Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   202 / 205
(#) pipi válasza robis01 hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Ez még a jobbik eset ha "van benne normális" fémfólia. Gyakori hogy csak vékony gőzőlt fémréteg van, kicsit görbén nézel rá és már el is párolgott róla, pláne ha még hőt is kap...
(#) antiktelefon válasza robis01 hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Igen, cof bonding machine ami neki kell. Technikailag mikroszkóp, csere cof és nagyon precízen állítható szán segítségével kézzel is lehet cserélni, csak Anisotropic conductive film (ACF) tape kell és gyakorlatilag össze kell vasalni az üveget a coffal. Csak ugye itt a kulcs a századmm pontos igazítás, ami házilag nem fog menni.
(#) antiktelefon válasza pipi hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Na igen, a gőzölt fém és szénréteg kábelek, az is jó, amikor elszakítják a bill kábelt laptopban és képtelenség összetoldani. 2-3 sávnál még fel lehet ragasztani vezető ragasztóval réz szálakat és epoxiba vagy pillanatragasztóba önteni, de cofnál ez esélytelen. Meg a tcon felőli oldalon is szeretnek vezetősávostul leválni, nem az afc ragasztó enged el. Ezért sem javítok tvket
(#) robis01 válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Azt kérdezte Decebal hogyan lehet javítani. Erre válaszoltam.
(#) robis01 válasza pipi hozzászólására (») Szept 23, 2023 /
 
Van még jó pár hasonlóan 'kreatív' találmánya a fogyasztói társdalomnak
(#) DecebaL válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Sajnos az ic után van. Hát így marad nem fogok vele foglalkozni, lenyelem a békát és tudomásul veszem hogy elkrtam.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2023
(#) szs válasza DecebaL hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Ellenkezőleg. Pont mostantól érdemes vele barkácsolni (hacsak úgy nem döntesz, hogy még így is használható. Az én kedvenc tévémen is van egy körömnyi csík. Mégis: minden Fradit azon nézek meg.).
Mert ha már használhatatlannak minősítetted, akkor meg is próbálhatod az újraragasztást, az újraforrasztást, és bármt, amt tanácsolnak, csak nem sok sikerrel biztatnak.
Még szerencséd is lehet, -ha nem, utána is kidobhatod.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2023
(#) DecebaL válasza szs hozzászólására (») Szept 24, 2023 /
 
Annyira nem zavar mert nagyon vékony a csík , majd csak akkor fogok vele foglalkozni ha nagyobb baja lesz valamikor, addig marad így. Inkább az zavar, hogy ilyen balfx voltam és megsértettem a cofot. A családban és ismerősöknek rengetegszer javítottam tvt, az a szerencse, hogy az enyémnél tortênt ez a baki
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2023
(#) Remci hozzászólása Szept 25, 2023 /
 
Sziasztok!
Múltkor írtam,hogy sikerült életre keltenem egy Sony Tv-t. Ma raktam össze véglegesen, a próbára betett elkót smd-re cseréltem. Viszont elég gyatra a képe. Szerintetek mitől lehet,mit nézzek még meg rajta. Az eredeti hibája a +5v hiánya volt, hármat villogott pirosan. Ezt megjavítottam,viszont a kép sem tökéletes. Csináltam róla képet,meg videót .
(#) deebo válasza Remci hozzászólására (») Szept 25, 2023 / 1
 
Lehetséges, hogy csak kontakthibás az LVDS kábel.
(#) Remci válasza deebo hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
Igazad volt, köszi. Meg alkoholizáltam az érintkezőket és jó lett.
(#) deebo válasza Remci hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
A legjobb, amikor összerakod, megy két napig, aztán megint nem jó.
(#) Remci válasza deebo hozzászólására (») Szept 26, 2023 /
 
Majd kiderül. Most tesztelem.
(#) wbt hozzászólása Szept 27, 2023 /
 
Sziasztok!
LG 64cm-es kis TV. Analóg csatorna keresésekor talál 10-et, azután kb. 38x telepakolja a többit egy csatornával. (Digi). Próbálkoztam más országbeállításokkal, mindig ezt csinálja. EEPROM hiba vagy a hangolóegység hiába kapja, hogy menjen tovább, nem megy. Milyen országbeállítás ma a divat, hogy többit is megtalálja? (vagy a régebbi TV-k nem tudnak hangolni?) Sajnos a hangolás menetét nem látom, mert ameddig nem talál újabb csatornát, a képernyőn az utolsó látható (ami elég furcsa ugye...). Melyik sarkát kell felgyújtani, hogy megtalálja a többi analóg csatornát?
(#) pipi válasza wbt hozzászólására (») Szept 27, 2023 /
 
Auto keresés helyett kézi - már ha van?
(#) zoli0078 hozzászólása Okt 3, 2023 /
 
Sziasztok!

Problémám adódott egy Samsung T240HD LCD TV-vel. Kép az oké és nem is kapcsol ki de valamiért időnként gondol egyet és elkezdi a hangot lentebb venni. van olyan eset amikor csak egyet egyet halkít de van amikor egy menetbe letekeri teljesen magától
Valamelyik nyomógomb lehet a ludas? Mérve egyiken sem látható különbség. A gombok melletti ellenállások is jónak mérhetőek.
(#) deebo válasza zoli0078 hozzászólására (») Okt 3, 2023 /
 
Húzd le a gombosort és kiderül.
(#) KBal76 hozzászólása Okt 4, 2023 /
 
Sziasztok, hozzám vágtak egy LED-sor hibás ~8 éves Vestel belsejű 100centis TV-t (belevilágítva képe van, vagyis volt). Szétkaptam, az egyáltalán nem biztos hogy össze is tudom rakni, de ha mégis, a ledek tápja mennyire kényes a konkrét ledsorra, azaz mennyire számít hogy a gyári ledek terhelik-e? Arra gondoltam, egy rakás 12V ledszalagot belerakok, mondjuk sorosan kettesével, mert egy gyári 9 ledes csík kb 24-28v körül világít, bár nagyon nagy fénybeli eltérésekkel (van amelyik épphogy világít, van ami sokkal jobban, nem következetesen.) Az egyik persze teljesen kuka, a többi 4-ből 3-ban ki van égve 1-1 led. Ha nem tudom életre kelteni az se gond, nincs hova raknom, csak kíváncsi vagyok.
(#) antiktelefon válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 4, 2023 /
 
Nem fog menni így, de esélyes alin kb 4 vagy 5k a led bele, feleslegesen dolgoznál vele.
(#) KBal76 válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 4, 2023 /
 
Közben túrtam belevaló ledeket fiókból ( vagyis hasonlót, 5000k-s, talán melegebbfehérek, méretre, mA-re jó lehet) , most lemelegítettem egyet, ha sikerül az újat feltennem akkor az a megoldás lesz. Köszi a gyorsreagálást.
(#) antiktelefon válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 5, 2023 / 1
 
Sorra fognak meghalni, abszolút nincs értelme bármi mást csinálni, mint mindet cserélni, ha nem akarod pár hónap múlva megint szétszedni. Ha nincs led, mindet cserélni kell, de az baromi sok idő és lencse sem lesz pontos. Ha írnál típust, lenne led 7 napos szállítással 5k alatt.
(#) KBal76 válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Kicseréltem minden ledet ami hibás volt, felragasztottam a lencséket, labortápról normálisan mûködött is mind az 5 sor, de összerakva csak egy pillanatra felvillant minden bekapcsoláskor, utána meg kialudt.
Köszönöm a tippeket, de a TV szerelés az nekem nagyon távoli. Az más ügy, néha átkondizok egy monitor-tápot, amikor nem tud felállni és ki-be kapcsolgat, az talán egy majomnak is menne ha elég banánt kap érte.
Szóval ennél tovább nem foglalkoztam vele, kivittem a MM-ba e-hulladéknak.
u.i.: az hogy van hogy a soros ledek halála után is megy még a ledsor? Gondoltam hogy egy nagyob nyitófeszû dióda lehet bennük párhuzamosan, de nem, mert mintha zárlatba mentek volna egy kivétellel.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
(#) antiktelefon válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Kidobtál egy teljesen jó tvt miután csomó időt feleslegesen elpazaroltál rá? Ha legalább 1080p.fullhd, akkor azért kár volt.
Mi a pontos típus?
A rossz ledek tudnak zarlatba is menni néha.
(#) deebo válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Nincs érteme a ledek cserélgetésének, komplett ledsorokat kell cserélni ilyenkor. Az a baj, hogy eleve túl nagy árammal vannak hajtva a ledek és amikor elkezd egy haldokolni, szakadozni, akkor kapnak még néhány áramimpulzust, mivel a konverter áramgenerátor ugyan, de nem elég gyors.
(#) robis01 válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Hulladékudvarba cipekedéssel is feleslegesen fáradoztál, mivel ha feltehetted volna ingyen elvihetőbe, nagyon valószínű hogy lett volna jelentkező rá.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
(#) KBal76 válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
DLF39285SMART, de már lényegtelen, nem hiányzik sehonnan.
(#) robis01 válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
FullHd,100Hz, Smart, hibás háttér világítással. Ezért pénzt is lehetett volna kapni.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2023
(#) antiktelefon válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Normális vagy?
2500-3000Ft bele a led és kidobtál egy 1080p hibátlan tvt? Ez ebben az állapotban 10k felett elkelt volna vagy elvitte volna kb bárki, akár en is és alkatrész árban odaadtam volna valakinek, akinek szüksége van rá.
Ezt az értelmetlen pazarlást.
(#) KBal76 válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 5, 2023 /
 
Kidobták, én egy köztes állomás voltam, segítettem elvinni az e-hulladékosig. Ránéztem kíváncsiságból, de nekem már ez az időráfordítás is sok volt, és szó szerint útban volt. Itthon minden szobában ahol szükséges van ennél nagyobb TV. A tulajt sem érdekelte anyagilag, üzemképtelen cuccokkal én nem szívesen seftelek. Nem láttam sose működni, sok por lepte, lehetett más gondja is, ki tudja (mondjuk pl. elindul és kiderül hogy a kijelzô túlfele halott). Saját távja hiányzott, beindítani egy régi LG telefonnal tudtam, amin van IR adó is. Nem lett bűntudatom, ha elindul sem pénzért adtam volna tovább.
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 5, 2023 /
 
Sziasztok.

Hozzám került egy Samsung UE32EH5300W készülék.

A jelenség, ami miatt lecserélték a következő:
- hálózatra kötve stand-by led világít
- távirányítóval ébresztve a háttérvilágítás erősen világít, kb. addig míg a logónak látszódnia kellene
- amikor a "logó kb. eltűnik" a háttérvilágítás alacsonyabb szintre kapcsol
Úgy hiszem, ekkor áll be a beállított fényerő.
- a háttérvilágtás ezután stabil, hang van, ha gombokat nyomkodok, de képet nem ad.

T-con panel csere megtörtént, nem segített, a jelenség semmit sem változott.
A táp elkóit cseréltem, nem hozta helyre; tápfeszültségek rendben.
Túlzottan megeledő alkatrész nincs, maga a vezérlő processzor átlagosan melegszik egy kis üzem után.
Füst vagy annak jele sincs sehol.

Nincs infóm arról, hogy érte volna fizikai behatás.

Normálisan' működik, kivéve, hogy nincs képe.

Két kérdés végülis.
Érdemes-e megpróbálkodni a main-board cseréjével?
Van-e valamilyen ötlet, hogy hol lehetne a hibát keresni?
(Bár ezek már annyira modulárisak, hogy . . .)

Előre is köszönöm!
Következő: »»   202 / 205
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem