Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es index
 
Témaindító: Einstein21, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 27
(#) Krisz03 válasza Einstein21 hozzászólására (») Nov 14, 2007 /
 
Szívesen!
Végülis akkor miként sikerült orvosolni a problémát?
(#) Pseudo hozzászólása Ápr 27, 2008 /
 
Üdv. mkinek!

Vettem a kocsimba LEDeket a féklámpába, meg az indexbe hátra. Igen, a villogási sebességgel kéne valamit csinálnom. Tudom, hogy miért gyors, azt is sejtem, hogy párhuzamosan kéne mellé ellenállás.
Kérdésem, hogy MEKKORA?
Szeretném minél hamarabb megoldani a dolgot, így arra kérek minden bütykölőt, hogy akinek van ide illő ellenállása (2db) eladó, amit ma du. átvehetnék tőle, az kérem jelezze!!!

Köszönöm a segítséget!
(#) Pseudo hozzászólása Ápr 27, 2008 /
 
Na szóval 2db 7 Ohmos ellenállás kerestetik !!!

(#) zsoltee0001 válasza Pseudo hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /
 
Ezt most nem igazán értem.... öööö
az ellenállás arra kell neked, hogy a ledekkel eggyütt egy 21W-os égőnek megfelelő terhelést hozzál létre az indexrelé számára? hogy az normális ütembe kattogjon?
Hmmm..... hát ez így finoman szólva nem túl hatékony megoldás.
szerintem mostmár ne állj meg, és csinálj egy 555-el egy astabil multivibrátort, az terleléstől független ütembe kapcsolgat. ezt tehetnéd az indexrelé helyére
üd
(#) damatic válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /
 
Azt a nagy bozontost!
Be kell menni abba a boltba ahol vette a ledes fényforrást és kérni kell elektronikus irányjelző relét, ami pontosan az eredeti helyére illeszkedik.

Pseudo! Szerintem is ez olyan, mintha nem a kútba, csak mellé aztán belepiszkáljuk. A ledes fényforrások legnagyobb előnye a hosszú élettartam mellett a kis fogyasztás. Miért tennéd tönkre ezt az előnyt? Javaslom, hogy az elsőket is cseréld ledesre és ekkor már tökéletesen működik az elektronikussal. Miért kell venni és nem 555-össel építeni? Mert az elektronikus relét - ha jól tudom - be lehet állítani az éppen használt ledes fényforrások áramához és ugyanúgy észre veszed, ha valamelyik fényforrás nem működik. Ha csak egy egyszerű intervallum kapcsolót építesz, rohadtul nem fog feltűnni a villogás sebességéből, ha valamelyik fényforrás nem működik.
(#) zsoltee0001 válasza damatic hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /
 
"Azt a nagy bozontost!"
Ezt most miért írtad?
Egyébként nem tartom valószínűnek, hogy egy sima elektronikus indexrelével megoldódik a problémája.
.. először csinálja meg a lámpát, rakja tele ledekkel, nézze meg, hogy megfelelő-e a fényerő, mérje le a teljesítményét, és aztán majd ráér azon agyalni, hogy milyen megoldást választ.
Bár szerintem az érdeklődését figyelve, nem egy túl komoly project.
üdv
(#) damatic válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /
 
Bocs, egy kicsit elragadtattam magam. Én úgy értelmeztem, hogy gyári izzó helyére installálható bigyókat vett, de az intenzitásból ítélve ez nem fog kiderülni...
(#) Pixi hozzászólása Ápr 29, 2008 /
 
Hali!

Nemtudna valaki az elektromos indexreléhez nyáktervet, és beülteési rajzot jpg-ben vagy gif-ben?
A #55471 kommentben lévőre gondolok!
Aki tud valamit segítsen!
(#) szabi83 válasza Pixi hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /
 
szasz

Olvasni is kellene, szerintem

általad jelzett hsz-ból a link

Alábbi szöveg szerepel a fenti linken:

Idézet:
„Az áramkört az itt található nyákrajz és beültetési rajz segítségével könnyen el lehet készíteni. A két kivezetésbe egy-egy darab drótot......”


Üdv
(#) Pixi hozzászólása Ápr 29, 2008 /
 
Bocsi megvan!
Ezek szerint olvasgatás közben átsiklottam felette!
Köszi!
(#) SnoopyRider válasza Krisz03 hozzászólására (») Máj 17, 2008 /
 
hello !
működik ez a dolog autónál is? gondolom nem kéne hogy különbség legyen, de nem tiszta hogy hogyan működik ez a kapcsolás, mert látok egy földet meg egy bemenetet, de nem értem hogyan elég ez.nem kéne 1 kimenet is?valszeg én nem értem , örülnék ha felhomályosítanál.köszi:norbi
(#) Krisz03 válasza SnoopyRider hozzászólására (») Máj 17, 2008 /
 
Hali!

Nem tudom pontosan, hogy kocsikban milyen indexrelé lehet, de ha nem valami "agyoncomputerezett", akkor biztosan hőrelés a villogója (esetleg valami egyszerűbb elektromos, ami azért tudja jelezni, ha valamelyik izzó kiég). Ez a kapcsolás nem jelzi, ha kiég egy izzó (bármekkora terhelésre azonos frekin villog), viszont a hőrelés helyére átalakítás nélkül beköthető (visszajelzőt nem tartalmaz). Egyszerű villogó kapcsolás: tápfeszt kap (a rajzon X1-1 pont), X1-2-re megy az indexkapcsoló, onnan izzó, aminek a másik fele testen van.
Ha azt nézzük, hibás a rajz, mert nincs jelölve a kapcsoló és az izzó helye. Így max füstöt produkál a kapcsolás.
(#) SnoopyRider válasza Krisz03 hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
köszi a segítséget, működik a csoda csak nagyon hiányolom a visszajelzést és a halk kis kattogást.Tudnál erre valmi megoldást?

Másik dolog,(nem találtam erről a fórumon infótezért írom ide), a "világítás rajtamaradt" sípoló,berregő viszont rettenetesen idegesít(gondolom ez is a dolga), de szeretnék helyette valami kis egyszerű dallam szerű figyelmeztetést, modjuk olyat mint ami az új opelekben van.Iyen :"pümm-pümm-pümm.." ha van ötleteket nagyon várom
köszi : Norbi
(#) Krisz03 válasza SnoopyRider hozzászólására (») Máj 20, 2008 /
 
De balfék vagyok. Azt írtam, hogy nem tartalmaz visszajelzőt. Tényleg nem, de lehet rá tenni, hiszen én is így használom. A relé két kivezetése közé (X1-1 és X1-2) kötöttem be egy LED-et előtétellenállással együtt, ami akkor villan fel, amikor épp szünet van a villogások között.

Világításhoz: Meg kellene keresni az elektronikáját, és lecserélni valami kellemesebb hangot adóra. Ehhez a részhez nem értek, nincs túl sok elképzelésem róla.

Krisz
(#) SnoopyRider válasza Krisz03 hozzászólására (») Jún 1, 2008 /
 
helló!most tünt fel hogy mikor megy az index a ledek nem alszanak el teljesen majd felvillannak, hanem csak gyengén majd erősen világítanak.
De ha az elakadásjelző megy akkor elalszik-felvillan.
Ez miért lehet?
(#) banyaiakos válasza damatic hozzászólására (») Jún 1, 2008 /
 
Idézet:
„A ledes fényforrások legnagyobb előnye a hosszú élettartam mellett a kis fogyasztás. Miért tennéd tönkre ezt az előnyt?”

Teljesen mindegy. A generátor mindenképp termel, és ha nincs szükség a termelt energiára akkor a feszszabályzó testre vezeti. Szóval ez a LED-es mizéria csak design, mer mindegy, hogy a sönt ellenállás fűt vagy a feszszabályzó...
Talán annyi előnye van, hogy a kisebb áramok miatt kisebb keresztmetszetű vezetékék alkamlazhatóak.
(#) Moderátor hozzászólása Jún 2, 2008
 
A félreértésből adódó offtopic hozzászólások törölve.
(#) SnoopyRider válasza Krisz03 hozzászólására (») Jún 11, 2008 /
 
Helló !

Van valakinek ötlete a #232279 számú hozzászóláshoz? (3.oldal legalja)
örülnék valami megoldásnak.

Köszi
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 9, 2008 /
 
Hello fiúk.

Van valakinek valami jó ötlete 6 voltos rendszerű motorhoz (schwalbe) egy zavarszűrő kapcsolása? A világításról jövök párhuzamosan, onnan veszem a váltó 6 voltot, és ezt kellene úgy egyenirányítani, pufferelni, stabilizálni és szűrni, hogy a megszakító szórt tere, vagy egyéb "zaj" ne vigyen zavart az indexembe. Az index 555-ös és ledes. Olvastam, hogy valaki itt panóniához csinált indexet és hasonló problémája volt. Ez a god nálam is. Köszi szépen.
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Aug 9, 2008 /
 
Ja és nincs akksi a motorba. Bocsi ez az infó kimaradt
(#) mex válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 9, 2008 /
 
Graetz,puffer,5V-os stabkocka.
(#) Zoli_bácsi válasza mex hozzászólására (») Aug 9, 2008 /
 
Köszi, ezt próbáltam először, mikor megépítettem. Sajnos nem működik helyesen. Mivel nincs akksi, ezért ugye alap a graetz, puffer és stab ic. Hálózati adapterrel kitűnöen megy az áramkör, csak mikor bekötöm a motorba és beindítom, akkor van a probléma.
(#) Zoli_bácsi válasza SnoopyRider hozzászólására (») Aug 9, 2008 /
 
infót kérek, hátha tudok segíteni

#232279 számú hozzászólásban szereplő dologról
(#) akos70 válasza banyaiakos hozzászólására (») Aug 9, 2008 /
 
Mit vezet testre a feszszabályzo??
(#) potyo válasza akos70 hozzászólására (») Aug 10, 2008 /
 
Gyakorlatilag rövidrezárja a töltés tekercsét, ha a feszültség túl magasra emelkedik. Motorokon nem úgy van megoldva, mint négy vagy többkerekű járműveken.
(#) ttl válasza potyo hozzászólására (») Aug 10, 2008 /
 
Csúnya volna ha testelne! csak a gerjesztést veszi le, ezáltal a motor terhelése is csökken ,szoval annyira nem mindegy, h fűt-e az ellenállás pláne kis gépeknél!!
(#) potyo válasza ttl hozzászólására (») Aug 10, 2008 /
 
És ahol állandómágnes a forgórész, ott hogy kapcsolja le a gerjesztést?
(#) ttl válasza potyo hozzászólására (») Aug 10, 2008 /
 
Állandó mágneses generátorban röpsúly szabályozza a forgórész mágneseket, legalábbis amit én javítottam az olyan volt.
De a testelés az könnyen belátható h nem kassa!
100 A es áramot az a kis szabályzó igencsak kipirulna ha kapcsolnia kéne.
soros feszültségszabályozású lehet még mint a nyugati mocikban de az sem lineáris ,csak megszakítja a töltést ha túl nagy a fesz, addig még le nem esik a beállított érték alá.azért nehéz digit műszerrel vizsgálni a töltőfeszt náluk mert összevisza mutat.
(#) potyo válasza ttl hozzászólására (») Aug 10, 2008 /
 
Honnan veszed a 100A-t? Autóban szokott manapság 80-100A környéki generátor lenni, nem motorkerékpáron. Az egész úgy van kialakítva, hogy az armatúravisszahatás miatt a névlegestől nagyobb áram nem folyhat eleve, és egy motorkerékpáron nincs 100A terhelés, inkább csak úgy 20A. Ennyit pedig lazán rövidre lehet zárni mosfettel hűtőborda nélkül is akár, vagy tirisztorral, ha a tirisztorról a hő el van vezetve valahová a gép testére. Amikor a szabályzó letestel, akkor az áram beáll, a feszültség leesik, a generátor felvett teljesítménye (vagyis amit a főtengelyről elvesz) még kisebb, mintha fogyasztóval lenne terhelve. Ki van ez jól találva...
(#) potyo válasza ttl hozzászólására (») Aug 10, 2008 /
 
Persze van más megoldású is, csak azt akarom mondani, hogy létezik ez az állórészt rövidrezáró szabályzás is.
Következő: »»   2 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem