Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógépmotor bekötése
 
Témaindító: Dióda, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 21
(#) erbe válasza szalkagyuri hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
Ennek a motornak nem 1000 a fordulata, inkább 10000 körül.
Morzsolóra a forgótárcsás mosógép motorját szokták rakni. Szereltem már én is néhányat másoknak. Ahhoz nem kell szabályzó, 130W 1450 fordulatú. Csak áttétel kell és kapcsoló.
(#) Moderátor hozzászólása szalkagyuri hozzászólására (») Nov 23, 2020
 
Attól, hogy mobil eszközről írod a hozzászólást, még egy picit figyelhetnél a helyesírásra! (Írásjelek, nagybetűk...)
(#) tibec válasza aramis hozzászólására (») Dec 7, 2020 /
 
Szia! Nem tudom, megoldódott-e a kérdés? Ha még nem, akkor hátha tudok segíteni! Azt nem tudom, mit jelent, hogy annyira felpörög? Lehet, hogy nem pörög "túl" a megengedett fordulaton, csak azért visít, mert a szénkefék nem fekszenek fel teljes felületen! Ez akkor fordul elő legtöbbször, amikor kefe csere történik, és nem megfelelő a kefe törésszöge! Ez idővel csendesedik, de inkább az a megoldás, hogy a megfelelő felfekvést kell kialakítani, csiszolással. Mert tönkre teheti a kommutátor szeleteket, és okozhat hibás működést! Esetleg kicsi a kefenyomás, viszont, akkor erősen szikrázik, és nem igazán visító hangot ad, hanem inkább erősen sercegő, ami talán egy kicsit a hegesztéshez hasonló hang! Ezt viszont azonnal javítani kell, mert ez már önmagában égeti a szeleteket! Amikor a kefe végképp nem érintkezik, vagy csak éppen, éppen, akkor pedig nem is fog működni egyáltalán, esetleg a mosást még csinálja, az említett jelenség kíséretében, de a centrit már nem viszi! A következő lehetséges ok, hogy a tengely végén lévő un.: tachogenerátor nem működik megfelelően! Mozog, törött, esetleg szakadt, ezért nem ad megfelelő jelet, illetve nem ad le akkora feszültséget, amennyit kellene, ezért nincs megfelelő szabályzás! Más gond is lehet, de először ezeket kell ellenőrizni.
(#) VoltsAnimations hozzászólása Dec 28, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan kell bekötni a képeken látható mosógép motorját.
Gondolom, hogy tengely végén egy fordulatszám érzékelő van, ennek pirosak a kivezetései, de ezzel egyenlőre nem szeretnék foglalkozni. A kékkel bekarikázott kábelek csatlakoznak a két szénkefére. A motor típusa is látszik a képeken.
Köszönöm a segítséget előre is!
(#) ferci válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Szia!
Túl sok verzió nincs.. az alsó két kábelt kösd össze ( a forgórészt így sorbakötöd az állórésszel ), aztán a piros alattiakra rákötöd a 230-at.
Első bekapcsoláskor pedig tegyél az egésszel sorban egy nagyobb hősugárzó félét vagy hasonló fogyasztót, akkor nem érhet meglepetés sem és nem pörgeted túl a motort.
Játszadozni 24 volt is elég neki, hogy lásd, forog és nem fog elszállni.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2020
(#) VoltsAnimations válasza ferci hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Köszönöm szépen a gyors választ. Holnap ki fogom próbálni és jelentkezek az eredménnyel.
(#) ferci válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Forgásirányváltás: kösd össze a zöldeket és a barnák a betáp.
Terhelés nélkül ne indítsd el.
Következő: »»   21 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem