Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma
 
Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 35
(#) tpet8 hozzászólása Ápr 24, 2019 /
 
Szerintetek mi lehet a baja a monitoromnak.
A célom az volt hogy átalakítsam egy lifter tápegységgé. Ha esetleg valaki nem tudná mi az.
Mivel elméletileg minden képcsöves monitorban van 30KV egyenfeszültség én innen szerettem volna kinyerni. Levettem a katód csatlakozót a képcsőről meg egy vezetéket rögzítettem a GND-hez és ezzel próbáltam a lifterem működésre bírni.
Szikrázott tőle de fel nem emelkedett és egy bizonyos ideig tartó szikrázás után egyszer csak megszűntek a szikrák. Most ha bekapcsolom másfajta hangon zúg és a led a gombja mellett ugyan úgy villog. Az AC csatlakozója melletti biztosítékja jó(nem tudom hogy van-e máshol is) de mégsem kapcsolódik be.
Mi lehet a baja??
(#) tothbela válasza tpet8 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Az egy nagyfeszültségű tápegység. Mivel konkrét feladatra volt tervezve, ezért nem volt felkészítve sem zárlatra, sem túláramra. Valószínűleg bevégezte.

A fater kocsijával is lehet rallizni, de annak sem lesz jó vége.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2019
(#) tpet8 válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 28, 2019 /
 
Annyi már biztos hogy egy tranzisztor rossz a monitorban c5296 és ezt nem tudom mivel helyettesíteni. Amúgy ha a flyback trafó még jó benne akkor meg lehet javítani és lesz esélye hogy működésre bírjon egy liftert.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 30, 2019 /
 
Fekete-fehér képcsöves "Videoman" gyártmányú ~5 colos video monitorom ma megadta magát. Rendesen bekapcsoltam mint bármely napon, viszont ~egy perc elteltével magától kikapcsolt, pedig nem nyomtam ki! Külső 12 V tápegységről üzemel, amire rámértem és tökéletesen működik. A video monitort azóta sem sikerült bekapcsolni!
Kérném a hozzáértők segítségét hogy helyre lehet-e valahogyan hozni vagy menjen inkább alkatrész státuszba és vegyek helyette másikat???
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 30, 2019 /
 
Szia!
A tápegység terhelés mellett is leadja a 12V-ot?
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Nov 30, 2019 /
 
Tökéletesen leadja. Ez még egy masszív dugasztáp, van legalább akkora mint egy 3×3-as rubik kocka.
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Fejlemény: a monitor hátulján van egy 9V kimenet kamera számára, amin rendesen megjelenik a feszültség ha a monitort bekapcsolom (és eltűnik ha kikapcsolom) viszont maga a monitor (kép és hang) továbbra sem kapcsol be.
(#) Zsarka hozzászólása Okt 8, 2022 /
 
Szép jó estét! Van egy Samsung monitorom. Nagyon izgalmas dolgot produkál. Sprint Lay programmal akár fél napot is működik szépen. Ha egy kicsit gépigényesebb programot futtatnék kb 3 perc műlva szépen beszürkül. Másik géppel is próbáltam, pl laptopon kiterjesztve. Ha a kérdéses programot bezárom visszaáll a kép. Köszönök minden hozzászólást.
Következő: »»   35 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem