Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP4 lejátszó hiba, ötletek
Lapozás: OK   9 / 9
(#) neocska válasza Poostmaster hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Probáld meg formázni egy ugynevezet LowLevel Format tool-al ha az se formázza akkor egy mp4 mp3 vagy pendrivebol vegyé ki memoriacsipet.
A videokártyáé az nem jo mivel az csak "ram" ez meg örökdejü memoria. Kettö között az a különbség hogy a videokártya memoriája csak addig tartja meg az informáciot mig kapja azt a parancsot/feszültségszintet, ez a memoria pedig addig mig nem adsz egy ojan utasitást neki hogy törölje (ha van feszültség ha nincs ugyis megmarad rajta az adatod)
(#) davidovics válasza Poostmaster hozzászólására (») Máj 13, 2012 /
 
Szia,nekem is egy eBay-es kínai mp4-em van és nekem is rengeteg bajom volt vele...(azért csak volt,mert már tönkre is ment és úgy döntöttem,hogy szétboncolom )
Nekem az volt a baj,hogy 4gbos volt a memória,de 16gbosnak volt beprogramozva ergo kamu memóriával adták...a gép 16gbosként ismerte fel és engedte is,hogy 16gbot rárakja,de miután megpróbáltam megnyitni hibát írt ki...csak azokat nyitotta meg ami a valós 4gbon volt.
Amikor megpróbáltam törölni az adatokat akkor nem engedte és mindig hibát írt ki és még a gép sem tudta formázni.
Nekem úgy sikerült törölni,hogy az MP4-be volt beépítve egy formázó funkció és annak ment...nézd meg hátha a tiédben is van ilyen funkció.
(#) Poostmaster válasza davidovics hozzászólására (») Máj 28, 2012 /
 
Köszi a tippeket.
Megoldódott a probléma. Az a legjobb, hogy nem tudom hogy csináltam. Addig nyomkodtam, meg csatlakoztattam a géphez, hogy egyszer csak le tudtam formázni 4G-re.
(#) Satyricon hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Sziasztok

Van nekem egy Creative Zen X-Fi2 8gb-os mp4 lejátszóm, amit nagyon nagyon szeretek! Az vele a gond, hogy 4-5 hónappal ez előtt ahogy hallgattam a zenét, egy helyem megakadt, majd felcsatlakoztattam a gépre... Ekkor még nagy nehezen sikerült az adatok felét átmenteni a gépre, és próbáltam megformázni a lejátszót... Na ekkor szállt el teljesen az egész lejátszó! Próbáltam feléleszteni firmware-rel, a telepítő kiírta hogy sikerült is, de a lejátszó az óta se kapcsol be. Amikor rádugom a gépre, kiírja hogy scanning disk, és a jelző indikátor egy helyen megakad. Egy szaki azt mondta, hogy flash memória hibás lett, és nekem is úgy tűnt, hogy a "központi agya" hibásodott meg. Valaki tud erre megoldást? Szoftverrel tuti nem lehet javítani! Inkább olyan emberkét keresek, aki megbízható jó szakember, és meg tudná javítani szeretett lejátszómat! Nem volt olcsó mulatság a cucc, úgyhogy mindenképp újra szeretném éleszteni! Mindenféle segítséget szívesen olvasok, ne kíméljetek!
(#) neocska válasza Satyricon hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Szia!
Nekem hasonló problémával hoztak egy lejátszot, 2 memoria chip volt benne, egyik behalt, igy 4gb-ból lett csak 2gb, miután kiszedödött azután egyböl indult, gond nélkül, lehet nállad is hasonlo a helyzet!!!
A lejátszo egy RK2608 Rockchip processzorra épülö MP4, jo kis szerkezet!
(#) Satyricon válasza neocska hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Hali

Igen, gyönyörű hangzása van, főleg Audio Technica ATH SJH-55-tel! Lélegzetelállító! Emiatt is szerettem bele... Am ilyen cuccot lehet bele szerezni, ha ez a része halt meg? Esetleg Te életre tudnád kelteni?
(#) neocska válasza Satyricon hozzászólására (») Aug 28, 2012 /
 
Üdv!
Igen lehet, leggyakoribb elöfordulási hely, egy másik mp3/mp4 más problémával, vagy egy PenDrive.
Lábkiosztás standard a megadott tokozásnál.
Egyszer megkellene tudni hogy 2 vagy csak 1 memoria egység találhato benne. Aztán keriteni egy ugyanolyan "ic"-t, s kicserélni.
A cinezés nehézkes picit, nagy kézügyesség kell, szabályozhato höfoku páka (becinezés), kiszedéshez pedig meleglevegös fuvo-t érdemes használni.
(#) Zita79 hozzászólása Okt 22, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy Philips Gogear Opus 8gb mp4 lejátszóm. Nem tudom mi lehet a baja... Elindítom a zene lejátszást és úgy másfél percnél megáll és ugrik a következőre... Már csináltam firmware frissítést és a hibajavítást is lefuttattam rajta, resetelve is volt...
Előre is köszönöm a segítséget...
Zita
(#) neocska válasza Zita79 hozzászólására (») Okt 26, 2012 /
 
Szia.
Két lehetöség van:
1. van egy ojan beállitása hogy csak belehallgatnia zenébe
2. Probáld a számitogépröl formázni, majd ujra felmásolni a zenéket (nem lemásolni s vissza)
(#) Rafael hozzászólása Okt 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Vettünk néhány kínai mp4 lejátszót, amik az első PC-és töltésnél ( ki-be kapcsolgatva ) feléledtek, rájuk lettek másolva fájlok, látszólag egész jól működtek. 2-3 óra töltéssel 30 percig üzemeltek. Viszont teljes töltöttséggel, használat nélkül is másik napra már nem kapcsolódtak be. Mint a képeken is látható még teljesen újak, a fólia rajtuk van, mivel tényleg csak kipróbáltuk újonnan, tehát használva nem voltak.
Félre tettük őket és 2 hét múlva egyszerűen nem működtek! A "Loading" felirat megjelenik 4 másodpercre és aztán semmi több, kikapcsol. A pink színű most addig eljutott, hogy megjelent a menü és lépegetni lehetett benne, majd 1 perc elteltével az is kikapcsolt.
Így pár hónap elteltével sem képes egyik sem működni. Bedugom a PC-be, laptopba vagy egy USB töltőbe amin látható, hogy a "zöld Töltés LED" nem világít csak a piros. Számítógéppel nem stabilan, de összekapcsolódik és fájlokat küld-fogad a 2Gb memóriájára, de maga az MP4 lejátszó nem töltődik, a képernyője fekete...
Valami miatt nem veszik a töltést, de nem értem miért?
(#) Rafael válasza Rafael hozzászólására (») Okt 30, 2012 /
 
Az is elképzelhető, hogy mindegyiknek az akkuja már túl régi lenne és azért nem reagálnak a töltésre? Számunkra az a legfurcsább, hogy 4 darab van és mindegyiknek ugyanez a baja. Ezek közül kettő lett teljesen feltöltve kipróbálva, a másik kettőről csak kicsivel később derült ki, hogy gáz van velük is. ( Pedig ahonnan rendeltük a mai napig pozitív válaszokat kap ez a termék. De nálunk ezek az ajándéknak szánt cuccosok csak nézegetnek egy ideje... )
Szétszerelem az egyiket és megnézem a belsejével mi a helyzet.
Bármilyen ötletet szívesen elfogadok.
(#) neocska válasza Rafael hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Hát ha egyik ugyis boncolásrra kerül akkor, probáld meg az akkut kivenni, s a mp4 akku száljaira 3,7v ot kapcsolni, ha beindul s használhato rendesen akkor akku hiba, ha nem akkor a programjával van valami gubanc.
(#) Rafael válasza neocska hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Minimális szinten rövid szakaszokra beindult a töltés. Ez az jelenti, hogy felvillant a zöld LED a töltőn, majd folyamatosan ki-be kapcsolt a lejátszó fél percenként, vele együtt a zöld LED kikapcsolt, néha-néha világított, de inkább nem. Hosszas töltögetés után, összesen 3 percig bírta a szerkezet akksija töltő nélkül. Azután viszont már nem volt képes feltöltődni.
Az akku 3,7V 75mAh (és van rajta 2 darab hat lábú "IC" az mire való, a ki vagy a bemeneti feszültséget stabilizálják?) Vele párhuzamosan kötöttem egy 3,7V 890mAh -ás telefon akkut, de meg sem nyikkant. Vagy csak akkor fog beindulni, ha lekötöm a sajátját?
Használhatnám (apró átalakítással) telefon akkuval is, csak azt kellene tudnom, hogy az MP4-en keresztül tölthetem-e vagy telefonba visszahelyezve töltsem? ( Mivel lehet, hogy szükséges lenne az előbb említett, képen is látható 2 "IC"-re vagy az csak a 75mAh -ás csoda specializációja?) Illetve a telefon akku-n 3 érintkező van, az egyik "+" a másik 2 pedig "-". Itt a kettő kőzül mindegy, hogy melyik "-"ra kötöm rá?
(#) neocska válasza Rafael hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
A régit kiveheted nyugodtan az a pici elektronikáva együtt, mivel az a töltésszabályozo
A belinkelt nokia akkuba is van olyan (ha érdekel lehuzod azt a szürke lapot a nokia genuine ragasztoval, és meglátod) kis elektronika.
Az eredeti cella eléggé pupos, vagyis 70% hogy halott.
(#) zoleeka02 hozzászólása Jan 5, 2013 /
 
Sziasztok!

Kis segítség kellene nekem....
Van egy egyszerű kínai mp4 lejátszóm 8gb-os, nemrég vettem, minden tökéletesen működik rajta ( eddig) csak egy baja van: zenehallgatás közben mindaddig amíg a képernyő világít, üzemel, addig tökéletesen megy a zene,amikor elsötétül a képernyő,de üzemben van a gép,akkor a zene helyett egy olyan idegesítő hang jön be, mintha a zenét piszkosul felgyorsítanád. Ez a a zaj mindaddig megvan,amíg meg nem nyomok egy gombot és vissza nem jön a képernyő,akkor helyreáll a hangja.

Bocs...nem nagyon vagyok járatos az elektronikában.....mi a fene lehet ez???
Köszi... sziasztok!!
(#) matyusz válasza zoleeka02 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Üdv.
A menüben asszem lehet olyat beállítani,hogy meddig menjen a háttérvilágítás. Azt allítsd egy magasabb értékre, némelyiknél olyat is lehet hogy folyamatosan menjen a háttérvilágítás. Bár ez majd az üzemidőrovására megy.
(#) zoleeka02 hozzászólása Jan 5, 2013 /
 
Ok! Köszi! Próbálkozom!
(#) Norbert123 válasza Rafael hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Szia!
Azt az akut már ne használd. Annak annyi. Nekem is hasonló volt, sikeresen púpos lett, is kinyílt az mp oldala. Majd kifolyt...
Én az egyik licitálós oldalon vettem egy hasonlót, törött kijelzővel, kicseréltem az aksit, jó lett.
Szerintem a Nokia aksi is jó, ha befér.
(#) Satyricon válasza Satyricon hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Sziasztok

Az előzményeket itt olvashatjátok: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1286417.html#1286417

Ehhez szólnék hozzá: Pár hete megismerkedtem egy prohardveres sráccal, aki elvállalta a Creative Zen X-Fi2 lejátszóm javítását. Szétszedte a lejátszót, és azt mondta, hogy az akkumulátor ment benne szét, és a benne lévő bauxit kiszivárgott a lejátszó belsejébe, amitől zárlatos lett a cucc. Na mármost... Szerntem ha zárlatos lenne, akkor be se lehetne kapcsolni a lejátszót... nem? Viszont bekapcsolni be lehet, csak az a gáz, hogy nem olvassa be a flash memóriát, egy kis merevlemezt mutat a kijelző bekapcsoláskor, meg az indikátor visszajelzi, hogy olvassa a belső memóriát, de egy helyen megakad, és onnantól kezdve nem csinál semmit! Hangsúlyozom: Nem szoftveres a hiba, hanem belső gondok vannak! Csak a kérdés az, hogy vajon tényleg zárlatos lett-e az akksiból kiömlő bauxittól, és ha igen, meg lehet-e még javíttatni. Na meg az a kérdés, ha tényleg zárlatos lenne, bekapcsolna-e a lejátszó... Valaki ajánljon már valami műszerész professzort!!!
(#) Bakman válasza Satyricon hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Látatlanban nehéz ítélni, nem is szeretném megtenni. Viszont, a "zárlat" alatt ne csak olyan zárlatot érts, amikor pl. valami kiveri a biztosítékot. Lehe két vezérlőláb között is zárlat és ebben az esetben pl. megbolondul az adott eszköz.

Ha valóban kiszivárgott az akkumulátor tartalma, akkor annak a lejátszónak jóeséllyel annyi is, egyszerűen lehetetlen ésszerű keretek között javítani. Lehet, hogy egy mosástól helyrejön de lehet, hogy nem.
(#) Satyricon válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Értem, köszi!

Mosás alatt mit értesz? Megpróbálkoznék vele. Vagy elvinném valakihez
(#) neocska válasza Satyricon hozzászólására (») Jan 11, 2013 /
 
Mosás alatt, azt értni, hogy alkoholal kimosod.
1. szétszeded, kijelzöt nem szabad áztatni.
2. 10-20percewt áztatod alkoholba az alaplapot
3. ecsettel (kicsi festö ecset, amit festményekné is használnak) megsurolod (ovatosan)
4. hajszáritoval kiszáritod.

(telefonokat igy szoktam javitani ha megáztak, vagy egyéb bajuk van)
(#) sanyi1997 hozzászólása Márc 16, 2013 /
 
Wholesale NANO/SHUFFLE MP4/MP3,IPHONE MOBILE PHONE
ehez kéne egy ojan progi ami a cdken szokott lenni.
Előre is köszönöm.
(#) mislimartin válasza markoka1313 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
Szia!
Én nem értek hozzá nagyon, de nyomogattam dolgokat, és jó lett, eleinte ez volt a gondom.
Egyenként:
-Egy zene lejátszása közben nyomd meg a menu gombot.
-Nyomd meg a repeat-ot, és ott a randomot.
-Utána nyomd meg a replay mode gombot, majd ott a replay time gombot.
-Állítsd 10-re.
-Utána ugyanitt a replay time-ban kattints a replay gap-ra.
-Állítsd ezt 5-re.
-Utolsó mozzanatsorként kattints itt a replay-ra, ekkor megjelenik fölül egy kis narancssárga a-b jel. (Az A betű villog)
-Nyomogasd addig a középső gombot, amíg egyik se fog villogni (Első nyomásra a b fog villogni az a helyett, még egy nyomás után már egyik se)
-Dugd be a fülhallgatót és élvezd a zenét!



Emailban jelezheted problémáidat: mislimartin@citromail.hu
(#) doni82 hozzászólása Nov 1, 2013 /
 
Üdv miindenkinek.Volna egy SOMBIO mp5 lejátszóm és eltőrt benne a kijelző.Arra gondoltam,hogy a kis kijelző hejett,be kötnék egy 19"colos lcd monitor kijelzőjét.Lehetséges,vagy nem?Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) neocska válasza doni82 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /
 
Szervusz!
Röviden, nem lehetséges.
Hosszan, a 19" lcd sokkal összetettebb kijelzö mint a kicsi 2-3-4" mp3-4-5 lejáccok kijelzöje.

*Lejátszók.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) doni82 válasza neocska hozzászólására (») Nov 2, 2013 /
 
Az kár.Kössz a választ.
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem