Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Normameter MP14 javítás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gerrow hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Üdvözlet mindenkinek aki belépett ebbe a topicba!
Segítséget szeretnék kérni, egy bizonyos Normameter MP14 el kapcsolatban.
Egyszer mikor mosógépet ment apám szerelni ráesett valami a kijelzőjére és betört.. így használhatatlan lett..
Szeretném megcsinálni karácsonyi ajándéknak, mert nagyon szerette ezt a multimétert,jó pontos is volt.. Más multiméterrel ( UNI-T -vel) valahogy nem tud megbarátkozni.. Kérdésem, kérésem pedig a következő lenne, hogy honnan tudok,hozzá kijelzőt szerezni, hogy megjavítsam. Képet mellékeltem, avagy a Lomex kereskedésben mondták, hogy a méretét is írjam le mert az is plusz segítség. A kijelző széleitől nézve 77mm hosszú, 47mm széles.További infót nem tudok, mert nem tudom,hogy hogyan induljak el, melyik boltba. Ha valamilyen információ kell még, hogy segítsen valaki rögtön tudok mondani, mert itt van nálam, alkatrészekre szedve.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Kera_Will válasza Gerrow hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Legegyszerűbb talán másik nomrameter mp14 amit donorként használsz fel amiben a kijelző még ép és más részei rosszak.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) Gerrow válasza Kera_Will hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Néztem ebay, amazont hátha van ugyan ilyen de sehol semmi
(#) Bakman hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Ezek a kijelzők általában (műszer)gyártói megrendelésére készülnek, kereskedelmi forgalomban nem kapni. Marad Kera_Will javaslata, vagy egy jobb műszer beszerzése. Nem mondom, hogy lehetetlen a beszerzése, de nagyon meglepődnék, ha nem egy donor készülékből származót sikerülne szerezned.

szerk.:
Ha jól látom, nem is a törés a legnagyobb probléma, hanem a kijelző és a NYÁK közötti érintkezés. A bal-felső sarkot leszámítva olvasható az egész, csak nem mindegyik szegmens működik.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) Gerrow válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Hogyan tudom ezeket visszaragasztani ha találtam egy "donort"? Mivel lehetne akár helyettesíteni? Mert ezt ahogy szétszedtem majdnem egy szimpla üveg.
(#) Massawa válasza Gerrow hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Nagyon valoszinü, higy nem fogsz találni donort. A Norma már jo régen a multté és ez egy elég drága és jo müszer volt (a lenyult állapota ellenére is.). Ritkaság volt a maga korában is. Ahogy már mondták, mással nem igen fogod tudni helyettesiteni. Én is csak kontaktushibát látok rajta. Esetleg probáld óvatosan odanyomkodni a NYAK-hoz. Valoszinüleg gumikontaktusok vannak rajta. Ha sikerül rendbe tenni a hiányzo szegmenseket a keret óvatos görbitésével vagy höragasztoval próbáld meg ebben az állapotban rögziteni. Az eltörött üveggel nem igen lehet mit kezdeni.
(#) Gerrow hozzászólása Okt 1, 2014 /
 
Rákerestem kép alapján és azt sikerült megtudni hogy elméletileg ez egy ILYEN lenne. Az a baj hogy ezt a gumis részt csak a keret tartotta oda úgyhogy ez is lehet a hiba
hogyan lehetne ezt orvosolni hogy nem is mozduljon el? Hőragasztóval oké, csak az a baj hogy azt valahogy rá is kellene nyomni.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2014
(#) Massawa válasza Gerrow hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
A gumis rész az LCD alján van, vagy egyenesen a NYAK-ra nyomodik, vagy egy közbülsö panelre
(#) Gerrow válasza Massawa hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
A NYAKra nyomódik rá de a ház nem nyomja rá annyira sajnos.. az a baj.
(#) Massawa válasza Gerrow hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Nem a háznak kell nyomnia az LCD-t! Annak a doboz nélkül is müködnie kell.
(#) Gerrow válasza Massawa hozzászólására (») Okt 1, 2014 /
 
Írtam neked privátot, hogy mutassam mi a helyzet.
(#) Sebi válasza Gerrow hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Idézet:
„ahogy szétszedtem majdnem egy szimpla üveg.”

Sajnos nem "szimpla üveg"... A kijelző két vékony üveglap, ami között van a folyadékkristály. A szegmensek, szimbólumok képei átlátszó vezetőrétegből vannak kialakítva, amit rájuk fotóznak. Jelen esetben ez egy multiplex üzemű példány - a számsor azonos szegmensei össze vannak kötve - így következtethető, hogy 4 kivezetés szakadt: c,e,f,g. A szakadás lehet a zebraguminál (akár úgy, hogy az esetleg kissé elgörbült keret nem nyomja a nyákhoz), de lehet az üvegtesten is - és sajnos ez a valószínűbb. A fekete résznél megsérült a hermetikus zárása (a két üveglapnak) és levegő jutott be. Tapasztalatom szerint ezek a foltok az idő múlásával egyre csak nőnek.

Minden további tevékenységnek akkor van értelme, ha a kijelzőn alul-felül látható fekete csíkoknál (amik alatt vannak a kivezetések) fent balról kezdve megnyomkodva megjeleníthetők a hiányzó szegmensek.
Kár érte, szép darab.
(#) Gerrow hozzászólása Okt 2, 2014 /
 
EBAY DONOR?
Kicsit más a színezése de teljesen ugyan az.

Szerintetek, ennek a kijelzőjét beletudnám rakni az enyém helyére? kompatibilis lenne vele?
Siemens B1023 az ami nekem van, jobban mondva apámnak, ahogy utánanéztem nem csak ezzel a NORMA MP14 el ment névileg.
Siemens B1023 Ebből gondoltam azt,hogy mi lenne ha másik szériának a kijelzőjét átraknám. Ha lehetséges.
(#) abcdabcd válasza Gerrow hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Amúgy itt: Bővebben: Link árulnak egy b1023-ast is, a legutolsó képen látszik, hogy valószínű mire értette a szövegben azt, hogy az elemcsatlakozó "broken", szóval a 9V-os csatlakozót kell csak kicserélni, és az amúgy úgy tűnik egy teljesértékű multiméter, ha tényleg igaz, hogy amúgy működik...
Viszont ezen még van posta is, amit nem írtak ki, így azt még le kell levelezni vele, hogy mennyi is lenne ide, de amúgy fixáras a termék... nézd meg...
(#) abcdabcd válasza Gerrow hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Ha esetleg olvasod, beugrott ez a téma a vaterát böngészgetve, és itt árulnak úgy tűnik, egy pont ugyanilyen műszert... amire azt írják, hogy beázott... Bővebben: Link
Kérdés ennek a kijelzője vajon jó lehet-e, de ha elég olcsó, pl párszáz Ft, akkor lehet megérheti kipróbálni...
(#) BELA1111 válasza Gerrow hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Ha még érdekel a dolog, beszéljük meg. zznsn@enternet.hu
(#) Johanesz hozzászólása Márc 3, 2015 /
 
Nekem van MP13-as,ha érdekel
(#) gcsabee hozzászólása Feb 3, 2016 /
 
Sziasztok! Most sikerült beszereznem egy Normameter MP14. Egyetlen egy hibája van, hogy az ellenállásmérés része nem pontos 0Ohm helyett ~17 Ohm-ot mutat. Olyan mintha ez a hiba konstans lenne, mert nagyobb ellenállásoknál is hasonló a hiba . Érdekes hogy a dióda és a vezetésvizsgálat nem tűnik hibásnak. Megnéztem a kapcsolási rajzát a leírásában (amit alig lehet olvasni, nagyon rossz minőségű) , ahol láttam az Ohmmérő résznél kettő helipotenciómétert, viszont miután leszedtem a hátulját, sajnos nem tudtam beazonosítani őket: Kép a belsejéről . Esetleg valaki nem talákozott még ilyen hibával? Lehet hogy pótméterekkel ez beállítható, vagy más alkatrész cserére szorul?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem