Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   935 / 1390
(#) kiralysa válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

akkor gondolom sorozargyártás megy.
(#) Moderátor hozzászólása kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013

Szóltunk már, hogy a mondat eleji nagybetű nem kiváltság, hanem elvárás, ahogyan a szóköz is a mondatok végén. Továbbá már néhány alkalommal leírtuk, itt is, másutt is, hogy ez egy FÓRUM (!) nem pedig blog, ha ezt valaki nem tartja be, az hamar kívül találhatja magát!
Több figyelmeztetés nem lesz!
(#) pjg válasza kiralysa hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Nem! Csak szeretem, ha szép a nyák.
(#) every hozzászólása Júl 6, 2013 /

Valaki a kérésemre a múltkor (március) berakta (képekkel mellékelve), hogy hogyan szokta az adobe illutratorba negatívra rakni a képet, csak nem találom, hátha van olyan aki tudja melyik hozzá szólás az. köszi!
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) pluto válasza every hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Szia!

Én követtem el. Itt találod.
(#) every válasza pluto hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Igen, ez az, köszi!
(#) jointsilver36 hozzászólása Júl 6, 2013 /

Á nem tegnapra,de en olyan vok aki szereti megcsinalni lehető leghamarabb amit csinal.
(#) vicsys válasza jointsilver36 hozzászólására (») Júl 6, 2013 / 4

Idézet:
„... de en olyan vok aki szereti megcsinalni ...”
Én meg szoktam mondani a diákoknak, hogy vok és a vagyok között, az agy a hiányzó rész.
(#) kaqkk válasza jointsilver36 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Nézd ! Ezt a nyákot a haverom több mint egy hétig tervezte (az autorouter a közelében nem járt) Én egy délután legyártottam . Szerintem megérte a "tökölést"
Idézet:
„Igen ...Nos a tanárok”
A tanárokat meg inkább PRÓBÁLD meg TISZTELNI ! (filérekért próbálnak meg agyat tenni az msn en felnőtt okoskák fejébe !)
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Végre egy olyan nyákot látok, ahol nem indokolatlanul hajszálvékony vezetők vannak. Gratula.
(#) ElemElek hozzászólása Júl 8, 2013 /

Tudtok ajánlani nekem nyák fúrókat? (10 000 Ft-ig)
És lehetőleg olyat, amihez állványt is lehet szerezni. (az univerzális állvány is jó)
Előre is köszi!
(#) ElemElek válasza ElemElek hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Nyák fúróGÉP-re gondoltam!
(#) tomipap válasza ElemElek hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Poxxon Micromot 50-es szeria. Es a hozza valo MBS140-es allvany hibatlan erre a celra. Persze allvannyal egyutt nem leszel 10.000.- alatt. De allvany nelkul siman. Viszont nezd majd meg, hogy melyik micromot 50-est veszed. Van a "normal" szoritos tokmannyal es a patronossal is az 50-es szeria. Ezert letezik 50, 50E es 50EF tipus is.
(#) Schnitt válasza tomipap hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Annyival kiegészíteném, hogy 10000 környékén tápegység nélkül árulják újonnan ezeket, ahhoz még kell egy PWM szabályzós tápot építeni (nálam is ez a módszer vált be), vagy másik 10-esért venni gyári tápot.
Keményfém fúrókhoz egyébként jobb a szorítópatronos, mert pontosabb a futása, mint az univerzális tokmánynak (annak akár 0,1mm ütése is lehet) , és általában 1/8" vastag a keményfém fúrók szára.
(#) tomipap válasza Schnitt hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Ezzel teljesen egyetertek. En anno minden aron normal tokmanyt akartam de mar rajottem, hogy jobb a patronos. A proxxon tapot kar megvenni amugy mert semmi nincs benne es itthon draga is ahhoz kepest. Egy astabil tap. trafo es egy graetz hid. Ennyi. Ezert jobb megvenni a fordulat szabalyzos furot es dobni melle egy trafot. Vagy a nem szabalyzosat es csinalni egy jo pwm-et ahogy emlitetted. Nem neztem meg amugy milyen szabalyzas van magaban a furoban, de nem lehet nagy okossag mert peldaul ha stabil feszultseget kapcsolsz a szabalyzos gepre akkor onnantol megszunik szabalyzosnak lenni. Forog es kesz, akarhova tekered a potit rajta.
(#) ElemElek válasza tomipap hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Erről mi a véleményetek?
(#) janikukac hozzászólása Júl 9, 2013 /

Sziasztok!
Vásároltam egy gyári fotolakkos panelt, 200*150-es, én pedig egy ~170*90-es darabra készítenek most nyákot. Hogyan dolgozzak, hogy a maradék ne vesszen kárba? Sajnos az nem jó megoldás, hogy levágok egy darabot belőle, mert a sorját nem tudnám így leszedni. Valami más ötlet?
(#) Gabó válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Labortáphoz kell? Mert akkor gondolom kell panelmérő is, ha nincs. Ilyenkor jó megoldás, ha 1 panelre, több kapcsolást csinálsz.
(#) janikukac válasza Gabó hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Igen, ahhoz, de szerintem nem férne rá a panelmérő rajza. (de megpróbálom, hátha). Jó ötlet, mindenesetre.
(#) Gabó válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Most mértem le Alkotós panelmérőt, és simán kijön
(#) janikukac válasza Gabó hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Az király, köszi!
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

A következő ötlet : vágd lemezollóval az nem csinál sorját ..
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Az görbít. De: rámértem, és pont ráfér egy Alkotós műszer (bár jobb lenne, ha 2 is rámenne..)
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Nabumm én évekig avval vágtam a nyákot , most már karosollót használok
(#) Gabó válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Én meg flexet vékony koronggal
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Na de ez még nem oldja meg a te problémádat szerintem.
Mert mi van akkor ha nem fért volna rá hm ?
Kapsz egy jól bevált ötletet .
Fekete , vagy sötétkék öntapadós tapétából levágsz méretre amilyen kell.Azt rá ragasztod arra a területre amit meg akarsz hagyni .Ha végeztél a levilágítással előhívással a tapétát könnyedén lehúzhatod , és nem fogja bántani a fényérzékeny réteget sem .megvédi a fénytől az oldószertől stb.
De attól még nem fogod tudni elkerülni azt , hogy ezt a darabot bizony le kell vágni valamivel.
De a letakarás , és a nyák fel nem hasznát terület védésére ez jól bevált technika.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

A gyári nyákon ez alapból rajta van ...
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Az igen , de ahhoz , hogy kijelölje , hogy mekkora méretet is akar majd használni a nyák lapból , azt le kell húznia , és ezután azt már nem tudja vissza tenni.itt jön képbe a méretre vágott tapéta darab ,amivel újból letakarja ami meg kell hogy maradjon . Vagy még esetleg a gyári fóliára rá ragasztani a méretre kivágott tapétát , és amelyik területről lehúzza , és csak addig fogja húzni amíg a tapéta széle lesz , és azt utána le lehet vágni.A műveletek végeztével a tapéta megint csak lehúzható , és alatta megmarad a gyári is.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

De visszalehet rakni, és tetejében úgy ragad mint az őrült.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Na már meg is van a megoldás a problémádra akkor hajrá.
Következő: »»   935 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem