Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3104 / 3546
(#) jani1987 válasza mateatek hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
Mivel nálunk nem szokás szakembert fogadni így autodidakta módon tanulok mindent. Kályha kész, kémény kész. Fal függőleges. Egyedül a tető lejtést számoltam el hátul. A két széle a falnak 5 méter. A közepétől felfelé 40 centire van a tető gerinc. Más szóval full tető csere ha oda jutok pénzbe.
(#) Secret válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
Ötletadónak:

Talajcsavar
(#) Alkotó válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2020 2 /
 
Ha komoly a szándékod, és elfogadsz tanácsokat, akkor beszéljünk róla. Olyanokat, hogy "talajcsavar", "ne spórolj a lejtéssel", és hasonló sületlenségek el se olvass.
Jó lenne tudni az alapterületet, a belépő magasságot, és az elvárt tető kialakítást. A képen lévő sátor-tetőt ajánlanám utoljára. Jellemzően az ilyen építményeknél célszerűbb a nyeregtető. Könnyebb megépíteni, stabilabb, és az alatta lévő rész is kihasználható ha szükséges. Személyes véleményem szerint szebb is. A tető minimális lejtése attól függ milyen borítás kerül rá. Ezért ezt is add meg. Végül, ha jól értem önerős kivitelezés lesz, ezért fontos lenne tudni mennyire vagy ügyes és gyakorlott, illetve milyen megmunkálási lehetőségek állnak rendelkezésedre. Ezekben nem kell végletekben gondolkodni, de irányt mutathat ahhoz esetleg mit tervezzek bele, és mit ne.
Ha a részleteket sikerül tisztázni, akkor készítek egy tervet a vázszerkezetről, és megmutatom véleményezésre.
(#) jani1987 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
Az alap terület megközelítőleg 2x2m. Én vagyok 175 így a magasság is ehhez igazodna. Cserép van dögivel. Kézi és gépi korong fűrész van szög beállítással. Még csak a korai tervezési fázisnál vagyunk.
(#) Alkotó válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
A 2x2 m az cseréphez kicsi. Ilyen kis felületen nem mutat jó. Ráadásul a cserép jó nehéz, és alulról nem szép. Ezért talán érdemes lenne valamilyen zsindelyben gondolkodni. Ahhoz kell egy teljes deszkázat, de ha ez mondjuk hajópalló, akkor az alulról szépen néz ki, olyan mint egy lambéria.
Belépő magasságnak a 175 cm szokatlan. Az egy dolog, hogy Te ilyen magas vagy, de azért nem árt másokra is gondolni. Javasolnék 200 cm körüli méretet ide.
Csatorna lesz? Mert ha igen, akkor azt célszerű előre betervezni, és legalább a tartóvasakat már a zsindely alá betenni (aztán majd lesz benne valamikor csatorna).
Egy akármilyen terület közepén lesz az építmény, vagy esetleg csatlakozik egy már meglévő másik építményhez. Utóbbi esetben a tetőkialakítást (csatlakozást) össze kell hangolni a meglévővel.
A darabolásra szükség lesz. Gyalulni tudsz? Élmarások, esetleg egyszerűbb minták szóba kerülhetnek?
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
Netán a Hasonmás (Surrogates) -re gondolsz?
(#) furko válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
(#) jani1987 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Gyalu is van. Az más kérdés, hogy pontosan hol kell használni.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 3
 
Azon gondolkozom, hogy jelen helyzetben a kiülős grillsütő-e az a kérdés, amire fókuszálnod kellene.
Talajcsavar ide, betonozás oda...
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Mifelénk sokan csináltattak ilyet, egy időben nagy sláger volt. De még sosem láttam senkit abban ülni, általában bicikli motor raktár lett eső elől védeni, praktikus. Ez is lehet szempont a kialakításnál, hátha így alakul.
(#) Pumuckli válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Egyáltalán nem akarlak róla lebeszélni, csak egy tapasztalatot osztok meg ezzel kapcsolatban (és máris jöhet az ellentábor, aki ennek pont az ellenkezőjét fogja állítani), eddig két helyen voltam, ahol ilyen "építmény" volt és a tető minden egyes hangot visszavert, kicsit hangosabb beszéd esetében már rendkívül zavaró volt. Esetleg erre is érdemes odafigyelni.
(#) bbb válasza Pumuckli hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Ez leginkább méret és kialakítás kérdése. Ha elég magasan van a teteje és elég légterület van körülötte, akkor kevésbé lesz visszhangos.
(#) Pumuckli válasza bbb hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Igen, csak itt elhangzott, hogy 175 cm-hez viszonyítunk, ami számomra azt sugallta, hogy nem 3-3,5 m magasságban gondolkozunk, inkább 2-2,3 m-ben.
(#) ronin75 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 1
 
Szerintem az a baj, az ilyen építményekkel, hogy ha kevés az alapterülete (ezáltal a tető mérete is), hogy a tető ellenére szinte állandóan napsütésben ülsz.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 5
 
Szia Jani!
Tavalyelőtt építettem egy ilyen kiülőt. Az alapterülete 3x3 m, a keret magassága 2m. A tető sátortető, hajópadló, a tetejét bitumenes zsindely fedi. Eltartott az építése egész nyáron, de csak hétvégén volt alkalmam csinálni. Alatta a beton 10 cm vastag, ebbe vannak az oszloptalpak belebetonozva. A talpak egy egy betontuskóban áll, ott olyan 40 cm a beton. A faanyag fenyő volt, amit gyalultattam még a kereskedőnél,még beépítés előtt kapott két réteg Milesi vízbázisú lazúrt. A farészek összefaragását jutube videók alapján próbáltam elsajátítani. Szerintem stabil lett, de az elejét kiegészítettük egy szőlőlugassal. Így kellemes hűvös van alatta. Nyáron kiülő, télen a szmóker lakik alatta. Mikor minden elkészült, fagyálló cssmpével laburkoltattuk egy szakival. Így kb a végösszeg olyan 250 és 300 ezer Ft lett. (fene se gondolta volna), de szerintem megérte. Egy alapvetően használhatatlan udvarrészt sikerült használható térré alakítani.
(#) nagym6 válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Ismerősök azt mondják, hogy kihurcolkodni kajákat tányérokat stb. macerás, inkább maradnak bent a lakásban. Meg a napsütés amit írtál.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 1
 
Köszönöm, már meg is néztem, a Sziget c. film volt az amire gondoltam. Nedudgi ajánlása sem volt rossz, neked köszönhetően mára is jut valami
(#) Szárnyas válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Ha érdekel még más film is klónozásos témában, akkor az A hatodik napon c. filmet tudom ajánlani neked. Vagy ott van még a Kóma c. film, ami ugyan nem klónozás tematikájú, de ez is hasonló narratívával rendelkezik, mint a Sziget.
(#) Kovidivi válasza Szárnyas hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Köszi. Így nem jut idő a fontos dolgokra
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Látom azért 3 oldalról védve van. Aki volt nálam tudja, hogy az udvar kellően tágas így lehet alkotni ezerrel. Én is 10-es betonra gondoltam. Viszont alapozáskor 60 centi mélyre szoktam menni amikor oszlop állítás van. Ezt úgy értsétek, hogy csak az oszlop alatt ilyen mély. Metszetbe pedig fordított U alak.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 23, 2020 /
 
Most, hogy lassan alakul a műszer ezért a kérdés a mechanika. Tehát off. Készített már valaki házilag kapcsolót vagy bármi olyat amit a boltba is meg lehet venni? Vagy kéz alól mindegy.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Milyen kapcsolót?
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Nem ismerem a típusokat így azt mutatom ahova kell.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Csöves gépbe ne csinálj házilag kapcsolót. Nagyfeszültségek, szigetelés.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Egy 4 áramkörös (tárcsás) forgókapcsolót nem fogsz tudni házilag csinálni, de nekiállni sincs értelme mert lehet olyat venni.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Kapcsolót is lehet csinálni, oszcilloszkópot is lehet venni.
(#) Gafly hozzászólása Jan 24, 2020 /
 
Azt mondják nem illik privát üzenetből idézni, így anonimitás biztosításával:
Idézet:
„Rád bízom a döntést kajaügyileg.”

Erre esett a döntés:
Hot kettleless pig ends (both rostrum and aft) stew with lumper.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 24, 2020 / 1
 
Ez van srácok.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Az még akár jó is lenne, de a rajzon ha jól láttam olyan van írva hogy C meg D, azaz nem 2 hanem 4 áramkörösnek kellene lennie annak a kapcsolónak.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 24, 2020 / 1
 
János, te tényleg megcsináltad szalagparkettából a yaxley-t.
Következő: »»   3104 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem