Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Obey 40 Fényvezérlő beépített mikrofonja érzékenységének csökkentése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) kotec hozzászólása Nov 6, 2012 /
 
Üdv!

Van egy Obey 40 fényvezérlőm. Az egyetlen hibája, hogy a beépített mikrofonja túl érzékeny, így ha zenevezérlésre van állítva, nagyon gyorsan vezérli (váltogatja) a rá kötött led par lámpákat.
Ezt az érzékenységet szeretném visszavenni egy potméterrel. A kérdésem, hogy ha képen megjelölt ellenállással párhuzamosan bekötök egy potmétert, úgy állítható lesz a elektret mikrofon érzékenysége? Vagy teljesen rossz ötlet.
(#) borvendeg válasza kotec hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 
Hát ez alapján elég nehéz eldönteni...
Én a mikrofonnal sorba kötnék be egy potit és azzal változtatnám az érzékenységet. Ha ez az ellenállás sorba van a mikrofonnal akkor még jó is lehet a terved.
(#) kotec válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 
Köszi a választ.
Az előző képek távoliak lettek, és valóban nem sok minden látszik rajta. Kiforrasztottam a mikrofon mert nem lehetett látni mi van alatta. Ha jól látom sorba van kötve az ellenállás. Ha hozzáértem az ujjammal az ellenálláshoz akkor változott a mikrofon érzékenysége (még gyorsabban villogott a lámpa). Ezért gondoltam, hogy azt az értéket kell változtatni.
(#) kotec válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 
Jó ötlet!
De még is valamilyen szabályozható megoldás lenne az igazi, mert egy zenekarban használom ahol minden buli más helyen van, más hangzás + a dalok is különböző hangzásúak.
(#) Sebi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 
Így van, jól mondja Zoli: ami sorosan van a mikrofonnal, az tápot ad neki, ne bántsd. Amelyik pontjára megy a mikrofonnak, ott lennie kell egy kis tantál kondinak (vagy más kondinak) ami leválasztja a hangfrekit. Ez után tegyél a test felé egy 47kohmos potit, azzal tudod szabályozni. (persze lehet, hogy 10, vagy 100k lesz jó, majd meglátod, hiszen függ a bemenet egyéb tagjaitól)
(#) kotec válasza Sebi hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Bekötöttem a potit az ellenálláshoz - még mielőtt olvastam volna Sebi hozzászólását. Elvileg működött, de azt vettem észre, hogy egy bizonyos szint alatt teljesen érzéketlen a mikrofon. Ez gondolom ez előttem leírt táp miatt van. Az utolsó képemet nézve, a bal oldali kondiról lenne szó? Esetleg be tudnád rajzolni hogy kössem be a potit? Napközben dolgozom de majd este kipróbálom.
(#) Sebi válasza kotec hozzászólására (») Nov 7, 2012 / 1
 
Így nézne ki a dolog...
(#) kotec válasza Sebi hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Köszi
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem