Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   346 / 583
(#) color válasza color hozzászólására (») Nov 19, 2014 /

Sajna az EM80 halovány benne.
Ha valaki tudna segíteni ebben itt lehetne.
Köszönöm elöre is.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) Vales válasza color hozzászólására (») Nov 20, 2014 / 1

Üdv!
Az orosz 6E1P pl. jó lehet, lábkiosztása is az.
Néha lehet kapni a HAM-Bazárban:
http://hambazar.unas.hu

Videó
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
(#) 954karpitos hozzászólása Nov 20, 2014 /

Üdv!
Találtam egy rádiót egyesek szerint életidegenül fel újítva.Gondolkodom a vásárlásán egy picit.
A rádió ára 1 200 000 ezer forint.Ezért már érdemes egy kávát rendbe hozni ,nem?
(#) zolika60 válasza 954karpitos hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A rádiómúzemban így néz ki. Ennek mondjuk nem kell politúrozni a dobozát, mert bakelit szerintem.
(#) _BiG_ válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Ja, bakelit.
Kicsit durva a 35 meg 50 Voltos fűtésű cső... (nekem valahol van 35 V-os fűtésű egyenirányító csövem)
A világosabb kivitel nem olyan szép. De azok a sárga rátétek, gombok.... Jujj.

Persze, ha manapság készülne, akkor azok a rácsok áttetszőek lennének és színváltós LED villogna beléjük alulról Amikor képesek csöves erősítő csöveit alulról megvilágítani kék(!) LED-ekkel... A sárga még csak-csak... De minek elnyomni a csövek saját derengését?
(#) ronin75 hozzászólása Nov 21, 2014 / 2

Héten voltam egy úrnál, akinél volt vagy 20 darab rádió. Volt köztük egy háború korabeli Philips, gyönyörű állaptban, jó áron. Csövek, hátlap, stb. mind megvolt. Erre az oldalába valaki beépített egy régi tipusú, süllyesztett fali villanykapcsolót.... Összefacsarodott szívvel ott hagytam. Persze ki lehetne foltozni a lyukat, újra furnérozni, de a szívem nem tudott ezzel megbékélni.
(#) color válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Fényképet nem készítettél róla?
Mennyi volt az a jó ár ha nem titok?
(#) ronin75 válasza color hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A kapcsolóról vagy a rádióról? Nem készítettem, mert az úr nem engedte...
1-2 ezer Ft volt darabja, gondolom max. 2e-ért oda adta volna. Még gondolkozom rajta, hogy visszamegyek, mert csak piszkál a dolog.
(#) 954karpitos válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A rádió doboza bakelit.De szeretném tudni hogyan tették rendbe!
(#) 954karpitos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

Köszi a felajánlást,de a Ha szócskával kezdődő mondatok nem dobnak fel .Azért köszike.
(#) Janó bácsi válasza 954karpitos hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A préselt kemény bakelit felülete sokkal időtállóbb mint a lakk, vagy a politúr. Ha nincs nagyon mélyen összekarcolva, akkor elég egy kis polír anyaggal felpolírozni, egy vékony olaj, vagy szilikon réteggel áttörölni, és olyan lesz mint a képen. Ez a doboz új korában is tükör fényes volt, úgy is lett helyreállítva.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014
(#) pucuka válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A fűtéseknek valahogy össze kellett hozni a 120 V -ot. Van ennél durvább is, két cső, VCL11, VY2 összesen 120 V fűtés, univerzális egyenes vevő csövei.
(#) 954karpitos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

1940-es években ez nem semmi.Az említett anyagokkal(autó politúrozásra használt krém)
nem sikerült elérnem, egy Philips rádiót régi fényében lássak.Lehet túl igényesen
szeretném megoldani ( csak selyem fényt szeretnék)A szilikon részemről nem ad végső eredményt és időről időre át kellene törölni(nem tartós)
(#) Janó bácsi válasza 954karpitos hozzászólására (») Nov 21, 2014 /

A préselt (égetett) bakelit anyagoknak rengeteg fajtája van, valószínűleg a Magyar Philips doboz anyaga nem azonos a láthatóan minőségi Amerikai (Kanadai) műanyaggal. Meg az is lehet, hogy az is csak a fényképezés ideéig volt ilyen újszerű........
(#) Doncso hozzászólása Nov 22, 2014 /

Sziasztok. Csak kiváncsiság képpen, egy működő állapotban lévő '38-as standard822-es milyen árat képviselhet?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) ronin75 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Szia, csak akkor mondjuk meg, ha megmutatod, hogy milyen lett
(#) Doncso válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Hát, még egyenlőre szét van szedve, de a szasszit rendbehoztam, az elkókat szakszerüen kicseréltem, (saját házába az újat) igy most a készülék üzemképes, lassan össze kellene rakni, de kedv hijját ez egyenlőre elmaradt. Igaz ennek már három éve kb. De a nevemnél található webalbumban vannak képek róla, a feltárt és a javitgatási állapotról.
(#) gbiro72 hozzászólása Nov 22, 2014 /

Üdvözlet mindenkinek! Azt kérdezném, hogy a Videoton R 545-nél bekapcsolás után röviddel, még mielőtt a csövek teljesen felfűtődnének, búgás hallatszik. Kicseréltem a szűrőkondit, de az csak kicsit tompított rajta. Egyébként nem csak ennél a rádiónál találkoztam ezzel a hibával. Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm!
(#) ronin75 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Szerintem ez az ár dolog mindig viszonylagos. Kinek mennyit ér, mennyiért találsz rá vevőt. Lehet, hogy nekem nem ér csak ezer forintot míg másnak 20 ezret.
(#) Doncso válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Értem. Köszi.
(#) aramis hozzászólása Nov 22, 2014 /

Sziasztok!
Van egy Orion 325 elakadtam a hang nem akar meg jelenni Anód feszültség van kimenő trafó rendben . hol mérjrk még ? Csak halk bugás van ez viszont potival nem erősíthető.
(#) _BiG_ válasza aramis hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Ha szeretnéd megérteni, amit csinálsz és magad rájönni a hibára (nagyobb öröm), akkor íme:
Gyurkovics Attila: Rádiójavítás
és
Makai: Rádió hibakeresés és behangolás
Így legalább szerzel tapasztalatot. A méricskélést úgy se úszod meg, meg azt, hogy tüzetesen átnézd az egészet.

(Upd: töltöttem vissza pár szakirodalmat oda még: Könyvek
Java felületű oldal, ha nincs telepítve neked, akkor töltsd le, ingyenes.)
(#) pucuka válasza aramis hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Egy csavarhúzóval "tapizd" meg a végcső rácsát. (közben a lábak az asztal hídján legyenek, ne a földön!) Ha búg, a végfok jó. A következő tapizás az UBL mellett levő UCH triódájának rácsa.
(#) 954karpitos hozzászólása Nov 22, 2014 /

Megszeretném kérdezni a moderátort miért törölte az Orion rádióról közölt véleményem,
A szabad vélemény nyilvánítás evvel jár?
(#) BarnaPili válasza 954karpitos hozzászólására (») Nov 22, 2014 / 1

Nekem(és szerintem pár másik fórumtársnak is) kissé körömaggatásnak tűnt amit és ahogy írtad.
(#) aramis válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Szia ! Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek de sajnos nem engedi letölteni de nem tudom miért?Tudnál valami tippet adni?
(#) _BiG_ válasza aramis hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Idézet:
„de sajnos nem engedi letölteni”

A kezedre csap?

Mik a szimptómák? Hibaüzenet? Mert én csont nélkül töltök le (van accountom, tehát fel is), bár nem az enyém a tárhely.
Írtam, hogy a Java környezet legyen telepítve a gépre és működjön is. Ugyanis az a kezelőfelület motorja.
(#) Janó bácsi válasza 954karpitos hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Bár a moderátor kitörölte, azért zárásképpen had válaszoljak a bejegyzésedre. Szóval a 933-ast már nem fogom tudni bemutatni még egyszer, mert az már 2 hete egy észak-magyarországi gyűjtemény kiállított rádióit szaporítja, a látogatók megelégedésére. Eddig már sokan látták, többeknek be is lett kapcsolva, de senki nem tett kifogást, a gép összképével kapcsolatban, sőt....... Egyébként is szeretném lezárni ezt a a parttalan vitát az alábbiakkal. Számomra jócskán nevetséges, hogy egy fészerből előkerült rozsdás hiányos lepusztult készülék teljes felújításánál, rendbetételénél, nem a hangerő, hangszín szelektivitás, érzékenység, vételkézség, vagy a teljes összkép a skálaüvegtől a hálózati zsinórig, a forgató gomboktól a hangszóró selymen át a hátlapig, vagy a beszerezhetetlen régi alkatrészek újragyártásáig, szóval nem ezek a fontos szempontok, hanem az a huszadrangú kérdés, hogy mennyire "narancsos" a doboz friss lakkozása. Ezen folyik a rugózás hetek óta. Értem én hogy Te ehhez értesz nagyon, de azért már ne ez a műbútor asztalosi szemlélet legyen ennek az oldalnak a fő témája. Az is egy nagyon szép szakma, biztos van fóruma annak is, de az számomra teljesen érdektelen. Ha ez marad a színvonal, kénytelen leszek elbúcsúzni ettől az oldaltól, más helyen is tudok fórumozni, ha éppen kedvem van hozzá. Például itt:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_15840.html
Úgy hogy egyenlőre búcsúzom. Üdv János.
(#) Ferenc 47 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 23, 2014 / 1

Szervusz Janó bácsi!
Nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá a bejegyzésedhez. Megértem, hogy rosszul esett karpitos kritikája, hiszen én sem osztom a véleményem vele, de itt annyi segítőkész, és jó ember konzultál egymással, hogy egy ember hiánya is nagy veszteség lenne, de ilyen megbecsült, jó szakemberé pedig különösképpen. Ha nem is publikálok, csak néha, attól még minden nap belépek, és olvasom a bejegyzéseket. Én is úgy gondolom, hogy a legfőbb célja a munkálkodásunknak, hogy megmentsük a még menthetőt. Ebben ki itt, ki ott tud nagyobbat alkotni, de részemről a mentés a lényeg. Olvasom, hogy van, aki a feltalálási állapotot értékeli, tehát nem hiszem, hogy az az igazi, ha gyári megjelenést tudunk biztosítani. Az viszont nagy produktum, ha egy matuzsálemet meg tudunk szólaltatni, és ismerőseinknek megmutatni, milyen is volt valamikor.
Azért kérlek ne haragudj karpitosra sem, mert ő is a rádiók megszállottja lehet, neki viszont tudomásul kell venni, hogy az általa helyrehozott készülékek működésében Te is tudnál találni, lehet, nem is egy kifogásolni valót. Én ezek után is igényt tartok a Te szaktudásodra, segítségedre, de a kárpitos segítségére is mert bizony néha nekem is gond a káva megfelelő helyre hozatala.
Ne haragudjatok, hogy beleszóltam! Üdv.: Ferenc
(#) color válasza Ferenc 47 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

Támogatom én is Ferenc 47 írását és feleslegesnek tartom ismételni amit írt, minden szavával egyetértek.
Most egy ED55-ön dolgozunk és pont ez a dilemma itthon, hogy meddig menjünk el a kaszni felujításban.
Egyenlőre csak polírozunk és meglátjuk kell e festeni, lakkozni.
Üdv. és béke Nektek.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Következő: »»   346 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem