Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrochip jelének továbbítása telefonon
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nagy istvan hozzászólása Ápr 22, 2018 /
 
Egy kérdésem lenne. Lehetséges-e olyan számítógépes hardvert,és szoftvert készíteni,mely OTG-s telefon usb részére csatlakoztatva,a kutya nyakában lévő chippet jeladásra kézteti,azt rögzíti!Ugyan ezen telefonnal bluetoth rádión,vagy más módon továbbítva egy másik telefonnal kisugározva,mikro chip leolvasó számára a jel láthatóvá vállna.......Rengeteg időt spórolna meg,mert nem kellene a kutyát,-kis állatot az esetleges mikro chip olvasó helyére szállítani!....Tehát kell egy harver,mely a jel kibocsájtását hozza létre,és kell mellé egy harverrész,mely felfogja,és rögzíti is a telefon./ehhez telefon szoftver esetleg/ Kell egy másik hardver,mely a telefonon tárolt chipp adat jelét kibocsássa a chipolvasó számára! A chipolvasó lehetne a" Halo" jelolvasó is!......mondjuk a jel késztető és rögzítő nem kerülne 3-4 ezer forintnál többe!!!!!
(#) Gafly válasza nagy istvan hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Tehát kutyába telepített chip-et szeretnél okos telefonnal leolvasni, olcsó cél hardverrel?
Ez végre egy értelmes ötlet
Pár szó a kutyák chipezéséről.
Első körben turkálni kellene a neten, hogy mi a kutya chip szabványa.
Meg hogy nem hekkelték-e már meg az mobil NFC-t erre is.
Bocsánat hogy most nem túrok utána, sok más dolgom van...
(#) Sebi válasza nagy istvan hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Az RFID tag-ek (125kHz - kulcstartó, bankkártya méret) olvasási távolsága nem haladja meg az 5..10cm-t - normál leolvasó alkalmazásánál. Házilag készített nagyobb érzékenységű vevővel, nagyobb adóval esetleg kitolható 20cm-ig (sacc).
A kutachipek mérete 3mm (átmérő)x 15mm (hossz) már eleve szinte kontakt leovasó készüléket igényel, a távolság nem növelhető ilyen mérettel.

Szerk: Még egyszer átolvastam... nem nagyobb távolságot akarsz, hanem telefonhoz illeszteni a leolvasót. A normál leolvasó (125kHz, E-Marine) a kezemben tartott chip-et kiolvassa. Ha az antennáját ferritmagra készítenénk, akkor elérhető a 2cm-es távolság, ami már a bőr alattit is kezeli. Az adatsort megjeleníteni az okostelón android-os programozót igényel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2018
(#) proba válasza Sebi hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Ha ezzel működik, akkor készíteni sem kell. Ha igaza van a cikknek, és csak egy 15 jegyű számot tartalmaz a chip, akkor valószínű ez az olvasó is meg tudja jeleníteni a QR kód olvasókhoz hasonlóan. Ha erre képes, akár a bediktálás is működőképes lehet, a netes kapcsolaton sem kell agyalni
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2018
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Valóban csak egy azonosító számot tartalmaz. Ha telefonnal ki lehet olvasni, akkor erre a számra lehet rákeresni a petvetdata oldalon.
(#) oxygen válasza bbb hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Sziasztok

A kutyachipek 134.2kHz-en működnek, a 125kHz-es RFID olvasó nem hinném, hogy tudja őket olvasni, bár ha el lehet őket hangolni lehet sikerülhet. Nem foglalkoztam még RFID technikával, nem tudom lehet-e ilyet csinálni a piacon lévő RFID olvasókkal. A mobil NFC meg 13.56MHz, nem járható út.
(#) Gafly válasza oxygen hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Igazad van:
Idézet:
„134.2 kHz is the international standard frequency for animals, primarily livestock and cattle as described in ISO 11784/11785. The standard allows different manufacturers to make tags and readers that work together so a wide range of products are available. Numbering is coordinated by an independent agency (ICAR.org) to make sure every tag has a unique code.”

Meg is van hozzá szinte minden.
Ja, és olvasót is lehet hozzá kapni
(#) nagy istvan válasza proba hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Köszi mindenkinek s segítséget! A lényeg az,hogy bárki sz okos telefonjával egy talált állat esetében megtudja mondani,van e benne chip! Az már csodálatos lenne,ha a helyszínen kiolvasható lenne a telefonon,egy adapter segítségével! Én vettem egy chip olvasőt,,-29000 volt az ára!Egy biztos! Aki ezt telefon szoftver segítségével megoldja,üzletileg is nagyot kaszálhat!.....A lényeg az,hogy a talált állatot ne keljen hurcolászni feleslegesen!
(#) nagy istvan válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Tehát,ha jól értelmezem,egy 134,2 khz jelet,ha ráküldők,,akkor ugyan ezen a frekin lead egy jelsort? Ezt dekódolva kapom a számsort?
(#) nagy istvan válasza nagy istvan hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Hol?mennyiért lehet a komplett/adó-vevő-dekódoló/egységet kapni?.....ha lehetne bővebben!
(#) Sebi válasza nagy istvan hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Idézet:
„Hol?mennyiért lehet a komplett/adó-vevő-dekódoló/egységet kapni?”

Fentebb írtad, hogy van chip-olvasód. Ez a készülék maga az adó-vevő és dekódoló egység.
Az adó energiával látja el a chipet, ami ennek hatására feléled és leadja a vevőnek a - garantáltan egyedi - adatsort. A dekódoló ezt számsor formában megjeleníti a kijelzőn.
Ezután nincs más tennivaló, mint felkeresni a nyilvántartási oldalt és beírni a kijelzett számsort.
A tulajdonos adatait csak regisztráció után adja ki, ilyen pedig csak állatorvosoknak van, tehát el lehet felejteni az okostelefonos alkalmazást, ami automatikusan elvégezné ezt és lakáscímet adna.
Szerintem, ha egy reg. állatorvost felhívsz, akkor megmondja a címet - ha teheti (adatvédelmi kötöttségek).
(#) Sebi válasza oxygen hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Pár éve golyóstollba épített tag-et akartam használni. Nem tudtam, hogy más a freki és azért volt az 1-2cm olvasási távolság. De elolvasta...
(#) nagy istvan válasza Sebi hozzászólására (») Máj 1, 2018 /
 
Az,hogy van leolvasóm,nem jelenti a probléma megoldását,mások számára!Itt az élőállat hurcolását,és esetleg a benne lévő chip létét,vagy nemlétét kellene a helyszínen megállapítani.Az emberek nem rohangálnak chip olvasóval,mivel elég nagy és drága,viszont a telefon mindenkinél ott van,és már az is segítség lenne a problémára,ha a helyszínen a chip léte,vagy nemléte lenne megállapítható!
(#) Gafly válasza nagy istvan hozzászólására (») Máj 2, 2018 /
 
Idézet:
„chip létét,vagy nemlétét kellene a helyszínen megállapítani”

Ez egy teljesen másik történet.
Szerintem nagyon könnyen megoldható...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem