Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mag vagy láncszem tipusú trafót?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) wartowski hozzászólása Dec 22, 2007 /
 
Hegesztőtrafót fogok tekerni, megvan hozzá minden anyagom, csak nem tudom eldönteni hogy mag vagy láncszem tipusú legyen.
A mag tipusút könnyebb lenne megtekercselni, hiszen a primer és a szekunder tekercs külön oszlopon van, kérdés hogy hegesztőtrafónál ez nem-e okoz túl sok veszteséget a vas miatt.
Az egyfázisú trafók amiket idáig láttam mind köpeny vagy láncszem tipusúak voltak, egy háromfázisú trafónál láttam csak mag elrendezést.
Help please!!
(#) 0123456789 válasza wartowski hozzászólására (») Dec 22, 2007 /
 
hi
már szedtem szét egy pár heggesztőt és magos tápja volt
(#) wartowski válasza 0123456789 hozzászólására (») Dec 22, 2007 /
 
Tehát a primer tekercs az egyik oszlopon, a szekunder a másikon. Nem véletlenűl osztottak voltak amiket szétszedtél? Vagyis mindkét oszlopon elosztva a pr. és a szek., és a tekercsek sorba kötve?
(#) mex válasza wartowski hozzászólására (») Dec 22, 2007 /
 
Magtipusút érdemes késziteni. A hegesztőtrafók speciális úgynevezett szórótranszformátorok. Az ilyen kivitelnél nincs átlapolás a lemezek között.sőt pár tized mm légrés sem hátrány. A hagyományos hálózati kivitel nem jó,mert nehéz az ivfogása és éget. A fentebb emlitett szóró kivitel előnye,hogy üresjárási feszültsége 50-65V körül,a hegesztési fesz pedig 22-28V körül alakul. Mindezt a légréses kivitel teszi lehetővé. Gyári pl Hetra tipusnál mozgatható maggal van az áramszabályozás megoldva.
(#) wartowski válasza mex hozzászólására (») Dec 22, 2007 /
 
Hi!

Csinálok hozzá egy tirisztoros szabályzást. A vasmagot
nem piszkálom. A fő kérdés csak az még mindíg hogy teljesen külön oszlopokon legyenek a primer ill.a szekunder tekercsek, vagy osztott legyen. (mindkét oszlopon pr. és szek. egymás alatt). Ha erre válaszolsz, tied a pont..............
(#) mex válasza wartowski hozzászólására (») Dec 22, 2007 / 4
 
Külön primer és külön szekunder,külön oszlop. DE EZZEL MÉG NINCS MEGOLDVA AZ IVGYÚJTÁS PROBLÉMÁJA. Ezt továbbra is a légréses kivitel garantálja. Fogadd meg a tanácsot.és az előzőekbe leirtak szerint készitsd el.Magyarul a tekercsek"laza" csatolásba legyenek.
(#) Pafi válasza mex hozzászólására (») Dec 22, 2007 /
 
Mex!

A szóró trafóban nem a főkörben van légrés hanem legfeljebb a mágneses söntben (egy olyan mágneses út, ami a primer fluxust a szekunderen kívül vezeti el)! A főkörbe tett légrés csak az üresjárati áramot növeli meg (fölöslegesen). A mágneses sönt lehet látható és beállítható, de alap esetben annyi is elég hozzá, hogy a primer és a szekunder két külön oszlopon van! Így egy fix 100...180 A-es zárlati áram érhető el a konkrét méretezéstől függően.

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem