Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   3 / 195
(#) pucuka válasza brugo hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Válassz.
Precíziós csípőfogó, nem lesz olcsó
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) nzozz válasza brugo hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
A Knipex szerszámok is igen komoly minőséget képviselnek, azok közt is érdemes szétnézni, ha csak a minőség a feltétel.
(#) brugo válasza pucuka hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Nem drága még 2k-ig is elmennék ha megéri . Köszönöm a gyors vállaszt.
(#) brugo hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
A gond az hogy a Net-ről vállasztva nem tudom érzékelni az illető szerszám nagyságát ( a tenyerembe hogyan fekszik ). A minőség azért is kéne ,hogy ne rendeljek töbször( annyiszor portóköltség.)
(#) nagym6 válasza brugo hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Én bőrvágó kisollót használok, 8-900Ft. Nekem minden fogónál sokkal jobban bevált, könnyű vágni vele, és szűk helyekre is befér. De egy kissé átalakítom, rövidebbre -esetleg keskenyebbre is- köszörülöm a vágórészét, az eredeti kétharmadára-felére. Mert az eredeti hosszal a hegyénél vágva gyenge. Csak vékony drótokhoz jó, ellenállás kondi hasonlók lábaihoz. de ezekből van a sok.
(#) szamóca válasza brugo hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Kétezer forintér azért nem kapsz csúcskategóriát.
Vegyél Fortumot. Legjobb ár/értékarányú fogó.
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Idézet:
„Vegyél Fortumot. Legjobb ár/értékarányú fogó.”

Egyetértek. Kollégáim tördelik a kis Knipex csípőfogókat, nekem pedig egy ilyen bírja egy évig úgy, hogy nem ritkán 6-os MKH-t vágok vele (mert éppen az van kéznél). Az árához képest nagyon is jó. Az élkiképzése miatt sokkal könnyebb vele vágni, mint a Knipex hasonló célra szánt műszerész fogóival. Létezik 100, 125 és 150 mm-es is ilyen kialakításban. A 150 -es már nagy, az tuti nem fog tetszeni. A képen a 125 mm-es van.

Ha csak alkatrészek lábait akarod vagdosni, elég a 100 mm-es is. Én alapvetően arra ahsználom plusz kábelkötegelőket vágok vele, így nem marad olyan rész, ami megvágja az ember kezét (egyébként is előírás a melóhelyen az ilyen kötekelővágás).

Alap: Réznél keményebb anyagot nem illik vele vágni, különben az éle kicsorbul.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
30 éve ugyanazt a Knipex oldalcsípőt használom.... 3 fogót vettem akkor. Egy hosszú "csőröset, egy csípőt és egy kombifogót. A kombifogót az első héten ellopták tőlem - a többi azóta is megvan és használom minden nap. Igaz ezeket még Bécsben vettem...
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Ezeknek a durva (vastag) szigetelésü fogoknak (állitolag az ergonomia miatt ilyen) a legnagyobb bajuk, hogy elöbb utobb a gumifogantyu elkezd forogni és még véletlenül sem marad ugy, ahogy eredetileg tervezték - én már mind kidobáltam, illetve lehuztam roluk a szigetelést és bemártottam a nyelüket a gumifestékbe. Azota nincs velük gond.
Azota nagyon megnézem milyen a fogok fogantyuja.
A finom csipöfogonak meg kimondottan hátrányos az ilyen durva nyél. Az alkatrészlábakat 2 ujjal is el lehet csipni.
(#) 20sz Jófiú válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Ezek a mai asztalos szorítók úgy hajlanak mint fűzfa a szélben. Nekem van jó pár a régi fa fogantyús fémből, azok bírják a strapát. Na de hát tudjuk haladni kell a korral.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Kollégáim ilyeneket használnak (lásd kép) kötegelővágásra és törnek sorban. Nem mondom, hogy minden típusú Knipex csípőfogó ilyen minőségű, de a precíziósak nem érnek fele annyit sem, mint amennyit kérnek értük.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014

Knipex.jpg
    
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Lehet, hogy durvának tűnik a nyele, de nagyon jól lehet vele finoman is dolgozni, kényelmes éppen amiatt, hogy nem cérnavékony az a rész, amit fogsz. Nekem az összes fogóm nyele forgott, amíg némi pillanatragasztóval maradásra nem bírtam őket.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Nekem is vannak vastag szigetelésü fogoim, de a szigetelés nem puha, gumiszerü anyag, hanem tisztességes keményebb müanyagöntvény. Mindegyik már legalább 25 éves, és nagyon örültem amikor a minap megint sikerült ilyen nyelü fogokat venni. Ezek szigetelése nem fordulhat el és mindegyik a mai napig nagyon jol müködik.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Ez nagyon rossz konstrukcio, nekem is volt már a kezemben. A rugokat csak az a vacak gumi tartja (régebben ponthegesztve volt vagy fém bilincs tartotta a helyén), és mindig akkor akad ki amikor a leginkább nem kell ( akkor csiptetni sem tudsz mert nem lehet összenyomni). Ha meg kiveszed, nem tudod nyitni, mert az ujjad nem fér a szigetelés közé.
Tartsák meg maguknak.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Nem biztos, hogy pont ilyet láttam a kollégák kezében, de arra emlékszem, hogy több típust is próbáltak, nem volt jó egyik sem.
(#) szamóca válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Van nekem is tizendarab különféle, de minden típusúban legyen az egykezes , asztalos, G, C, racsnis stb, létezik gagyi, és profi szintű. A gagyik amik nyiklenek-nyaklanak. Az árak hajmeresztőek manapság, ha profi szerszámot akarsz. A két 100x700-as Wolfcraft pro pl. 14000 volt. Egy racsnis 120x300as önmagában ennyi prof. minőségben. A tradicionális is ilyen darabárban van. És mint tudható ebből kell egy pár a műhelybe.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Nekem szilaj 150-es van.
(#) SzervízMacska válasza brugo hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Ez például egy nagyon jól eltalált darab. Lassan tíz éve szolgál.

DSC_0112.JPG
    
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Ja kérem, Fe 1mm.
Láttam már a piano chord 1-est, de az olyan drága, hogy annyiért a szomszéd "leflexeli" öt évig a lábakat a panelről.
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Ha élettartamra vetíted, nem is olyan drága ez. Talán 6 körül volt az ára. A rajta lévő rugós lábtartó mechanizmus pedig javításnál pótolhatatlan...

Ez teljesen sík felületet hagy, mivel pont láb vagdosásra való. A húr-vágóknak teljesen más az élgeometriája. Olyanom is van, de más márka. Nem is mondom, milyen, mert sz@r.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2014
(#) Schnitt hozzászólása Szept 1, 2014 /
 
Egyetértek Szervizmacskával, egy ilyen fogó hosszútávú befektetés.
Nekem van egy "lábvágó" élprofilú, finomabb munkákhoz, meg egy hagyományos, durvulni. Jó pár éve nyúzom őket, persze ésszel, a kicsit nem erőltetem vastag drótokkal, de nem látszik még az élükön a használat.
(#) nedudgi hozzászólása Szept 1, 2014 /
 
A nyáron vettem egy Plato 170 klónt körülbelül két dollárért. A minőségéről nem tudok még nyilatkozni, gyakorlatilag lábvágásra és drótdarabolásra használom. A fogása annyira kellemes, hogy gyorsan rendeltem belőle még kettőt, egyúttal nyugdíjaztam a Belzer 2882 csípőfogómat, ami olyan gagyi, hogy még az interneten se találtam róla képet . Még nincs 30 éves, de már elengedett a nyél borításának a ragasztása, ezért csúszkál rajta, mintha zsírozva lenne.
Apropó, volt már valakinek ilyen problémája? Nem tudom kiszedni a szigetelés belsejéből a ragasztó maradványait.
(#) Schnitt válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 1, 2014 / 1
 
Egy erősebb acélhuzal (1,5 mm) végét hajlítsd vissza az utolsó 2 centin, tekerj rá szorosan vékony kendermadzagot, és ezt a rögtönzött "üvegmosó" kefét acetonba mártogatva ki tudod pucolni a nyél belsejét vele.
Kicsit a felületet is megkezdi, de mivel belül van, úgysem látszik.
Acetonos ronggyal mosd le a fogó szárát is.
Utána 1 nap szárítás, egy kicsi FBS ragasztót nyomj a nyél helyére , majd told rá a fogó nyelére. A kinyomódó felesleget töröld le. Újabb 1 nap száradás, és nem fog többet csúszkálni.
(#) nedudgi válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Köszönöm! Ha így sikerül, talán mégis örökölheti az unokám.
(#) SzervízMacska válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
A jobb oldalit irigylem, de nekem is van még pár érdekes darabom.
Elsőnek itt egy másik Knipex. Ez nélkülözi a láb tartót, viszont szűk helyen jó szolgálatot tehet.
Aztán van a Beta, ami igazából semmire sem való, de síkban vág, és luxus kivitel. Ennek története is van. Amikor vettem (a sárgát), anyám lenyúlta pedikűrözéshez. Ezért volt a másik, ami viszont már az új nyéllel jött. Mivel ez a nyél nekem nem jött be, csak bosszankodtam miatta, s archiváltam a tartalék közé. Két éve elhagytam a szemüvegem, amit a gondnokunk talált meg. Mivel Ő is szerszámfüggő, neki ígértem ezt a (fekete) fogót, de máig nem leltem.
Aztán, van ebből a szigetelt Haupából egy terebélyes készletem. Csak az öntött nyél miatt mutatom. Kényelmetlen a használatuk.
És végül a másik kedvencem. Ő a Bahco2101G. Zseniálisan kézreálló nyél, egy mozdulattal ki-be kapcsolható nyitórugó, univerzális élprofil kiképzés. (0,5mm Cu, 2mm Piano.) Aki nem akar feladatonként fogót cserélni, annak ezt ajánlom.
(#) 20sz Jófiú válasza szamóca hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Meg egy kis jószerencse és érzék is kell a szerszámvásárláshoz. Velem már előfordult, hogy profi szerszámot vettem olcsón és gagyit drágán, de jellemzően a fordítottja igaz.
(#) kiborg válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Engedjétek meg, hogy én is büszkélkedjek egy kicsit a drágaságaimmal.

Ezeket csak elektronikához használom. Motor és autószerelésre vannak nagyobbak és olyanok amiket nem sajnálok arra a célra.

Kiborg
(#) brugo hozzászólása Szept 1, 2014 /
 
Nagyon jól sikerült a csipőfogós téma kitárgyalása, most még arra lennék kiváncsi, hogy melyik az a két csipesz ami nélkülözhetetlen egy elektronikával foglalkozó számára ?
(#) vicsys válasza brugo hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Speciel egy lapos és egy döntött tűcsipiszt használok. A lapos kis anyákhoz és alkatrészláb hajlításhoz- általánosan. A kis tűhegyű az SMD-khez.
(#) brugo válasza vicsys hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Fénykép vagy link nélkül nem tudom elképzelni hogy néznek ki.
Következő: »»   3 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem