Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED - LCD - PLAZMA TV-k: Vélemények tapasztalatok
Lapozás: OK   1 / 4
(#) gabriel80 hozzászólása Aug 12, 2010 /
 
LED – LCD – PLAZMA TV-k: Vélemények / Tények / Tapasztalatok!?

Üdv Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, mert több kereskedővel beszélve tv ügyben: (mert mindenki mást mond), hogy ez azért jó, amaz meg azért, ez már elavult (pedig tavalyi széria), az idei meg már maga a tökéletes.
Miközben számomra nem sok a látható különbség ( hozzá teszem, nem nagyon értem azt a sok kép-hang javítót gyártónkén más-más megnevezéssel, mi mit is jelenthet…).
Engem a végeredmény érdekelne: (jelenleg kábel TV jel van, de lehet digi is ) Jól és élesen látni sokáig, ne csak a garancia idejére, ha meg x év múlva, csere lenne, akkor meg azért mert tényleg elavult, s akkor jó lesz máshova…

Arra meg hogy, melyik lenne a jobb Led, Lcd, Plazma, mindenki mást mond, sok a fogyasztása a Plazmának, még ha mást mondanak, a Lcd kiforrva, a Led gyerekcipős (bár elég jó képe van), meg valamelyikben már internet is van, (igaz csak képnéző, vagy YouTube, stb…) de csak tv-t, és videót, és konzolt játékot akarok nézni mondtam…itt feladtam, s persze árakban is a szórás. ( Előzmény. Hogy van egy jó 2Tuneres PIP-es sima tv, ami kezd hibásodni, de az itteni segítségeknek köszönhetően, még jó. Ja 2Tuneres tévé már új típusokba nincs!? )

Ha valakiknek vannak tapasztalataik: LED - LCD – PLAZMA TV-re, és egyéb extra tudásokra, amiket érdemes figyelemben venni vásárláskor ( és esetleg hol? BP), új, vagy régi kiadásokban, az kérem, írja meg.

Köszönöm: Gábriel
(#) gabriel80 válasza gabriel80 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Egy korábbi vélemény:
"idlob válasza gabriel80 "
Hogy melyik típust válaszd arra egzakt válasz nincs, ma már nagyon kicsik a különbségek, akik egyiket v. másikat jelentősen jobbnak tartják azokat valószínűleg a személyes preferenciájuk is befolyásolja.
Azt vedd amelyik szimpatikus!
Azért néhány gondolat:
Egy korszerű plazma és LCD között fogyasztásban már nincs nagy különbség, sőt akár lehet alacsonyabb is a fogyasztása egy plazmának. Az, hogy az egyikre 140 a másikra 180W van írva majdhogynem nem jelent semmit, annyira jól lehet kozmetikázni a teljesítmény adatokat. A fogyasztás alapján dönteni szerintem értelmetlen.
Képminőségben sincs jelentős különbség, bár működési elvéből adódóan a plazmának van egy kis előnye a színhűség terén. Persze minden gyártó beépíti a maga kis képjavító technikáját, így az objektív ítéletre még kevésbé van esély.
A LED az ugye LCD tv LED háttérvilágítással, kétségtelenül vannak előnyei, de azért sokkal többet nem érdemes kiadni érte.
Felbontásnál elsősorban a várható felhasználási területet érdemes eldönteni, ha csak az analóg kábeltévét, meg a netről töltött divixet akarod rajta nézni (akkor egyrészt úgy kell neked ), másrészt elég lehet a HDready is. Ha viszont jobb minőségű filmeket is akarsz nézni, meg egyáltalán tényleg HD-t akarsz látni akkor FullHD. Egy fullHD LCD áráért általában "csak" HDready plazmát kapsz, de ez sem szentírás.
Méretben 32-37 col környékén van az amit elbír egy átlag szoba, efölött már csak akkor ha van helyed kellő távolságban ülni a készüléktől.
Gondold meg, hogy milyen jelforrásokat akarsz ráaggatni, minél többféle bemenet van rajta annál univerzálisabb, kérdés van-e szükséged rá?
Képnézegetés, internet az jópofa, csak minek? Szerintem ez nem lehet komoly szempont.
Tartósság szempontjából általában igaz, hogy a "prémium" gyártók - pl.: Sorry, Panaszkodik - valamivel tartósabb terméket gyártanak, abszolút nonamet meg nem szabad venni. Viszont egyik gyártótól se várd, hogy az örökkévalóságnak gyártsanak: a 15-20 évet lehúzó CRT korszaka már a múlté, 3-4, legfeljebb 5 év aztán kaukk - az hogy mennyi időre adnak garanciát fontos döntési tényező lehet.
De nem kell bánkódni, olyan fejlesztési láz lesz még egy ideig, hogy néhány év múlva akkor is lecseréled ha valami csoda folytán még működik.
PIP meg két tuneres készülékből láttam már többet is, tehát némi kitartással biztosan találsz.
Tehát a következőt ajánlom: gondold meg mennyi pénz áldoznál rá, menj be egy nagyáruházba, nézz körül, vedd meg amelyik tetszik - "legjobbat" úgyse tudsz választani, és különben is: jó fogyasztó vagy, úgyis le fogod cserélni - ha tetszik, ha nem, ez a világ rendje....
(#) Topi válasza gabriel80 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Saját tapasztalat, hogy egy TV-ben rendkívül hasznos funkció ha H.264, DivX, Xvid, MPEG stb. lejátszására képes önmagában.
Nekünk rendkívül hasznos... Az ember felmásol egy hd filmet egy pendrive-ra vagy winyóra, beteszi és elmegy a háttérben miközben dolgozik, ezt-azt csinál...
Az internet és youtube szerintem full felesleges, csak marketing dolgok.
Ami fontos, az a DVB-T és az MPEG4.

Az hogy tényleges film nézésre milyen, azt nem tudom mert ha olyan a film hogy érdemes koncentrálva megnézni, arra átalakítottunk egy helységet, hangelnyelő szivacsokkal, 6.1-el, projektorral, vászonnal.

Az is kérdés, hogy nézel-e rajta filmet, vagy csak TV. Film nézésre ezeknek a TV-knek általában sokkal rosszabb a hangjuk mint egy normál régi képcsövesnek, mert abban volt hely. Itt már lapos hangszórók, kis helyen vannak. Borzasztók.
Természetesen sokról lespórolják a hang kimenetet, és még Scart-on sem gömböjű néha azt levenni... Ha egyáltalán kiadja.
Ahogy írtad játszani is akarsz rajta. Etéren nem tudok tapasztalattal szolgálni, mert sem PC-n, sem máshogy nem játszom.

PIP, illetve a két tuner már nem divat, mert digitális tunerrel / etherneten már mindegy mit nézel. Miénken is van ethernet hátul.

LED / LCD / Plazma
LED: Gyerekcipő, még nem árt ha kinövi a betegségeit... Pár év kell, mire a most gyártottak huzamosabb idő után visszakerülnek a szervizekbe és kiderülnek a gyerekbetegségei.
LCD: Javaslom, megfelelően régi és megbízható.
Plazma: Nem javaslom. Kicsi a felbontás és ha játszol akkor secc / perc alatt beleég a képernyőbe a GUI fixen fennt lévő elemei. Ezalól nem ad felmentést a beégés elleni védelmük (némelyiknek), mert az is kevés. Az általában +-1 pixelt "remegteti" a képet. Fogyasztása is eszméletlen.

Első technológiával még csak boltban találkoztam, de az LCD és Plazma megjelenítőket már testközelből, sokkal több tapasztalatból írom.
(#) lamalas válasza gabriel80 hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Udv,

Sajat szemszogbol, sajat preferenciak szerint tudom leirni en miert olyan TV-t vettem amit vettem. Ezek a preferenciak a kovetkezoek:

1. Kepminoseg teren nem voltam megelegedve az LCD-k minosegevel. Sokat megneztem boltokban, ismerosoknel, rokonoknal es valahogy soha nem tetszett azon LCD-k kepe amik arban elerhetoek voltak szamomra. A plazmak kepe ellenben sokkal inkabb emlekeztetett a regebbi technologiara, termeszetesebb szinek jellemzik es szerintem a nem HD adasok kisebb felbontasa is nezhetobb plazman mint LCD-n.

2. Szinten kepminosegben szerettem volna ha kulonbozo szogekben is (nem szembol nezve) hasonlo kepet ad mint egy hagyomanyos katodsugarcsoves TV. Ezt a kovetelmenyt jobban teljesiti egy plazma mint egy LCD.

3. Nagyon fontos volt az ar is szamomra. Mindenkeppen 200eFt alatt akartam TV-t venni, de inkabb 150e alatt ha lehet mert alapbol keveset nezek TV-t es amugy sem hasznalom ki a legjobb, legujabb technikat.

4. Nem volt szukseges szamomra a full HD felbontas mert egyreszt nagyon keves TV adas jon full HD-ban, masreszt 37"-es meretnel nem igazan szamit, hogy full HD vagy sima HD a felbontas, tovabba nem hasznalom jatek megjelenitesre sem, csak TV adast, filmeket es neha fenykepeket nezegetek rajta.

5. Nem akartam 37"-esnel nagyobb TV-t, mert kicsi a nappalim.

6. Nappal szinte alig van bekapcsolva a TV igy a plazma esetleges kisebb fenyereje nem problema. Amugy nappal is tok jo fenye van

7. Nem aggodom a plazmak beegese ellen ugyanis szinten nehany ismerosnek van plazmaja (mar jo nehany eve) akik raadasul jatszanak is rajta es en eddig egyetlen beegett plazmat sem lattam, ami nem jelenti azt, hogy a jelenseg nem letezik.

8. Fontos volt, hogy legyen benne Mpeg4 dekoder, hogy a foldi sugarzasu digitalis adasokat tudjam kulso antennaval venni. Nincs kabel TV-m, nem fizetek feleslegesen olyan tv adasokert amiket amugy sem nezek.

Mindezek alapjan EZT a TV-t vettem meg jo fel evvel ezelott, olcsobban mint ahogy eredetileg gondoltam. Nem bantam meg, teljesen meg vagyok vele elegedve.
(#) gabriel80 válasza Topi hozzászólására (») Aug 12, 2010 /
 
Szia!
Köszönöm az infókat, illetve még:
igen, jó ha lenne USB, mert akkor a külső HDD ről / PEN -ről is tudnám nézni a filmeket, jelenleg a szg küldi át az jeleket a tv-re Scart-n, de van jobb kihasználatlan kimenet is, ha kell majd, vagy tv USB.
Az meg nagyon jó lenne, ha közvetlen tudná lejátszani az xvid, vagy más HD/ Full hd filmeket.
A Hang meg igen, most is házi mozi 5.1 (sajna) megy ki, Scart/RCA-n.
Illetve én elsőre erre a Tv gondoltam, s hozzám is közel van a cég: ---Tv---
Mert jó árban is van...
Gábriel
(#) Izeg. hozzászólása Aug 14, 2010 / 1
 
Jó estét!
Érdekes olvasni a hozzászólásokat. Már a téma elején gondoltam, hogy igen eltérő vélemények lesznek, és ez így is lett.

Én saját tapasztalataim szerint, mivel elég sokat foglalkozok video és hang vágással és hasonlókkal, ezért én közelről szemlélem a különböző képmegjelenítőket.
Szerény véleményem szerint, ha játékra is használod a bizonoys TV-t, akkor talán jobb lenne az LCD egy elég magas (min 100Hz-es) képfrissítéssel. Nekünk személy szerint itthon egy 2009-es típusú samsung televízió van, LCD. Az igazság az, hoyg a gyártók nem igazán igyekeznek arra, hogy a gyengébb földfelszíni analóg jelre fejlesszenek csúcsminőségű képet. A digitális szórásra már inkább. Ahol tevékenykedem vágással, ott számítógépre van kötve egy hasonló típusu televízió, csak nyílván kisebbb képátlóval, mivel monitorként üzemel. Mindkét esetben, ha megfelelő minőségű képet körünk rá(nem kell semmiféle hd csak jó minőség) elég szép képük van. Gondoljunk csak bele. LCD monitorok már elég régóta vannak. (bár ez nem feltétlen jelenti azt, hogy kiforottab technológia). Összegezve, én azért szavaznék az LCD-re mert mind közelről, mind távolról eléggé nézhető a képük. A plazmákban engem az zavar, hogy ha ugyanolyan árkategóriában válogatunk, akkor ott a képminőséggel felbontás és zavarosság terén nekem vannak problémáim. Ez persze saját vélemény.
Ajánlás: A JVC szeritnem egy eléggé jó minőségű termékeket előállító cég. A ifim JVC a kamera JVC a fejhallgató JVC. egyikkel sem volt probléma garancia lejárta után. Van egy katalógusom, amiben eléggé szimpatikus technológiákrókll, és esztétikus kinézetőű televíziókról írnak, mutatják be őket, ez a katalógus 2007-ben íródott, és egy két technikát ez a gyár hamarabb alkalmazott mint társai. A kiábrándító tapasztalatom viszont az, hogy JVC televíziót nem nagyon láttam még viszonylag alacsony áron a magyar boltokban:S
Ezek alapján én egy jó samsung LCD-t ajánlanék, amiben szépen be lehet állítani a személyreszabott képbeállításokat( fényerő, színösszetétel stbstb)
Üdv: Izeg
(#) hege88 hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Azt megtudja valaki mondani, hogy az usb-csatival ellátott LCD-tvken milyen filerendszer(ek)re formázott pendrive-t tudok használni?
(#) zenetom válasza hege88 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Hali!
A FAT-ot (FAT16?, FAT32?) biztos látják ezek a TV-k.
(#) Kiszebele hozzászólása Dec 10, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!

LCD Tv vásárlását tervezem és akadt néhány kérdésem ezzel kapcsolatban, igazán megköszönném a segítségeteket. Full HD-t szeretnék méghozzá olyat amin van usb csatlakozó. A kérdésem az, hogy amin van ilyen csatlakozó azon keresztül lehetséges usb-s külső merevlemezről filmeket nézni? Illetve milyen minőségűt, pl. HD filmeket viszi e akadozásmentesen? Sok oldalon olvastam sok mindent de egy átfogó képet sehol sem adtak, mert pen driveról gondolom kép és zene nem jelenthet gondod de arról, hogy milyen formátumot játszik le a tv külső meghajtóról(HDD) illetve a meghajtó milyen fájlrendszerrel legyen formázva illetve mekkora lehet a maximális méret szóval ilyesmiről nem találtam még egységes információkat. A külső merevlemezem Silicon Power A 10-es egyetlen usb-ről elketyeg.

(#) hege88 válasza Kiszebele hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Na én is erre keresem a konkrét választ.
Mindenki csak FAT-os filerendszert emleget, és ittvan a kutya elásva, szerintem.
Mert hiába van full HD tvm, amit néznék HD film mérete több, mint 4,32 giga, a jól tudom ekkora a max fileméret FAT32-ben) csak NTFS-re fér fel. Azt meg nem kezeli a tv. Jelenleg én is ezt akarom kipróbálni, ha hazajutok, mert szüleimnek ilyen tv-jük van otthon, csak még nem jutottam oda, hogy filmet vigyek nekik külső vinyón.

Szerintem erre megoldás a firmware csere, csak ez már egy új topic témája...
(#) Tiborough válasza hege88 hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Az én Sony Braviam (Kdl32-bx400) tökéletesen kezeli az ntfs rendszerű külső vinyót. Viszont kicsit bosszant, hogy usb-ről nem játsza le a hd felbontású filmeket, és az ékezetes betűket nem jeleníti meg rendesen. Felraktam a mindig aktuális firmware-t, de igazából soha semmi különbséget nem látok. Azt nem tudom hogy lehet csupán firmware módosítással megoldani, hogy kezelje a hd filmeket.?
Egyébként nagyon jó kis tv.
(#) hege88 hozzászólása Dec 11, 2010 /
 
A firmware frissítés alatt olyasmire gondoltam, mint pl az okos routereknél a firmware csere, hogy egy rakat új funkció rakható beléjük. Őszintén szólva nem tudom, hogy TV-khez van-e barkácsolt, nem gyári kiadás, de szerintem a közeljövőben lesznek ilyesmik.
De ez csak filozófálgatás részemről, mert konkrétan nem kerestem a témában, mert vmi mindig fontosabb...
(#) hunyus hozzászólása Jan 16, 2011 /
 
Sziasztok.Lcd tv-nél,mit érdemes figyelni?37" szeretnék majd venni.De mire érdemes oda figyelni?
(#) karpi válasza hunyus hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Mindenre ....de legfontosabb hog yne legyen draga .Az uj TV-k mar teljessen olyanok mint a szamitogepek.
(#) karpi válasza karpi hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Olyanok mint a szamitogepek a fejlodest /feljlesztest is figyelembeveve.
Igy egy uj tipus 6 honap mulva regi es kezd nem kompatibilis lenni az ujabb es ujabb rendszerekkel.
Altalaban zsakba-macska az uj TV vasarlas/kivalasztas.
A valaszthato tipusokat meg kell keresni a neten ,forumokon es nezni mit szidnak a vasarlok /felhasznalok.
De meg igy is kodos a dolog .
(#) szamóca hozzászólása Jan 17, 2011 /
 
Van valakinek olyan táblázata, ahol látszanak a hálózati teljesítményfelvételek, különböző technológiával készült, különböző méretű készülékeknél?
(#) Massawa válasza hege88 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Nemrégen csináltam egy tesztet (40" feletti márkás TV-ken), mert a studiomba kerestem egy nagyobb megjelenitö eszközt.

Egész kálvária lett az ügyböl.

Elöször egy vinyora játszottam fel némi HD és SD anyagot (jo studiominöségben) és elmentem az egyik nagyáruházba, ahol tucatjával mennek a TV-k a bemutatoteremben.
Csakis felsö kategoriás cucc érdekelt USB meg LAN bemenettel (mert a hálozatom kivánom a videot küldeni).

Ekkor jött az elsö csapás.
A kiprobált kb. 20 készülék közül csak 2 volt hajlando elfogadni a 2,5" vinyot a többi bedöglött - nem elég az áram az USB-n.

Erre hazamentem átjátszottam az anyagot pendrive-ra. Elöször FAT-ra.

Vissza a boltba, az eladó már tárt karokkal várt, mert szégyellte a dolgot (ott volt két nagy márka képviselöje is).

A pendriveot a 20 készülékböl 8 ismerte fel, videot csak 4 tudta lejátszani - azt is kisebb nagyobb balhékkal pl. valamennyi lejátszáshoz ujra kellett állitani a méretet a formátumot (a hanggal nem is foglalkoztunk). A nagy márkás gépek mind elbuktak.
(a fotokat meg a zenét mind elfogadta)

Vissza haza, még egy pendrive-ra most NTFS formátumura vettem az anyagot.

Most már a 20-ból 8 készülék volt képes megbirkozni a feladattal, de még igy is néha veritékeztek az eladok meg a képviselök, mire sikerült beállitani a formátumot.....
Egy márka maradt fennt a listán, ami gond nélkül kezelte az anyagot. (Nem a reklám helye igy nem mondom meg melyik).

(Természetesen a leirásokban egyetlen szo sem volt kompatibilitásrol, vagy egyébb megkötésekröl...)

Ami viszont érdekes volt, az olcso TV-k közül (No Name; kb 1/4 árban a elöbbiekhez képest), többnyire minden ment, még a vinyohoz is volt elég áram.
Külsö áramforrásrol meg pláne.

Náluk valoban csak a képméret, és a képminöség volt az ami nem elégitett ki.

Igy még várok a vásárlással.
(#) Topi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 17, 2011 / 1
 
Nekem egy Samsung LE40C550 TV-m van. Ethernet + 2 USB + Écsdíemáj (HDMI ) és minden vacak van még rajta. Ami nem volt feltétel, az a hangbeli képességei és az egyéb IO-k. (Hangra úgyis ott a jó kis hangszigetelt vetítős moziszobánk.)

Játszik bármit: mkv, vob, avi, stb...
720p-t bármiből, 1080i és 1080p-t csak MKV-ból, nyers bluray-t nem, illetve bitrate függő. Ami nem megfelelő persze azt is játssza, de szép lassan kezd elmászni a hang.

Játszik bármiről: Pendrive, külső rack, file sharing. Pendrive: FAT32, NTFS. Winyó: FAT32, NTFS

Játszik bármekkora adathordozóról: 4G-1T (kipróbálva)

És az egész TV akkor amikor vásárolva lett kb. 150E nettó volt.

Abszolút nem drága, FullHD-s, 40"-os, DVB-T-s TV.

Eredetileg egy WDTV Live-al akartam kiegészíteni a TV-t, de miután kiderült hogy szinte mindent tud amit a WDTV Live tudna (mkv, vob, avi, ethernet, stb) letettem róla, mert sokkal olcsóbb volt így.

Egy tanács. Ha pontos igényeid vannak akkor ne nagyáruházba menj. Én az AVPlanetben vásárolok. Hozzáértők és jóval olcsóbbak.
Ott kezdődik, hogy amikor ezt a TV-t vettük:
Képméret és kinézet miatt elmentünk a MediaMarkt-ba. Kinéztem ott a TV-t. PDA-mon felmentem az AVPlanet oldalára és láttam hogy van nekik. Sőt, 40E-el olcsóbban ugyan az, mint a MediaMarkt-ban. Onnan még a media-ból felhívtam az AVPlanet-et van-e raktáron nekik, és 20 perc múlva már nálunk volt a TV.
Egyébként meg az AVPlanetesek tudnak ilyen kérdésekben segíteni, mert eddig az a tapasztalatom, hogy értenek hozzá.
(#) hege88 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Végre eljutottam szüleimhez, és kipróbáltam. Nekik egy Sharp Aqauos LC-32FH500 van. Az USB-n ment a FATos pendrive, az NTFS-re formázott külső 160 gigás 2.5" vinyó is. Róla az mkv-k elindultak, futtában két filmbet néztem dele. A képtől sem mkv (talán a kódolás miatt), sem földfelszíni esetben nem estem hanyatt, bár nekem ami zavarja a szemem, hogy az emberek bőrszíne olyan tré. A többi ok, szépek a természetfilmek, bármi, csak az emberek nem...

Szóval nekem is az a véleményem, hogy aki elégedett a jelenlegi képcsövesével, és nem full Hi-Tech megszálllott, és másra is kell a pénz, az várjon.
(#) szamóca hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
(#) Carter válasza Topi hozzászólására (») Jan 19, 2011 1 /
 
"Plazma: Nem javaslom. Kicsi a felbontás és ha játszol akkor secc / perc alatt beleég a képernyőbe a GUI fixen fennt lévő elemei." marhaság.
"Fogyasztása is eszméletlen." újabb marhaság
(#) Topi válasza Carter hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Cimbora... Meg mondanád, hogy mennyi ilyen TV-t használtál már eddig 0-24-ben sokféle környezetben?
Természetesen nem máunika show-t nézni, hanem múzeumokban, üzletekben, éttermekben?

Mind plazma megjelenítőből, mind pedig TFT-ből?

Mert a fentebbi mondatodon csak kacagok most ha nem gond.

Szerk: Ha gondolod, holnap mutatok neked kb. 5 TV-t ami azért van leselejtezve, mert benne van a footer slide, a logó, a rajta megjelenített applikáció gombjai.
Szívesen vitázok szakmailag, csak akkor olyannal aki tudja is mit beszél.
És még egy valami... Vedd figyelembe, hogy az elmúlt egy évben tizedére esett vissza a fogyasztásuk is... Felbontásuk is háromszoros lett. Én már foglalkoztam plazma megjelenítőkkel amikor 800x600 volt a max felbontás.
(#) Carter válasza Topi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
42 hd ready grundi

"hanem múzeumokban, üzletekben, éttermekben"
A témaindító nem ilyen jellegű felhasználást említett...
(#) Topi válasza Carter hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Már ne haragudj, de akkor miről beszélünk?
Én arra válaszoltam, ami a kérdés volt. A tipikus problémákra. Erre Te közölted hogy az marhaság.

Amik ha hiszed ha nem, akkor jelentkeznek amikor a használat intenzív.

Most nem gonoszságból tényleg. Szívesen beszélgetek a témáról, de tartsd vissza egy kicsit az ilyen marhaság - baromság kirohanásokat.
(#) Massawa válasza Topi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Nem kell vitázni, a plazma ugyis eltünik mint az illat a biliböl.
(#) Carter válasza Topi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
"tartsd vissza egy kicsit az ilyen marhaság - baromság kirohanásokat."
Nem értek egyet, ha a hozzászólásomat megnézed láthatod hogy "smile" keretbe foglaltam a számodra nem tetsző részt, nyílván nem véletlenül. De akkor ezek szerint én fogalmaztam rosszul, ha nem volt érthető....
(#) Topi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Ez nem olyan biztos. Úgy néz ki, hogy az eredeti tervtől mára technológiailag kissé eltértek és ami a gyártást nehezítette anyag felhasználása (spec. foszfor) mostantól kezd a múlté lenni.

Most bejött a 3D TV, ami bizony nagy százalékban plazma megjelenítő. Sőt... Mivel a gyártás finomodott, a plazma létrejöttéhez is jóval kevesebb energia kell. És lassan már összemérhető az állandó háttérvilágítás okozta fogyasztás a direkt pont gerjesztéssel.
Most megint pár évre van kis verseny köztük.

Oka van annak, hogy a "nemrégiben" piacra került legelső 3D-s TV az plazma megjelenítő volt.

Én egyébként magam részéről nem vagyok egyik pártján sem. Sajnos mindegyiknek meg van az előnye - hátránya.
De persze az eddig színtelítettség és színmélységben nyerő pozícióban lévő plazma megjelenítőt most megszorongatta a Full LED technológia (nem a LED-es háttérvilágítású, amivel vakítják az emberek 99%-át, mint LED TV.)
(#) Massawa válasza Topi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Ne higyj minden reklám maszlagnak....
(#) Topi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Mármint mire gondolsz pontosan? A 3D-s TV-re?
Saját magam teszteltem igen részletesen egy 3D-s polarizált megjelenítőt. Az bizony 3D!

Polarizált plazma megjelenítő a hozzá való polárszűrős szemüveggel. De ez nem az a 3D TV, amit hirdetnek 200E körül. Ez bizony még 600E körül van!
(#) Topi válasza Carter hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
Erre a "beégés marhaságra" reflektálnék csak egy szösszenetnyit, utoljára. Bővebben: Wiki
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem