Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multi-analog hall szenzor jelfeldolgozás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dedista hozzászólása Márc 25, 2010 /
 
Sziasztok!

Egy szoftveres segítségre lenne szükségem. A probléma még mindig az iszap mérése. Nem teljesen jött be ez a digitális hall szenzoros dolog, pontatlan, és iszonyat sok áramfölvétele van. 100 érzékelő ~500 mA 9 Vrms. Megzabálja az elemet nagyon gyorsan.
A következőt találtam ki. Lineáris hall szenzorokat tennék a másfél méterre. körülbelül 10 cm-t fed le egy szenzor. nyilván egymást át kellene lapolniuk. A problémám csak az, hogy oly módon ad jelet, hogy ha közelítek az egyik oldalról akkor 5 V-tól 0-ig ad, majd ha túl mentem,akkor visszaugrik 5 voltra és ismét 0 voltig lineárisan ad analóg jelet. Hogy tudnám ezt leprogamozni, atmelben (c-ben), vagy egyáltalán hogyan tudnám megállapítani, hogy hol tart épp a mágnes és melyik hall szenzor, melyik oldalán, milyen távolságban. Nekem ehhez elképzelésem sincs. Kérlek segítsetek, nagyon fontos lenne!

Köszi nagyon köszi!

(Alap probléma: egy tányér helyzetét kellene meghatározni, hogy hol helyezkedik el a cső hosszanti tengelyén. Bármely más ötletet szívesen veszek. Magnetostrikciós megoldás lenne a legjobb, de nagyon nagyon drága. )
(#) Sebi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 25, 2010 /
 
Talán még pörgetni sem kellene, mert amíg ledugja és a a tányér helyzete nem stabil, addig ki lehet kapcsolva mind. Gombnyomás, összes bekapcsol, és bent az infó.
10msec biztos elég erre...
(#) pako válasza dedista hozzászólására (») Márc 25, 2010 / 4
 
A szenzorok között legyen átfedés, hogy egyszerre 2 is érzékelhesse a mágnest. Így tudod, melyik 2 között van, és melyikhez közeledik / melyiktől távolodik.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem