Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2974 / 3550
(#) tbarath válasza mhatalyak hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Ha 10x akkora a sebesség akkor 10x annyi fordulatot tesz meg a kerék ugyanannyi idő alatt.
(#) mhatalyak válasza tbarath hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
És tényleg... Nevetek magamon. Fordulatszámmérőt és sebességmérőt építek, a fordulatszámmérő már megvan, de már annyi minden van a fejemben, hogy keverek mindent mindennel IS! Köszönöm a segítséget Mindenkinek.
(#) jani1987 válasza mhatalyak hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
A sebesség és a fordulat egyenesen arányos tudtommal.
(#) mhatalyak válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Igen... Teljesen logikus, szégyelltem is feltenni ezt a kérdést.
(#) zolika60 válasza mhatalyak hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Sose szégyellj kérdezni. Az nagyobb baj lenne, ha bizonytalan maradnál egy kérdésben.
(#) jdani hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Üdv. A jövőbeli garázs készítésén gondolkodok.
Belső méretei, 7méter széles, és 9méter hosszú. Tetőszerkezetnél azon gondolkodom, hogy milyen legyen.
Nyeregtető, vagy sima lapos lejtős tető?
A lapos eleve könnyebb, olcsóbb gondolom. Nyeregtetőt akkor látom hasznosnak, ha a padlástéren lehet járni, esetleg valami ritkán használt dolgokat felvinni. De az ilyen tetőre, vagyis padlásra dolgokat nemigen lehet felvinni, nemigen járható.
Mikor szoktak lapostetőt, és mikor nyeregtetőt.
Ilyen méretre milyen tetőt szoktak készíteni?
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Attól függ, hogy milyen a környezet. Ha hegyvidéken (sok a hó) laksz, és a garázs szabadon áll, akkor jobb a nyeregtető, nem feltétlen kell járómagasság. Ha az épület mellé, akkor nincs sok választás, lejtős tető. A szerkezet miből lesz, fából, zártszelvényből, gondolni kell a szálhosszúságra is. Gerendát hosszabítani nem egyszerű, zártszelvényt viszont hegesztheted.
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
A nyeregtetőnek sok előnye van, ebből néhány:
- plusz hely
- lefolyik róla a csapadék, hó
- Nem feltétlenül kell szigetelni, hiszen a tetőfödém és a tető közötti levegő is szigetel.
A lapostetőnél mindig a vízszigetelés az első probléma, a második a hőszigetelés.
A nyeregtető ellen szól a szél, amit bírnia kell és hogy költség a vázszerkezet és a tetőfedő anyag. Ha a garázs meglévő épülethez csatlakozik, sok esetben a félnyereg tető is megoldás. Az is szempont lehet, ha jó a tájolása a tetőnek: Dél, vagy Dél-délnyugat, és gondolkodsz napelemben, akkor a legegyszerűbb erre felszerelni.
(#) jani1987 válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Itt van a szomszédunkba egy elhanyagolt ház. Kár hogy nem tudod elvinni a cserepet.
(#) Action2K válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2018 / 1
 
Mindenképpen tudni kell, hogy nálatok mik az előírások, szabályok. Kell-e építési engedély... Sok egyéb feltétel. Aztán gondolkozz a tetején. Nálunk pl. nyitott oldaló kocsibeálló fedéshez nem kell engedély. ez 1-2 százezer spórolás. Aztán, ha engedély nélkül építhető, akkor magam is felépíthetem. Ez további ötszáz ezer spórolás.
Ha már kész van, később kap egy ponyvát körben. Majd idővel a ponyva szétszakad és emiatt le kell cserélni OSB-re. Mikor már a hatóság reklamál, hogy nincs rá építési engedély, a szomszédok tanúskodnak, hogy ez már 1000 éve itt áll, így megkapod rá a fennmaradási engedélyt.
De ha nem garázsnak építed, hanem gazdasági épületnek (nem lakás célú építmény: télikert, pagoda, kúria, játszóház...), pl. istálló, akkor sem feltétlen kell rá engedély, s rögtön lehet fala is. Arról meg nem tehetsz, hogy az egész "ménes" befért oda.
Vagy a kocsi azért van bent, hogy épp be, vagy ki pakolj valamit.
Tudod, a nagy garázskapun is van kiskapu.
(#) Pumuckli hozzászólása Dec 11, 2018 / 1
 
Szeretnék csinálni egy büdös bogár (poloska) sokkolót, ehhez kérnék segítséget. Mivel nagyon undorító ez a bogár és nem is szeretünk közel menni hozzá (se a feleségem, se én), arra gondoltam lehetne pl. egy felmosó nyél végére tenni két vezetéket, a másik felére pedig mondjuk egy 9V-os elemet (vagy kevesebbet, ezt majd megmondják a nálam sokkal okosabbak) és nyilván közé még valami kis áramkört. Vagy úgy működne, hogy a kis rohadék zárja rövidre az áramkört amikor hozzáér mindkét vezeték, vagy a nyél másik végén lévő gombbal "rázatnám" meg. A kérdés az, hogyan lehetne ilyet építeni, hogy a bogárra halálos csapást tudjunk mérni? Nyilván nem akarok túlzásokba sem esni, vagyis csak annyi áramot/feszültséget mittudoménmit adni, ami elég a kinyiffantására. Köszönöm szépen előre is a segítő hozzászólásokat!
(#) nagym6 válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Nagyon ügyesnek kell lenned, hogy egy bottal rácélozd az érintkezőpárt pontosan. Nem fog erre várni a bogár.
(#) elektroncso válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Nem lenne egyszerűbb egy morzsaporszívó?
(#) mineral hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Sziasztok! Van itt a fórumtagok között olyan aki zenél szintetizátoron? És tud is hangot rögzíteni valamilyen formátumban? Szükségem lenne egy apró segítségre.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
(#) Action2K válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Ha kézzel simán megtudom fogni, akkor bottal is megtudom piszkálni.
De nem kéne itt OFF-olni.
(#) Action2K válasza mineral hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Én jó leszek? Bővebben: Link
De már alszik a család, rá ér holnap is?
(#) mineral válasza Action2K hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Szia! Igen holnap is tökéletes.
(#) Bakman válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Elképzelem, ahogy a sokk hatására engedi el magát a bogár... Hatákony macskariasztót lehetne belőle készíteni csak az időzítésre kell figyelni.

Bővebben: Link
(#) Pumuckli válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Tök büdös lenne a morzsaporszívó belseje.
(#) Pumuckli válasza Bakman hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Igen, erre én is gondoltam, de ha gyorsan éri a sokk, akkor nem biztos, hogy lenne ideje "eregetni"... nem tudom. De a kérdés továbbra is az, hogy hogyan tudnám megvalósítani. Milyen áramköri elemek kellenek hozzá stb stb...?
(#) nedudgi válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Ez a megoldás.
Régóta használok ilyesmit legyek, szúnyogok ellen, de a poloskát is elkapja. Itthon nagyobb kínai áruházakban is árulják, 1500 Ft körül. Előny, hagy a legtöbb áldozata belegabalyodik a rácsba, így tetszőleges helyre lehet lerázni róla, érintés nélkül. A gyengébb teljesítményűek csak elkábítják 5-10 másodperc időre, de annyi elég is.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Ez nagyon jó nekem is szúnyogra légyre, de a büdösbogár legtöbbször leszállt állapotú, valamin mászik, nem lehet teniszezni.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Lehet.
Akkor van csak baj, ha valami sarok, hajlat mentén araszol. Én hurkapálcát rászerelve, az is megfelelő, ha arrébb kell egy kicsit nógatni.
(#) jdani válasza pucuka hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Különálló falazott garázs lenne a portán, a tető pedig fagerendásba gondolkodok. Ezért kérdem hogy miért, milyet, de én jobbnak, olcsóbbak látom a lapos lejtős tetőt.
Csak itt nem tudom hogy ha a 7 méter gerenda nem e hajolna nagyon.. (vagy hogy szoktak az ilyen távú lapostetőt csinálni.)
Mondjuk ez egy olyan dolog hogy szerintem legalább 5 év múlva esedékes, csak most kivancsisagbol foglalkozol a témával.
(#) Action2K válasza jdani hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
A nyeregtető háromszöges geometriájával oldható meg pont a nagyobb fesztáv.
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Néhány gondolat garázs ügyben.
9x7 méter az marha nagy. Nekem 6x6 méter, és két autó mellett még bőven lehet pakolni is...
Lapos tetőt nem csinálnék, legyen egy padlása, látszó gerendával, gyalult palló fedéssel. Ott akár kempingezhetsz is (és mennyi lomot fel lehet tolni, mellesleg ).
Az építési engedély, ahogyan mondták. Folyamatosan változik a szabályozás, van amikor a kerti törpére is kötelező (lett volna kérni), most meg palotára sem kell éppen.
DE: Felénk járnak fényképezni az önkormányzattól, meg ugye légi felvételeket is csinálnak rendszeresen -> szomszéd tanúsítja az a sufni 10 éve itt van, már nem biztos hogy bombabiztos...
Valamint vannak mindenféle eszement szabályok ha engedélyt kérsz, például nálunk volt olyan hogy: Csak a lakóépület mögé lehet építeni, a telekhatárra. Azaz mivel a ház eleve bentebb van (előkert), ezért kert nagy részét elfoglalja a kövezett út, hátra a garázshoz. Meg lehet tolatni, forgolódni nap mint nap. Valamint nem tudsz ülteni semmit, és mindenki belátja az egész telket az utcáról...
(#) elektroncso válasza jdani hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Mindenképp nézz utána a jogi dolgoknak. Ismerve a szlovák előírásokat bejelentésköteles minden "x"m2-nél nagyobb beton alapú épület legyen az garázs, kerítés vagy szőlőlugas. Még akár építési engedély is kell. Persze a "házadó" ezzel növekedni fog.

Ha én építeném mindenképp rendes háromszögtetőt csinálnék. Nem tudom Felvidék melyik részén élsz, de azért nálunk vannak helyek ahol komoly hóra kell számolni télen, ha pedig beomlik a tető a drága kocsi odavész.
(#) kameleon2 válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 12, 2018 / 1
 
Ez engem is érdekelne. Jelenleg egy bükkfa vágódeszkával "sokkolom" őket. Ez elég nagy felületű, hogy ne kerüljék ki. Addig próbálkoztam papuccsal, párnával, légycsapóval, kiröhögtek és továbbrepültek. A bükkfát komolyan veszik.
(#) kameleon2 válasza jdani hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Apámmal vettünk a MÁV-tól használt váltótalpfát - az 8m is megvan. Hosszára elfűrészeltettük kétfelé - 30 éve tető. De vehetsz telített faanyagot is.
(#) tbarath hozzászólása Dec 12, 2018 /
 
Sziasztok,

Van nekem egy 60x180-as polcos "könyvespolc" nevű szekrényem, amin könyvek helyett dobozokat és mindenféle ezt-azt tartok. Ez meglehetősen eklektikusan néz ki, szóval tennék elé valami ami eltakarja. Találtam már jól kinéző ajtófóliákat, csak ezt fel kellene tenni valamire, a kérdés csak az, hogy mire? Bútorlapot nem akarok, kartonból ekkora nem tudom hol kapható, a legjobb ötletem az a "furnér lap", ami a szekrények hátoldala szokott lenni. Nem tudom mi ennek a neve és hol kapható, ha valaki tudja akkor légyszi árulja el, de ha van jobb ötlet akkor arra is kiváncsi vagyok.
Niylván ennek kell majd valami merevítés is vékonyabb lécekből, azt megoldom.
Következő: »»   2974 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem