Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgás, nyitásérzékelő pc-hez hogyan ?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Sigma88 hozzászólása Márc 11, 2013 /
 
Sziasztok nem vagyok jártas annyira az elektronikában csak a programozásban de ezen szeretnék változtatni, természetesen nem 0 alapismerettel vágok neki bár majdnem (értem ezt pákát fogtam már a kezemben stb ).

Tehát a lényeg van egy ötletem amit szeretnék megvalósítani olvasgattam utána de ahogy látom a legnagyobb buktatója a dolognak, hogy nem is a ráfordított idő a baj hanem bizonyos modulok ára.

Az elképzelés egy olyan mágneses nyitás érzékelő mely kommunikál egy folyamatosan működő számítógéppel (itt az első probléma mert nem szeretném ha kábellel kommunikálna hanem valami rádiófrekvenciás megoldással de a bluetooth class2 es modul ami olcsóbb az 10m hatótávval rendelkezik amit kevésnek érzek, a wifi modulok meg nagyon drágák), ezért gondoltam valami rf modulra de itt meg már a kezdősségem az akadály tehát a kérdésem a következő.

Azt meg lehet valósítani hogy az adott nyitás érzékelő egy egyszerűbb RF modulal küld egy egyszerű 0 vagy 1 es jelet amit a géphez épített modul folyamatosan figyel x ms es intervallumonként.
A géphez épített módul esetében egy USB megoldásra gondoltam már csak azért is mert szeretném ha később bővíthető lenne ez a megoldás akár több nyitásérzékelővel is.

Erre esetleg van valami szép megoldás ?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) vicsys válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
(#) watt válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 11, 2013 / 2
 
Az egyszerű megoldás drága. A bonyolult pedig annyira az, hogy el se tudod képzelni.
Egyébként én is fogtam már pákát a kezemben, amikor a csatornát forrasztottam!
(#) Sigma88 válasza watt hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Ez jó Amúgy pedig olyan vagyok hogyha elém kerűl egy probléma nem adom fel egykönnyen agyalok még a problémán a drága számomra a 45 dolláros wifi modul mondjuk amit egy egyszerű nyitásérzékelőhöz nem szeretnék megrendelni. Azért jár az agyam és kértem segítséget hátha van olyan aki már megoldotta ezt a problémát
(#) nedudgi válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Mit akarsz a PC-vel megoldani? Egy rádiós riasztóközpont nem lenne elég?
(#) proba válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Úgy hívják rádiós egér.Már csak a fajtája kérdéses.Van rajta 3 gomb .A programja az már más kérdés ,lehet összeveszik a rendes egérrel.
Esetleg egy bluetoothos telefon , távvezérlő programmal.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
(#) watt válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
A PC-vel nem szoktak ilyet csinálni, mert megbízhatatlan, sokat fogyaszt és igazából nem erre való. Erre bíznád a házad kinyitását? Jól meggondoltad?
(#) proli007 válasza watt hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Nem érted? "Állandóan a gép előtt ül, és nem tudja mikor jött az asszony haza.."
(#) kokozo válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Nem lenne egyszerűbb egy kamerát rákötni a gépre, (lehet wifis is) és a szoftver érzékelné hogy van e mozás, ha van akkor szoftverből be lehet állítani, hogy csipogjon felvegy videora a mozgást stb.
(#) oleg53 válasza Sigma88 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /
 
Sziasztok!
Kínából eszméletlenül olcsón lehet egyszerűbb RF modulokat rendelni (pl 434 MHz-eseket). Mondjuk tapasztalatom nincs velük (sem), de ha tudják azt a távot, amit kell, akkor csak egy bármilyen mikrovezérlő kell hozzájuk (megy egy alkalmas protokoll), és kész is az érzékelőmodul. A vevőegység persze itt is bonyolultabb, de az már más tészta.
További kérdések:
Tápellátás?
Esetleg infra adatátvitel egy vevőegységig, onnan meg vezetékes a központig?
Esetleg mégis vezetékes átvitel egy vékony sodort érpárral, amin a tápellátás is megvalósítható?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem