Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MGT-8 Magasfeszültségű transzformátor
Lapozás: OK   1 / 1
(#) HA3GX hozzászólása Aug 16, 2008 /
 
Sziasztok!

Hozzájutottam (kimentem a garázsba) egy „MGT-8” típusú magasfeszültségű transzformátorhoz.
Gondoltam ebből készítek egy ív generátort mivel előzőleg a monitor trafóval nem jutottam sokra.
Egy szép ábra mutatja a Primer ill. a Szekunder tekercset. 4 kivezetés található rajta. 2 vezeték az áram, és 2 a szekunderé. Gondoltam, hogy milyen jó mindjárt kész is vagyok, ám nincs rajta visszacsatoló tekercs...! És mi lenne, ha egy Fertig magra megcsinálnám a visszacsatoló tekercset és elég szorosan hozzáilleszteném a Primer mellé? Mert akkor el tudnám készíteni EZT a kapcsolási rajzot. Ha ez így nem oldható meg, akkor kérlek titeket, hogy segítsetek elkészíteni egy másik egyszerű kapcsolási rajzot, ami segítségével életre tudnám éleszteni az ív generátoromat. Köszönöm mindenkinek a segítségét!


Mothaltem
(#) HA3GX válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 16, 2008 /
 
Szia!

NEM teslát akarok készíteni. Máskülönben oda írtam volna. Csak a trafó szikráját akarom
(#) zolee1209 válasza HA3GX hozzászólására (») Aug 16, 2008 /
 
Khmm... Ezek szerint, ha elmész a garázsba és találsz egy tekercset, annak új topicot nyitsz? Szerintem ez és az előző topicod kérdése is elfért volna itt! :gumicsirke:
(#) zolee1209 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 16, 2008 / 4
 
Én személy szerint vizuális alkat vagyok, egy- két képet dobhatnál arról a trafóról! Minden vasmag
Idézet:
„Fertig”
, mert az németül annyit tesz, hogy "kész"! Van viszont ferrit magos trafó. Ami neked van, az ferrit magos, vagy sima lemezelt trafó?
Ha nincs rajta visszacsatoló tekercs, akkor ezzel a kapcsolással nem jutsz sokra. Ha úgy gondoltad, hogy egy ilyen ferritmagos trafót "közel teszel" a normál trafóhoz, hogy szikra keletkezzen, felejtsd el, mert nem lesz meg a megfelelő csatolás, és a normál trafó nem is bírja a magas frekvenciát. A trafón amit találtál milyen adatok vannak?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem