Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mi baja lehet a Lego vonatnak?
 
Témaindító: Tenyészbika, idő: Jan 21, 2020
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Tenyészbika hozzászólása Jan 21, 2020 / 1
 
Vettem a kisfiamnak egy Lego vonatot. Az a baj vele, hogy elindul, egy darabig megy is, majd majd egyre lassabban, nyögve veszi a kanyarokat és egyszer csak megáll. Ha meglököm, rövid ideig újra elindul. Ha viszont megemelem, a kerék forog, de amint leteszem a sínre nem indul el. Ez tipikus elem problémára utaló jel, de háromszor lettek benne elemek cserélve, vadonatújra. Továbbá rá lett mérve elem teszterrel, jó a töltöttség, az elemnek semmi baja. Rendeltem hozzá új elemtartó boxot és motort, de a probléma azzal is ugyan az. Mi lehet akkor a gond vele?
(#) bbalazs_ válasza Tenyészbika hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 1
 
Talán szorul a hajtáslánc valahol. Túl nagy áramot szív a motor az elemekből.
Az egy darabig fogalmát definiálni kellene.
Ez az a rádiótávirányítású kisvonat? Fiamnak is volt egy, nem ment túl hosszú ideig az sem.
(#) Hp41C válasza Tenyészbika hozzászólására (») Jan 25, 2020 / 1
 
A 9V -os LEGO vasúti motorban volt egy túlterhelés védő alkatrész (Polyfuse 500mA). Tokozás nélkül a motor kivezetése és az egyik áramellátó sín között. Többszöri túlterhelés esetén egyre nagyobb ellenállást képviselt és egyre alacsonyabb terhelésnél oldott ki. Szerencsére sikerült vennem egy motor házat, amiben benne volt ez az elem. Áthelyeztem a gyengélkedő motorba és ment, mint újkorában.
Képek a motorok belsejéről.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2020
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem