Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Motoros tükör áramkorlátozó hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szepnorbee hozzászólása Márc 19, 2023 /
 
Sziasztok. Adott egy Hyundai külső motoros behajtású tükre ami szép lassan odáig jutott, hogy a jobbos már csak akkor nyilik / záródik ha kézzel segítek neki. A balos még jó, de határon van a hangja alapján. A mechanikai hibát kizárnám, fogaskerekek, csigák jók, törés kopás nincs, darabokra szedtem. Szépen újrakenve minden. Kétszeres csigaáttétel van, simán kéne vigye. Illetve viszi is a mechanikát a motor, ha kihagyom előtte a túláram védő áramkört. Látszólag az áramkör rendben van, mégis én úgy gondolom, valamiért hamarabb lekapcsolja a motort mint kellene. Hirtelen megindul 1-3 másodpercre de aztán lekapcsolja az áramkör. A motor forgásirány váltása sima polarításváltással történik. A két irányba a gyártó különböző értékű árammérő shöntöt választott valamiért. A kérdésem, hogy szerintetek hol lehet a hiba? Valahogy elhangolódhatott az elektronika (ahogy elnézem csupa diszkrét alkatrész) vagy a motorral lehet valami? Moros szénkeféi rendben, kommutátorok sem kopottak illetve a szegmensek is tisztítva.
(#) szepnorbee hozzászólása Márc 19, 2023 /
 
Még néhány fotó.
(#) mikrodigit válasza szepnorbee hozzászólására (») Márc 19, 2023 /
 
Én megmérném az áramfelvételt, hogy menet közben hogyan változik, hátha valami szorulás miatt megnő és akkor jogos, ha lekapcsol.
(#) Johnycorp hozzászólása Márc 19, 2023 /
 
Szia,

Amennyiben ez is olyan idétlen megoldás, mint amit a Honda csinál, akkor cserés a polyswitch.
Az ő megoldásukban nem volt semmilyen végállás, hanem az öngyógyulós biztosító tette a dolgát végállásban.
Naponta akárhányszor, mert arra való....
Bár itt írtad, hogy vannak árammérő söntök is. Azok nincsenek esetleg megnyúlva (értékre)?
(#) szepnorbee válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 20, 2023 /
 
Ez itt a fotón egy polyswitch lenne? (Z1) Én úgy látom, hogy a táppal párhuzamosan van kötve, akkor kondira tippelnék, de akkor mert C-vel jelölnék és nem Z-vel talán. Sajna most összeraktam mert kell a kocsi, de az ellenállásokat nem mértem ki mert mind a két irányba csinálja a dolgot, nem gondoltam rá.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2023
(#) proli007 válasza szepnorbee hozzászólására (») Márc 21, 2023 /
 
Hello! Inkább túlfeszvédő VDR az. A bizti inkább az alatta-felette a sárgás lesz.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem