Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   228 / 580
(#) tikiki válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 5, 2013 /
 
Srácok!!!!! Hát írtam hogy AMATŐR vagyok! Most már ÉRTEM!
K Ö S Z Í !!!!!!!
(#) botesz hozzászólása Jún 5, 2013 /
 
Sziasztok!
INDESIT WIE 127-es a drága.
Semmit nem csinál a start gomb megnyomására esetenként egy F8 at dob kis néma csend után .DEMO-t végigviszi.
Ha jól néztem az f8 az fűtésrelé vagy ntc. Lehúztam a vezetéket az ntc ről ezt f3 al honorálta.
A hibakódot centrifuga progin dobja ki..A mosási progikat el sem kezdi.A legtöbbször nem zárja be az ajtót.De demónál mindig.Biztos hogy panelhibás?Illetve hol keressem a hibát?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) lukovicsek válasza botesz hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Szia.
Inditás után az ajtózár ledje világit?
(#) palko0125 hozzászólása Jún 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy Whirlpool AWE.... gépet javítok. Azért nem írtam típust, mert csak érdeklődöm, amíg nem kapok alkatrészt. A gép meg se nyikkan, szétszedtem és a tápban lévő 22 Ohm szakadt volt. Gondoltam valami zárlat lehet a táp részben. Végigmértem mindent, elvileg jó minden, de a vezérlő ic-t nem tudom mérni, és arra gyanakodom, hogy rossz. LNK304pn ic van benne. Várom, hogy megjöjjön és kicserélem. Csak annyit akarok kérdezni, hogy valaki nem találkozott e már ilyennel, vagy az ic-t lehet e mérni valahogy?
Köszi,
Sziasztok.
(#) stevepapa válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Szia!
Tulajdonképpen mérni mindent lehet. HA a feltételek megvannak, eme panelokkal az a probléma, hogy általában nincs doksi róluk. A NASA nem őrzi ennyire a titkait. Rajz nélkül viszont nem tudod amit mérsz jó é. Ezek a tápok 5-16V-ig adnak feszültséget, általában. Ha a kisfeszültségű elkókon van feszültség akkor az ic működik. Az elkókat célszerű mérés és vizslatás nélkül kicserélni. A processzor feszültségre rendkívül kényesek, 0,2-0,3 V esés már működésképtelenséget okoz, tehát először azt mérd meg. Típus híján nem tudni mekkora a feszültsége. De 5,2, illetve 3 Volt körüli, ezt az alkatrészekből ki lehet silabizálni. Zéner diódák értéke, stabil tokok értéke stb
(#) palko0125 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
AWE2519 a típus. Az awe sorozatú gépek tápja mind ugyanolyan, és arról van is rajzom. (meg is osztom, hátha hasznát veszi más is. A rajz alapján amit tudok mérni minden stimmel. A lényeg, hogy feszt. nem tudok mérni, mivel rögtön elmegy a védő ellenállás. Ebből gondolom, hogy az ic rossz lesz. Csere után jelentkezek
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2013

AWE-táp.pdf
    
(#) botesz válasza lukovicsek hozzászólására (») Jún 6, 2013 /
 
Demóba bezár és világít is a többinél nem zár be hanem egyből a hibakódot dobja.Ha egyáltalán dobja. Kipróbáltam másik szállal másik ntc vel is vagy semmi vagy F8 volt rá a válasz.Illetve ha lehúztam akkor pedig F3(ntc hiba) jött ki rá.Ha meg be volt zárva(mert kiléptem a demóból)és mosásra kapcsoltam akkor egy fél perc után kinyílt az ajtó a gép pedig meg sem nyikkant se előtte se utána.
(#) Milucic hozzászólása Jún 7, 2013 /
 
Sziasztok! van egy ugyan nem mai darab,de eddig jól müködő Gorenje wa 24 s mosógépünk,érintőpaneles.Az elöbb kiírta az f62 hibakódot,de sajna keresőben nem találom mit jelenthet?esetleg valaki tudja.amúgy újrainditás után a vízet beszívatyúzza de a dob nem akar forogni és akad.szóval kikapcsoltam.lehet esetleg a szíj elszakadt?
(#) stevepapa válasza Milucic hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Szia
Nem ékszíj gond, ha szakadt attól még a dobnak könnyedén kell forogni. Az akadozást, vagy csapágyhiba, vagy a dob és az üstközé került holmi okozhatja.
(#) Milucic hozzászólása Jún 7, 2013 /
 
Leszedtem a hátulját a szíj a helyén van, szóval az oké. Ha csapágy hibás attól még kézzel forgatható a dob, mert úgy körbe forog.
Hívtam egy szervizest, azt mondta ha nem kattogott hangosan, akkor nem csapágyas, inkább motor.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2013
(#) stevepapa válasza Milucic hozzászólására (») Jún 7, 2013 /
 
Szia

Vedd le az ékszíjat, megforgatod a motort is, a dobot is és kiderül melyik a rossz.
(#) blackdog válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 8, 2013 /
 
Bővebben: Link
Cserélhetsz IC-t meg ellenállást. Ott más is elszállt.
Én mérgemben átépítettem a PCB-t feleségem nagy örömére. Azóta szépen működik. Már amennyire egy Whirpool. Soha többet...
(#) alii hozzászólása Jún 9, 2013 /
 
Sziasztok! Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőletek. FAGOR FCH 1050 mosógépem már jó ideje nem mindig centrifugázott. Két napja furcsa ciripelő hangot adott akkor amikor mozgatta a dobot.Tegnap program közben a víz leengedése után nem mozdult, hallani lehetett, hogy kattan és indítani szeretné a programot, de ez nem sikerült neki. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
(#) palko0125 válasza alii hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Szia!
Valószínű, hogy szénkefe probléma lesz. Vedd ki a motort majd a szénkeféket és ha 1cm-nél kisebb, akkor azt cserélni kell!
Üdv, Palkó!
(#) tutube hozzászólása Jún 9, 2013 /
 
Sziasztok,
Tegnap este mosás közben lecsapta az áramot, visszakapcsolás után folytatta rendesen tovább a mosást, be is fejezte minden gond nélkül.
Ma délelőtt újra mosni akartam, bekapcsolás után bepozicionálta a programválasztó gombot a rendes helyére, ahogy szokta, de utána nem indította el a mosást. Akármilyen programot indítok, nem akar indulni. Előfordulhat, hogy amikor lecsapta az áramot kimehetett valami biztosíték, ami az indításért felelős?
Amúgy egy felültöltős Whirlpool AWT 5108/3-1000-es gépem van.
Üdv,
Tütübe
(#) VIM válasza blackdog hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Szia! Nem kell "temetni" az efféle dolgokat és tessék pozitívan gondolkodni! Az én kálváriám is valami ilyesmivel kezdődött és a Tibor segítségével (mert tőle kaptam a belevaló huzal ellenállást) sikerült feltámasztani a tápegységet. A Te méréseid is azt bizonyítják, hogy nem éppen stabil az áramkör még nyugalmi helyzetben sem. Ha a soros rezisztor nem lenne így "kihegyezve" teljesítményre és áramra, talán nem olvadna ki a csúcsokra és tenné tönkre az LNK IC-t. Csak huzal ellenállás bírja el ezt az ingadozást, mert a fémréteggel helyettesített darab 2 hónapot bírt ki. Most több darab be lett szerezve belőle. Ami érdekes volt, hogy amikor a fémréteg ellenállás kiolvadt, nem ment tönkre az IC ! Ez persze nem jelenti azt, hogy ilyet kellene beépíteni de ez mégis csak a határra van méretezve mind wattra, mind milliamperre.
(#) Digitalpimp hozzászólása Jún 9, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy felültöltős mosógépen hol találom azt a rugót, ami az ajtót hivatott nyitott állapotnál egyenesen kinyitva tartani. Mert már megőrjít, hogy mindig lehajlik mikor töltöm a gépet, vagy öntöm bele a tisztítószert. Az ajtó zsanérba,vagy hol van?
Előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
(#) botesz válasza Digitalpimp hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Az ajtó "végében" van 2 fémrúd összehajlítva.A vége az ahol a zsanérok vannak.
(#) botesz válasza tutube hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Az ajtót lezárja?
(#) tutube válasza botesz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Nem, program indítás után pár perccel még simán fel tudom nyitni.
(#) botesz válasza tutube hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Akkor ezen kéne elindulni vagyis nem zár le és amíg nem zár le addig indulni sem fog.
(#) Digitalpimp válasza botesz hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Szia!

Köszönöm az infót. És arra van esélyem, hogy hozzáférjek és esetleg spanoljak rajta valahogy? Vagy milyen szinten kell szétszedni hozzá a tetőt?
(#) botesz válasza Digitalpimp hozzászólására (») Jún 9, 2013 /
 
Milyen gép?Ezeknél általában az szokott lenni a baj hogy szétrohad vagyis azon spanolni nagyon nem tudsz.Általában 2 műanyag stift fogja az ajtót a vázhoz azt tető alsó részén,belül van.Kiütögeted és már a kezedben is marad az ajtó.
(#) palko0125 hozzászólása Jún 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Whirlpool AWE sorozatban a táp IC LNK304PN. A kérdés, hogy e helyett használhatok e LNK306PN-t?
Előre is kösz.
Üdv, Palkó.
(#) stevepapa válasza palko0125 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia!

Az adatlapja szerint igen.
(#) palko0125 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) Digitalpimp válasza botesz hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia!

Köszönöm. Ez egy Candy CTY1246. Az igazság az, hogy kb. 2-3 hónap múlva már igen le volt konyulva, ahhoz képest, hogy szinte még új volt. Gondolom jó kis tervezési hiba. Nem gondolom, hogy annyi idő alatt már elrohadt volna bármi is. Habár manapság ki tudja.
(#) botesz válasza Digitalpimp hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Garanciális?Ha igen akkor gyorsan igényeld a garanciális szervízt!És akkor nem kell Neked ezzel bajlódni.
(#) Digitalpimp válasza botesz hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Sajnos már nem, de nem is gondoltam rá, hogy ezt gariba megcsinálnák. Már mindegy. Marad a faék.
(#) botesz válasza Digitalpimp hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Ha leveszed akkor szerintem lehet bele kapni(kérdéses hogy az meddig bírja) vagy szerintem ha hajlítasz bele egy vastagabb drótot akkor az is jó(bár ez kétséges)
Következő: »»   228 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem