Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon kapcsolási rajza, javítása
Lapozás: OK   4 / 6
(#) Dudus válasza lanti hozzászólására (») Okt 11, 2009 /
 
Kellene neked egy FLS4S prommer, egy ACF8 tápegység, egy FLP-2 adapter a telefonhoz, és egy Wintesla nevű program, valamint a telefonra töltendő szoftver.

Én otthon nem állnék neki!
(#) tanci hozzászólása Okt 12, 2009 /
 
Csövi. Sony Ericsson W910i mobil kijelzője vacakol. A kijelző működik csak a háttérvilágítás nem üzemel. Lehelt alkatrészhiba vagy tegyek belé másik kijelzőt? Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) lanti válasza Dudus hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Eppicit ahoz már régi a teló hogy 80 ezret boxra költsek ,kell lennie egy másik megoldásnak de azért köszönöm az infót.

Ha tud valai ufs boxot vagy infinityt eladót keressen meg pm-ben. :yes:
(#) lanti válasza tanci hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Egyáltalán nem világit ? Vizet kapott? Ha 0 0 az eredmény akkor ne kijelzőt cserélj az egyébként is 3/4 teló ára.Ha nem volt még dolgod ilyen mobillal akkor javaslatom a szervíz! :yes:
(#) tanci válasza lanti hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Igen beázott és egyáltalán nem világít. Mit javasolnál mit csináljak vele, mert megpróbálnám megjavítani ha nem annyira nagy a baj.
(#) Dudus válasza lanti hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Nem mondtam, hogy költs rá, de ezek kellenek.
(#) mrfencer válasza tanci hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Hali!

Az SE szervízben dolgoztam, több verzió is lehet hogy mi a baja! Ha az LCD ázott volna be akkor, látnál rajta foltokat. A háttérvilágitást egy nagyon pici smd chip vezérli az mehetett el és azt Te otthon nem cseréled ki, csak nagy forrasztási tapasztalattal mikroszkóp alatt, vagy a táp IC az un. Vincenne vmelyik lába ázott be és ezért nincs háttér világitásod, azt sem tudod otthon kicserélni. Szervizbe be se add, mert kapásból megvonják rá a garit. Keress valakit aki az SE szervizben dolgozik, megcsinálják neked kb 5000ezerért!
(#) tanci válasza mrfencer hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Hát alkatrészt még lehet, hogy ki tudnám cserélni ha tudnám hol keressem csak honnan szereznék bele másikat? Ha a táppal van probléma azt is csak kicserélni lehet?
Köszi az eddigi segítséget.
(#) mrfencer válasza tanci hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Van pár külhoni SE fórum ott még meg is találod hogy hogy kell kicserélni, de én nem javasolnám hogy magad cseréld ki. pl a táp IC- t csak hőlégfúvóval és alulfűtővel tudod cserélni, és a levételnél ha kicsit megremeg a kezed arrébb tolsz pár 10darab kondit meg ellenállást amit csak nagyitó latt tudsz visszapakolni. Felrakásnál meg ha kicsit is tovább fűtöd elpukkan a panelod és kuka, én nem javaslom hogy magad ugorj neki. Alkatrészeket meg talán vmelyik külföldi honlapról be tudod szerezni, de nem tul olcsó, a táp IC neve Vincenne2 az LCD világitásérrt felelős IC-nevét sajna nem tudom
Én még mindig azt mondom hogy csináltasd meg mutyiba valamelyik szervizessel 5000-nél nem hiszem hogy sokkal több lenne és nagyobb az esélye hogy működni fog. Plusz a beázás miatt sem egyszerű leforrasztni róla az smd-ket mert felszakadhatnak a pinek.
(#) tanci válasza mrfencer hozzászólására (») Okt 13, 2009 /
 
Szóval ha cserélnék akkor ha cserélnék is kijelzőt az hiába volna, nem jönne helyre a telcsi.
(#) Andr3wJ válasza lanti hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
Hali

Régi 3310re szoftvert tudsz rakni te is, minimális ráfordítással. Csak a flash-t kell megkeresned hozzá, talán valami 6.33n kell neked, az a magyar pack.
Aztán LPT flash kábel, bonyolult elektronikával, kb 2 dióda és egy 74hct14es.
Program: Rolis flasher Flasher478b5, vagy 479, és rolis tool 1.8. meg kis utánaolvasás

(#) lanti válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Köszönöm! Megoldottam Ennyi rávezetés után legalább tudtam mit keressek!

(#) lanti hozzászólása Jan 14, 2010 /
 
Helló urak!

Érdeklődnek ki szerint melyik a legmegbízhatóbb /web/áruház mobilteló alkatrészek tartozékok beszerzéséhez! A gigatel és speedshop cégeket inkább mellőzném mert nem csak drágák de a minőség is hanyatlásnak indult náluk!
(#) mrrack hozzászólása Okt 17, 2011 /
 
Sziasztok!

Nokia 6280.
A gondom, hogy kamera indítása után stand by módba kapcsol.
A google a barátom volt:
link
A második kép lesz nálam a gond. Van 5alaplapom és 3 keypad-em (a felső bill. panelja).
Bármelyik alaplapra rakom a valamelyik keypad-et mindegyiknél ugyanúgy viselkedik. Vagy operation failed, vagy stand by.
A kérdésem: van valakinek olyan kapcs. rajza, amiről kiderűl, hogy mi is ez az ic? A rapidshare-ről letölthető doksiból link 1
nekem nem egyértelmű.
Van elvileg a tömb ábrában egy GoldenEye ic. Melyik az?
Ez felelős a kamerákért. A keypaden lévő ic lenne az?
Ha valaki szervizelt már ilyen telőt, és van ötlete, azt megköszönöm
(#) lanti válasza mrrack hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Most olvastam. Ez nehéz hiba. Szalagkábel és keypad panel csere után ha fenn áll akkor a front kamerát is cseréld ki - Az aranyszem a bill panelen van.
(#) lanti válasza lanti hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Én is érdeklődök, találtál -e ?
(#) mrrack válasza lanti hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Szia!

Közben megoldódott -remélhetőleg. A szalagkábel volt a ludas. A szívás az volt, hogy volt 2 működő szalagkábel, így ezt kizártam, mondván 2-ből 2 az kizárt. Pedig nem... A szervizelés szépségei
(#) lanti válasza mrrack hozzászólására (») Nov 6, 2011 /
 
Látod mondtam én !
(#) mrrack hozzászólása Nov 7, 2011 /
 
Sziasztok!

Javítottam már több kínai telót, szinte mindig az érintőplexi a gond. A csere egyszerű, kiforraszt, beforraszt, és vagy működik, vagy nem. Itt a gond. Mi a fenétől mennek tönkre ilyen könnyen? Ok, nem egy iphone minőség, de szerintem a kínai is leteszteli gyártás végén. Olyan is volt, hogy beforrasztottam, kipróbáltam, működött. Letisztítottam az újlenyomataimat a belső feléről, összecsavaroztam, és már nem működött. Esetleg beépítés előtt le lehet valahogy tesztelni? 4 kivezetés van rajtuk. Érintésre -nyomásra kellene változni az ellenállásnak?
(#) titi válasza mrrack hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Hali!
Egy kis érdekesség... Bővebben: Link
(#) mrrack hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Hali!

Megint egy idevágó kérdés. Tudtok tippet adni, hogy honnan lehet beszerezni alkatrészeket? Általában bontott ic-ket használok, de amikor nincs miből bontani, vagy az ic olyan kicsi, hogy az újragolyózása sehogy sem sikerül, akkor jó lenne rendelni. Konkrétan: mic2211 Ez egy táp ic. Illetve van egy-két régebbi telóm is, amiben az EMI Filter ment tönkre. (más nevén ESD ic)
(#) lanti válasza mrrack hozzászólására (») Nov 20, 2011 /
 
Gyanítom kizárólag bontásból. Az emmi-ket át lehet vezetékezni de ne tudd meg micsoda munka az. Nokiához pár filter kapható elvétve gigánál is de horror áron pl 6300 lcd szűrő 3500 Ft ha van ...
(#) szdani válasza mrrack hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Hali,
http://mobilehomegroup.net/ náluk lehet 1-2 dolgot kapni, 8.kerület józsef körút 26. Én náluk szoktam vásárolni. Vagy ami náluk nincs az ugyan ott lévő gsm szervízben lehet érdeklődni!
(#) szdani válasza mrrack hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Szia,
az az érintő fajtájától függ: - kapacitív (üveg mint pl Iphone) - nyomásérzékelős (S5230) a nyomásérzékelősben kamrák vannak és ha nagy hőt kap a táguló folyadék átszakítja a kamrákat és azért megy tönkre. (nyáron kocsiban hagyod és kész) vagy erősen nyomod, vagy selejtes. Sok minden előfordulhat de a kínaikat kevés helyen csinálják.
(#) lanti válasza szdani hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Van egy két spéci alkatrészük tényleg , de az áraik nem annyira jók pl nokia töltő 1800 ért khhm..sok.Nekem.
(#) szdani válasza lanti hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Igen de mondjuk ezen kívül még a gigatel meg a speed shop van ami nagyon nem olcsó, és a gigatel árul olyan holmikat amiket nem lehet felhasználni, pl Iphon érintőre üveg 5000huf, amikor az üveglap nem cseerélhető mert maga az érintő része. Ezen kívül még max vaterázni lehet szerintem.
(#) lanti válasza szdani hozzászólására (») Nov 27, 2011 /
 
Igen, tudom. Külföldről kellene rendelni. de 1-2 alkatrész miatt nem biztos hogy megéri.
(#) lutor hozzászólása Dec 11, 2011 /
 
Egy sony ericson g502-röl lenne szó.Számitógépről leválasztás után elment a világítása,ha elemlámpával világítóm meg a kijelzőjét látszik minden.
Mi mehetett tönkre benne?vezérlö ic?
Ha valaki tudna segíteni részletes leírásban mit lehetne vele tenni
(#) mrrack válasza lutor hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Szia!

Nem próbáltam, csak rákerestem:

GSM-FORUM
(#) lutor válasza mrrack hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Köszönöm.
Lehetne még egy kicsit részletesebben is?
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem