Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MAX3420E és PIC24H
 
Témaindító: dawe, idő: Ápr 6, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) dawe válasza ciw hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Szia!

Ebben az IC-ben valóban van PLL, ez csinál a kvarc 12MHz-es órajeléből 48MHz-et. Ezen nem lehet állítani semmit, így van és kész. Az órajel szerintem jó, mert pl a descriptor kérések megjönnek. Nem tudom mi lehet a baja
(#) ciw válasza dawe hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Esetleg kicserélném az usb kábelt egy olyanra ami tuti jó kábel. Szivathat ha esetleg valami kínai kábelt használsz.

Esetleg megnézném nem XP-vel, vagy egy másik USB portal.
(#) ciw válasza dawe hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
A GPIO0-t érdemes földelni, ha nem használod, mert egyébként TESZT módba kapcsolhatja az eszközt.
(#) dawe válasza ciw hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Szia!

Próbáltam már másik kábelt, másik gépet és másik oprendszert is, de sajnos semmi. Olvastam ezt a tesz módba belépős hibát, de elvileg a 03-as chip verzióban ez ki van javítva, és nekem ilyenem van. Azért megpróbálom ezt is, hátha segít. Köszi!
(#) ciw válasza dawe hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
A csatolt forrásban nincs benne az a rész, de CDC-s verzióban hasonló problámát okozot, hogy rossz hosszúságu descryptort küldött. Ugye 64-et lehet és a driver 67 byteot küldött. tehát három lemaradt és ezért eldobta az xp.

Ja amit még kifelejtettem, esetleg az init előtt várnék egy kicsit, nem e esetleg a pic tul hamar próbálja szólítani a chipet és ezért lemarad valami.

Több ötletem nincs egyelőre.
(#) dawe válasza ciw hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
A device descriptor itt 18 byte, és az is van a Length mezőben. A többiig meg nem is jut el, szóval már itt lehet valami hiba. Szerintem valami szoftver hiba lehet, de képtelen vagyok rájönni, hogy hol és mi rossz benne.
(#) icserny válasza dawe hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Van valami használható (egyoldalas, vasalható) NYÁK terved a MAX3420E-hez? Elvileg nekem is van ilyen IC-m, csak még nem jutottam odáig, hogy panelt is tervezzek hozzá.
(#) dawe válasza icserny hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Én Sprint Layoutban csináltam, amit most használok. Igazából ez ilyen próba NYÁK féle, van rajta MAX3420E, SD kártya foglalat, rá lehet dugni a már kész ENC28J60-as Ethernet kártyámat, meg lehet bővíteni SPI-os RAM-mal. Ja és LM2574-gyel felépített kapcsolóüzemű tápja van, ami tud menni USB tápról és külön dugasztápról is. Felrakom a fájt, aztán dobáld ki belőle, ami nem kell

max3420e.LAY
    
(#) icserny válasza dawe hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Köszönöm, de ha mindenképpen alakítani kell, akkor inkább maradok annál az Eagle tervnél, amit az interneten találtam. Az is kisebb módosításra szorul, de azzal talán jobban boldogulok, mint a számomra tök ismeretlen Sprint Layout-tal.
(#) icserny válasza icserny hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Konkrétan erről lenne szó: MAX3420 - Maxim USB Peripheral Controller
(#) dawe válasza icserny hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Remélem több sikered lesz vele, mint nekem
(#) lokátoros válasza dawe hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Ha végképp nem boldogulsz vele, és UART kapcsolat is megfelel, próbáld ki esetleg az MCP2200 kontrollert a Microchiptől.
Ez egy kompozit eszköz: HID 8db I/O lábbal, valamint USB-UART konverter. Nekem simán beindult. Az IO lábak felprogramozása, lekérdezése USB-n keresztül megy, ehhez van példaprogram és dll file amit csak meg kell hivogatni. A descriptorokat saját magától küldi, a kontrollernek semmi dolga velük. A Windows egyből felismerte, de van hozzá Mac OS és Linux támogatás is.
(#) icserny hozzászólása Ápr 15, 2011 /
 
Innen letölthető Lane Hauck három cikkének (a Circuit Cellar-ban jelentek meg) forráskódja. Nézegettem a descriptor táblákat, de nem lettem tőle okosabb.
(#) icserny hozzászólása Ápr 15, 2011 /
 
Az AN3663 (Bringing Up a MAX3420E System) nem segít a probléma kiderítésében?
(#) dawe válasza lokátoros hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Köszönöm, azt hiszem ki fogom próbálni ha ilyenre lesz szükségem. Eddig általában FT232-t használtam, de az elég drága és nehéz házilag beforrasztani. Aztán próbáltam még 8 lábú AVR-rel szoftveres USB-UART átalakítót is, azzal igazából meg vagyok elégedve, teljesen jól működik ha nincs szükség nagy sebességekre. Igazából most azért próbálkozom a MAX3420E-vel, hogy kicsit beleássam magam az USB világába és megértsem hogy hogy működik. De ha csak simán adatátvitel kell akkor én is MCP2200-t fogok használni. Köszönöm az infót!
(#) dawe válasza icserny hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Olvasgattam már, de végignézem mégegyszer, hátha van benne valami tipp.
(#) lokátoros válasza dawe hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Nincs mit. Ha bele akarod ásni magad az USB rejtelmeibe a leghitelesebb forrás ez:
USB referencia dokumentumok
Sok hasznos segédprogram is található itt.
(#) dawe válasza lokátoros hozzászólására (») Aug 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Nem jutott senki eredményre ezzel az IC-vel? Nekem itthon két példányom is van belőle, vettem egy LQFP-DIP átalakítót, hogy a másikat is ki tudjam próbálni, de ugyanúgy semmi. Ötlet?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem