Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mercury Pc Tv Tuner probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) joco320d hozzászólása Feb 9, 2010 /
 
Nekem van egy mercury tv tunerem.Több éve nem használtam már.Mert egy alkalommal a gép bekapcsoláskor sipolt mint álat.A bünos az a tv tuner volt.Kiszedve le volt törve az egyik smd .Utána egy másikat is sikerult letörnöm.Érdekessége.Hogy egyik alatt sem volt műanyagtalp amik letörtek.Mig a többi épségben van a nyákon.Valoszinu hogy már javitott sz@rt raktak a gépbe.Próbáltam ilyen smd filléres hozzávalot szerezni.De a környéken egy elektronikai boltban sem lehetett ilyet kapni.Válasz az volt egy két helyen, hogy rendeljek.Ok de mit kezdjek több ezer darabbal? SMD Próbáltam ilyennel Kondi helyettesíteni.De nem muködött a gép az elindult de nem írt új hardvert. Vélemény?Vagy mehet a kukába a kari? :violent:

tvkartya.JPG
    
(#) agostonl válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szia!

Én többnyire csak olvasgatok errefelé, de sztem itt érdemes érdeklődnöd.

http://wcs.oisz.hu/hu/page/113871/referenciak/szem-kft.html

Én ide fogom most vinni a telómat, mert letört a tápcsatija, 1000 Huf-ért beforrasszák a vitt alkatrészt, és sztem van is nekik raktáron SMD cucc, ha kell.
(#) greatman válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szia!

Bővebben: Link

Ez a te oldalad.
(#) proba válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Ha a kártya típusszáma megvan ,és találsz az interneten képet róla,(esetleg tudod hogy nézett ki ami rajta volt) egy akármilyen bontott asztali telefonban ,vagy egyébb más elektronikai hulladékban találhatsz hozzá alkatrészt.
De ha ezt csak úgy le tudtad lökni a panelról akkor érdemes átnézni a forrasztásokat, mert a többire sem vet jó fényt.(valószínű a nem indulásért sem ez a két alkatrész ludas.) Különösen a modul lábai lazulnak ki előszeretettel.
(#) pixels válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Üdv! Ránézésre ugyanilyen kártya van a gépemben, egy típusszámot ha írsz, ránézek, de csak csütörtökön este, mert akkor leszek otthon.
(#) joco320d válasza pixels hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Ugyanolyanok hiányoznak mint a 2 es számú.De ez az alú smd spec kondi.És akkor mással nem is hellyettesíthetőek?
(#) proba válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szerintem csak a tokozása spec,sima kondi is biztos jó helyette (esetleg ha van low ESR változat azzal próbáld)
(#) joco320d válasza proba hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
(Ha a kártya típusszáma megvan ,és találsz az interneten képet róla,(esetleg tudod hogy nézett ki ami rajta volt) egy akármilyen bontott asztali telefonban ,vagy egyébb más elektronikai hulladékban találhatsz hozzá alkatrészt.
De ha ezt csak úgy le tudtad lökni a panelról akkor érdemes átnézni a forrasztásokat, mert a többire sem vet jó fényt.(valószínű a nem indulásért sem ez a két alkatrész ludas.) Különösen a modul lábai lazulnak ki előszeretettel.)

Érdekes egy kártya meg kell hagyni.Ugyanilyen több felépitéssel.Egyforma csomagolásban.Távirányito is szoftver minden ugyanolyan csak a kari lapka kinézete más.Enyimhez hasonlot nem találtam.
(#) SALáta válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Volt ilyen kártyám, szabadultam tőle. Nem talált csatornát hanem az ini fileba kézzel kellett beírni a csatornákat. Bontottal próbálkoznék, csak azétz mert lutri a dolog.
(#) joco320d hozzászólása Feb 9, 2010 /
 
Nekem nem volt vele problémám.Eddig csak ennyi.Jó kártya alapjábavéve.Leszámitva azt hogy nagyon forrósodik.Tud FM rádiot.Teletextet.Letett vele jól felvenni is.
(#) Master_of_the_web válasza joco320d hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Helló!

A képet elnézve az innenső kondi egy xxx1117 (pl. AMC1117) típusú stabilizátor IC kimenetéhez kapcsolódik (egy kis induktivitáson keresztül). Az adatlap alapján legalább 100µF -os elkót javasolnak a kellő stabilitás érdekében.

A másik elkót nem látom, hogy mihez kapcsolódik ( vonal pont eltakarja az IC-t) de szerintem az is egy stab IC.
Ha nem ragaszkodsz az SMD-hez, szerintem forrassz be normál elkókat. (a lábait egyszerűen a PAD-ekre forrasztod, polaritásra ügyelni! )

Nem szükséges, hogy low ESR legyen, de ártani nem árt.


üdv
(#) joco320d válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Ráforrasztottam.Beraktam de a gép nem látja a hardvert.

tttunerrr.JPG
    
(#) joco320d válasza joco320d hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Találtam a vaterán is kártyát.Ugyan az az is de máshogy vannak rajta a cuccok.

f89_1_big.jpg
    
(#) joco320d válasza joco320d hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Szerintetek miért nem látja a kártyát?Csak smd el lenne jó vagy akkor meg van dögölve az egész?
(#) san398 válasza joco320d hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Mindegy, hogy SMD vagy furatszerelt kondenzátort teszel bele ha rossz a tunerkártya akkor egyiktől se fog megjavulni.Szerintem tönkrement a kártya.
(#) Master_of_the_web válasza joco320d hozzászólására (») Feb 11, 2010 / 4
 
Szerintem egy próbát megérne még rámérni a 7805-ösre meg az 1117esere is, hátha azok hibásodtak meg. Nem tudom mennyire lehet hozzáférni ha benne van a gépben a kártya.
Nem árt megnézni a forrasztásokat is amiket csináltál, nincs-e véletlenül zárlat a pad-ek között.

Továbbá lehet, hogy ha a kondik nélkül járattad, akkor a szabályzási tranziensek (zaj) tettek kárt a prociban. Ez esetben nem lehet segíteni rajta.

Írtad, hogy nagyon melegedett, ez esetben lehet, hogy akkor már annyi a procinak.

Amúgy nekem is SAA7130 -al szerelt TV kártyám van. Igaz teljesen más a kártya felépítése.
(#) joco320d válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Azt mondod akkor hogy a proci kimult benne?A forrósodást erre a 78D05 -re értettem.Érdekes szerelés.A középső láb le van vágva.Kondi nélkul nem járattam mert mikor mükodott nem volt vele baj.Mint irtam egyszer bekapcs után sipolt akkor ki is huztam.Vagy elég neki pár másodperc?És akkor láttam hogy a kártyán lehullott az az smd.

tunerrtr.JPG
    
(#) kadarist válasza joco320d hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Ezek olyanok, hogy soha nem nő ki a középső lábuk:78D05. A forrfül a középső láb.
(#) pixels válasza joco320d hozzászólására (») Feb 12, 2010 / 4
 
Üdv ismét...

Megnéztem a kártyát, ugyanez a vezérlő IC van benne, de más a felépítése... 4e22 16V kondik vannak ott a szélen, úgy láttam egy stabilizátor körül. Valószínű jó az odarakott 22µF kondenzátor. Viszont az hogy a gép nem ismeri fel, nálam is előfordult... Szerintem van benne valami kis bug, mert pl a hangkártya összekötő csatlakozója nem érintkezik mindig, és hajlamos lefagyasztani a gépet, miközben megigazgatom. Valami általam még fel nem fedezett ok miatt meg nem ismeri fel minden indulásnál a kártyát... Ilyenkor kártya kivesz, megpucolom, visszarakom, és megint jó.

Szóval még meg lehet próbálni kipucolni a gépet, érintkezőket megtisztítani egy kicsit stb. Aztán ha úgy sem jó, akkor tényleg kuka...
(#) Zseni hozzászólása Okt 29, 2010 /
 
Sziasztok tv karim van, nem tudom a márkáját de kép az van.
A hiba az hogy, elvileg minden müködik, de a tv antennát bedugom semmi lehet hogy rossz a szoftver? több 10 et kipróbáltam már de mindegyiknél csak a video csatlakozón keresztül van kép "sárga dugó" Csak a dekódert látja a sima antennát nem sem az fm se semmi köszi
(#) abcdabcd válasza Zseni hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Mit csináltál pontosan, hogy nincs kép? Hogy próbáltál hangolni? Pl a pinnacle egy újabb kártyájánál, hogy normálisan és ne kb fél óra alatt keresse be a csatornákat, amiket ráadásul szinte mindet finomhangolni kellett, Magyarország helyett Németorzságot választva megjavult az egész, és jó gyorsan és élesen beállította az összes csatornát előtte egyet kettőt ki is hagyott...
(#) iszentmihalyi hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni, hogy a felvételnél is legyen hang. Hibaüzenet van ( Cannot render audio capture stream). Nagyon szeretnék felvenni műsort, de hang nélkül 
Előre is köszi.
(#) pixels hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Talán valami fogja a hangkártyát... Nekem Skype rolntja el előszeretettel a felvételeimet, néha átváltja a bemenetet/ hangerőt állí felvétel közben is.
Érdemes az ilyen chat programokat bezárni mielőtt felvételt indítasz. Próbáld meg kilőni a hasonló programokat, hátha valamelyik fogja a hangkártyát.
(#) iszentmihalyi válasza pixels hozzászólására (») Márc 28, 2011 /
 
Köszi a választ, de szerintem nem ez a probléma. Amúgy nincs is skypom.
(#) rammeradrian hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
Üdv, valaki el tudja küldeni ehhez a kártyához a szükséges szoftwereket? Sehol se találom a neten a programot amivel tudom nézni az adásokat.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem