Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MiniDV kamera - Zoom probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) witti hozzászólása Szept 2, 2007 /
 
Édesapám elvitte délelőtt magával a Mini DV kameránkat és úgy hozta vissza, hogy nem sikerült vele felvenni semmit, mert nem látni jól a kijelzőt! De szerintem tegnap még semmi baja sem volt!
Ahogy bekapcsolom a kamerát nagyon lassan jön be a kép kb.:15-20 mp. De az igazi probléma, hogy a ZOOM abszolút nem működik. Most a ZOOM gomb tologatása a közelítés távolítás helyett, elhomályosodik ill. egy kis részen kiélesedik éslátható a kép. Szóval a ZOOM most homályosít, de olyan magas fokon, hogy totál "szétnyomja" foltokba a képet.
Átnéztem a leírását elejétől a végéig, de ilyet nem írnak, hogy a zoom-nak ez extra funkciója lenne.
Ez egy alaptípusú Samsung, szóval valószínű, hogy ez nem extra funkció rajta.
A kérdésem, hogy tönkre mehetett az OPTIKAI ZOOM-ja? Mert a kijelzőn max-on van és hiába akarom visszavenni, nem mozdul a csúszkája, de a max-nál tovább nyomatva egy idő után a min-ra ugrik és elindul, de csak mintha fokuszálnák vele. Ha rákapcsolom a menüben a digitális zoom-ot az működik, közelít-távolít, de az meg nem szoktuk használni!
Amúgy az akku levétele sem segített, mert elvileg úgy nullázódnának a beállítások...
Sajnos már nem garanciális, épp másfél hónapja is volt egy 13.000- Ft-os baja, amikor a kijelzőn csak egy fehér vibráló neoncső szerű fényt lehetett látni.
(#) Medve válasza witti hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Hello. Először is beszélj édesapáddal, hogy mit is csinált pontosan a kamerával. Érhette-e ütés, vagy nyomás az optikát pl? Gondolom teljesen motoros ez az optika is. Ha a lejátszás jó, akkor ugy tűnik optikai a probléma, egy lencse mozdult ki a helyéről, vagy a zoom nem mozgatja azt (a zoom egyszerre több lencsét mozgat). Csak mi lehet az oka? Elképzelhető, hogy a táskában az objektívet nyomás érte és bemozdult??? Durva!...
(#) witti válasza Medve hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Nem érte semmilyen nyomás mivel a lencse-védő mindig rajta van.
Viszont most juttatta eszembe Anyukám, hogy bizony kedden esett kb.: 70cm-ert a szőnyegre. Az Apu felrakta a TV mellé és rálépett a töltője kábelére és lepottyant.
Amúgy igen, valami olyan baja van amit mondasz!
Mi a Teendő szerinted? /csak nem szervíz?/
Mert kezd többe kerülni a leves, mint a hús!
(#) Medve válasza witti hozzászólására (») Szept 2, 2007 /
 
Nehéz kérdés...Ha a javítás sokba lenne, akkor megpróbálhatjátok magatok is, mert nincs veszítenivaló. Lehet, hogy csak kipattant valami a helyéről, vagy lehet ragasztani. A szervizesek viszont idegesek szoktak lenni, ha egy félig szétszedett kütyüt adnak oda nekik...
(#) Zsolti22 válasza witti hozzászólására (») Szept 14, 2007 /
 
Üdv:
Valószinű az optika megnyomódott és a fogaskerekek elnyalták egymást.

Nekem is volt egy samsung de azt mondták hogy többe kerül a javítás mint ha vannék egy újat.
Ha jól emlékszem 45000 lett volna a csere.
(#) tams hozzászólása Szept 14, 2007 /
 
Hello!
Én egyszer hasonlóképp jártam, egy régebbi kamerával, és az volt a hibája, hogy a zoom manuálisras volt állítva, vagyis a fókusz, szóval, csak bizonyos zoom pozícióba volt éles a kép. volt az oldalán egy csúszókapcsoló.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem