Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2942 / 3550
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 28, 2018 1 /
 
Most szüreteltünk 2 hete apámnál. Ő eleve olyan permetszert vett, ahol elmondták,mennyi a kiürülési ideje. Úgy számította ki a permetezést, hogy ne legyen gond. 1 hetes kiürülési ideje volt a szernek. Persze függ ez az időjárástól, esőtől stb is nyilván. Le is lehet szemezni és vízben átforgatni. Kinek-kinek ízlése szerint. Ez a must isteni finom volt - még élek.
(#) granpa válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Ezért a szösszenetért kár volt! Hagyományos szereket használnak, amelyek (nem köztudottan) bizonyítottan lebomlanak, eltávoznak bizonyos idő alatt; na ezt az időt betartják. A víz meg esővíz (most jöhet az, hogy az esővíz is szennyezett ), nálunk a hegyoldalban csak nagyon mély kutak vannak (amelyek még vizet adnak, mert a bauxitbányászat miatt a magasabban lévő források 90 %-a végleg kiapadt), és abból nem öntözik a szőlőt.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
No de milyen biztonsággal használható, ha vakriasztást csinál? Ebből honnan tudjam mikor higgyek neki mikor ne? Az eset amit leírtam egyértelmű vakriasztás volt. Milyen biztonság ez?
(#) Triger válasza granpa hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Megnézném, ahogy az ebbe a bizonyítottan lebomló szerbe áztatott fogpiszkálót te a bomlási idő után a szádba veszel, vagy egy lepermetezett felületet végignyalogatsz.
(#) Triger válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Talán így jelezte a használati idő végét.
(#) zolika60 válasza Triger hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Két év után? Ahhoz elég drága.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Viszonyítás kérdése, hogy drága-e, szembe kell állítani egy CO mérgezéssel. Az sincs kizárva, amit Triger írt és az sem, hogy valami volt a levegőben. Előbbihez a használati utasítást kell megnézni.
(#) _barby_ hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
Itt van raktáron ami jó vételnek tűnik.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
(#) Bakman válasza _barby_ hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
A gyártónak három terméke is szerepel a nem megfelelő listán: Katasztrófavédelem: szénmonoxid érzékelők. Ugyanakkor a Honeywell nem szerepel a szégyenpadon. Csak mint "érdekesség".
(#) Triger válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Igazad van. Egy temetés sokkal olcsóbb.
(#) Bakman hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
Magyarország új nemzeti atlasza ingyen letölthető: Bővebben: Link. A "TARTALOM" fül alatt, fejezetenként.
(#) granpa válasza Triger hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Fogpiszkálót nem veszek a számba (bár még minden (eredeti) fogam megvan), mert szúr.
Kedves kétkedő: ~70 év alatt nem ártott meg, akkor már mindegy. Idősebb rokonaim, barátaim is hasonlóan vélekednek.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
(#) _barby_ válasza Bakman hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Most háttal kezdeném, de csak ezt rakom ide. És itt a PDF.
(#) Bakman válasza _barby_ hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Hááááát, elöször egy Steck márkájút linkeltél, abból három típus is rajta van a listán, mint nem megfelelő. Az általad linkelt pdf 2015-ös, a katasztrófavédelem oldalán perpillanat 2017-es dokumentumok vannak.
(#) Triger válasza granpa hozzászólására (») Szept 29, 2018 2 /
 
Nem ez volt a kérdés, netto mellébeszélés.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 29, 2018 /
 
Nemrég átépítettem a fűtést. Tegnap este gyújtottam be utoljára. Ím az eredmény.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
A szőnyeg meggyullad a kieső, esetleg észrevétlenül kieső apró parázstól!!! Ne legyen ott szőnyeg, hanem valami vaslemez vagy hasonló nem éghető anyag. Ha jól látom parketta az aljzat, az is gyúlékony.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Van a szoba közepén egy támasztó oszlop amit a mai napig nem tüntettünk el mert a kigyúrt ex sógorom nem bírta azt a gerendát (600x20x20cm) amit a padlásra akartunk feltenni hozzá húzandó a mostanit. Szóval akaratom ellenére se tudok rendet tartani. A szőnyeget meg nem akarom elvágni. Műhely híján a szobába bütykölök. Nővérem osztaná az észt csak nincs az a pénz amit ne lehetne ebbe a házba beleverni. Akkor inkább újonnan. Már van is egy tervem az alap rajzot illetően. Ha valaha megszaladna nem házat hanem telket veszek. Ott már olyan lesz minden amilyet én akarok.
(#) Gafly hozzászólása Szept 29, 2018 1 /
 
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Ezzel csak annyi a baj, hogy az egész lakás állandó ételszagban úszik. Nincs az az elszívó ami hatékonyan, de energiatakarékosan képes kiszellőztetni.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Bátyáméknál némi eltéréssel pont ugyanez van mert a nappali és a konyha egy légtérbe van.
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Na ez gyönyörű. Nem önmagában az a probléma, hogy a behazudott 1-2 óra helyett 6-8 órás késések vannak - állítólag - szimpla balesetek miatt. Vagyis a francokat nem, mindkettő rohadt nagy probléma, a 6-8 óra késés és az is, hogy 1-2 órának hazudják. (Pedig a máv minden látható ok nélkül simán össze tud hozni 1-2 óra késést.) De a a legnagyobb probléma a tájékoztatás hiánya. Hogy kérdezel és csak vonogatja a vállát, vagy hogy A helyről B helyre küldenek infóért, onnan C helyre, majd onnan vissza A helyre. Vagy ami még rosszabb, hogy elküldi Gödöllőre hévvel a szerencsétlent a semmiért.
Én ezért nem tekintem közlekedési alternatívának a mávot, szerintem máv-val közlekedni az autofelláció egy formája.
(#) pucuka válasza tbarath hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Okostelefonra van a MÁV startnak alkalmazása, ott már viszonylag hamar megjelenik valamiféle infó, igaz néha erősen "kódolva". Pl. balesetnél hatósági intézkedés a szöveg, váltó, felsővezeték, mozdony lerobbanásnál műszaki hiba, vagy nevén nevezve bizber hiba. Mentségül néha részletesebb is a tájékoztatás.
Ami engem jobban mérgesít, és a BKV -nál is működik, hogy megáll a vonat, a villamos, vagy a busz egy megállóban, és megvárja, hogy a menetrendi idő utolérje a járatot. Ha egyszer elindult, mi a túróért nem halad végig a járat vonalán?
Úgy tűnik nincs senkinél okostelefon, vagy a fészbuk érdekesebb.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2018
(#) Frankye válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Idézet:
„megáll a vonat, a villamos, vagy a busz egy megállóban, és megvárja, hogy a menetrendi idő utolérje a járatot”

Mert nem mindenki megy ki a vonat/busz/bárakármi indulási ideje előtt kellő időben. Ha pedig az "utas*" lekési, mert idő előtt elindult, "joggal" reklamál. (Hogy mennyire joggal, az vitatható, pl. a repülőtéren a járat indulása előtt órákkal ott kell lenni, ellenkező esetben nem engedik fel a járatra...)

*Az "utas" számomra akkortól utas, ha felszállt a járműre, és rendelkezik érvényes menetjeggyel, utazási igazolvánnyal, vagy - ha nem volt jegyváltási lehetőség a felszállás helyén - megfelelő mennyiségű pénzzel, hogy jegyet váltson.
(#) Frankye válasza tbarath hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Sok mindentől függ, mennyi az annyi. A "hatósági intézkedés" (helyszínelés, adott esetben műszaki mentés) jó esetben akár egy óra alatt lezajlik, máskor viszont csak akkor derül ki, mennyi időre van szükség hozzá, amikor elkezdik azt.
Sokkal bosszantóbb, hogy a balesetek döntő többsége (mondjuk 95%-a, vagy több) az emberi figyelmetlenségre (horribile dictu: butaságra, és akkor nagyon finoman fogalmaztam!) vezethető vissza! Soha nem fogom megérteni azt a gépkocsivezetőt, aki a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére a sínekre hajt. Azt végképp nem, aki a vonat oldalának (!) hajt neki. Azt pedig végképp nem, aki egyenesen kikerüli (!) a sorompórudat!
A tegnapi, Maglód és Gyömrő közötti baleset pedig végképp nem a vasút hibájából következett be, lévén a darus kocsi (közúti, mielőtt bárki félreérti!) mindkét (!) vágány feletti felsővezetéket leszakította! A Rákos-Pécel közötti balesetnél pedig a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott az átjáróba a sofőr! Ezeket a vasút hibájának felróni legalábbis botorság...
Persze, tudom, rendkívül kellemetlen, hogy a péntek délutánja ennyi embernek van elrontva (köztük nekem is), de emiatt nem a közlekedési cégre kell haragudni.
(#) Kovidivi válasza Frankye hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Szerintem is jó, hogy betartja a menetrendet. Mi értelme lenne annak, ha 9.10-re írja a buszt a menetrend, és 9.07-kor elhúz, én meg 9.08-ra érek a megállóba?
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2018
(#) tbarath válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Idegesítő a megállóban állni, de még idegesítőbb hogy ha kimész a menetrend szerint pl. 17:03-kor induló járathoz 17:02-re, és már csak integetni tudsz utána, mert 17.01-kor elment. És lehet hogy az egész nem is a te hibád (bár szerintem az sem hiba, ha nem mész ki X perccel előbb a megállóba), hanem pl. egy másik járatról szállnál át és az késett.

És van még egy gond: ha előbb elmegy egy járat, akkor jó esély van rá, hogy szépen egyre felszálló lesz rá, emiatt egyre kevesebb leszálló is, és pl. elér egy olyan zöldet amit "nem kellene" neki, azzal is nyer 1-2 percet, stb. Ez persze önmagát gerjeszti, egyre nagyobb "előnyt" tud összeszedni a menetrendhez képest, egy 20-25 megállós járatnál már a végén lehet hogy 5 perccel előbb is a menetrend előtt jár. Ez persze a már ott váró, vagy épp a járaton utazó utasoknak jó, a többieknek viszont nem. És a következő járatnál ennek az ellentétét látod: tömegnyomor, sok leszálló és felszálló, lekésett zöld lámpák, egyre nagyobb késés, és persze mindenki furakszik fel a járműre. Majd ismét jön egy szinte üres busz, hiszen az ő utasai nagyja felszállt a késő, tömegnyomor járműre, szóval neki alig van felszállója és leszállója, tud a menetrendhez képest gyorsan menni, stb.
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Mindenki minél előbb akar otthon lenni.
A legrosszabb szerintem az, hogyha késik a busz, az ember pedig már hulla fáradtan várja megállóba, de nem jön...
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2018
(#) tbarath válasza Frankye hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Én ezt értem, és nem is a rajta kívülálló okokat rovom fel a mávnak.
De idézek a linkelt cikkből: "Másnak a Keletiben már azt tanácsolták, hogy HÉV-vel menjen el Gödöllőre, onnan már járnak a vonatok. Ez szerepelt a MÁV közleményében is. "Egy óra hévezés után kiderült, hogy a semmire mennek az emberek oda, szegény jegypénztáros hölgy majdnem sírt, hogy minek jön ide mindenki HÉV-vel" – írta olvasónk. Végül ő olyan szerelvénnyel indult el Miskolcra, ami már délután 3 óra óta bent állt Gödöllőn, és csak este 8 órakor indult el."

Valamint: "Normális állapotokról péntek éjjel sem lehetett beszélni, legalábbis olvasónk hangulatos fotóval is illusztrált levele szerint a Vác felé indított, Rákospalota-Újpestig közlekedő pótló vonatra, ami 22:52-kor indult a Nyugatiból az utasok egy része fel sem fért, de a többieknek sem volt igazán kényelmes útjuk. Mindez részben a tömegnek, részben a pótlásra beállított vonat kis méretének volt köszönhető."
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Persze, de egy menetrend előtt "végigszaladó" busz képes a következőt alaposan "megkésetni", szóval aminek az lesz az eredménye hogy várod a megállóban és nem jön.
Következő: »»   2942 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem