Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   224 / 580
(#) lukovicsek válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Akkor nem tudom, én most javítottam egy indesit panelt ugyanezzel a hibával és itt is csak valamikor jött elő és ott az volt amit előzőleg írta neked, a panelen a szintérzékelő egyik vezetékétől mentem a panelen és az egyik dióda előtt szakadás volt egy lyukasztásban.
(#) vjenci75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Akkor jó mikor vízfelvétel van. Víz leáll motor beindul. Mikor rossz: Vízfelvétel megy és a motor is megy vele egyszerre. Olyankor elég sok vizet enged, és kapom a hibajelzést,vizet leengedi.
(#) vjenci75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Esetleg nem tudnál egy fotót küldeni,hogy neked melyik részen volt a panelon a hiba? Lehet hogy nálam is az a gond. Végül is én is erre gondolok.
(#) lukovicsek válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Ahova megy szintérzékelő csatija onnan megy egy vékony fólia ha jól emlékszem akkor a d16 diódához, és rögtön a lábánál van a lyukasztás amim már nem jött át, de nem tudom hogy mennyi a valószinűsége hogy pont ott lesz a baj, de ezt az utvonalat érdemes végigjárni, és még egy tipp, ahova a csati megy azt a müanyag fészket fel kel szedni mert lehet alatta gubanc ami kivülről nem látszik, szakadás vagy szennyeződés amitől áthuz.
(#) pufituning hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Üdv Uraim!

Hogy ne unatkozzak hétvégén egy kis fejtörő, megköszönném a segítséget!
Whirlpool AWE 8525, induláskor F06 hibakód.
Annyit vágok hogy nem érzékeli a motor forgását a vezérlő a tachogenerátor jele alapján.
A vezérlőnél mérve a tekercse kb 70 ohm körüli, ami megfelel a jó értéknek a szervíz manual alapján, de nem tudom hogy a rövid működés közben leadott 2-2.2 volt váltakozó feszültség jó érték-e? Ha igen akkor a vezérlő panel hibáján kívűl esetlegesen valami más ötlet?
(#) stevepapa hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Szia

A "tahó" kontaktusait ellenőrizd. Valamint, hogy a mágnes nem mozog é a tengelyen. A szénkeféket feltétlen, rövid kefékkel is csodákat tesz. Ne tévesszen meg, hogy eléri a kommutátort.
Üdv
(#) pufituning hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
A tachohoz nem igazán férni hozzá, mivel egy bepattintható fém lemez zárja a helyét, csak ha a motort kivenném és szétszedném teljesen, legalábbis azt hiszem. A biztonság érdekében azt hiszem leforrasztom fixre a csatlakozóban a rászorított vezetékvégeket, de ha kontakthiba, szakadás vagy rövidzár lenne, a gyári értéktől (68,7 Ohm) jelentősen eltérne a mért ellenállása.
A vezérlő 2 éve lett kicserélve benne egy újszerű állapotúra, azóta hibátlan volt. Régebben csinált F06 hibát félévente, évente néha, de a komutátor vízpapírral történő polírozása után ez elmúlt mindig. A szénkefe legalább 3cm még, úgyhogy bőven van benne tartalék. A tacho, és a vezérlő hibáján kívül eredményezett valakinek más hiba is F06 kódot? A vezérlőt csak ha már kizártam mindent, akkor vizsgálgatnám....
(#) lukovicsek válasza pufituning hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Egy másik motorral kellene megpróbálni, lehet az nem tetszik neki valamiért, ez a hibakód a dob forgásával kapcsolatos és minden ami kapcsolatban van vele, tehát még ha van benne dob pozicionálló még az is okozhat ilyen hibát ha nem érzékel normálisan vagy csak néha, de ebben a típusban úgy emlékszem nincs.

Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) stevepapa hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Pattintsd ki nyugodtan a fémlemezt. A motor szétszedése problémásabb. Csavarhúzóval kipattintod, mielőtt visszanyomod enyhén ráütsz kalapáccsal a lemezre és kész. Ha panelon méred amit mérsz akkor felesleges forrasztani, a mágnes viszont gyakori hiba. Érdemes azonnal kivizsgálni
(#) lukovicsek válasza pufituning hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Igen a mágnest feltétlenül meg kell nézni
(#) stevepapa válasza pufituning hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
A motorcsere sokat lendítene a dolgon. Általában egyformák, cserélhetőek próbára. Eltérés a tárcsa méret, és a jeladó tekercs menetszámában szokott lenni.
(#) pufituning hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Kösz, akkor szétszedem ha hazaérek...
(#) fazekasv hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Üdv. Whirlpool AWZ410 mosó-szárító gép nem forgat. Vízszint érzékelő ellenállás mérésre az alábbiakat produkálja. Lábak között az ellenállás szakadást mutat. Fújásra kattan egyszer a lábak között (a bal alsó nem használt láb kivételével) rövidzárat mérek. Nyomás ejtés után kattan és újra szakadást mérek a lábak között. A mosógép a vizet felveszi és leállítja. A programkapcsoló végig megy, de motor nem indul el.
Szárítási üzemmódban időkapcsoló második mozdulására a fő programkapcsoló elmozdul és a gép vizet vesz fel, de főmotor itt sem indul.
Segítséget köszönöm előre is.
(#) pufituning hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
A tacho fedőlemeze leszerelve, a tengelyen műanyagba foglalva a helyén látom a mágneseket, a műanyag is fixen van a tengelyen, úgyhogy azt hiszem nem itt a gond....
(#) stevepapa válasza pufituning hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
A " műanyag " a mágnes, ha fixen áll akkor más gond van.
(#) Szikravadasz válasza fazekasv hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Szia!
Nekem 414/D-vel volt hasonló gondom, a motor hol ment, hol nem, miközben a program rendesen futott. A hiba a vezérlőpanelen volt, a csatlakozósor utolsó érintkezője (az ajtókapcsolóról jövő táp) olyan égett volt, hogy leforrasztotta magát a panelről.
(#) vargagyula hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
kedves szerelök volna egy kérdésem felétek egy Whirlpool Márkájú Mosógépem
(#) tomipap válasza vargagyula hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Biztos, hogy lesz olyan téma ahová passzol a kérdésed, bár a kérdést még nem tetted fel

Szerkesztve, mod.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
(#) vjenci75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Sajnos nem ott volt a hiba. De azért köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
(#) qwee hozzászólása Máj 13, 2013 /
 
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni mosógép ügyben?
Az a helyzet hogy szétszedtem a mosógépet..illetve csak kiszedtem az alján a szivattyút mert az a cső ami megy bele tele volt pénzérmével és nem centrifugázott normálisan(8db érmét szedtem ki amúgy )
Csak az a probléma hogy ezóta elkezd mosni és nem vált programot vagy nem tudom de nem áll el a víz mikor engedi bele.Volt hogy már az öblögögető adagolon ömlött ki a víz..
Valamit nem jól raktam össze esetleg?Vagy történt valami akkor mikor az oldalára forditottam?
Valakinek lene vmi ötlete?Nem egy mai darab Gorenje wa 401h típus.
(#) botesz válasza qwee hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Légsűrítőt ellenőrizd lehet hogy eldugult.Akkor vesz folyamatosan vizet.
(#) qwee válasza botesz hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Ok! el tudnád magyarazni hogy kb merre találom?Ez nem abból a belső csőből jön ki ami megy bele a szivattyuba?(csak tipp)
(#) botesz válasza qwee hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Alulról megy felfelé egy vékony cső az megy a szabályzóra.A szabályzóra ez a vékony cső meg pár vezeték megy,kerek alakú.
(#) qwee válasza botesz hozzászólására (») Máj 13, 2013 /
 
Megtaláltam a szabályozot...
És azt mondod hogy ezt a vékony csövet vegyem le és tisztitsam ki?Vagy azt a részt ahonnét indul alul egy ilyen vastagabb gumicső kvázi nyúlványaként?
(#) stevepapa válasza qwee hozzászólására (») Máj 14, 2013 /
 
A vékony gumicsövet, és a vastagabb gumicsövet is ( légcsapda ) tisztítsd ki.
(#) Pujc hozzászólása Máj 14, 2013 /
 
Szeretnék segítséget kérni,van aki szerelt és tudna ötletet adni vagy tud bekötésit vagy manuált erről a típusú mosógépről, mert én nem találtam semmit.

Fagor Select FE-416

Leállt és nem tudom az okát miért nem indul, rámértem fázis benne van, elmegy a program tárcsáig, arra gondoltam hogy lehet van benne ajtónál meg ahol a mosópor megy bele biztonsági mikrókapcsoló valamelyik nem érintkezik, de ez most csak találgatás.
(#) lukovicsek hozzászólása Máj 14, 2013 /
 
Sziasztok.
Valaki látott már Whirlpoolnál hibakód jelzést a centri állitó ledek villogásával?
(#) stevepapa válasza Pujc hozzászólására (») Máj 14, 2013 /
 
Szia

Nagyon nem vagy képben, ez ügyben. Fázisceruzával nem lehet mosógépet javítani. Az említett részeknél nincs semmilyen kapcsoló. Ha semmit nem csinál az ajtókapcsoló az első dolog amit ellenőrizni kell
(#) qwee válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 14, 2013 /
 
Az oldalára forditottam a gépet megint és egyből láttam hol a hiba.A vékony gumicsőnek vannak ilyen pöckök a gép sarkában amiben fut és ki volt jöve.És én mikor felboritottam a gépet a dob egy kicsit mozog ugye ilyenkor és alászorult ez a cső és megtört kicsit.Vagy lehet menetközben mikor forog a dob hozzá-hozzá ért.Most kiegyenesiettem visszaraktam a helyére.
Most elinditottam egy programot még nem járt le de eddig úgy néz ki jó...remélem ez volt a baja...
(#) stevepapa válasza qwee hozzászólására (») Máj 14, 2013 /
 
Igen könnyen okozhatta a hibát. A vastagabb gumiban ( légcsapda ) a víz betöltéskor összesűríti a levegőt. A vékony csőben jut el a nyomáskapcsolóig (presostat). Ha megvolt törve, nem vagy csak lassan érte el a szintet. Vagy túltöltött. Célszerű a vastagabb csövet kipucolni, mosószeres trutyival van tele ami időnként lezárhatja a levegő útját
Következő: »»   224 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem