Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3170 / 3550
(#) DannyTorrence válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Rajta lesz a dobozon a feladási díj?
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Eddig nem találkoztam ilyennel, a fő elhalálozási ok nálunk az, hogy ráül valaki.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Állítólag a füst csak gyérítésre van. Itt most hajnalban 12°C volt, szúnyogok nem jöttek még elő.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
És legalább nagyot ugrik?
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Nem tud, mert már rajta ül egy ember.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Mármint az ember.
(#) teddysnow hozzászólása Júl 14, 2020 /
 
Sziasztok,

nincs mit csinálnom egy pár hétig és az jutott eszembe, hogy van egy gagyi, de jól kinéző karórám, amit nem sajnálok még tönkre tenni sem, hogy átalakítsam. A terv az lenne, hogy a már kopott ezüst színű tokjáról valahogy eltávolítani azt a bevonatot. A cél az, hogy egy bronz tokos órát kapjak. Az óratok valamilyen réz színű fém bevonva valamilyen cink vagy nikkel anyaggal. Ezt szeretném eltávolítani, drótkefe koronggal nem merem, mert félek, hogy összekarcolom az üveget. Vagy maratni kellene vagy elektrolízissel lebontani. Vagy a harmadik megoldás, hogy keressek más elfoglaltságot. Hogy kezdjek neki?
(#) szikorapéter válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Nem, miért lenne?
Olvasd el az oldalukon hogyan működik a csomag küldés. A csomagot nem súly hanem méret szerint "árazza" , meg attól függően hogy házhoz vagy automatába kéred.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
A szúnyograj ilyenkor röhög.
(#) DannyTorrence válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Szerepel súlyhatár is a foxos árlistán, akkor honnan tudnák, hogy melyik kategóriába esik a csomag? De a kérdés ugyanaz: hol érhető el a címzettnek a feladási díj?
(#) szikorapéter válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Mint mondtam sehol.
Feladási díj van szekrény mérettől függően. Gondolom azt csak elmondta mekkora a csomag. Az alapján tudod megnézni. A csomagon max egy vonalkód lesz de semmi más adat. Nem is szabad ráírniuk de írtam lentebb, olvasd el az oldalukon a kb 1 A4-es lapnyi szöveget és mindenre választ kapsz.
(#) bbb válasza teddysnow hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Szedd szét és az "üveget" is vedd ki belőle, aztán mehet akár a korong is.
(#) DannyTorrence válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Idézet:
„Gondolom azt csak elmondta mekkora a csomag.”

Na ezt akartam tudni, a feladón múlik a feladási díj. Mivel a címzett ritkán áll neki méricskélni a kapott csomagot, könnyedén lehet mondani egy kategóriával nagyobb feladási díjat, úgysem veszik észre. Ez történt velem is, 2100 Ft-ot fizettem olyan csomagért, ami a mérések szerint az 1400 Ft-os kategóriába esett volna. Mivel a címzettnek nincs lehetősége megnézni a csomag súlyát/feladási költségét, ezért simán trükközhet a feladó.
Ennél még a posta is jobb, mert ott mindkét adat ott van a feladóvevényen.
(#) szikorapéter válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Igen ez a része becsület dolga. Tény hogy nem hinném hogy ezen a 700ft-on múlna a világ, pláne ha 1-200 ezer forintos a csomag. Legalábbis engem ennyire nem szokott érdekelni, részemről ez olyan hogy ha ő ennyit trükközik vele egye fene végül is el is ment a foxig meg vissza.
Nem ezen dől össze a világ.
(#) DannyTorrence válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1
 
Ez elvi kérdés, 1 Ft is sok, ha meglopnak.
(#) sany válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
És biztos pontos a mérleged?

Amúgy is ilyenkor a szállítási díj a szállító cégé, bármelyik az. Lehet nem akart ténylegesen átverni.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2020
(#) szikorapéter válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Sokszor van hogy nincs akkora hely mint amiben a csomag elférne így muszáj vagyok nagyobbal küldeni. Ez sok automatánál előfordul szerintem a terheltségtől függően.
Sok csomagot küldök én is de ilyen jellegű panasz még nem érkezett sose.
Szerintem túlontúl komolyan veszed ezt.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2020
(#) DannyTorrence válasza sany hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
A súly 8 kiló, a doboz mérete 39x15x10, azaz S kategória.
Ha tőlem 2100 Ft-ot kér el és csak 1500 a feladás, akkor a 600 különbözet az övé.
(#) DannyTorrence válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Az nem a vevő hibája, ha a feladó drágábban akarja feladni, az az ő költsége.
Addig mondod ezt, amíg téged nem vernek át. Akkor majd neked mondják azt, hogy minek veszed ezt komolyan, höhöhö.
Havi 50 feladott csomagnál ez már 30e Ft különbözet lenne, tényleg pici összeg, nem számít... valakinek.
Na mindegy, megkaptam a választ, én vagyok a marha hogy foglalkozom azzal, ha átvernek.
(#) teddysnow válasza bbb hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Megpróbálom, ha nem jön össze, lemondok a bronz tokos óráról.
(#) nagym6 válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1
 
Csak a feladási költség valójában nem fedezi a költségeket.
Pufiborítékot venni kell, esetleg a dobozt is, ragasztószalag, idő megy vele, útiköltség a feladási helyre.
(#) szikorapéter válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Nem piszkálódásból mondtam ne haragudj, csak nem látom értelmét mert nem mindenki fog ezzel "trükközni" ez tuti. Ebből a szempontból nézve ha most számolgatsz is hogy 50 feladásból kb 4-5 ilyen az még elviselhető, és igazából függ attól is mi az ellenérték amit postáz neked. Ha drága holmi én inkább adok még neki 1-2000Ft-ot csak csomagolja be rendesen.
(#) Kovidivi válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1
 
Én a csomagolásra is rengeteg időt szánok (pazarlok el). Megkeresni a megfelelő méretű dobozt, ha nagyobbat találok, át kell méretezni (vágni, ragasztani), hogy ne kelljen drágábban feladnom, a dobozt megtölteni papírral (széttépkedni, összegyűrni az újság lapjait, vagy lehet vásárolni(!) kitöltő anyagot is), ellenőrizni, minden benne van-e, lezárni. Én nagy csomagokat szoktam feladni, nem 30x30x30cm-eseket. Simán fél óra-1 óra egy doboz összerakása. Arról nem beszélve, hogy online meg kell vásárolnom a feladószelvényt, kinyomtatni, dobozra ragasztani, elvinni a leadóhelyre, elküldeni a vevőnek a követési számot... Ez mind idő. Nem sajnálom, de ilyenkor ne ezen a 600Ft-on kelljen sajnálkozni. Van, aki autóval viszi a csomagot, mert messze van a posta. Vagy csak alapból fél óráig tart, mire megjárja az utat a postáig meg vissza (ez még a jobbik eset!). A kartont, ha tudnád, mennyibe kerül... A ragasztószalag meg... Én felhasználok jó pár métert, ne a postán szakadjon szét a doboz, és a feladószelvényt is leragasztom komplett, az eső ne tegye tönkre a címzett adatait. Sok munka van a postázással.
Mondjuk én ezek ellenére sem kérek el több pénzt, mint a feladási díj (lehet az én hibám), hanem inkább a termék árába építem bele. Így nem ér senkit meglepetés, viszont lehet, hogy drágábbnak tűnik a termék, mint másnál.
A legjobb az volt, amikor csak simán belevágták a dobozba a megvásárolt árult, össze-vissza ütődött benne szállításkor. A feladót számonkérve nem lehet előre jutni, az ilyen eladónak egyszerűen mindegy, nem érdekli. Inkább nekem kell örülni, hogy egyáltalán feladta a csomagot. Ha nem adja fel, úgysem tudnék semmit csinálni...
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2020
(#) DannyTorrence hozzászólása Júl 14, 2020 /
 
Kicsit furcsállom, hogy nekem kellene figyelembe vennem a feladó költségeit, miközben itt szó sem volt extra szolgáltatásokról. A bubifólia és a hungarocell biztosítása a feladó érdeke is, mert ha törötten érkezik meg a csomag, akkor a vevő visszaküldi és visszakéri a vételárat.
Ha pedig a feladó ezekért külön költséget számít fel, akkor azt fel kell tüntetni, sőt, cégek esetén számlát is ki kell róla állítani. Másokhoz hasonlóan én is több száz hasonló tranzakción vagyok túl, eddig még nem találkoztam olyan magánszeméllyel, aki a csomagfeladás költségét külön számította volna a töltőanyag költségétől, kivéve: amikor én kértem meg rá külön, hogy XY módon csomagoljon és ehhez adok XY plusz összeget.
Itt csak arról van szó, hogy többet kért tőlem az illető és a különbözetet simán eltette. A foxpost ehhez asszisztál is, mert nem nyilatkozik a feladás értékéről, pedig a lényegi ügyfél a címzett, aki az egészet fizette.
Innentől minden további magyarázkodás csak mismásolás, a lényegen nem változtat: a többlet lenyelése sima lopás, csak a többség legyint rá vagy észre sem veszik, hogy meglopták őket.
A "többet adok neki, hogy végezze azt a dolgot, amiért már egyszer ki van fizetve" pedig nagyon jellemző szokás, ami miatt mindenki várja az extrát és a borravalót, különben az elvárt minimumot se hajlandók megcsinálni sok esetben.
De a lényeg az egészben az, hogy miért nem nyomtat a fox olyan feladóvevényt a csomagra, mint az MPL? Akkor nincs semmilyen félreértés. Miért titok ez az adat? Miért nem számít ügyfélnek a címzett? Szerintem nem toronyóra lánccal ez az elvárás.
(#) szikorapéter válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Mint lentebb 2x leírtam olvasd el a fox oldalán a szöveget.
De tudod mit leírom ide:
Mivel nem akarják 3. félnek kiadni a TE adataidat (aminek TE sem örülnél) így a csomagra csak egy vonalkód kerül ami annyi adatot mutat a futárnak hogy melyik boxból melyikbe vigye és tegye a csomagot, semmi mást. És ez Neked Így jó.
Többnyire mivel házhoz külső futárcéggel vitet, nem volna szerencsés ha minden adatot (teló-e-mail...stb) rajta szerepelne a csomagon így az adataiddal simán visszaélhetne.
Egyszerűbb nekik a sima vonalkódos rendszer, 1 így könnyebb a dobozok szállíttatása, 2 a Te adataid,privát számod, elérhetőséged, nem sérül, nem kerül ki 3. félnek amiért vaskos büntetések, többségében bezárás várja az adott céget.
Megértem a te szempontodat is, tény mindenki máshogy nézi nem vagyunk egyformák, de ahogy Kovidivi kolléga leírta attól jobban nem lehet kifejteni sem.
(#) Frankye hozzászólása Júl 14, 2020 / 1
 
Itt, az Apróhirdetési részlegen van egy kitétel a használati feltételeknél:
Idézet:
„11. Kínál típusú hirdetéseknél az ár megadása kötelező (még 1 Ft - alku sem lehet), emellett a vevővel tilos a meghirdetett árnál nagyobb vételárat fizettetni (kivétel ezalól a plusz szállítási költség)”

Ez egyben - értelemszerűen - azt is jelenti, hogy:
a.) A hirdetésben fel kell tüntetni, ha az ár nem tartalmazza a szállítási költséget
b.) A szállítási költség összege a vevő és az eladó közötti kommunikáció tárgya, ha az a hirdetésben nincs konkrétan megfogalmazva.
A fentiek alapján nem is értem, mi a probléma. Vagy le kell - előre - egyeztetni feladónak és címzettnek, mennyi lesz a szállítási költség, vagy mindkét félnek tudomásul kell vennie, hogy a feladó annyit számol, amennyit gondol. E miatt a szállító céget hibáztatni - szerény véleményem szerint - botorság. Ha pedig a címzett elfogadta, hogy a szállítási költség "n" Ft, akkor utóbb már ne vitassa, hogy valóban annyi volt-e.
Más kérdés, hogy a korrekt eladó ezt előre le is kommunikálja az érintett(ekk)el.
(#) DannyTorrence válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Elfogadom az érvelést, hogy a dobozra ragasztott adatokkal vissza lehet élni, de ha pl a címzett lép kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, akkor miért nem jogos az adatközlés? Ha ők azt látják, hogy a kérés a címzett e-mail címéről jött, a címzett telefonszáma van megadva és stimmel a csomagszám is, akkor nem lehetne akadályt gördíteni a kérés elé (szerintem).
Kovidivi leírása pedig egy helyen sántít: ha mindenki ráterhelheti a költségeit az üzletfelére, akkor a vevő is ráterhelheti az eladóra az utalás költségeit, amíg elsétál a bankba, a számítógépe által fogyasztott áramot, az utalással eltöltött időt, stb. Így nem lehet üzletelni és nem is szoktak, ezért is építik be ezeket mind az árba (ahogy írta is). De ez már annyira eltér az eredeti kérdésemtől, hogy lassan már a fox logisztikai rendszere is téma lesz.
(#) DannyTorrence válasza Frankye hozzászólására (») Júl 14, 2020 / 1
 
Idézet:
„hogy a feladó annyit számol, amennyit gondol. E miatt a szállító céget hibáztatni - szerény véleményem szerint - botorság.”

Ha feltüntetnék a feladás költségét, azzal elejét vennék az ilyesminek, azaz nem kizárólag a feladón múlna, hogy átver -e vagy sem.
Egyébként találkoztam már ezzel a hozzáállással, az építőiparban.
Ott is megállapítanak valamennyi anyagdíjat és munkadíjat, aztán a végén kéri az ember a számlát az anyagokról mire kiderül, hogy az anyagköltség kb fele annak, mint amennyit az elején elkértek. Hoppá, de hiszen az elején abban állapodtunk meg, miért baj az nekem, ha ők az anyagot fél áron szerezték meg és a különbözetet eltették?
Mert sikkasztás.
Ha pedig erre az építőanyag áruház megtagadná az adatszolgáltatást arról, hogy mennyibe is került valójában az anyag, az bűnrészesség sikkasztásban. Megtörtént eset.
Továbbra is hihetetlennek tartom, hogy nekem kell védekező állásba tennem magam, mert elvárom az abszolút minimumot az üzletfelektől (ne lopjanak meg, legyenek átláthatók a költségek).
(#) szalamandra válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Bővebben: Link
Ezek szerint sem a posta nem jó, sem a Fox, vagy mindenhol betyárok vannak.
Értem én miről beszélsz, de érdemes ezzel ennyi időt, karaktert, energiát tölteni?
Egyébként meg általában előre le kell beszélni a postaköltséget, ha utána több lesz, akkor az eladó szolgálhat válasszal a miérttel kapcsolatban.
(Semmi közöm hozzá, nem is érdekel, de a vételárhoz képest számottevő ez az összeg?)

Azért sokan azt sem veszik figyelembe, hogy a gondos csomagolás és a feladás is minimum energiàba, ha pénzbe nem is kerül. A vételár annyi amennyi, a postaköltség annyi amennyi. Ha esetleg többet kér még az eladó, mert bármi közbejött, csomagolás, méret, súly probléma, akkor jön a feketeleves.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2020
(#) nedudgi válasza DannyTorrence hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Azt nem tudjuk,, hogy honnan vetted azt a valamit.
Ha a meghirdetett ár használt holmi személyes átvételére vonatkozik, akkor a cucc vételára azt tartalmazza, hogy ha elmész érte, a markodba nyomja, esetleg beleteszi egy papírzacskóba. Amikor rábeszéled a postázásra, el kell fogadnod, hogy az eladónak a szállítási díjon felül vannak további költségei.
Következő: »»   3170 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem