud produkálni. De, ha mondod, milyen típus és csinálsz fényképet a scalerről, lehet tudok neked prezentálni scalert, fele ennyiért.
Nekem úgy is jó, ha megveszed, hasznosítod a tápot és a csöveket a scarletet meg eladod nekem
![]() Csak vicceltem. Egyébként is homály ez a hirdetés, először próbálta 6 kilóért, nem kelt el, most hátha elviszik 7-ért, mindezt egy olyan bizonytalan életképességű panel miatt aminek a sorsa vetekszik annak a bizonyos macskának a dobozba ... Meg valami nem ok a leírásba, írja, hogy nincs hdmi, pedig van! lehet, hogy nem is az a tipus? 2053BW mellékeltem a képet scarletről. Üdv
Közbe eldőlt, hihetetlenül hangzik, de elkelt. Kicsit magas nekem ez a monitor javítás, megvette 7-ért + 1 ezres csomag, bevállalta a kockázatot, + garancia,+ eltöltött vele x órát egy olyan monitorért ami jó, ha ér 20-at ha minden klappol.
Ezt most vagy nonprofit vállalkozásnak, vagy kamuregnek szoktam hívni A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Udv!
Segitenetek meg egy kicsit ebben a kerdesben? Meg egy annyit elmondok, hogy ma szetszedtem az elosztasig, ahol a szalagkabel 8 reszre oszlik ami majd a kijelzohoz vezet. Utana kiprobaltam, es egy masik reszen csikozodott. Kicsit megszorongattam a hibas resz felett, es helyrejott, most hibatlanul mukodik. Nem lehet, hogy a kabelekkel van baj, nem jo a csatlakozas?
De lehet, csak házilag javítani nem lehet. Ha most megy is a szorongatásra, csak ideiglenes és úgyis megint csíkos lesz. Vannak akik foglalkoznak ilyen kábelek helyreállításával, de többe kerülne, mint két ilyen használt monitor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |