Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2685 / 3649
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Azt, hogy a szellőztetés nagy energiaveszteséggel jár.
(#) (Felhasználó 58569) válasza kocsgab002 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Az a baj, hogy ez ennél sokkal bonyolultabb. A kémény, ha egyedi, akkor még csak hagyján, valószínű, elég a kibélelés is. Ha viszont gyűjtőkémény, vagyis a lenti lakók is használják, már egyáltalán nem egyszerű, lehet, hogy nem is engedélyezik. Keress meg egy gáztervezőt, a Tigáznál, vagy a szolgáltatódnál biztosan tudnak ajánlani valakit. Az megtervezi, engedélyezteti, stb. De az is lehet, hogy a kéményseprőktől is kell valami papír, hogy megfelel e a kémény... ennél talán jobb lehet a turbó kazán, de azt nem biztos, hogy engedélyezik, mert a kiálló cső rontja a városképet... Nem egyszerű a kérdés, engedély, terv mindenképpen kell hozzá. Persze meg lehet csinál e nélkül is, de ha probléma van, akkor nagyon elmeszelnek...
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Ilyet nem írtam. Arról írt valaki, hogy gyertyával rásegít a fűtésre. Erre valaki válaszolt, hogy embereket kell behívni, fejenként +100W hőt adnak le. Erre írtam, hogy ez több szellőztetéssel jár, mert ember fogyasztja a levegőt. Persze gyertya is eszi a levegőt, a smile a hsz.-em komolytalanságát jelentené.
(#) BarnaPili válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 27, 2016 / 1

Eleve komolytalan ,ha valaki gyertyával akar fűteni.Ilyet csak a skót csinál a viccben...
(#) zsolt58 hozzászólása Dec 27, 2016 /

Sziasztok.
Nektek mi a véleményetek az SCM-X2Q akció kamerárról?
Köszönöm.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 27, 2016 /

Windows 7 alatt összekötöttem a szintetizátort a számítógéppel és a guitar rig felismerte de nem szólaltatja meg. Javaslat?
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 28, 2016 /

A nap kérdése.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 28, 2016 /

A szintinek ilyen a kimenője és usb a vége. Mit tudok a gépen csinálni vele? A hangját akarom effektezni. Ha nem ide való áthelyezést kérek.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

A képen egy USB csatlakozó van, "B" típus, viszonylag gyakori.
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Gyaníthatóan USB MIDI. Ez elég gyakorinak mondható már. USB AB kábellel megy akkor gondolom. Az "A" a PC oldali a "B" a szinti. Jól mondom? Mert a képről ez nem egyértelmű, de sejthető.
(#) Sam Seed válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Ez sima "tűzkábel". Ne rágd a körmöd. Hol vagy most helyileg?
(#) jani1987 válasza Sam Seed hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Amíg nem utazok vissza addig Zsákán. Miért kérdezed?
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Egy jó csaj sokkal jobban fűt.
(#) pjg válasza (Felhasználó 58569) hozzászólására (») Dec 28, 2016 /

Ma már csak kondenzációs lehet az új kivitelezésben.
(#) SzervízMacska válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Nem is fogja. A midinek nincs hangja. Szerintem... Mit akarsz a midi parancsokon "effektezni"?
(#) jdani hozzászólása Dec 29, 2016 /

Üdv. Egy kérdés ujra. Mi okbol készült ez a fal így, bemélyedéssel?
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Radiátornak (szerintem).
Minden körülmény erre utal...
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Régi öntöttvas radiátoroknál, parapetes gázkészülékeknél láttam ilyen falfülkét. Gondolom átépítéskor likvidálták a helyszűke miatt, vagy eleve ki sem építették, de a fülke megmaradt.
(#) Remci hozzászólása Dec 29, 2016 /

Sziasztok!
Van valakinek ötlete arra, hogy hogy lehet 4mm vastag, kocka alakú plexi lap egyik oldaláról 2mm-t leszedni úgy, hogy az az oldal él ne mattuljon be? Ilyen led panelben Bővebben: Link cseréltem led szalagot, de az egy picit vastagabb mint ami benne volt és a plexi lap csak úgy fér vissza, ha a széléből lecsippentek kb 2mm-t.
(#) kameleon2 válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1

Szia! Én víz alatt martam plexit és nem volt matt. Igaz - ez szerszám és fordulatfüggő is. Sőt anyagfüggő is, mert van ugyebár az öntött és van az extrudált plexi.. De egy kis fogpasztás polír után tükörsima. Így újítják fel a régi fényszóró plexiket is. Még kb 25 éve testvéremnek volt mániája, hogy minden kulcsára plexiből reszelt fejet, így téve egyedivé és könnyen felismerhetővé - hulladék plexikből. Levágott egy nagyobb darabot, mint a kulcs, körbereszelte, így - mivel a plexi puhább volt, csak a kulcs kontúrjáig volt könnyű a reszelés. Majd farmeranyagos és fogpasztás polír. Ragyogott mint a Salamon ékessége! Egyáltalán nem volt matt. Bocsánat lemaradt - de én a cnc-men martam...
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Ne zavard össze a közönséget. Amit te szeretnél megmunkálni az egy 4 mm vastag, négyzet alakú plexi. A kocka nem teljesen ilyen.

Házilag szinte lehetetlen megoldani, én asztalos gyalugéppel próbálnám meg. Nem biztos, hogy örülni fognak neked, talán az asztalos meg sem enged ilyesmit a gépén.
(#) Remci válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Szia!
Én arra gondoltam hogy szalagcsiszolóval lecsiszolnám megfelelő méretűre. Ezt a fogpasztás polírt még nem hallottam, de kipróbálom. Akkor ez így beválhat,igaz?
(#) kameleon2 válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1

A testvéremnél is - nálam is bevált. Én is kedvet kaptam és szép lett polír után. Igaz - elég babrás egy ekkora mérettel. Érdemes bevetni valami technikát is. Polírozó gép vagy Dremel formájában. Ha a szalagcsiszoló tud vizes csiszolást is - szebb lesz a felület.
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Jó van na, elírtam Még a gyalut is ki tudom próbálni, az öcsém asztalos. Mi az hogy nem engedi meg?
(#) kameleon2 válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Csak arra vigyázz, hogy a plexi tulajdonképpen műgyanta, azaz megszilárdult ragasztó. Ergo hő hatására folyékonnyá válik - igen hamar.
(#) Remci válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Köszönöm, akkor ezt holnap kipróbálom. Lesz min gyakorolni, úgy 6-8 db-ot kell át ledesítenem.
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Én csiszoltam már kézzel plexit, nagyon gyorsan elkezdett ragadni, pedig ésszel csináltam. Én tuti, hogy a gyalugéppel kezdeném (persze nem egyszerre 2 mm-t). Az lekapja a beállított vastagságot, nem nagyon érintkezik többet az anyaggal.

Eredménnyel várjuk vissza mindenképp!
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Szalagcsiszolótól lehet, hogy megolvad a felület, óvatosan kezdjed. Fúrni is csak igen alacsony fordulaton lehet, mert összeolvadna a fúróval. Ha plexi, az könnyen reped. Elterjedt még a polikarbonát, az már nem olyan repedékeny.
(#) Petyaa válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Gondolom nem kocka az, hanem négyzet alakú plexi lap. Csiszológépen, ha van rendelkezésre, és jó a kezed utána pedig ahogy írták felpolírozni. Lényeg hogy egyszerre csak kicsiket pl a 2mm-t 10 fogásban szedd le, és minden fogás után az olvadt műanyagot kézzel hajlítsd meg és húzd le, (hidegen már nehéz) Hűteni nem muszáj. De marógépen satuba befogva is le lehet marni belőle 2 milkót, ilyenkor már kapjon vizet.
(#) kameleon2 válasza Remci hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

A gyalutól törhet is. Az durva szerszám ehhez. A maró aprókat harap ki belőle, a csiszoló is. A vizes csiszolás a legjobb és/vagy a vizes marás. Nem véletlenül írom, sokat plexizgetek mostanában.
Következő: »»   2685 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem