Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nokia tartós feszültségellátás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) bbatka hozzászólása Okt 18, 2005 /
 
Egy általam kreált riasztó áramkörhőz akarok egy Nokia 3210-es mobilt használni. A tartós tápellátásán problémázok, mert nem akarok kárt tenni a mobilban. A gyári tápegység 3,7V 350mA. Szerintem nem lenne célszerű folyamatosan ekkora árammal tölteni. Van ebben valakinek tapasztalata ?
(#) Takee válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2005 /
 
hello!
asszem a nokiáknál a töltő automatikusan kikapcsol ha tele a tápegység! vagyis rajtahagyhatod a töltőn a telcsit és ha csökken a fesz, akkor a töltő feltölti és ismét kikapcsol...
remélem segítettem
:yes:
takee
(#) norcseszto válasza Takee hozzászólására (») Okt 18, 2005 /
 
Szerintem is!
(#) asi válasza bbatka hozzászólására (») Okt 18, 2005 / 4
 
Szerintem lekapcsolas utan csepptoltesbe kapcsol, nagyon kicsi arammal "tolt", epp csak annyit, hogy fenntartsa az onkisulesbol szarmazo veszteseget.
Szerintem teljesen jo megoldas, hogy rajtahagyod a toltot, raadasul a keszuleknek igy a riasztoetol fuggetlen "szunetmentes tapja" lesz.
(#) damatic válasza asi hozzászólására (») Okt 18, 2005 /
 
A legutóbbi a legpontosabb hozzászólás, csak annyival egészíteném ki, hogy nem a töltő kapcsol le, hanem a telefon vezérli a töltési folyamatot. Még annyit tennék hozzá, hogy a régi NiCd akkuk lustultak el, ha folyton csepptöltésen voltak, azonban a mai NiMH, Li-ion, meg Li-polimer akkuk mentesek ettől, tökmindegy, hogy miként töltöd, akkor is egy bizonyos idő után megy tönkre. (Persze te már csak akkor fogod észrevenni, hogy tönkrement, ha áramszünetkor kikapcsol a "riasztóközpontod".
(#) Takee válasza damatic hozzászólására (») Okt 18, 2005 /
 
ja!
sok szerencsét a megépítéshez.:yes:
(#) bbatka válasza Takee hozzászólására (») Okt 19, 2005 /
 
Köszi mindenkinek. Mostmár nyugodt szívvel hagyom rajta a töltőt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem