Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   142 / 195
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Inkább olyat vegyél, amelyikbe belefér a 125 mm-es korong. Hitachi (ma már Hikoki néven fut) jó választás lehet. Lehet, hogy meglepő de ha van választási lehetőséged, akkor az alacsonyabb fordulatút vedd. Mi kaptunk egy viszonylag nagy telejsítményűt, 12 500 fordulatút de kínlódás. Megéget minden anyagot. A régebbi, 10 000 fordulatú sokkal jobb.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 4, 2020 /
 
Fordulatszabályozós, és 125-ös legyen. Sok finomabb munkához -pld: csiszolás- nagyon hasznos lenne kis fordulat, ne "harapjon" azonnal akkorát.
(#) Bakman hozzászólása Feb 7, 2020 /
 
Napot!

Ismerős szeretné a műhelyvilágításást felújítani. A műhely itt egy szép nagy csarnokot jelent (nyolc - kilenc méteres belmagassággal), amelybe mezőgazdasági gépekkel szoktak beállni javítás céljából. Hajlandó költeni rá, cserébe elvárja az üzembiztosságot.

Mit tudtok ajánlani?

Semmilyen formában nem fogok részt venni a projektben, pusztán érdeklődött, több szem többet lát alapon de csarnokvilágítással nagyon nem vagyok képben ugyanakkor valamilyen szinten engem is érdekel a téma.
(#) laci_w válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Nálunk a csarnok belmagassága több mint 20 méter. T5-ös fénycsövekkel van megpakolva, nem Ledessel, hanem 35W-os hagyományos csövekkel, gyári armatúrával, szép fényes vetővel, áramsínre szerelve. Lent a padlón nappali világosság van. Igaz a csövek között nincs szünet, tehát messziről egy folytonos fénycsíkot lát az ember. A sorok közötti távolság kb. 3-4m, lentről sűrünek tűnik.
Elég tartós rendszer, a kb. 4000 fénycsőből néha néha kiég egy-kettő, de inkább az előtét meghibásodása a jellemző. Szerencsére nem nekem kell cserélni őket
(#) mekmester67 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Sziasztok.Mi tavaly nyáron cseréltük le a munkahelyen a világító testeket.A csarnok belmagassága ahol a lámpák vannak olyan 8 méter lehet, régiek 400 wattos fém halogének voltak,az újak 150 wattos ledes csarnokvilágító testek, a darabszám nem változott,ugyan úgy 36 darabra lett cserélve .Ég és föld külömbség. Igaz,hogy nem volt olcsó,de durván két év alatt megtérül a megtakarítással.
(#) Bakman válasza mekmester67 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Konkrét típust tudnál írni?
(#) mekmester67 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Igazából nem tudom a típusát,csak annyit,hogy eredeti kínai,5 év garancia van rá.A Hasenegger KFT-től lett vásárolva,a kapcsolat Mészáros Imrével volt tartva,aki igen segítő kész volt.Merem ajánlani mindenkinek,főleg az egész vásárláshoz való hozzá állását.
(#) bbalazs_ hozzászólása Feb 7, 2020 /
 
Urak, Hyundai 115-ös kis flex ma megadta magát nagy csattanás közepette (szerintem a korongot rögzítő pöcök maradhatott benyomódva, mert korongcsere után azonnal történt, előtte jó volt).
Szétszedve a kapcsoló körül találtam egy négyvezetékes (kettő be kettő ki) kis kockát, annak a belseje totál elszenesedve. Egy nagyobb sárga fóliakondit tudok azonosítani, kis nyák pár smd alkatrésszel ,SO8,1206-osok.
A kérdésem, hogy ez mi célt szolgálhatott?
Mit tudok most javítani a flexen? (mechanikailag nem sérült, a szénkefék hosszúak, a kommutátor nem koszos).
(#) llax válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Lágyindító. Kicsi flexen akár ki is hagyhatod.
(#) bbb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 / 1
 
Szerintem pont jókor írtad ezt a meghibásodást, hogy megkönnyítsd nedudgi számára a választást. Pont ezt a típust kérdezte pár napja
(#) bbalazs_ válasza bbb hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Én meg azért írtam, mert nekünk ilyen van és eddig jól működött. Se szerintem a legdrágább sem tolerálja, ha reteszelve van a tárcsa és ráidítanak.

Ilax:
Köszönöm, pont erre voltam kíváncsi, hogy megtehetem-e. És hogyan kössem be akkor a gerjesztőt és a forgórészt? Sorba vagy párhuzamosan? (sajnos váltóáramhoz hülye vagyok)
(#) llax válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Ezek jellemzően sorba kötöttek.
Ahol komolyabban szükség van a lágyindítóra, az a 230mm-es, 2kW körüli/feletti flexek, nélküle képesek leoldani egy mással is terhelt 16A-es kismegszakítót és nagyot is rántanak. Még a nagyok is elvoltak nélküle évtizedekig, ma meg tesznek bele olyat, hogy állva elalszok, mire felpörög.
(#) llax válasza bbb hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Ezeknél majdnem mindegy a márkanév. (A Hyundai ezen a szinten nem "valódi márka", csak névhasználat - nem keverendő pl. az autógyárral.)
(#) bbb válasza llax hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Ezt én is tudom. Csak pont ezt a "márkát" és fajtát kérdezték előtte. Az enyémnek már a márkájára se emlékszem (talán bosch volt ráírva, de egyike volt az olcsóknak), de még mindig bírja (15+ éve)...
(#) bbalazs_ válasza llax hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
ÉÉÉÉÉÉÉs köszönhetően Nektek, a kis flex újra forog!
Nagy-nagy hála és hipp-hipp-hurrá!
A hajtóműházban volt egy kiló zsír, a fogaskerekek viszont teljesen mentesek voltak tőle.
Ez normális? Meglágyul a zsír és odafolyik működés közben vagy ez úgy rossz, ahogy van?
(#) Gafly válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Vagy holdünnep idején rakták össze, vagy kenésmentes.
(#) KTobi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Minden hasonló készüléket túl kell tömni zsírral. Forgásra kihajítsa a zsírt a fogaskerék. Annyit kell bele rakni, hogy mindig hozzáérjen bár egy kicsit.
(#) Bakman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Mindegyik ilyen, a fogaskerekek kidobják a kenőanyagot.
(#) Massawa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Sokkal inkább az szokott történni hogy kinn hagyod a gépet a napon. Ott a zsir megolvad és lefolyik valamelyik üregbe. Ha igy beviszed a hidegre akkor "megfagy a sarokban" és már nem tudják a fogaskerekek felverni, azaz szárazak maradnak.
Vagy több zsir kell bele, vagy olyan, ami nem folyik meg 50-60 C fokon ( ami könnyen lehet, ha a gép a napon/autoban hentereg).
(#) nagym6 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Centrifugális erő kidobja, de nem teljesen száraz a felület, pici zsírréteg marad. Mind ilyen, mint Bakman is mondta.
(#) nedudgi válasza bbb hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
Időközben eszembe jutott még egy számomra fontos szempont.
Előnyös lenne, ha a flex gyári bőröndben lenne. Tudtok olyan típusról, amit így árulnak?
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
A Lidl is árul ilyet kofferben. A drágábbakhoz (nagyobbakhoz) általában szokott lenni koffer is
(#) Bkrisz hozzászólása Feb 9, 2020 /
 
Hyundai kisflex....
Fater venni akart 2 kettő kis egykezes könnyű gépet, hát vett belőle 2-t. Előtte ismerős mondta hogy a munkatársának is volt mert a munkahelyén még új állapotában kölcsönkérték 1 órára és le is égett (alig vágtak vele). Ennek ellenére apám megvette hiába akartam lebeszélni...
Kicsit "csörgős" üzemű de mechanikailag nincs probléma még vele, csak hát kiderült használatkor hogy kézmelegítő funkcióval is ellátták őket Télen nem is rossz
Amúgy zsírzás miatt szét lett szedve mindkettő és az egyikben a kis hajtókerék rögzítő zéger darabokra volt törve, még jó hogy ezzel lett kezdve hogy szétszedtük mert az "rendet tett" volna a fogaknak :/
Na az egyiket visszavették mert nem használtuk alapon és azt kifizették, a másikat meg vagy 3szor vagy 4 szer kellett visszaküldeni a szervízbe. Őszinte leszek én belenéztem de szemmel látható hibát nem találtam benne. Ami a vicc. Szervízben első alkalomkor tisztítást csináltak. Tisztítás????? Új gépnél....Másodjára cseréltek szénkefét....persze ez se oldotta meg....Ezután talán még volt valami (szervízes írás macskakaparással volt egyenlő) Viszont utoljára nem tudom mit csinálhattak de elfogadható lett a melegedése. Előtte 2-3 perc ésszel való használatkor is igen meleg volt a ház, sőt volt hogy már kesztyűben használtam mert már a kezem nem állta (5 perc után).
Ahogy írták már újonnan is utálatos a kapcsolója.
Flex zsírozás: Lágy zsírt használok. Direkt teszteltem a zsírzást nyáron. Érdekes hogy gyárilag is sűrűbb zsírt használnak de ilyennel bezsírozva fél perc használat után ledobja magáról, híggal is szedtem már szét azzal szépet mutat.
(#) fastaction hozzászólása Feb 9, 2020 /
 
Kis sarokcsiszolónak sajnos , csak a Makita (15-18.000.-,) Boschból a régebbiek váltak be . Természetesen 20.000.- alatti kategóriáról van szó . A többi nem bírta a kis munkákat sem , plusz kényelmetlen is volt . Lidl-t nem próbáltam eddig , csak a 20 V-os csavarbehajtóját és az ütvecsavarozóját . Ezek beváltak !
(#) mateatek válasza KTobi hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1
 
Nem túl jó ötlet. Karbantartás alkalmával teletömtem a Makitát zsírral. Melegedett a hajtómű és fogta a gépet. Kikapcsolás után szinte azonnal megállt. Kissé kikapartam belőle a zsírt és máris jobb lett.
(#) nagym6 válasza mateatek hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1
 
Sőt ha tovább bentmarad a túl sok zsír, szétszivárog mindenhova, forgórészre is.
(#) kowi válasza fastaction hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1
 
Csatlakozom... Bosch fordulatszám szabályozós 1500W-os 3,5 év után kezdődtek a gondok Lágy indító stb. Hozzáteszem a fogása rezgéselnyelése a legjobb... Makiták váltak be nálam is mindenből, pedig napi használatban kínozva van (többen használjuk van aki nyomja mint süket a csengőt.)
(#) pipi válasza Bkrisz hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
Hali!
A múltkor szétszedtem egy kisflex-et, olyan pici (olcsósított)motor van benne (leégve),
hogy tán még ventilátornak sem lenne jó
(#) nagym6 hozzászólása Feb 9, 2020 /
 
7-8 éve Black&Deckert vettem legolcsóbbat 6xxxFt. hirtelen kellett, és láss csodát, még mindig jó. Sok használat, többen sokszor kölcsönkérték. Következő fordulatszabályozós lesz, finom munkákhoz az kell.
(#) fastaction válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
Igazából használat mértékétől függ , hogy meddig bírja a flex . Volt régen nekem is B&D . Manapság havonta 3 - 4 db csiszolókorongot és 8 - 10db vágókorongot elhasználok .
Következő: »»   142 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem