Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3025 / 3552
(#) Pumuckli válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Slag vízmérték (vagy hívják még tömlő vízmértéknek is), 20 méteres kb. 2100-2500 Ft között mozog. Abból két méréssel áthidalható a 34-35 méter. Úgyis minden egyes oszlopnál ki kell mérni gondolom.
(#) FIGIRI válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 21, 2019 / 1
 
Zsinórvizmérték plusz valamely erősebb madzag.
(#) antikzsolt válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 21, 2019 / 1
 
Kérj kölcsön egy vízmértéket némi szigetelőszalagot és egy piaci lézertollat. A ragasztóval rögzíted a lézert a vízmértékhez és máris lehet menni előre.

pp.jpg
    
(#) jani1987 válasza Pumuckli hozzászólására (») Márc 22, 2019 /
 
Van slag de nem tudom hány méteres. Kösz srácok.
(#) tbarath válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 22, 2019 /
 
És ha kicsit "csálé" a cucc, akár a tollon belül, akár a rögzítésnél, akkor máris nem lesz vízszint az a vízszint. Hasra ütve 1 fok eltérésnél lesz kb. fél méter eltérésed 30 méteren, ami persze bele is férhet.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Márc 22, 2019 /
 
Ahogy mondod. Nekem gyári lézeres van, 1m-en 1cm a hiba még ennél is. A lézerfolt is jócskán megnől 30m-en.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 24, 2019 /
 
Ezt vajon hogy lehet szétszedni? Érdekelne a mechanikai része.
(#) antikzsolt válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
A tokmány közepén nincs egy csavar?
(#) jani1987 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Nem láttam. Mellesleg azóta már leszedtem. Igaz nem szakszerűen mivel a látható rész műanyagból van. A többit nem kell mondani. Ha valaha sikerül találnom egy esztergályost akkor megcsináltatom. Van a suliba egy üzem de a tanár szavaival élve nincs elég kapacitás. Többször zargattam már őket mostanába hol egy központos fúrásért vagy mint most egy fazon igazítás utáni csapágy hely előkészítés miatt. A másik tanárra a menetmetsző befogót bíztam.
(#) tbarath hozzászólása Márc 27, 2019 /
 
Tapasztaltatok már olyat, hogy egy berendezés gumi talpa (lába?) egyszercsak elkezd folyósodni?
Egy UPS-ről van szó, kb. fél éve került a mostani helyére, most pedig akkucserénél vettem észre, hogy a 4 kis gumitappancs közül az egyik igen amorf formába került. Nem arról van szó, hogy letörlöm és visszateszem a helyére, hanem az egész anyaga (jobb szó nem jut az eszembe) folyós lett. Ragad, nyomkodásra is teljesen más érzés mint a másik 3.

Emlékeim szerint nem tettem bele semmibe, nem öntöttem alá vagy bele semmit, különösebb hőnek se volt szabad érnie. És volt ugyan egy PC a tetején, de egyrészt nem túl nehéz darab, másrészt az mindegyik lábra kb. azonos nyomást fejtene ki.
(#) antikzsolt válasza tbarath hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Ha használsz illóolajt azt tud csúnya dolgokat művelni egyes gumi és műanyagokkal. Megjártam már én is. A kanócot ráraktam a műanyagra ahol hozzáért ott nyúlott mint az olvadt sajt.
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Igen, létező jelenség!

Vannak olyan gumi / műanyag dolgok, amiknek a tulajdonságuk, hogy elfolynak egy idő után. Tipikusan a wobblerek (horgász műcsali) szét szoktak olvadni amikor nem megfelelő tartóba rakod őket, illetve egymáshoz tapadnak nem is túl sok idő után. De márkás hifinél (nem emlékszem rá melyik márka volt, csak arra, hogy drága volt és nagy név) sikerült pont ugyan ilyet tapasztalni, mint neked is, egyszerűen elfolyósodott a gumitalpa.
Rádióamatőrök meg tudnák mondani, hogy melyik, de van olyan típus, aminek a kezelőgombja van hasonlóan minőségi anyagból és megkocsonyásodik az idő előrehaladtával.

Ezeknél a gumianyagoknál lehet, hogy nem jól végezték el a vulkanizálást és így rohadnak el...
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Márc 27, 2019 /
 
Nem láb, hanem PMR burkolata. Az kb. három év alatt lágyult meg (bomlott meg az anyagszerkezet). Képtelenség volt levakarni a rádióról viszont ragad mindenhez. Jobb híján kivágtam az elektromos hulladékok közé, a végén már megfogni sem volt gusztusunk. Persze az elején nagyon jónak tűnt, kellemesen símult az ember kezébe.


Tervezett elavulás? Hibás anyag? Jó kérdés.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Köszi mindenkinek, ezek szerint létezik a jelenség.

Nem hiszem hogy tervezett avulás lenne, ez még fémházas APC Smart RS232 kommunikációval, a 2000-esek elején vett műanyagházas back ups-em már USB volt. Inkább a vulkanizálási hiba tűnik valószínűnek. Majd megkérdezem az APC-t hogy egy ilyen talpat postáznak-e nekem ingyen
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Nálam a befőttes gumik folytak szét egy évben, de más években nem. Egy gyártási sorozat a szétfolyt és a nem szétfolyt, biztosan valami vegyi anyag gőze lehet az oka.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 28, 2019 / 1
 
VHS videomagnó és kazettás magnó deck ékszíjjal is találkoztam már, egy élmény volt a maradékát eltávolítani, utána a kezemről is alig akart lejönni.
(#) peti333 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Befőttes gumi nekem is olvadt rá az asztalra pár éve. Még mindig nem sikerült teljesen felkaparni.
(#) pucuka válasza peti333 hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Ha nincs elég szén (grafit) a gumiban, idővel "taknyosodik", ha sok van elporlad. Nem tudom melyik a jobb.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 30, 2019 /
 
Mivel lehet kikeményíteni egy karton lapot? A tekercs végéről lekellett szedni a tartó lemezt mivel amúgyis sérült volt és a huzal vége mélyen alatta volt. Most lakkal próbálkoztam amibe talán alapozó is van.
(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Ebből a videóból meríthetsz ötletet, hogy mivel lehet házilag impregnálni. Úgy a 7:30 percnél van róla szó.
(#) elektroncso válasza tbarath hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Amikor olvastam a leírásod azonnal a sulis APC Smart szünetmentesünk jutott eszembe aminek teljesen szétfolyt a négyből két lába. Aztán a végére kibújt, hogy a tied is ez a típus. Szerintem szériahiba.
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Inkább anyaghiba
Műanyagokkal egyébként nagyon meg lehet színi.
Két példa:
- Kollégiumi szobatársamnak volt egy (mű)bőr dzsekije. Könyökénél picit kiszakadt. Akkortájt jelentek meg a pillanatragasztók, ő is vett egy kis tubus IS-t, mert az nagyon menő. Gondolta megragasztja a dzsekit, egy csepp IS, nagy füst, és lett egy nagy lyuk.
- Én meg vettem egy szép plexi elejű műszerdobozt, de nem vettem le róla azonnal a védőfóliát. Amikor elkezdtem lehúzni, nem jött. A végén darabokban jött csak le, nagyon gusztustalanul homályos és foltos lett a gyönyörű doboz.
(#) tbarath válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Nem mondanám szériabibának, inkább csak sikerült beszerezniük egy (vagy több) olyan alkatrészt, amiknél kijön az ilyen hiba. Hogy ez gyártástechnológiai hiba vagy az alapanyaggal volt probléma, azt mi nem fogjuk megmondani.
Egyébként az a "vicces" az egészben, hogy ez egyszercsak "hirtelen" megtörtént. Használtan vettem egy itteni fórumtárstól kb. 1,5 éve, akkor nem volt semmi baja. Költöztem bő fél, akkor se volt semmi baja. Most elhalt benne az akku, ezért vettem ki a helyéről, aztán most vettem észre, hogy megindult. És simán lehet, hogy 15-20 éve, gyártották ezt a készüléket, és nem hiszem, hogy tappancsokat cserélgettek volna rajta.
(#) jani1987 válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Mobilról még nem tudtam megnézni. Nem epokitet használnak benne?
(#) Szárnyas válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
De, epokitot. 2-1 arányú keverékét kell acetonnal annyira hígítani, hogy festékszerű anyagot kapjunk. Az aceton helyett lehet nitro-hígítót is használni.

epokit.png
    
(#) Ráx Aladár hozzászólása Ápr 1, 2019 /
 
Sziasztok! Nem tudja-e valaki hogy hol lehet neodyum mágnest venni? Milyen boltokban szokták általában árulni? Mágneshorgászati célra kell. Válaszokat előre is köszönöm
(#) jani1987 válasza Ráx Aladár hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Ebay vagy ali. Haver mondja.
(#) nedudgi válasza Ráx Aladár hozzászólására (») Ápr 1, 2019 / 1
 
Bármilyen meglepő, a mágnesboltban.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Csak ne GPS-el menjen, mert akkor lassan ér oda

Mellesleg korrekt társaság, szerintem.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Szerintem is nagyon korrektek, azért ajánlottam őket.
Következő: »»   3025 / 3552
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem