Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres távolságmérő PIC-hez kapcsolása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Dadoo hozzászólása Márc 9, 2009 /
 
Sziasztok!

Bátorkodtam új témát nyitni ezzel a problémával. Nem találtam ilyesmivel foglalkozó topicot.
A diplomamunkám során szereték lézerrel távolságot mérni, azonban már a piacon levő, valamilyen könnyen beszerezhető, és nem mellesleg olcsó távmérő segítségével. Az olcsóság max 100e Ft-ot jelentene.

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek az ezek által mért távolságot dsPIC mikrokontrollerrel fel lehet-e dolgozni. Azaz a távolságot, mint egy számadatot eltárolni egy változóban.

Köszönom előre is a válaszotokat! :worship:
(#) Action2K válasza Dadoo hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Szia!
Persze, hogy lehetne. A legnagyobb probléma itt az, hogy a gyári eszközből hogyan, milyen kommunikáció révén nyered ki az adatot. A legegyszerűbb, ha az LCD-re menő vezetéket figyeled, és azt dekódolod. Persze, ha nincs a műszernek gyárilag valamilyen portja.
Ha sima hétszegmenses a kijelző, akkor arról nagyon egyszerű megcsapolni. Valószínűleg multiplexelve kapja.
(#) Dadoo hozzászólása Márc 10, 2009 /
 
Köszi a valaszt, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen egyszeruen meg lehet oldani a dolgot. Nincsenek ezekben kodolva az adatok? Egy eszkozt vasarolhatok sajnos csak, ugyhogy jol at kell gondolnom a vasarlast. A tanszeken azt mondta az egyik tanar hogy szerinte nem lehetseges. (bar ez szerintem nem igaz)
(#) menyus12 válasza Dadoo hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
ÉN nem értem mit szeretnél mérni. Az 100eFt-s eszköz méri, tárolja és kijelzi a távolságot. A te készüléked mivel tudna többet?
(#) Dadoo hozzászólása Márc 10, 2009 /
 
Az rendben, hogy kijelzi es tarolja, de nekem ki kellene valahogy szedni belole ezt az adatot, es atadni egy PIC-nek. A tavmerot pedig tudni kellene valahogy vezerelni is, hogy mikor merjen stb.
(#) menyus12 válasza Dadoo hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Attól függ, hogy milyen típusú az az eszköz. Nincs rajta sosros port?
(#) venom2009 hozzászólása Márc 11, 2009 / 4
 
Nem tudom, hogy ez mennyire felelne meg neked:
Bővebben: Link
500m-ig 1-2mm pontossággal mér, robosztus, ipari célú. Mindennel összedugható.

A linket, utólag engedelmeddel javítottam. A LINK feliratú gomb nem viccnek van... --vicsys
(#) Dadoo hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
bocsi, hogy csak most valaszolok. Szerintem az olyan tavolsagmerok, amiket van soros port biztos dragak. Neztem a linket venom2009, ez szep kis kis eszkoz, de szerintem ez biztos mas arkategoriat kepvisel, mint amit en megengedhetek. Tudsz esetleg errol konkret arakat?
(#) venom2009 válasza venom2009 hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Ha már ezért kiosztottál egy piros felkiáltójelet, akkor legalább megfelelően ágyaztad volna be a linket.... Dimetix lézeres távmérő
(#) venom2009 hozzászólása Márc 12, 2009 /
 
Valóban nem olcsó, de jó! tavaly olyan 300kHUF körül volt az ára. Kisebb pontosságút és kisebb átfogásút már 80kHUF nagyságrenben is lehet találni.
(#) Dadoo válasza venom2009 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /
 
Az rendben, hogy van olyan tavmero, amin van rs-232 etc. es azon keresztul kiveheto a tavolsagadat. De mi a helyzet a sima lezeres tavmerokkel, amin csak 1 display van. Azokbol ki lehet szedni valahogy a tavolsagadatot egy kis butykolessel?

Ezt "kisebb átfogásút már 80kHUF nagyságrenben is lehet találni" hogy erted? Azoknak is van valamilyen port-ja amirol le lehet szedni a tavolsagadatot? Tudnal adni esetleg linket?
(#) smidelik válasza Dadoo hozzászólására (») Feb 25, 2010 /
 
Bocsi, látom hogy kicsit lefutott téma de azért mondom, hogy a leica disto d8 képes bluetooth kapcsolato ón keresztül küldeni az adatokat. Nálam 115 000.- ft ért beszerezhető. A boltban jóval drágább!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem