Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   733 / 1384
(#) janikukac válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Szerintem nem olyan rossz, de megnézném mondjuk az előbb Gulasoft által feltöltött file-al is, hogy milyen.
(#) tikitiki válasza janikukac hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Annak kéne akkor a tükörképe is. És ugyan abba a pozícióba egy percel sem odébb.
(#) kaqkk válasza vagnerjazon hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
A denaturált szesz is oldja ! (csak melegen és ha jól porrá van törve!) És persze ha van egy kis türelmed !
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Azért , hogy a levilágítási oldalra is kerüljön nyomtatás , mert azt írta itt valaki , hogy úgy biztos tuti lenne,Gondolom te azért kérdezted , hogy minek , mert 2x nyomtatnál ugyan úgy egy oldalra így van ?
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Most , hogy írod tényleg , mert a Gulasoft rajza lefordítódik én csak a vonalasra koncentráltam amit én csináltam ok igazad van , csak kérdés , hogy egy oldalra nyomtatva nem e lesz vastag .Igy nem próbáltam , de aki levilágít biztos kipróbálja majd.
(#) kaqkk válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Már nem egyszer csináltam olyat , hogy egymás után kétszer nyomtattam ugyanoda a így dupla takarást értem el ! Szerinted a tinta elemeli a fóliát a paneltól ? Nem baj az úgyis csak hordozó!
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
A 2x ri egymásra nyomtatás.

kaqkk Nem tudom , hogy elemeli e nem próbáltam még.
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
És ha még 1x be rakod ugyan azt a fóliát , és megint nyomtatni úgy próbáltad már ?
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
És milyen nyomtatód van akkor , valamilyen csak van?Olvasd el figyelmesebben amit irtam neked.
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Idézet:
„És ha még 1x be rakod ugyan azt a fóliát”

Csak nem figyelsz.
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Ja csak , hogy te azt írtad , hogy két külön fólia , és összerakod a kettőt .Én meg egy fóliáról beszélek, csak 2x nyomtatni rá.Vagy azt mondod , hogy két külön fólia , és mind a kettőre 2x nyomtatsz vagyis 4x nyomtatás lesz a kettőn ?És aztán rakod össze ?Na ebbe belementünk rendesen
(#) waterbear válasza tikitiki hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Nagyobb mint A4-es, ahogy emlékszem, kocka alakú talán.... gondolj csak vissza a sulis időszakra, Tan néni hogy is tette fel az A4-es fóliákat?

De van egy a garázsban, meg van még két szétbontandó fénymásoló, majd megmérem őket.

De azér gondolj csak bele, az elmúlt évben hány darab A4-es nyákot is csináltál?

Szerintem a nagyobb többség egy A5-ös levilágítóval is vígan elvan...

Én most olyat tervezek, ami scanner dobozba kerül, smd ledes, és A4/A5 kapcsolható a takarékosság jegyében
(#) tikitiki válasza waterbear hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Fénymásoló az nekem is van , de az hogy jön az írásvetítőhöz a fénymásoló tuti A4 es bár van nagyobb is.
Azt hiszem írással lefelé tette , mert a felső lencse fordította meg a képet húúúúúúú de rég volt.
Ja nem azért kérdeztem , csak mert nem volt képpbe , hogy mekkora is az üvege .De persze A4 es nem nagyon kell ez tény.
(#) waterbear válasza vagnerjazon hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Vegyél egy üveg acetont, az mindent visz, és az asszony is szeretni fog, ha elfogy a körömlakk lemosója
(#) waterbear válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Ááá. kaqkk, ez milyen nyomtató, mert nekem két lapot sem húz be századmiliméterre egyformán, így nem is merek egy fóliát kétszer nyomtatni...
(#) tikitiki válasza waterbear hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
nézz egy oldallal visszább
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Ja mert baromira értek hozzá
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Reménytelen kétszer ugyan oda nyomtatni X Y irányban. Valamerre biztos elmegy. Elég ha egy icipicit ferdén húzza be. Mondjuk csak egy fokkal.
Egyébként meg erre való a NYOMDA! Egyszer nyomja, de az a maximálisan elérhet feketét adja.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Egy picit nekem is elment, de teszek majd még egy próbát a te rajzoddal , és pontosítok majd.
(#) snapscan válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1
 
Ha visszaolvasnám az előző 30 oldalt, ott legalább ennyiszer találnám meg tőled, hogy nyomda. Hiába a nagy betű, nem vagyunk mi értetlenek, csak nem mindenkinek a közelében van nyomda! Sokan vagyunk vidékről, ahol valahogy nem érik egymást a levilágító stúdiók, mint Pest belső kerületeiben, de ott is a peremkerületekben élők nem biztos, hogy bebumliznak bentebb egy fóliáért. Vidékről meg tutira nem, ahhoz drága a 400Ft-os benzin, hogy a legközelebbi nagyvárosba elmenjünk egy filmért. Talán akkor megérné, ha sok különböző layoutot csinálnánk egy fóliára, de általában hamarább kell egy kész NYÁK, minthogy összejöjjön 5-10 különböző, gyártásra kész layout.
Szóval értjük, hogy nyomda, csak nincs a közelben. Nem véletlen szeretnék sokan megoldani a tökéletes fólia problémáját.. otthon!
Te is megérted ezt, vagy továbbra is ismételgeted magad?
(#) gulasoft válasza snapscan hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Nem fogsz tudni tökéletes fólia megoldást otthon.
A nyomda nem additív megoldással dolgozik. Egy kicsit olyan a filmjük mint a régi fotókészülékekben a negatív csak sokkal nagyobb. Ha van még egy előhívott negatívod otthon akkor megnézheted milyen fekete ott ahol nincs kép. Ezt semmilyen additív technológiával nem tudod előállítani. Esetleg ha be tudsz vonni egy fólát egyenletesen ezüstnitráttal (de úgy le se lehessen vakarni róla) ezt sötét helyen tudod tárolni, majd egy lézerrel ezt világítod le, és lemosod a maradékot, akkor utol tudod érni. Ott ugyanis valami hasonló módon történik, annyira, hogy lötyit időnként elviszik kivonni belőle az ezüstöt.
Nekem sem a szomszédban van, de a XIX. kerület nem a belváros mégis ott az egyik legolcsóbb nyomda. Nekem ez cirka 15 kilométer oda vissza. Én már végigjártam azokat amikkel itt küzdötök, ezért tudom, hogy az ugyan arra a fóliára nyomtatás valamerre mindig el fog csúszni, hogy a fólia nyúlik, és nehéz nagyon finom rajzolatúból két egyformát előállítani, a pausz nyúlik, a tintás meg nem tudja a fólián azt a felbontást amit a lézer a papíron igen. Azért Én a helyedben csak körülnéznék nyomda ügyében a környéken. 2 év után lemondtam az otthoni filmkészítésről. Az olajos papír a legolcsóbb. Azt bárki elő tudja állítani.
(#) kokozo válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 1 /
 
Mellesleg csak annak kell a nyomdába rohangálni aki nem találta meg a nyomtatójának a setupját, és nem tudja a beállítani rendesen a nyomtatás minőségét.. Aki rájött hogy kell a sebességet, telítettséget, erősséget, kontrasztot, fényerőt, tinta mennyiséget állítani a saját nyomtatóján annak ilyen baja nincs.. Egy menetben is olyan sötét mintákat lehet bármelyik nyomtatóval elérni mint a korom sötét éjszaka egy kémény alján.
(#) snapscan válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Tudom, hogyan dolgozik a nyomda, dolgoztam NYÁK gyártó üzemben is felelős beosztásban, volt 6000dpi-s másolónk, mert a fekete fóliát nem tudod furathoz illeszteni, az átlátszó pirosas-barnás színűt már igen, természetesen UV álló volt az átlátszósága ellenére. A nyomdai mester filmről levilágítással és vegyi úton dolgozott, nem additív volt az sem. Ettől még nem mondom itt mindenkinek, hogy én itt dolgoztam, nem nyerő amit csináltok, mert a NYÁK gyárakban így és így csinálják.. Szerintem a dry filmmel is korábban találkoztam, mint te.
Hadd kísérletezzenek a fiúk, hátha kisütnek valami használhatót, ami felett elsiklottunk. Ui. én is rengeteget kísérleteztem itthon, ezért pillanatnyilag nem levilágítok, hanem lézernyomat laminálásos technológiát használok, pedig nem semmi levilágítóm van itthon harcra készen... Ha lesz megfelelő mesterfilm, akkor majd levilágítok én is, ellenben nyomda nincs a közelemben, nem sok választásom van nekem sem, mint itt sokaknak sem. Abból kell főzni, ami van, és hiába mondod meg a tutit, attól még nem lesz..
(#) pilotitalia válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Sziasztok!

Igazán nem szeretnék bele vau-vau a dologba,de egyettértke a hozzászólásoddal.Otthoni körülmények között tökéletes dupla nyomtatást(mármint a két nyomat fedésbe legyen)ez nem fog sikerülni.Azért is tudom mert én is próbálkoztam illetve egészen az üzemei balesetemig Nyomdában dolgoztam mint szerelő,ott a nyomdagépek speciális illessztékkell dolgoznak ami azt eredményezi,hogy a papír pontosan oda kerüljön ahova kell (a gép belsejében)illetve a nyomó lemezt is igazítják,a gumilepedőt is igazítják,stb....Viszont a nyomdában igen magas szintű a filmkészítési technológia,ergo profi filmet tudnak gyártani aki teheti és meg tudja oldan annak mindenképpen javaslom,hogy gyűjtsön össze 1-2áramkört és csináltassa a filmet meg egy nyomdában!Természetesen én is próbáltam igaz nem filmet duplán nyomtatni hanem sima 135g-os fényes műnyomó papírt(gondoltam,így jobb lesz a toner por fedése a pairon és így jobb lenne a vasalás eredménye is),és nem tudtam elérni,hogy az első nyomat fedésben legyen a második nyomattal,gondolom egy otthon használt nyomtató nem rendelkezik profi illesztékkel,illetve még előfordulhat papírméret változás is.De szeretném is azért megoldani a problémát házilag,remélem egyszer sikerül
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Ha már javasoltad snapscan olvtársnak. Én körül néztem, és találtam is egy nyomdát két sarokra innen (munkahely, Győr)
Tegnap voltam náluk körülnézni, normális társaság, vállalnak levilágítást, A4 a legkisebb, amivel dolgozik a gép, pdf-et elküldöm reggel email-ben, délben mehetek a cuccért.
800,- Ft + ÁFA /A4... Ennyi, nem több.
Tulajdonképpen nem is sok, ha már 4-5 kisebb nyák tervet össze tudok rakni egy A4-re, 2 mignon árából lesz egy normális filmem (kb. 8 - nem tacskós, finomabb és olcsóbb - mignon lenne az A4, csak hogy legyen mihez hasonlítani)

Ha meg azt nézzük, hogy gulasoft kartács által említett shopban 350,- Ft az A4, akkor elkeserítő...
(#) kaqkk válasza waterbear hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Epson sx125
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Már emelték. A4 a minimum, és 500Ft az A4. Nem bírták az euró árfolyamváltozást.
(#) gulasoft válasza kokozo hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Rakj már fel képet légyszi ellenfényben. A legújabb nyomtatókban már nagyon nincs ám ilyen setup.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Hol laksz? Keresek neked nyomdát Attól hogy hobby még lehet ám igényes. Az alkatrészeket is megveszed. Jó hogy nem mondod, hogy tekercseljük az ellenállást, miután kibányásztuk a rézércet, finomítottuk, guzsalyon pöndörgettük, és szigetelésként valami kertből felbugyogó kátránytavon áthúzzuk. Ez nem a szemétből cnc topic.
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 14, 2012 /
 
Idézet:
„Ez nem a szemétből cnc topic”

Ne taposs a lelkembe
Következő: »»   733 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem