Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
 
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   142 / 142
(#) reloop válasza Lacaboy hozzászólására (») Szept 9, 2019 / 1
 
Szia! A BSS rajzok használhatóságát ajánlott kétkedéssel fogadnunk. Az adatlap kitér rá, hogy precíz (értsd: használható) kijelzéshez a hangfrekvenciás jelet egyenirányítani és simítani kell. Utóbbi áramkörnél választhatunk, hogy a csúcs, vagy az átlagértéket szeretnénk-e indikálni.
Proli007 kapcsolása csúcs-egyenirányítót tartalmaz.
Ha helyesen viszed be a jelet az általad épített áramkörbe, akkor ezt az eredményt fogod tapasztalni, amit nevezhetünk elkeserítőnek
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Na igen, de neki kevés a hely, amit azért meglehet érteni. Mondjuk nekem mindig az idő a szűk keresztmetszet.
(#) Lacaboy válasza reloop hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Nem gondoltam volna, hogy ez onmagaban nem mukodik. Az egesz nem er annyit, hogy muveleti erositokkel szorakozzak.. Mindegy megepitem an6884 ből.
(#) Alkotó válasza Lacaboy hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Olyan emlékeim vannak, hogy ez lineáris, tehát nem lesz jó egy logaritmikus mennyiség indikálására.
A "helyhiány" általában egy maflaság. Ha valamihez nagyobb hely kell, akkor olyat kell neki hagyni. A Proli007 által javasolt kapcsolás kimondottan jó eredményt ígér, a jelzés nagyon jól harmonizál az elvárások többségével. Én is csak javasolni tudom.
(#) Lacaboy válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
A hestore LIN nek irja de az adatlap logaritmikusnak.
Nem marhasag. Nincs hely a dobozban megfelelo meretu nyakhoz.
(#) proli007 válasza Lacaboy hozzászólására (») Szept 9, 2019 / 3
 
Hello!
Az LM3915 valóban logaritmikus skálájú, de mindig csak pozitív jeleket tud feldolgozni. Ha váltót kötsz rá, akkor csak a váltófeszültség pozitív félperiódusában tudnak a Led-ek világítani. Eredménye, hogy a Led-ek nem épesek a teljes fényerejükkel világítani, a "pont kijelzés" pedig eleve nem működhet.
Az Rhi és Rlo feszültség különbsége szolgáltatja a refrenciát, amihez hasonlítják a belső komparátorok a bementi jelet, jelenleg a hangfreki pozitív félperiódusának értékét. Ha két 1k ellenállást tettél az R1 és R2 helyére, akkor RefOut ponton kb. 2,4V refrencia feszültség mérhető. Ezt kellene hogy meghaladja a hangfrekis jel csúcsértéke. Nálad nyilván nincs ez így hiszen nem világít az összes jel. Ha az R2-őt rövidrezárod, akkor 1,2V lesz a referencia értéke. Ha ennél kisebb a bementi jel, akkor a referencia az Rhi ponton csökkenthető, ha a RefOut és Rhi pontok közé helyezett ellenállással. Mivel a Rhi és Rlo pontok között a komparátor referencia ellenállásainak összege kb. 22k, az RefOut és a Rhi pontok közé tett 22k ellenállással az érzékenység kétszeresére növelhető. Vagy is 0,6V csúcsértéknél fog felvillanni az utolsó Led.

"Nem gondoltam volna, hogy ez onmagaban nem mukodik. Az egesz nem er annyit, hogy muveleti erositokkel szorakozzak.."
De már megbocsáss, a hozzá nemértés, mindig indokolatlan határozottságot szül. Ha nem tudod mit teszel, akkor célszerűbb abból nem levonni helytelen következtetéseket. Egyébként pedig hozzászólásaidban elég sok dezinformáció volt. Nem lehetett tudni melyik kapcsolást építetted meg, aztán írod hogy csak négy Led villan fel, majd kiderül, hogy 1,4,6,10-es Ledet építetted csak be. A gondolataidba még nem látunk bele. Ezek után hogy vársz korrekt segítséget? De ha számodra a hozzászólások molesztálásnak tűnnek, azon lehet segíteni..
(#) Lacaboy válasza proli007 hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Az elso 4 led villant fel. Nalam ez ketto darab ledet jelent.
Dehogy veszem molesztalasnak. Nagyon koszonom a segitsegeket. Csak csalodtam az ic ben. Szeretek hobbizni stb, de nekem most a funkcioja miatt kell 4csatornara merő.
Megprobalom az an6884et a videokon tetszik ahogy dolgozik.
(#) Alkotó válasza Lacaboy hozzászólására (») Szept 9, 2019 / 1
 
Belinkelnéd a neked tetsző videót az an6884-ről? Én is megnéztem párat, de azok siralmasan bénák voltak, szinte nem is találtam kapcsolatot a zene és a jelzés között.
Következő: »»   142 / 142
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu