Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LG Flatron EZ T710 B hiba
Csak nagyvonalakban annyit ha bekapcsolom ok zöld világít de a kép helyett pár színfolt jön be .
Namármost utána ki be kapcs és bejön a kép. de az egész kép le van csúszva kb centire és addíg még kb 2-3 percig nem melegszik a moncsi addig tologatni kell a képet . Utána már egész nap is elvan de ha átvált a pc úgy van beállítva hogy pátr perc és kapcs ki monitor akkor melegen már utána ha vissza akarom hogy jöjjön a kép kb 10 szer ki be kell kapcsolnom hogy bejöjjöm. Tápfesz meg nagyfesz egyébként minden megy . gyanaxom egyébként egy relére ami első indításkor nem hallatszik hogy kattanna de ha ki be kapcsolom hogy bejöjjön a kép akkor már a lemágnesezés mellett eme relé is működésbe lép hallatszik és be is jön a kép. Előre is kössz a segítséget.
Szia !
A tápegységben mindkét oldalon (primer/szekunder) cserélni az ÖSSZES elektrolit kondit. Polaritásokra vigyázni. Esetlegesen a melegedő alkatrészek forrasztásait átnézni, ha repedtek, átforrasztani. A relé a lemágnesező tekercs körében van, a táphoz nem sok köze van. Üdv ! Luki
Üdv !
azt tudom a lemágnesező relét de eme relé amire gondolok az ameik pl felbontás váltáskor is kattan.
HEllo !!
nekem is van egy ilyen monitorom ( LG Flatron EZ T710 B ) . Ingyen szereztem és szeretném megpróbálni megjavítani, Az a cink vele hogy a képernyőn nem jön be semmi még az se hogy ellenőrizzem a kábelt. Kattan egyet és fekete képernyő . nem tudjátok mi lehet a baj vele????? Esetleg ha valakinek van hozzá service manualja akkor azt megköszönném !!! Hol kezdjem mi lehet a probléma???
Helló!
Nem tudom hogy a régi fórumokat olvassa-e még valaki, de hátha ![]() A gondom az volna, hogy a monitor bemenetén van egy több primer és szekunder tekercsből álló transzformátorféleség. Nem tudom az adatát, de elvileg nem jó. A bemenetén megvan a feszültség de a kimenetén már semmit nem mérek, még a sorkimenőnél sem. Valaki meg tudja mondani, hogy mi annak a pontos megnevezése mármint a típusa vagy egy esetleges helyettesítése?
Találtam egy kapcsolási rajzot hozzá, ami nem pontosan hozzá való de ott csak amnyit irnak hogy 85KHz
Ez egy kapcsolóüzemű tápegység, amiben a trafó nem a hálózati frekvenciáról üzemel, ez jobb hatásfok éskisebb fizikai méret elérését teszi lehetővé. Mivel a meghajtás félvezetőalapú, így ennek hibája valúszínűbb. Ehhez mérni kell és látni a területet. Kondi alapvető probléma ezeknél az abszolút olcsó vackoknál, valamint gond lehet még a sorvégfok körül is. Zöld LED világít, jelez készenlétet?
Helló!
Kösz hogy válaszoltál. A feszültésg a nyák-on a trafó után megszünik, sehol sem találtam még kobor feszt sem, igy még a készenléti LED sem villágit. Amugy annak a trafonak majdnem minden lábán 100V körüli értéket mértem, de már nem emlékszem hogy AC\DC volt, most megnézni sem tudom mert a müszer sincs itt. Amugy amikor meghozták ezt a monitort akkor nem volt benne jó biztosíték, és amikor kicseréltem (csak kisebbet találtam, de kockáztatam hogy el fogja birni)és fesz alá helyeztem akkor pukant egyet és a egyenirányitó környékén lévő NTK ellenállás széppukant. Ez okozhatta ezt a hibát?
Sziasztok!Nekem volna egy kis bajom,kaptam egy lerobbant LG FLATRON ez T710BH crt monitort aminek volt egy kis baja,de megjavitottam,nem is ez a lényeg,hanem LEVÁGOTT VGA kábellel kaptam,es most ezen vagyok felakadva!Az RGB kabeleket be tudom kötni,de a tobbi kábelt nem,mert masik VGA kábelt akarok rátenni és nem egyeznek a szinek...esetleg tudna nekem segiteni valaki ebben az ügyben??Előre is köszönöm!
Szia! Talán ezek segitségével tudsz boldogulni. üdv pali
Szép napot mindenkinek! Lehet nem jó helyre irok, de leírom a gondomat. LG Digital Flatron 100 Hz Pe-53A82T Dolby sorround tv-nk van, sajnos erre felénk nem tudják megjavítani, a szakemberek szerint konergencia hibája van, melyet ezzel a konergencia modulcserével lehetne orvosolni, de ilyet állítólag már nem lehet beszerezni. Én sajnos nem értek hozzá, csak azt látom, hogy "szellemképes" az adás, a szöveg kétszer jelenik meg egyszer normál szinen, egyszer pedig pirossal a háttérben.
Nem tudnátok nekem segíteni, hogy ki és hol tudná ezt megjavítani. Esetleg valakinél, valahol ilyen modul? Előre is köszönöm, ha valaki válaszra méltat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |