Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   122 / 208
(#) maszek0005 válasza eyess hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
akkor feleződik az érték... Hm ez egy kicsit fura. 300 kiloohm, meg 19 kiloohm párhuzamosan. Ez mióta feleződik? Ha két egyforma érték lenne, akkor igen.
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Csak akkor igaz és feleződik az érték, ha azonosokat kötsz párhuzamosan! Ha különböző az érték, akkor mindenképen a kissebbiktől kevesebbet kell , hogy kapj!
(#) hátor válasza vargaf hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Az oke hogy parhuzamos kapcsolasnál mennyi az eredő , de nem tudom hogy csak minimálisan kell csökkenteni a 19kohmot vagy drasztikusan 19kohm rol 300kohm ra emelni . Ez ami nem tiszta .
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
(#) vargaf válasza hátor hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Idézet:
„Fórumokon olvastam , hogy ilyen esetbe a ha a 1,2v helyett 2,4v van akkor 300KOhm ot kell a 16 láb és a test közzé forrasztani.”

Akkor mutasd meg a linket ahol olvastad és megtudjuk a választ. Az eredőt azért írtam, mert "eyess" szerint feleződik az érték, ami nyilvánvalóan nem igaz.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
(#) hátor válasza vargaf hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Küldöm .
(#) hátor válasza vargaf hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Egy fordítás is
(#) vargaf válasza hátor hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Ott a szövegben a megoldás: cserélje az ellenállást 300 kΩ-ra. Szó nincs párhuzamos kapcsolásról. Az 1,2 V-hoz 300 kΩ tartozik, a 2,4 V-hoz 10 kΩ körüli.
(#) vargaf válasza hátor hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Ez nem link, a link ez:
Bővebben: Link
(#) hátor válasza vargaf hozzászólására (») Okt 27, 2017 /
 
Köszi a segítséget !
(#) gerry hozzászólása Okt 28, 2017 /
 
Adott a mellékletben szereplő LCD tv tápegysége. A tápegység panelt le szeretném tesztelni. A kérdésem az, hogy a feszültség kimenetekre kell e terhelést kapcsolni és ha igen mekkorát? A másik, hogy a POWER_ON lábra adott logikai "H" jellel kapcsolható be a tápegység? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
(#) SzZoli hozzászólása Nov 3, 2017 /
 
Sziasztok,
Adott egy LG 26LC41-es típusú LCD TV aminek semmi reakciója nincs még a SB led sem világít.
Szétszedés után látható, hogy a Mainbord-on az állapotjelző led pulzál (zöld és narancs között) majd kis idő után folyamatosan zöld lesz. Ekkor az össze tápfesz mérhető de ameddig pulzál addig az össze feszültség ingadozik kivéve a SB. Amennyiben a pulzálás véget ért minden fesz rendben lesz de még mindig nem történik semmi (kivéve időnként ismét villan egyet a led a Mainboar-on).
Amit még mérhet, hogy a táp azonnal megkapja a On jelet a Mainboard-tól de ez is pulzál. Amenniyben az On kábel kiszedem a csatlakozóból a táp nem indul (ez természetes) de a mainboad-tól jön az 5V.
Elképzelhető a táp kondijainak a kiszáradása és ezért nem tud rendesen elindulni vagy esetleg valahol a Main panelon van a hiba forrása. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
Mainboard száma: LP78A (B) / PP78A (B) és a EAX32572506
Táp : EAY3302510 és EAX31845101/9
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2017
(#) feco45 hozzászólása Nov 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Sony Bravia lcd tv kdl-32r410b típusú tv rajzot nem találtam hozzá.
Bemeneti feszültség 19.5 volt sehol máshol nincs semmilyen fesz.
Minden ötletet előre is köszönök.
Üdv: Fecó

Sony.png
    
(#) Cinema válasza feco45 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
Vidd szervizbe, vagy hozzáértő szerelőhöz.

Üdv!
(#) Mircsof hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Sziasztok!
Hozzám került egy LG Flatron M227WDP-PLC típusú csoda, hogy nem csinál semmit. A visszajelző led nem világít a készüléken.
Szétszedtem majd kimértem a tápot ami rendben is volt.
Majd mindezek után arra lettem figyelmes, hogy a sötét kijelzőn a
Idézet:
„Nincs programozva”
felirat mocorog ide oda.
Annyira nem vagyok otthon ezeknek a lelkivilágában, de akkor ez most azt jelenti, hogy kellene rá egy firmware?
Ha igen akkor azt hogy kellene rátölteni? Egyáltalán otthon megoldható a dolog?
(#) kovacspista válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Nincs csatornára programozva, az az antennán ! Viszont más bemeneteken működnie kellene! Próbáld ki!!
(#) Mircsof válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Valóban igazad van!
Akkor a gond a háttérvilágítással van.
Ahhoz hogy a Tv észlelje, hogy az egyik cső tönkre ment gondolom be kell kapcsolja a háttérvilágítást. Itt egyetlen pillanatra se villan fel a hátté,r szóval gondolom a meghajtással lehet a baj.
Ez viszont még nem magyarázza, hogy miért nem világít az előlapon a power led.
(#) Gafly válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Én ezt nem értem
Szerintem azért, mert nem értek hozzá...
(#) Mircsof válasza Gafly hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
A lényeg az, hogy a "Nincs programozva" felirattal valóban a Tv csatornákra utal a készülék.
Most már sikerült a TV-n levő gombokkal lépkedni a menüben is. Itt megnéztem, hogy a háttérvilágítás 100%-ra van állítva, de ennek ellenére egyáltalán nem működik.
Telefon vakujával rávilágítva a kijelzőre úgy tudtam "vakon" navigálni a menüben is....
Csak most azt nem tudom, hogy az inverter része hunyt el, vagy valamelyik cső.
És ugye erre utalt az előző kérdés, hogy szerintem fel kellene hogy kapcsolja a Tv egy pillanatra a háttérvilágítást, majd ha hibát észlel akkor lekapcsolja. Viszont itt egyik cső se villan fel egy pillanatra se. Mondjuk amilyen szerencsém van mind a 4 cső elpusztult és így egyik sem villan fel.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2017
(#) SzZoli válasza SzZoli hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Sziasztok,

Sikerült megoldani a problémát működik a készülék.
Leírom a tapasztalataimat hátha valaki másnak is jól jön.
Tehát a teljes táp átkondizása után sem történ semmi és a kis led csak villogott az alaplapon. Ezt követően a mainboard-ot kezdtem méregetni (sajnos csak rajz nélkül) de sikerült kiszűrni egy STAB IC-t aminek elméletileg 1,8V-os nak kellett lenni de ez összesen csak 1.62V-ot volt hajlandó előállítani. Ezen alkatrész cseréje után a készülék egyből erőre kapott és már ment is minden funkciója egyből működött.
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Sziasztok,
Jelenleg egy Thomson 32N90NH22N típusú TV-vel küzdök. Sajnos eddig nem jutottam semmire, de hátha valaki már találkozott ilyen jelenséggel.
Alap állapotkén meg van a SB5V és a SB visszajelző led is világít. Viszont ezen kívül semmi másra nem reagál. A táp manuálisan indítva szépen elindul tehát én úgy gondolom a mainboard-on lesz valami hiba. Első körben végigmértem a STAB IC-ket, de egyik sem kap SB frszültséget és nem tudom minrk mennyinek kellene legyen.
Nincs esetleg valakinek rajza erről a készülékről:
(#) Mircsof válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 7, 2017 /
 
Nálam is kiderült, hogy nem a vezérléssel van a probléma. Rátettem a tápra 4db teszt csövet és láss csodát a táp simán elindította őket.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 9, 2017 /
 
Helló mindenki! Egy samsung LE32R32B készülékkel már azt hittem készen van és összeraktam.Pár nap használat után RF bemeneten nézve hallani lehetett, hogy néha - nincs rá jobb szó - koppan a hang. íteljesen véletlenszerű ez. Egyszer az is előfordult, hogy felerősödött a hang és torzan, inkább harsányan szólt,- mint amikor túl van vezérelve egy táskarádió-, mint teljes hangerőn. Volt már valakinek ilyen gondja? Nem találom egyenlőre a végfokot se, de gyanítom a zajzár körül lehet a gond, ami - szerintem a tunerben lehet. A koppanást csinálja egyébb bemenetről is, a "harsánykodást" nem tapasztaltam. BN41-0081B alaplappal van szerelve.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
(#) feco45 válasza Cinema hozzászólására (») Nov 11, 2017 /
 
Szia! Szerelőhöz nem viszem még egy munkát se adtam át más kollégának
Segítséget kértünk egymástól, Rajzot nem bírtam beszerezni hozzá így a javítás tovább tartott.
Ez a tv leeset víz folyt bele, lcd én törés nem látható még megpróbálom a cofokat rendbe rakni.
Üdv: Fecó

s.png
    
(#) kovacspista hozzászólása Nov 13, 2017 /
 
Helló mindenki! Kérdésem, hogy az univerzális main board - al volt e valakinek dolga, épített e be valaki? Kell e rá szoftwer vagy így megy ahogy árulják?
(#) bbalazs_ válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 14, 2017 /
 
Pontositsd kicsit, mi az az univerzalis board? A V56-ra gondolsz? Azzal volt. Ott fel kell ra tolteni a megfelelo felbontashoz es szinmelyseghez tartozo szoftvert, ami letoltheto.
(#) kovacspista válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 14, 2017 /
 
Szia ! Igen a V56-ra gondolok. Közben megrendeltem és jött az oldal ahol letölthető! Nem egészen értettem a listát, hogy kijelző típus vagy a t - con típusát kell megadni? Viszont bármit választottam ki, nem történt semmi! Mit ronthattam el?
(#) zole01 hozzászólása Nov 17, 2017 /
 
Hello minden toshiba gurunak. Adott egy Toshiba 65U6663DB 65" 4K UHD tv a hiba az volt vele, hogy nem kapcsolt be, hanem mindig ujra inditotta sajat magát el sem jutott soha sem a menü-ig. Mindig ujra indult a toshiba jel felvillanasa utann es zöld piros villogo allapot jelzö led kisereteben kikapcsolt. A led hattervilagitasa megy szépen.
Na már most vettem bele masik alaplapot ugye. igaz 43- uhd 4k-s de jó lett bele. Most azon a szinten van a dolog hogy kikapcsolni nem lehet
Áram alá helyezem ujra indulgat mindig amig meg nem nyomom a tavkapcsolojann a be-ki kapcsolo piros gombot.A masik alaplappal ezt nem tudtam elérni a sajatjaval.
Na már most is ki be kapcsolgat es eljut a toshiba logoig a kepernyönn, viszont ha közvetlenül az ujraindulasi ciklusa utann megkapja a távrol a bekapcsolo jelet akkor felbootol es a toshiba logo utann felugrik a kép a tv ben es stabilan megy.
Deamikor kikapcsolom akkor kikapcsol magatol szepen ám amig áram alatt vana keszülek folyamatosan urainditgatja magat a toshiba kepernyöig aztann megint elsötetül es kikapcsol. majd ujra es ujra mig megint jelet nem kap a tavkapcsolorol, hogy ismet be akarjak kapcsolni es megint megy szepenn.
Elképzeléseket várom.
Valahol olvastam rola, hogy talann szoftwer frissitesi maniaja van. es minden aron frissiteni akar netröl, muholdrol, földiantennarol, aztann valahol le lehet tann tiltani ezt a funkciot attol magahoz tér. Csak, hogy egen földönn nincsen ra frissites hogy megkerülje ezt a problemat. Bar gözerövel nezelödök.
A tápja egy Vestel 17IPS55
Az alaplapja egy Vestel 17MB120 43U6663DB. 43"-mas most mert a "65U6663DB"-teljesen kidölt belölle
Taphibara mennyi az esély? Vagy enynire alul tett programozva nekik softveresen???
Frissites van hasonlo Toshiba tv-hez a gyarto oldalann de nem nyeli el az alaplap sajnos. Probaltam mar sokféle képpen.
Képek alább:
Képek
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2017
(#) bbalazs_ válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 17, 2017 /
 
Elsoőkeént a billenyutyűk szaáma szerint. A, azon beluül pedig MINDIG a kijelzoö tiípusa.
Ha nincs olyanod, akkor vaálaszd ki azt a felbontaást eés mindegyiket proóbaáld ki. Pendrive-ra rootba kimented, bedugod bekapcsolod ott hagyod, és amikor maár nem villog, akkor fent van a firmware (kb 15 sec), azonnal latszik islátható, hogy joó-e.
Nekem a nyelvet vakon kellett beaálliítanom, mert az alap a kiínai volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) kovacspista válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 17, 2017 /
 
Köszönöm, úgy tűnik hamar megjön, akkor neki veselkedem!!
(#) jdani hozzászólása Nov 23, 2017 /
 
Üdv. Van egy Philips LCD 32PHS5301/12 tv. Az a gondom vele, hogy pin kóddal van védve a menü, és a pin kódot nem tudom. Gyári beallítás természetesen kilőve, mert ahoz is a Menübe kell lépni.
2016 októberi kiadás, rajzot nem találtam hozzá, így lekaptam a hátulját, eeprom után kutakodtam, azt se találtam.
Valami tipp valakinek?
Következő: »»   122 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem