Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2708 / 3550
(#) Remci válasza Stewe hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Az a nyavajás hús meg ezt nem tudja. Még képes és megsül rajta az átkozott
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 16, 2017 /
 
"Úgyis tíz perc alatt kicseréljük a kapuban a zárat..." Mondtam én, de képzelhetitek, hogy ez nagyon nem így lett: belerohadt a hernyócsavar a kilincsbe, így jöhetett a féműrész; utána a zárszerkezet egyik csavarja rohadt be a kapuba, jöhetett az amerikáner + megfelelő méretű fúrószár; utána meg nehezen jött ki a zárszerkezet!!! És ez másfél óra alatt, pedig még csak félkész, mert még kell venni 6 új csavart meg egy új címert (kilincs az van másik)!!! Ingerenciám lett volna a kiszedett régi zárszerkezetet megtaposni, amikor végre kijött!!! Persze a régi kifúrt fejű csavar az még mindig ott van a kapuban, de szerencsére van mellette másik használható luk...
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Összerakásnál zsírozd be a csavarokat, és meneteket, anyákat. Így egy év múlva könnyen kijön a csavar.
Manapság a zárakat kb. egy év élettartamra tervezik, gondolom azért, hogy ne tudjon berohadni a csavar.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2017
(#) (Felhasználó 116638) válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Ilyen kültéri zárakat, meg egyéb vackokat mindig rozsdamentes csavarokkal szerelek,
sok bosszúságot meg lehet spórolni a későbbiekben
(#) Udvari Zsombor válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Feltételezem, hogy körülbelül 25 éve nem lehetett semmi ottan megmozdítva, itt mi pedig csak pár éve lakunk, és eddig még nem volt gond...
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Én az ajtóval szívtam merta nyelv kint maradt mi meg bezárattunk. Az 5 csavarból kettőt hagytam bent, hogy bontás nélkúl tudjunk kimenni.
(#) Stewe válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
"Bezárattunk"... Ez tetszik!
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 17, 2017 /
 
A bejárati ajtóban mi mindig belülről benne hagyjuk a kulcsot. Már előfordult, hogy magától, az ajtó becsukásából és az ajtó kinyitásából adódóan, a kulcs elfordult. Így belülről bezáródott magától. A lakatos nyitotta ki.
(#) szikorapéter hozzászólása Feb 18, 2017 /
 
Sziasztok. A következővel kapcsolatban lenne kérdésem: Az oldalra a maximum képméret feltöltés 2mb-ban van korlátozva. Ezt a jövőben növelni fogják,hogy a jobb minőségű (vagy egyszerűen csak hatalmas) kapcsolási rajzok is letisztult formában fel tudjanak kerülni a fórumra? Tudom hogy kifejezetten érzékeny a dolog ,mivel erősen tárhely igényes a szerver részéről,hiába csak 1-2mb pluszról van szó,de az nagy méretekben számolva ,a közel jövőben 2x annyi tárkapacitást kívánna a szerver géptől. Ezért is tettem fel a kérdést,csak mint kíváncsiság. Előre is köszönöm az illetékesek válaszát.
(#) reloop válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Szia! Volt már erről szó Bővebben: Link.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Ugyan nem értek hozzá de szerintem nem baj az a méret korlátozás.
Ekkora méretben meglepően nagy kapcsolási rajzokat is fel lehet tenni. Fényképből is. Csakhát ugye az ember lusta, ha van 16 Megapixeles gépe, akkor arról teszi fel a képet ahogy van. Még akkor is ha 640*480 felbontás 256 árnyalattal is tökéletesen megfelelne. Kapcsolási rajz meg tipikusan nem színes.
Ugyanakkor például cikket írni nagyon nehéz (nem is nagyon írnak, szerintem részben ezért is), mert nincsen leírva hogy hol mikor mekkora, milyen formátumú és felbontást fogad el az oldal. Van olyan fórumtárs, aki "szerző feletti" erőfeszítéssel kitapogatta a határokat, és így tudott cikket írni. Én feladtam, majd ha nagyon ráérek, akkor próbálkozom tovább a tartalom szerkesztővel Azért egy cikk nem ártana arról, hogy hogyan írjunk cikket
Azért hogy konstruktív is legyek: Fájl formátumok
Ja és Szamócának igaza van (mikor nem?), amilyen hitvány, olvashatatlan, kinézhetetlen képeket szoktak feltölteni emberek...
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Nálam leginkább nem a "fényképező géppel" van probléma,sőt a formátumokat is elég jól ismerem/manipulálom,úgy hogy felférjenek a kapcsolások,de a minap (mellesleg sokadjára) szembesültem azzal hogy nem fér fel egy "majdnem fekete-fehér" kapcsolási rajz a fórumra,mert túl nagy a mérete. Ha kicsinyítem a kapcsolást akkor meg átláthatatlan (az 1000H kapcsolása amit összevágtam,majd a saját szerómon keresztül tettem ki a témájába mint képet). Csak kíváncsiságból érdekelt a kérdés,bár alapból olyan készülékekkel még nem foglalkozom aminek több lap méretű a kapcsolása,max akkor ha a hibás/átalakításra szánt részegységet ismerem.
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Elég fura lenne ha valaki azért nem írna cikket mert nem tudja hogy mekkora méretű képet tölthet fel oda. Ez a dolog kb. 1 perc alatt kiderül, mert beillesztés után egyből látszik hogy mekkorára vágja vagy kicsinyíti le a fórum, onnantól már lehet ahhoz a mérethez igazodni. A cikkírás még annyira sem nehéz mint mondjuk a szövegszerkesztés. Egyedül a hivatkozások beillesztése macerás (egy kisméretű képre egy nagyméretű kép linkjének ráillesztése), meg a fájlhivatkozások. Simán egy lay fájlhoz be kellett tennem egy kis méretű képet, mert máshogy nem tudtam a szövegbe beilleszteni, pedig biztos be lehet valahogy.

A képes dolog viszont sajnos úgy van, vagy fogalmuk sincs hogy mit csináljanak vele, vagy csak lusták. Kaptam a minap távjavítás céljából egy végfokról belső képet, a mérete 71MB volt, és olyan homályos hogy az alkatrészeket épp csak látni lehetett rajta, de semmi többet...
(#) Ge Lee válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
A monokrómmá alakítással jelentősen csökkenthető a kép fájlmérete, csak ezt a legtöbb rajz nem engedi meg, mert olyan minőségvesztés lesz belőle hogy olvashatatlan lesz némely érték, vagy akár eltűnnek pontok, vonalak. A több oldalas (pl. oszcilloszkóp) rajzokat leszámítva néhány száz kB-ban jól olvashatóan el kell férnie egy rajznak, ha nem fér el szét lehet darabolni.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Idézet:
„Elég fura lenne ha valaki azért nem írna cikket mert nem tudja hogy mekkora méretű képet tölthet fel oda. Ez a dolog kb. 1 perc alatt kiderül, mert beillesztés után egyből látszik hogy mekkorára vágja vagy kicsinyíti le a fórum, onnantól már lehet ahhoz a mérethez igazodni. A cikkírás még annyira sem nehéz mint mondjuk a szövegszerkesztés.”

Nem értek hozzá, nem írok cikket (még egyszer)
A tartalom szerk. nagyon "bakafántos" és nem jól "dokumentált" része a fórumnak.
Ha ennyire egyszerű, akkor írjál róla cikket (képekkel).
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2017
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Én sem értem teljesen a felvetést, szerintem jól átlátható a tartalomszerkesztő, könnyen kezelhető. A képek bájtokbn mért méretét több módon is lehet csökkenteni (pixelben vett méret, fájltípus, tömörített formátum esetén minőség stb.).
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Idézet:
„szerintem jól átlátható a tartalomszerkesztő, könnyen kezelhető”

Próbáltál már mostanában cikket írni?
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Feb 18, 2017 /
 
Nem, de most a kedvedért gyorsan ránéztem. Nekem mindig is így jelent meg, ahogy most.
(#) Koncsar hozzászólása Feb 19, 2017 / 1
 
Sziasztok!
Január 18. án elültettem a paradicsom magjaim. Mostanra így fejlődtek. Szerintetek megmaradnak? 18 fok környékén van a szobában. A műanyag pohár meg 5 mm tápoldatos vízben áll.
Kellemes vasárnapot.
(#) pjg válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
A hőfok jó. Nem sok a víz?
(#) Koncsar válasza pjg hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Szia! Nem tudom. De most 2 napig nem adok nekik vizet.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Idézet:
„Nekem mindig is így jelent meg, ahogy most.”

A képek is?
(#) Stewe válasza pjg hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Én azért 20 fokot adnék nekik....
17-18 fok azért az alja, és ha nem túl pontos a hőmérő, akkor ha kevesebb, már kevés.
(#) kristikoma válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Meg fognak maradni, ahogy nőnek, egyre több víz kell. Kint elülteve meg már sok víz és napfény kell.
(#) zolika60 válasza kristikoma hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Nem kell a paradicsomot túl öntözni. Elég jól tűri a szárazabb környezetet. A napot viszont szereti.
(#) pjg hozzászólása Feb 19, 2017 /
 
(#) teszti hozzászólása Feb 22, 2017 /
 
Sziasztok!

Szerintetek mi lehet a különbség a kettő között? Bővebben: Link és Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza teszti hozzászólására (») Feb 22, 2017 /
 
A képek alapján mintha a barna színű kissé nagyobb szemcséjű lenne.
(#) vizor válasza teszti hozzászólására (») Feb 23, 2017 /
 
Üdv. A barna a sima, a fekete a nagy teherbírású, kopásálló (heavy duty). Én barnát használok, de azért mert 2015-ben ez úgy nézett ki a barkácsáruházakban, hogy egy ilyen barna doboz 3.000 Ft, a fekete doboz meg 5.000 Ft volt. Gondolom érthető, miért a barnát vettem... Amúgy a barna nagyon jó fához, műanyaghoz, alumíniumhoz, rézhez de a vasban pár perc alatt elkopik. Könnyen is törik, ha megrezdül a kezed. A feketével értelemszerűen nincs tapasztalatom kopás és törés szempontjából, de állította az eladó, hogy sokkal erősebb. Na ja, dupla árért biztos. Ezért az árért, ha tényleg 300ft az egész 36 darabos pakk, megvenném mindkettőt.
(#) jani1987 hozzászólása Feb 23, 2017 / 1
 
Egyéni csomagtartó felfüggesztés.
Következő: »»   2708 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem