Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrofon előfeszítés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) titi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
Idézet:
„sokkal érzékenyebb mint a dinamikus”


Mi az, hogy!
Én is egy ilyet használok a webcam mellé.
Pusztán egy ellenállás, és egy kondenzátor van rákötve, így megy a hangkarira, de a net másik végén akkor is hallják amit mondok, ha a konyhában vagyok.
A hugom gyári mikiét meg néha akkor se hallom, ha már messzebb van tőle, mint 30 cm.
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
Vagyok és figyelek közben pákázok.

Ki is próbáltam de nem jó így a mikrofonbemenetre dugni mert fütyül mint a rigó és a medverészleg (mélyhang) mint olyan nem létezik.
(#) kolyra hozzászólása Aug 28, 2011 /
 
sziasztok
nekem ismerősöm nemrég mutatott egy pofon
egyszerű mikrofon feszítést
egy pc táppal meg egy ellenállással és
most mégis elfelejtettem
valaki meg tudná mutatni hogy hogy volt?
egyébként egy sima pc hangszórón próbáltuk remekül ment de most nem sikerült
előre is köszi
(#) LOmmPA hozzászólása Aug 18, 2014 /
 
Szervusztok kedves HE fórumozók!

A tapasztaltabbak tanácsát szeretném kérni, egyéb témákban nem találtam a problémámra megoldást. Van nekem egy Behringer C-1 típusú mikrofonom, amit egyébként már rettentően meguntam, mert állásában ment tönkre az elektronika benne (valamilyen kapacitív vagy aktív alkatrész keltett zajt, de ezt már megoldottam) viszont ahol az elektrét kondenzátor kapszula kapcsolódik az előerősítő elektronikához, egy FET fogadja a bejövő jelet, és vele párhuzamosan az impedancia illesztő ellenállás hihetetlenül nagy értékű, a ráírt érték szerint 510MOhm. A forgalomban kapható legnagyobb ellenállás amit találtam 30MegaOhm, de még ez is kevés, ha ki akarom váltani az alkatrészt. Azért van szükség a pótlására, mert igencsak kezdő koromban kerámia kondenzátornak néztem, és kicseréltem egy 510pF-os kondira, mert a tokozása egy az egyben ugyanolyan volt. Most már tudom, hogy impedanciát illeszt és nagy butaság volt kidobni.

A kérdésem az, hogy ti mivel helyettesítenétek ezt a hihetetlenül nagy értékű illesztő ellenállást? Olyan tippet kaptam, hogy tegyek be egy FET-et a helyére, nyilván annak is nagy a Drain-Source ellenállása, csak ha esetleg valakinek van kulturáltabb ötlete, szívesen fogadnám!

Előre is köszönöm!
(#) rascal válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Szia!
Google ezt adta. A táblázat alsó sora. Kérdezd meg tőlük hátha van a környéken képviseletük, vagy van aki rendel néha tőlük és benne van abban hogy rendeljen pár nagy értékű ellenállást is. Esetleg küldenek mintát.
(#) justice válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Szia !

Nem lehet hogy az az ellenállás 0,51 Mohm, tehát 510 k?
Esetleg megmérhetnéd.
Vagy egy fotó róla, úgy könnyebb lenne.
(#) LOmmPA hozzászólása Aug 18, 2014 /
 
Köszönöm az eddigieket!

Mindjárt csinálok róla fotót, egy olyan tokozású alkatrész mint a kerámia kondenzátorok, még a színe is olyan, és fekete felirat rajta csak ennyi: 510M
(#) LOmmPA hozzászólása Aug 18, 2014 /
 
... és gyanítom, hogy valóban annyi lesz, mert impedanciát illeszt és egy elektrét kapszula belső ellenállása szélsőséges esetben a GOhm-os nagyságrendet is elérheti.
(#) rascal válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Azért mérni érdekes lesz (ha lesz új szerzemény), de párhuzamosan kötve egy 10-20Mohm-os ellenállással sima multiméterrel is ellenőrizhető.
Behringeréket nem érdemes még megkérdezni?
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) LOmmPA hozzászólása Aug 18, 2014 /
 
Az előbb megpróbáltam megmérni, de nyilván tudjuk, hogy ekkora értékeknél... egy nem túl magas pontossági osztályú multiméterrel ez nem annyira működik... 30Mohmot mértem amúgy rajta bent az áramkörben 200MOhm-os méréshatárral... meg sem merem próbálni kitalálni mennyi lehet a mérés hibája. Nem tudom mennyire tudnának Behringerék egy darab ellenállást küldeni, igazából meg akarom ennek a mikrofonnak a párját javítani, aztán a kettőt együtt eladni. Amúgy gondolkoztunk rajta kollégákkal, hogy esetleg 30M is elég lehet a helyére, mert ha a kapszula csak pár MOhm, akkor 30M is le tudja illeszteni, eddig egy 3M-s ellenállást próbáltam betenni a helyére, így eléggé mély hiányos lett a mikrofonból jövő hang, gondolom az illesztetlenség miatt.
(#) rascal válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Én két mérésre gondoltam. Először megméred a segéd ellenállást (Rs), majd a kettőt párhuzamosan kötve (Rp). Rx=Rs*Rp/(Rs-Rp). Az Rs mért és névleges értéke közötti eltéréssel lehet korrigálni a végeredményt, de túl nagy pontosság szerintem nem is kell. Csak lásd, hogy azt kaptad, amire szükséged van, nem valami egészen mást. Lehet, hogy a 30M is elég, nem tudom, de egy próbát megér.
(#) erbe válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Komolyabb multimétereknél már előfordul 2000 Ohm-os méréshatár, de már kisebb egyenfeszültséggel is lehet összehasonlító mérést végezni. 12-24 V-nál már kimutatja, mennyivel kisebb áram folyik az 500 MOhm-oson, mint a 10-esen.
Van 2 db 470 MOhm-osom, attól félek, neked nagy lenne. 40 évvel ezelőtti zöld 1 W-os kategória. SMD-ben panelen láttam már 150 MOhm-osat. Szerintem biztos lehet kapni.
(#) LOmmPA válasza erbe hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Nem feltétlenül biztos, hogy nagy az... csak nem Remix ellenállás véletlen? Be lehet azt kicsit csúnyább módon erőltetni oda...
(#) erbe válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Nincs előttem, így nem állíthatom, hogy biztosan Remix. Volt akkoriban sokminden az Ezermester kincsesládáiban (-csomagban).
(#) ktamas66 válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Kapni kapható, legfeljebb az árának nem fogsz örülni (pl. itt). Esetleg smd-ben olcsóbb.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2014
(#) justice válasza LOmmPA hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Szia !

Ez valóban 510Mohm.Nem semmi.
A C2 rajza alapján is lehet ekkora érték, itt 1G van beépive.
Elvileg 1Gohm-om van, abból 2 párhuzamban megoldaná a problémádat?
(#) LOmmPA válasza justice hozzászólására (») Aug 19, 2014 /
 
Az tökéletesen megfelelne!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem